slm kzılar nasılsınız temizlik günüm bugün işten geldim hemen süpürge tuttum bitti şimdi toz alıcam ama arada bakarım buradayımm
iyi akşamlarrrrr ben ğeldimmmmmmmmm
Öğretmen, Temel'e zamanları anlatıyordu:
- Bak oğlum. Ben güzeldim, dersem, bu geçmiş zaman olur tamam mı? Şimdi söyle bakayım "Ben güzelim." dersem ne olur. Temel düşünmeden düşündüren cevabı yapıştırır:
- Kocaman bir yalan olur.
hoş geldin canımm
iyiyim canım sağolasın temizlik yapıyodum az kaldı gene buraya geldimm bakayım dedim
slm kzılar nasılsınız temizlik günüm bugün işten geldim hemen süpürge tuttum bitti şimdi toz alıcam ama arada bakarım buradayımm
Hayret ederim o kişiye ki,hastalık korkusuyla yemekten perhiz eder de,Cehennem korkusuyla günahtan perhiz etmez!..
KIZILDERİLİDEN TEK KELİMELİK HAYAT DERSİ
Cherokee kabilesinin yaşlılarından biri hayat, aşk ve evlilik üzerine konuşurken... şunları söylüyor:
"İçimizde iki kurt var ve bunların arasında da korkunç bir savaş.
Kurtlardan biri; korkuyu, öfkeyi, kıskançlığı, pişmanlığı, açgözlülüğü, aşağılık duygusunu, yalanları, üstünlük taslamayı ve benciliği temsil ediyor.
Diğeri ise; zevki, huzuru, sevgiyi, umudu, paylaşmayı, cömertliği, dinginligi, alçak gönüllülüğü, nezaketi, yardımseverliliği, dostluğu, anlayışı, merhameti ve inanci temsil ediyor."
Gençlerden biri "hangi kurt kazanacak?" diye soruyor.
Yaşlı adam kısaca cevap veriyor:
"Beslediğiniz"
Evli bir çift cadılar partisine davetliydi. Dışarıya çıkmak için hazırlanırlarken kadının migreni tuttu, evde kalmak zorundaydı. Kocasına partiye yalnız gitmesini, onun eğlencesini bozmak istemediğini söyledi. Biraz tartıştıktan sonra adam kostümünü giydi ve partiye gitti, kadın da birkaç aspirin alıp yattı. Biraz uyuduktan sonra kend...ini daha iyi hissederek uyandı ve partiye giderek kocasına sürpriz yapmaya karar verdi. Tam hazırlanırken "acaba ben yanında değilken kocam neler yapıyor" diye düşündü ve kocasının kendisini tanımaması için değişik bir kostüm giyerek partiye gitti.
Oraya vardığında bir kenarda onu izlemeye başladı. Kocası arka arkaya değişik kızlarla ve onlarla çok yakınlaşarak dans ediyordu, nereye kadar gidebileceğini görmeye karar verdi.Onunla çok samimi bir şekilde dansetmeye başladı, kulağına dışarıya çıkabileceklerini fısıldadı.
Arabalardan birine girerek seviştiler ve gece yarısından önce maskeler çıkarılmadan kadın eve gitti, kocasının dönüşünü beklemeye başladı. Adam sabaha karşı 01.00 sularında eve döndü ve doğru yatağa gitti. Kadın "parti nasıldı kocacığım" diye sordu, adam da "sensiz hiç eğlenemedim tatlım" diye yanıtladı. "inanmıyorum" diye cevapladı kadın "bahse girerim çok eğlenmişsindir." Gerçekten hayatım, partiye gittiğimde bazı arkadaşlarla sıkıldık alt kata
inip bütün gece poker oynadık.Fakat kostümümü ödünç verdiğim o Allah'ın cezası herif harika vakit geçirdi".
ÇOCUĞUNU ÖYLE KARŞILA Kİ; eve geldiği zaman, en güzel yere geldiğini hissetsin... .
EŞİNİ ÖYLE KARŞILA Kİ; yanına geldiği zaman, en doğru insana kavuştuğunu hissetsin... .
ANNENİ ÖYLE KARŞILA Kİ; doğumundaki ağrıları lezzetle takas etsin...
...
BABANI ÖYLE KARŞILA Kİ; ömür boyu bir başka evlada imrenmesin.. .
FAKİRİ ÖYLE KARŞILA Kİ; ona serdiğinden büyük, bir dua sofrası sersin....
ZENGİNİ ÖYLE KARŞILA Kİ; gönlünü gördüğünde, kendi gönlünün fakirliğinden kahretsin... ..
çok hoşuma gittikleri için paylaştım eğlence olsun diye kızlar
Öğretmen, Temel'e zamanları anlatıyordu:
- Bak oğlum. Ben güzeldim, dersem, bu geçmiş zaman olur tamam mı? Şimdi söyle bakayım "Ben güzelim." dersem ne olur. Temel düşünmeden düşündüren cevabı yapıştırır:
- Kocaman bir yalan olur.
iyi akşamlarrrrr ben ğeldimmmmmmmmm
kzılar böyle şeyler paylaşılabiliyomu bu topikte bilmiyom ama yasaksa söyleyinn
hoşgeldin casper ım kolay gelsin çok yorma kendini
emeğine yüreğine sağlık
hoşgeldin ececim
tatlım iyi güzel yararlı olan herşey bu topikte payleşılabilir herhangi bi yasak yada katı kuralımız yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?