Sabırla Bebeğini Bekleyenler

canım biraz önce günahh demiştinn

canım ben onu türkçeden okuyanlar için demiştim...........

zelalcım çiriş otu da kenger otuda bu ayda çıkıp bir iki ay manavlarda pazarlarda yerini alan hem çok lezzetli hemde faydalı otlardır.özellikle doğu ve güneydoğu da yetişen bitkilerdir ancak şimdi büyük şehirlerdeki pazarlardada bulunuyo.çiriş otunun ortasındaki özeği çıkarıkp temizleyip doğrayıp yıkıyosun haşlıyosun soğanları kavurup pul biberini tuzunu koyup haşladığın çiriş otlarını sıkıp içine katıyosun karıştırıyosun yada haşlayıp üzerine sarımsaklı yoğurt döküyosun yada bulgur pilavının içine katıyosun çok güzel oluyo .böyle çeşitli yapılıyo.

kenger otu dikenli oluyo dikenlerini güzelce temizliyosun yıkayıp haşlıyosun bunuda sıkıp çiriş gibi ister yumurtalı ister yoğurtlu yapıyosun kengerin diş etlerine faydası çokmuş netten araştırdığımda bunu gördüm.

gerçekten kenger çok güzel oluyo............çiriş otunun başka bir adı var mı belki biliyorumdur............

kuşum son pazara gittiğimizde çiriş otu yazıyodu ama ne olduğunu bilmiyodum çok güzel anlattın bacım ben bunu bi deneyeyim bakalım nasıl olcakkuşum diline eline sağlık inş. en kısa zamanda gelir yiğenim sara annesinide bizide sevindirir

canım yazmayı unutmuşum çiriş otunun içine hani soğanları kavuruyodun dedimya onun içine iki tanede yumurta kır sonra çirişleri karıştır çok lezzetli oluyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…