Sabrım tükenmek üzere, ne yapmalı

Akşam küçük çaplı bir sinir krizi geçirdim. Konu başkaydı ama bunca aydır çektiklerimi tek tek sıraladım. Yeter artık dedim birkaç eşyayı kırdım. Hiç tepki vermedi bile. Ne kadar dolmuşum neler biriktirmişim. Ailesi ile ilgili yorum yapmadım ama bu evde ne halta yaradığımı sordum. Konu maddiyata gelince "belki çok kazanıyorum" dedi
Evet dedim belki de. Ama ben bu evde dış kapının dış mandalı olduğum için ne geliyor ne gidiyor bunu bile bilmiyorum dedim. Bunca aydır kazandın da ne oldu ne değişti hayatımızda dedim. (ordan anlasın) Kısacası şunu bunu kırdıktan sonra ağlarken aynada kendime baktım, acıdım. Yüzüm gülmez olmuş. Yazık dedim daha 28 yaşındayım. Üstelik kalktı çok sinirlenip onu bunu kırdım diye psikolojin bozuk dedi bana. Boşanmayı düşünüyorum. Bir yıl dolmadığı için şuan uygulamaya koyamam. Önce atanayım sonra yavaş yavaş hayatımdan çıkaracağım.

Hayatımın hatasını yapmışım onunla evlenmekle maalesef...

Akşam küçük çaplı bir sinir krizi geçirdim. Konu başkaydı ama bunca aydır çektiklerimi tek tek sıraladım. Yeter artık dedim birkaç eşyayı kırdım. Hiç tepki vermedi bile. Ne kadar dolmuşum neler biriktirmişim. Ailesi ile ilgili yorum yapmadım ama bu evde ne halta yaradığımı sordum. Konu maddiyata gelince "belki çok kazanıyorum" dedi
Evet dedim belki de. Ama ben bu evde dış kapının dış mandalı olduğum için ne geliyor ne gidiyor bunu bile bilmiyorum dedim. Bunca aydır kazandın da ne oldu ne değişti hayatımızda dedim. (ordan anlasın) Kısacası şunu bunu kırdıktan sonra ağlarken aynada kendime baktım, acıdım. Yüzüm gülmez olmuş. Yazık dedim daha 28 yaşındayım. Üstelik kalktı çok sinirlenip onu bunu kırdım diye psikolojin bozuk dedi bana. Boşanmayı düşünüyorum. Bir yıl dolmadığı için şuan uygulamaya koyamam. Önce atanayım sonra yavaş yavaş hayatımdan çıkaracağım.

Sevgili konu sahibi cocugumun yasinda sayilirsiniz. Konunuzu okuyunca evliligimin ilk yillari gozumde canlandi. Bizim problemimizde siznkinin benzeriydi ve bende calisan bir kadindim ama simdiki gencler kadar bilincli ve acik goz degildim:( Gerek esim Gerekse esimin ailesi hep Beni kullandilar ve bende hep sesiz kaldim.sessiz kalmaklada kendi kendime ettim:(( Yinede onca sene ne iyi bir es olarak goruldum,nede iyi bir gelin:(( Maddi manevi somurduler halada somuruyorlar. Aslinda hersey esinde bitiyor. Eyer esin ailesine karsi cikamiyorsa ve seni sucluyor,korumuyor ve evliligini on Planda tutup kendisininde bir aile kurdugunu gormuyorsa siz ne yaparsaniz yapin hicbirsey degismiyecektir. Sadece giden birdaha geri gelmeyecek omrunuzden ve gencliginizden gidecektir. Size bosanin veya bosanmayin demiyecegim. Ama gorunen koy klavuz istemez derler. Basta nasil baslanirsa arkasida oyle gelir. Bu benim hayati day edindigim tecrube .insallah siz benim yasadiklarimi yasamazsiniz. Sakin cocuk yapmayin.cocuklu bosansanizda ikinci evliliginizde hem sizin hemde cocugunuz icin buyuk sorunlar cikabilir.uvey Ana veya baba kahri cekmek cok zor.Hayat sizin ama yinede siz bilirsiniz. Yol yakinken sizin icin dogru karari verin biranonce derim.

Benim yaşadıklarımın aynısı...annesi,kendisi,ablası normal olmadıklarını 3 yılda anladım siz yine şanslısınız .

gerçekten üzüldüm . İnsanlar zengin olunca paraları neden kıymetli olyorki. Birde erkeklerde bu ortaklık merakı çok fazla

Boşandım, mutluyum, ne yaparsan yap ana kuzusu erkek değişmez. Şimdi instagramı herkese açık mutsuz gıcıklığına ben de açtım görsün ne kadar mutlu olduğumu diye. Sonra kapadım tabi...
Bana yazamaz bile...
Sevmek yetmiyor bu adamlar aklını kullanmadığı sürece anasının ağzının içine baktığı sürece.
Atan keyfine bak genceciksin çevrende bir sürü adam olur zaten
mantık mantık şuan duygular seni zorlasa da mantıklı olanı yap

Kız aileleri aman evladımız mutlu olsun yeter modundayken.. erkek aileleri neden bu kadar herşeyin içindeler. Ben bu zihniyeti anlayamıyorum.. bence atamanız gerçekleşsin kendi paranızı kazanın eşiniz de sizinle bir aile olmak istiyorsa zaten gelir yoksa da kendi hayatınızı ziyan etmeyin derim. Sevgiler.

1. Asla cocuk yapma
2. Atan
3. Yanina gelmezse ayril kendine dogru duzgun bi hayat kur. Bu koloni gibi hayatla ömür gecmez

Size tavsiyem, maddi olarak kenara birikim yapmanız kendiniz için. Bu çok önemli. Ben evlenirsem eğer bir gün, kazandığım parayı tamamen eşime vermeyi düşünmüyorum kesinlikle , kadınlar çok mağdur edilebiliyor.

Keselerın ortak oldugunu sevgiliyken veya Nısanlıyken biliyordunuz bunu sakladığını dusunmuyorum. Aniden birden bire birde baktım keseleri ortakmisa ben ınanmıyorum.
Degistıremezsınız
Calısıyorsanız eve katkıda bulunmayın ustunuze basınıza alın, yiyin İcin

Of ortaklik gercekten cok zor bende bosanma asamasindayim ana kuzusuydu eşim ve ben maddi bisey istediğimde babasından izin almadan hayatta almazdı bende korkumdan bisey isteyemezdim her seferinde veremem babam kızar param yok derdi bi gün 20 tl harcamıştı bikac sey istemistim varsa versene tam parami bozdurdum demişti niye demiştin ya şimdi babam kızar demişti şok olmuştum allah yardımcınız olsun aynı kese çok zor

6 aylık evliyim. Eşim ve ailesinin nişandan sonra bambaşka yüzünü gördüm. İşte ne diyelim evlendim.

İstemeden tutun da evlendiğimiz ilk aya kadar çoğu şeyi hatırlamak istemiyorum
Öfkem zaten dinmiyor. Eşimin anneci-aileci olduğu gerçeği evlendikten yüzüme tokat gibi çarptı. Kesin tavır koydum. Tavır yaptılar, doldurdular yine de taviz vermedim. Yeri gelince kaynanamın taktığı gibi bir maske takıp nabza göre şerbet vermeyi öğrendim. Karakterime aykırı ama sinirlerim el verdiğince yapmaya çalışıyorum.

Dışarıya karşı maddiyatlarını çok iyi gösterirler (ben bile öyle sanıyordum) Düğünde, nişanda vs masraftan hep kaçtılar. Evimi bile kendim temizledim, hiçbir yardımları olmadı. Eşim salonu ben yatak odasını perdelerine kadar getirdim ve mutfağı getirdim klasik işte. Oğluna yaptığı çeyiz zaten yok. Sorsan oğlum da oğlum diye ölür. Bir sürü problem oldu. Eşim alesinin yaptığı her türlü ayıbı öyle bir örter ki şaşar kalırsınız. Gerekirse beni yalancı bile çıkarır. Neyse şimdiki problemimiz ki en büyük sorun bu: bütçemiz ortak. Ortak iş yapıyorlar ama 40 kapı bakıyoruz. Sabahtan akşama kadar çalışıyor ne hafta sonu tatili ne balayı, ne üstüme başıma aldığım bir şey var, ev kira (inşaat yapıyorlar ama biz kiradayız) Bu kadar fedakarlık peki niye kazandığımızın 5 te 4 ünü bizden başkası yiyor? Birkaç kez ima ettim. Keşke memur olsaydın en azından ailemizin bütçesi olurdu, ne gelen belli ne giden tasarruf yapmak istiyorum yapamıyorum dedim. Ne demeliyim, ne yapmalıyım? Öyle bir yıkamışlar ki beynini hep ortak olmalı (ev için 10 sene bekleyecekmişim bu arada) Bizim burda anne baba çocuklarına vericidir, bunlar çocuklarını sömüren cinsten. Atanma durumum var. Atanırsam oğluşundan ayrılamazmış. Demiyor ki kadın altın yumurtlayan tavuğu ben nasıl göndereyim? Napıyım ne edeyim bilmiyorum. Başka çözüm yolu da kazandığımı ortaya koymayacağım. Herkes kendi kazancını nasıl değerlendirirse... Ama böyle de aile olmuyoruz ki. Parası batsın ben adamın yüzünü görmüyorum sırf onlar yesin diye. Bu böyle gider mi gitmez.
Merhaba canım anlattıklarında kendimi gördüm. Peki nişanlıyken nasıldı? Anneci olması maddi durumları iki yüzlü oynamaları seni yalancı çıkarmaları inan hepsini yaşadım. Hatta daha da ağırı nişanı atan da o oldu anlaşamıyoruz deyip. hala atlatabilmiş değilim.

Back
X