• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

SABIRLI EŞ OLMAK

Aynen öyle. Erkekler zaten annelerin yük altında olduğunu göre göre de büyüyor. Her şeye katlanan bir anneyi gören çocuk kendi eşinin de böyle olması gerektiğini düşünür normal olarak.
bana eşim kavga edince ve ben cevap verince hemen
annen gibi olsana bak o kadın ne kadar uysal melek gibi
sen kime çektin bilmem vs diyor..
kendi anneside çok ezidirir kendini...

Bu aralar kafama taktığım en büyük sorun bu
neden hep kadınlar sabır etmek zorunda
örneğin benim eşim çabuk sinirlenip çabuk sakinleşiyor ama o sinirlendiği zaman kendimi zor zaptediyorum
ve bazen sadece çığlık atıp yeterrrr demek geliyor içimden...
erkeklerle uğraşmak ne kadar zor ya..
I zaman çığlık atıp yeter die bağırrr... birak sonra o düşünsün. :-D
Nadir kavga etsek de biade bağırıp cagiran genelde ben olurum. Normalde de durmayan çenem o an bi baslarki taramali tufek gibi. Kocam bakar yüzüme sakin ol canm once bi dur sonra konuşalım falan der ben tabi onu duymuyom bile ta ta ta ta ta konusup duruyom. Sonra o susar dinler sonra ben susunca bittimi der bende bitti derim iyi o zaman bak böyle böyle böyle die bi güzel anlatır bende heeee oyleymis die bi aydinlanirim opusur koklaşir hallederiz. Ama bagirdigimda yanıma kar kalir bütün stresim gidrr ohhhg... sende oyle yap icinden geliorsa ama cok iyi konusman lazim ona firsat vermeden:-D

I zaman çığlık atıp yeter die bağırrr... birak sonra o düşünsün. :-D
Nadir kavga etsek de biade bağırıp cagiran genelde ben olurum. Normalde de durmayan çenem o an bi baslarki taramali tufek gibi. Kocam bakar yüzüme sakin ol canm once bi dur sonra konuşalım falan der ben tabi onu duymuyom bile ta ta ta ta ta konusup duruyom. Sonra o susar dinler sonra ben susunca bittimi der bende bitti derim iyi o zaman bak böyle böyle böyle die bi güzel anlatır bende heeee oyleymis die bi aydinlanirim opusur koklaşir hallederiz. Ama bagirdigimda yanıma kar kalir bütün stresim gidrr ohhhg... sende oyle yap icinden geliorsa ama cok iyi konusman lazim ona firsat vermeden:-D
ay mümkün değil o kadar seriye bağlamam:D

Evet erkekleri yetiştirmek önemli ama kadınları yetiştirmek bence daha önemli. Annelerimiz, büyüklerimiz hangimize demedi aman kızım sus büyüğündür (kv, kp ve diğer aile büyükleri için), aman kızım yuvanı sen ayakta tutacaksın sabırlı ol kocana karşı sabretmesini bil vs.? Bu mantıkla büyütülen kadınların da kabuklarından çıkıp sen de kimsin demeye pek yürekleri olamayabiliyor. Annelerimiz çok çekmişler ama gıklarını da pek çıkaramamışlar bizim de öyle olmamız bekleniyor doğal olarak ama değişen hayat şartları bizi iki arada bırakıyor. Bu şekilde yetiştiğimiz için bir yanımız "aman sus" diyor diğer yanımız da "yeter ben de insanım diyor". Kadınların kafa yapısı son senelerde daha farklı bir hal aldı ama erkekler uzun zamandır aynı devam ediyor onların gelişimi bizden daha farklı işte o yüzden de iki arada bi derede kalmış olmamız da daha bir normal geliyor.

Yaşadığımız olaylar her ne kadar kişisel de olsa aslında toplumsal gelişimle alakalı işte o yüzden bireysel değil de genele yönelik düşünüp geleceğin daha iyi olması için adımlar atmalıyız, böylece daha pozitif düşünülebilir sanırım. Yoksa kısa vadeli kişisel sorunlarımızı çözmeye odaklanırsak, bir güç savaşı içerisine girersek bence olumsuz olmamız çok normal.

Ayırmak istemem ama her zaman kadınların sabırlı olması bekleniyor.
erkekler fevri olmak zorundaymış gibi

Bu düşüncenize katılmıyorum maalesef ki.Bu kişiden kişiye değişiyor.Size öylesi denk gelirken , bazen de erkeklerin daha çok sabrettiklerine şahit oldum.Ama bir gerçek var ki , bu tahteravalli gibidir aynen.Bir taraf bir zaman ağır basıyor diğer tarafta bir başka zaman ağır basıyor.Ve ortada buluştuklarında ikisininde ayakları yere basıyor ve dengeleniyor hayat....Sadece zaman.o ateşken sen su ol , sen ateşken de o su olsun.Ve zamanla birbirinize karışın ve ortaya çıkan buhardan su damlacıkları çıksın :D ;) Zamana bırakıp , evliliğin tadını sabırla beklemek lazım ve tabiiki bu süreçte çabalamak gerekli

Bu düşüncenize katılmıyorum maalesef ki.Bu kişiden kişiye değişiyor.Size öylesi denk gelirken , bazen de erkeklerin daha çok sabrettiklerine şahit oldum.Ama bir gerçek var ki , bu tahteravalli gibidir aynen.Bir taraf bir zaman ağır basıyor diğer tarafta bir başka zaman ağır basıyor.Ve ortada buluştuklarında ikisininde ayakları yere basıyor ve dengeleniyor hayat....Sadece zaman.o ateşken sen su ol , sen ateşken de o su olsun.Ve zamanla birbirinize karışın ve ortaya çıkan buhardan su damlacıkları çıksın :D :KK66: Zamana bırakıp , evliliğin tadını sabırla beklemek lazım ve tabiiki bu süreçte çabalamak gerekli
bazen gerçekten herşey o kadar fazla oluyıor ki kayış kopuyor..

Bu aralar kafama taktığım en büyük sorun bu
neden hep kadınlar sabır etmek zorunda
örneğin benim eşim çabuk sinirlenip çabuk sakinleşiyor ama o sinirlendiği zaman kendimi zor zaptediyorum
ve bazen sadece çığlık atıp yeterrrr demek geliyor içimden...
erkeklerle uğraşmak ne kadar zor ya..

Aynen çok zor. Allahtan ben eş konusunda şanslıyım ama yine de özellikle özel günlerimde sabırlı olamıyorum ne yazık ki alıngan huysuz ve öfkeli oluyorum.

bazen gerçekten herşey o kadar fazla oluyıor ki kayış kopuyor..

İşte o anlar evlilikteki virajları dönüyorsunuzdur.Keşke herşey dizilerdeki gibi olsa,ama heyhat !!! Her gönül bir çöplük gibidir;söylenemeyen sözler , açığa çıkmayan düşünceler,yıkılan umutlar.Ama insan yine de yaşar,küçük bir mutluluk unutturur bütün yıkımları.İşte hep bekleriz o küçük mutlulukları ama gelmez öyle hemen.Toprak gibidir insanın hayatı,öyle sıkılır öyle sıkılır ki bir damla suya muhtaç kalır en sonunda ve yağmur ile gelir o rahmet damlaları.O zaman geçmişte yaşanan tüm kuraklıklar unutulur.Toprak gibidir insan,bağrında neler taşır ama hepsini örter de dışarı çıkarmaz.Toprak gibi ol kardeşim,sıkıl bunal ama toprak gibi ol.ol ki o rahmet damlaları yağsın üzerine.

İnsan çağlaayanlar gibi coşmak ister ama o çağlayan binlerce belki de milyonlarca rahmet damlalarını taşır içinde.Rahmeti haketmek lazım , sıkılmak lazım , sabır lazım....

Back
X