- Konu Sahibi minikgelin
-
- #2.021
kızlar herkese selam ben de aranıza yeni katıldım hikayemi kısaca paylaşmak istiyorum 2010 nun şubatından beri çocuk istiyoruz 5 ay hiç dr.gitmeden denedik olmadı sonra haziranda dr.gittim eşimin speriogram değerleri gayet güzel çıtı benim de o ay 3 yumurtam vardı yumurta takibi falan yapıldı çatlatma iğnesi vuruldum progestron+bebe aspirini kullandım ama ben yine normal zaman da adet oldum o ay progestron beni çok etkiledi hergün ağlıyodum bayağ psikolojim bozulmuştu sonraki adetimin 3.günü hormon tahlilim yapıldı oda normal çıktı ozamandan beri dr.kontrolünü bıraktım normalde 30-31 günde adet oluyodum ama şu iki aydır 37 güne çıktı tekrar dr.gidicem ama başka bir dr. arıyorum size sorum olucak progestron değerime bakılmadı o hormon testlerinde bildiğim kadarıyla adetin 21.günü bakılıyomuş ben bu döneme kadar bi dr. bulamazsam kendim yaptıryım mı... biraz uzun oldu ama buraları yeni keşfettim ve içinizde bayağ deneyimli arkadaşlar var beni aranıza alıp cvp verirseniz çok teşekkür ederim
Dün işten gelince çamaşırımda koyu kahverengi akıntı gördüm
Bügün de damla damla rengi kırmızıya döndü ama çok az
Bilen beni bilgilendirsin
bir hafta oldu canım. bize her yer balayı boşver:))
neyse gelelim sıkıntına...
ben psikolog olarak bu durumları önce eşlerle konuşmayı öneriyorum. eşini karşına alıp konuş fakat öyle yüzeysel değil. annen böyle böyle yapıyor böyle oluyo sen de böyle yapıyosun falan diye tek tek söyle. ve kendi değerini de sor. ben senin hayat arkadaşınım neden bu şekilde muamele görüyorum de. olabildiğince sakin konuşmaya çalış. çünkü erkekler kadın sinirli olunca anlamaya değil susturmaya çalışıyolar
canım benim bilmiyorum kafam karışık. bu topiği ne ümitlerle düşünmüştük minikgelin le hayat işte. bir yandan şükür diyorum ya hiç bilmeden bebişim olsaydı o zaman ne yapardım. böyle yazdıklarınıza, hamilelik belirtilerinize bakıp bakıp ağlamak düşüyor bana. ama bişey daha tedavi bittiği ay bebeğinin haberine sevinebilirsin dedi doktor :)))cnm sakın böyle düşünme bu bi hastalık herkesin başına gelebilir ki milletin başına neler neler gelio okuyoruz burda..bu bi aptallık değil kendini sakın suçlama allah korusun ya tedavisi mümkün olmayan bi hastalığın olsaydı ve asla baharına kavuşamayacak olsaydın..bir kaç ay korunmak zorlu bir süreç belki ama üstesinden gelemeyecek kadar zayıf bir insan değilsin sen..şimdi ahlar vahlar yerine sağlığıyla baharını kucağına alma mücadelesi başlıyor cnm..şimdi silkinip kendine gelmek zorundasın,eğer çocuk olursa diye bişey yok koruyacaksın kendini..testlerle takip etme onlar yanıltıcı olabiliyor eşin korunsun sen bişey yapma.doktorun dediklerine tamamen uyarsan emin ol ki herşey geride kalıcak senin için..biraz sabır cnm ümidini sakın kesme bu yolda bizim tek yardımcımız sabır ve ümit sakın unutma.....
canım benim bilmiyorum kafam karışık. bu topiği ne ümitlerle düşünmüştük minikgelin le hayat işte. bir yandan şükür diyorum ya hiç bilmeden bebişim olsaydı o zaman ne yapardım. böyle yazdıklarınıza, hamilelik belirtilerinize bakıp bakıp ağlamak düşüyor bana. ama bişey daha tedavi bittiği ay bebeğinin haberine sevinebilirsin dedi doktor :)))
canım hemen değiştir doktorunu hemen.aynı durumu ben yaşadım o yüzden diyorum. bana klomen verildi ve yumurtalık takibinin mutlaka yapılması gerekirken doktorum yapmadı ben de 1 ay adet olup diğer ay olmuyordum. ben bu durumu psikolojiye bağlamıştım ama değilmiş ve yaklaşık 6 ay boyunca hormonlarım tavan yaptı. o ilaçtan önce fsh en fazla 9 çıkarken ilaçtan sonra fsh 34, 26,20 lerde gezdi. sadece progesteron değeri değil hormon testi yaptır mutlaka.
uzulme bunda da vardır bı hayır mutlaka sınanıyoruz unutma bunu ınsanlar bıraz boyle malesefslm kızlarrr.yaww ben bu insanları anlamıyorum.bi arkadaşım var çok da severim.kendisi daha 4 ay önce korunmayı burakmıştı.bana dert yanıyodu her ay ağlıyodu bu ay da olmadı diye.hemde bana 2,5 senedir çocuğu olmayan ve nice badireler atlatan birine.neyse ben sabırla dinleyip teselli ediyodum yine de.bu ay hamile kaldı herşeyden sakınıyo işte kendini eğilmiyo hızlı yürümüyo vs...bende bu kadar titizlenme bişey olur biraz doğal bırak allaha emanet dedim.ne dese beğenirsiniz?ya sen anlamazsın bişey olcak yavruma diye çok korkuyorum dedi.bende sinirimden ağladım da ağladım.daha düne kadar bana dert yanarken seni sabırla dinlyen moral kimdi.hemde kendi derdimi göz ardı ederek.artık biz çocuklu ve hamilelerde takılırız dimi aşkım diyo kocasına bizim yanımızda.eşi de benim eşimin 15 senelik dostu.ya bu insanları anlamak çok zorrrrr.neyse dedim vardır bunda da birh ayır dedim.ne diim ki?
slm kızlarrr.yaww ben bu insanları anlamıyorum.bi arkadaşım var çok da severim.kendisi daha 4 ay önce korunmayı burakmıştı.bana dert yanıyodu her ay ağlıyodu bu ay da olmadı diye.hemde bana 2,5 senedir çocuğu olmayan ve nice badireler atlatan birine.neyse ben sabırla dinleyip teselli ediyodum yine de.bu ay hamile kaldı herşeyden sakınıyo işte kendini eğilmiyo hızlı yürümüyo vs...bende bu kadar titizlenme bişey olur biraz doğal bırak allaha emanet dedim.ne dese beğenirsiniz?ya sen anlamazsın bişey olcak yavruma diye çok korkuyorum dedi.bende sinirimden ağladım da ağladım.daha düne kadar bana dert yanarken seni sabırla dinlyen moral kimdi.hemde kendi derdimi göz ardı ederek.artık biz çocuklu ve hamilelerde takılırız dimi aşkım diyo kocasına bizim yanımızda.eşi de benim eşimin 15 senelik dostu.ya bu insanları anlamak çok zorrrrr.neyse dedim vardır bunda da birh ayır dedim.ne diim ki?
slm kızlarrr.yaww ben bu insanları anlamıyorum.bi arkadaşım var çok da severim.kendisi daha 4 ay önce korunmayı burakmıştı.bana dert yanıyodu her ay ağlıyodu bu ay da olmadı diye.hemde bana 2,5 senedir çocuğu olmayan ve nice badireler atlatan birine.neyse ben sabırla dinleyip teselli ediyodum yine de.bu ay hamile kaldı herşeyden sakınıyo işte kendini eğilmiyo hızlı yürümüyo vs...bende bu kadar titizlenme bişey olur biraz doğal bırak allaha emanet dedim.ne dese beğenirsiniz?ya sen anlamazsın bişey olcak yavruma diye çok korkuyorum dedi.bende sinirimden ağladım da ağladım.daha düne kadar bana dert yanarken seni sabırla dinlyen moral kimdi.hemde kendi derdimi göz ardı ederek.artık biz çocuklu ve hamilelerde takılırız dimi aşkım diyo kocasına bizim yanımızda.eşi de benim eşimin 15 senelik dostu.ya bu insanları anlamak çok zorrrrr.neyse dedim vardır bunda da birh ayır dedim.ne diim ki?
cnmmmmm ben fazla iyi niyetliyim malesef eşimin annesidir diyip FAZLA SAYGI GÖSTERİYORUM..bi kaç kez eşimle kaynanama gitmedim kavga etmiştim eşimle ve kaynanam ısrarla yemege çagırıyordu bende eşime sen git ben gelmiyorum dedim..bi baktım bi saat sonra kaynanam geldi bizim eve bende sinirlendim dedim karı koca kavga eder bugun canım gelmek istemedi size okdr abartmayın dedim ama zorla kolumdan tutup evine götürdü benii..bikerede kocamla kavga ediyorduk tam kaynanamın apartmanına geldik kocam hakaret ettiii bende arabadan inip sinirle kapıyı kapadım arabanın kendi evie yürüdüm eşimde annesine gitti.. 10 dk geçti aradı benii sen neyapmaya çalışıyorsun beni apartmandakilere rezil ettin tabi elim ayagım boşaldııı küçük çocuk azarlar gibi bende benim canım sıkkınken kimsenin önemi yok dedim ama gel görki anlamaz laftan aglaya aglaya kayınpederim geldi kendilerine götürdü beni.. ve o olaydan sonra iyicene nefret ettim kaynanamdan ..ama en büyük sebeb benim kocam beni anlamayarakkk bunlara sebeb oluyor...çok kızgınım ona benim kalbimi kırdıgı anlarda hakkımı helal etmiyorum... bugun eve geldi akşam 7 de yemek yedikhiç konuşmadık sonra aldı pcyi geçti maç izledi telde arkadaşlarıyla maçı yorumluyor falan.. bende diger pcyi aldım flim izledim...nebilim ben evlilikten bunu beklemedim.. suratım asık gelip derdin ne bile demiyor.. umrunda deilim çünkü eşek bi karısı var küser küser kendiliginden zaman gecer barışır biliyor. bunu.. artık sıkıldım huzursuz ortamdan ondan üzülsemde konuşuyorummm....minik gelin
canım çok üzüldüm durumuna ya. nedir bu gelinlerin bu kaynanaların elinden çektiği ya. terbiyesiz kadın. yanlış anlama ama sen ipleri baştan vermişsin kocanın eline. ne o öyle haftada2-3 kez kaynanaya gitmeler yaa. çalışmasan tamam ama çalışan bir bayansın sonuçta. mademki Ankaraya para yok diye götürmüyor seni. sen de bundan sonra maaşını kendin çek ona da de ki" sen kocasın bana. eve bakmak zorundasın"biraz sert durman gerekiyor gibi geldi bana. madem haftada 1 o da zorla oluyor ilişki. o gelmeyince yanına sen de gitme. kendini uzat tut biraz. bırak o sana gelsin.
allah razı olsun cnm bnmmmmm :)minik gelinimm dualarımdasın benimm
bir de bacılarıma bir şey sorayım bir şey olmadığı halde soğan kürü yapsam zararı olur mu ki
bunların hepsi aynı tek sorun ne biliyormusun kocalarımız.. ben diyorum git sen anneni hergün gör ama ben arada gitmek istiyorum milet ayda bir gitmiyor bile bense haftada iki gün gidiyorum.. daha neyapayı allahaşkına.. allahım kayınpederimi kaynanamdan önce almasın yanına.. yoksa kaynanam başım kalcak:)keşke melek gibi bi kadın olsaydıda bana bunları düşündürtmeseydi:)ha bide kocam melek gibi olsa derdimki kocam hatırına çekerim eee oda düzgün deil öle olunca nefret ediyorum valla :)cnm bnm yaa ne yılışık ilişkilerin ortasında kalmışsın sen..göstermelik o anne oğul ilişkileri gövde gösterisi biliyorum bnmki de öyle ne zaman görsek şapur şupur oğluna ama ben demesem oğlunun arayacağı yok :) yanyana gelince hasretleri depreşio birden....
benim kaynanam asla öyle bişey söyleyemez hanımköylü fln die..çünkü ne düğünümde ne de bu ev kurulduğunda ne maddi nede manevi hiçbir katkısı olmadı..eşimin durumu da çok ii diil tek maaşla ailesine de destek olduğu için pek bi hazırlığı yoktu..bnm ailem destek oldu bize oğlum dediler eşime yükünü aldılar omuzundan ve ellerinden geldiğince kurdular yuvamı hala da destek olurlar..kaynanam çeyiz getirmeye geldğinde geldi yattı evimde..hadi onu da geçtim afedersin çeyiz diye çetirdikleri hep bizim birikimlerimizle alınan eşyalardı onlarla yapmaya çalıştı gösterisini..heh bide cola bardakları vardı hani o promosyondan alınanlardan :) afedersiniz içinden bana bi don bile çıkmadı:)))
hiçbirşeye elini sürmedi,elini cebine hiç atmadı ama kime sorsan düğün yaptım çok masraf ettim oldu malum o kola bardaklarının kapaklarını biriktirmek epey bi masraf oldu karıya...2 kere çocuk düşürdüm hiiiiç yanımda yoktu onu da geçtim bi telefon açmadı kızım naptın nasılsın die..pardon bana hiç kızım demez hep gelinim..gelinler götürcek bi gün onu..dedikoduya gelince ooooooo nasıl yapar ama hep kulağıma gelir onu bile gizli saklı beceremez sorsan ben senin hakkında hiçbişey söylemem der..ama diğer gelininin ve kızının dedikodusunu yapmaktan da geri kalmaz..sonra bi bakarsın onların evindedir..
sorsan beni çok sever, anne kötüyüm gel yanımda ol desen asla bulamazsın mutlaka önemli bi işi vardır..ama yemeğe gelin desem o akşam bendedir..
asla anne olarak görmeyeceğim bi insan ama eşimin annesi olduğu için saygı duymak zorunda olduğum biri..eskiden hep susardım içime atardım ama artık susmuyorum..
düşünün kına gecemde insanlar bana kızım bu aile istemio mu seni dediler..çünkü suratlar 5 karıştı ve hiçbir zorlu günümde yanımda yoktu..
valla içime atmakla olmuyo susmayacaksın ben bunu anladım..lafı yapıştırıcaksın öyle olan değerli oluyo gerçekten..eltimden biliyorum kaç kez ağlatarak yolladı evinden ama ne zaman anne gel dese koşa koşa gidio torunu içinmiş yemesin beni......oturup dedikodu yapıolar bilmiorum sanki..öyle kabul ettim artık onları ona göre oynuyorum bende oyunlarını..ama allah büyük bak neler yapıcam ben onlara ne elti ne görümce ne kaynana düşürücem onları birbirlerine ayaklarına dolayacağım bütün yaptıklarını..
isterse eşim beni o gün boşasın ama hırsımı alıcam bigün mutlaka.....
al işteeee bi ayu herüf daha:)hayırlı akşamlar bayanlar;
minikgelin,ruhsar_86 kızlar okudum yazdıklarınızı..
alın benden de o akdar.Ben de tartıştım bugun kocam denen herifle.Çok kötü kasıklarım ağrıdı,adet oluyorum kına yak dedim;zaten adetin gelicekti ki kavgadan dolayı değil dedi.hiç umursamadı.
minikgelin
canım senin adına üzüldüm Allah yardımcın olsun kayınvalidenin anlayışsız olması gerçekten çok zor bir durum ama birlikte olmadığın için ve en az haftada iki gün gördüğün için şanslısın sürekli yanında değil ve sana sürekli rahatsızlık vermiyor kayınvalidenle olan sorununa bu yönde bakmaya çalış ve kendini bu şekilde rahatlatmaya çalış tatlım (kaynanan konusunda diyorum bunu) eşine gelince ben anlam veremedim yahu insan tamam çay saatinde yemekde falan ilgilenmiyo madem yatakda o kadar alımlı senin için hazırlanmış bir bayanı görünce bir değiş bir tepki ver sıcak davran eminim sana sadece yatakda sıcak davransa bu anlattıklarını sorun olarak görmeyeceksin daha doğrusu sana sıcak davranması ister çay saati ister yemek saati ister başka birşeyde olsun sana ilgili gösterse sen bunların hiçbirini sorun etmezsin çünkü biz kadınlar yetiniyoruz. sana eşine şu şekilde davran bu şekilde davran diyemem çünkü sen eşini bizden daha iyi biliyorsun nasıl davranmak gerek daha iyi kestirebilirsin.Bebek olunca düzelir olsun bebek diye düşünme çünkü gördüğüm ve bildiğim bir çok kişide bu değişim kısa süreli oluyor ona göre bebek konusunda adımlarını dikkatli at tatlım. Rabbim yardımcın olsun ama her zaman kendinden kötülere bakarak şükret daha da kötüsü olabilirdi....
ecntrk
tatlım üzülme herşeyde vardır bir hayır sen şuanki durumunu düşün iyileşmeye bak ondan sonra Rabbim inşallah sağlıklı bir bebek nasip eder. kötüyü düşünme bunu demek kolay biliyorum ama bunu yapman gerekiyo moralini yüksek tut inşallah hiçbirşey olmaz. minikgelininde dediği gibi böylesi şeylerde tek doktordan dah aiyi bir kaç doktora gitmek inşallah yüzünü güldürecek cevaplar alırsın doktorlardan canım...
malesef balımmm bu hafta sonu herkes üzgün.. allahım başka dert vermesin..bu hafta sonuna sanırım iyi başlanmadı güzel topiğimin tatlı kadınları bu hafta hep dertli yaaaaa
minikgelinimm sana özelden msj attım bak bii nolur kuzum yaa
ah canım yaa insanın çok siniri bozuluyor demi? benzer şeyi ben de yaşadım. eşimle ortak arkadaşlarımızdan bir bayanın da benimde olmuyordu bebişimiz ikimiz arada dertleşirdik. 2 ay önce hamile kalmış aradım hayırlı olsun diye bir de ev almışlardı ne dese beğenirsiniz? bebeişimize ev aldık artık 3 kişiyiz. bi inşallah seninde olur darısına başına gibi kelimeler de söylemedi. ben de 2 aydır aramıyorum sormuyorum. o kişiyle görüşmeyi zaten düşünmüyorum. en güzeli bu insanları hayatımızdan çıkarmak.yada sınır koymak.
ya bendede var öle bitane..
yazın arkadaşım evlendiii eşide kocamın arkadaşı samimiyiz yani..
ona sakın korunma hemen bebe olmuyor dedim yoksa 1 sene korunmayı düşünüyordu dertleşiyoruz falan hop diye ikinci ayından hamile kaldı o ay düşük yapıp 3. ay tekrar hamile kaldı şimdi 3 aylık gebe..nebilim hava atar gibi konuştugu anlar var zoruma gidiyor..herkesi kendimiz gibi sanıyoruz bu dedigim kadını her hafta arıyordum nslsın diye ama artık aramak içimden gelmiyor
aramada zaten.hayat zaten zor bir de bunlarla uğraşmayalım. böyle insanları gördükçe de insanın isyan edesi geliyor.
ha bir de biraz daha devam et bakalım soğuk davranmaya eğer hala durum aynı olursa evlilik terapistine gidin derim ben.
aynende öle cnm benim dost dedikleirmden hep kazık yedim zaten bugune kdr.. insanın kendi ailesinden başka iyiligini isteyen çok kişi olmuyor onu anladım..
kocam mutfakta maç izliyor bende oturma odasında nete bakuyorum sallmaıyor yemek yiyip hemen kalktı pc başına.. şimdi çay yapmış banada doldurmuşş gell dedi onu aldım içtim okdr..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?