Saç Rengi ve Saç Boyama SAÇ BOYAMA ve SAÇ RENGİ HAKKINDA Sorular Ve Öneriler

ben tavsıye etmıyorum boyaya yag karıştırılmasını yanı saçını koyu renklere boyucaksan tamam ama açık renkler için boyanın işlemesini engeller. düşün yaglı bır zemine nasıl tutuncak boya. dur bakayım açılmış mı?

benim doğal saç rengim koyu kestane yani 3 numara...ve alt tonunda mavimsilik yani küllülük var..
kendim kuaföre gitmeden evde saçımı küllü kumrala çevirip çeviremeyeceğimi merak ediyorum..ve bunu mümkünse saçımı önceden açmak zorunda kalmadan yapmak istiyorum..

duyduğuma göre %12 lik oksidan kullanarak doğal saçlar 4 tona kadar açılabiliyormuş...anca 5 ton ve üstü açıklık isteyenlerde toz açıcı uygulanıyormuş
ben şimdi marketten küllü kumral boya alsam içinde genelde %6 lık oksidanla veriyorlar..ve yeterince açmıyor..

peki ben aynı markaya ait 1 kutu küllü kumral set ve 1 kutu da %12 oksidanla birlikte verilen herhangi bir açık renk boyayı alıp
küllü kumral tüp boya ile diğer açık renk ile birlikte gelen %12 lik oksidanı karıştırsam istediğim sonuca ulaşırmıyım ?

Son düzenleme:

doğal işlem görmemiş 3 numara saçı 7.1e cevırmek için kesinlkle yuzde 12lık peroksit kullanma. saçın yanar. yanmasada çok kötu olur. yuzde 12 ultra açık sarılar ıstenıldıgınde kullanıyor. marketten tercihen loreal exelence 7.1 al ve selektive mavı boya ekle içine. ancak kutudan çıkan yuzde 6 lık peroksit. sen bunu yuzde 9 lukla değiştir. ve koleston markasının yuzde 9 luk peroksitini tercih et. ama mavı boya eklemezsen saçın dore olur. mavı boyayla azda olsa bu dorelık kapanır. ve tercihen açık renklere boyanan saçlara ben hep ısı verme taraftaryım dıpler daha açık kalmasın heryerı eşit açılsın dıye.

tavsiyelerin için sağol canım..ama biraz kafam karıştı kusura bakma
yani şimdi kısaca toparlamak gerekirse benim yapmam gereken şunlar mı ?

* loreal excellence creme 7.1 saç boyası alıcam (ama peroksitini değil boyasını kullanıcam)
* kolestonun %9 luk peroksit içeren herhangi bir rengini alıcam
* ve selective mavi boya lazım öyle mi canım ?

koleston ve loreal boya alırım o sorun değil de mavi boya çok zoruma gitti canım çevremde ben normal renkleri bile zor bulduğum biyerdeyim ne yazıkki..
peki 6 numaranın herhangi bir rengini istesem o da mavi boya katma zorunluluğu getirir mi bana canım....

Son düzenleme:
Mangocum sana bir soru daha,uzman olmak kolay değil katlanıcan artık:))
Palette'in yoğun renk açıcısını kullansam,üstüne boyasam olurmu acep?Sevgiler

güneş cim öyle demek istememiş biz o işlemi kardeşime yaptık sana söyle anlatiyim

1. loreal excellence'in 7.1 ini alıyorsun.
2. ayrıca sırf kozmetikçiden 9 luk peroksit istiyorsun (kolestonun) yani boya almıyosun ayrı olarak satılıyor
3. ve selective markalı mavi boya alıyorsun
mavi boya saçlardaki doreliği azaltmak için

1- loreal exelence 7.1 boya alman gerekli
2- koleston markasının ufak yuzde 9 luk peroksitleri var beyz sıvı hanı. sadece onu alıcaksın 750 ykr yada 1 ytlye satılıyor. yanı boya almıcaksın sadeceo küçük peroksti alıcaksın yuzde 9 luk olan. hemde 2 tane.
3- selektive markası çok kolay bulunan bır marka. yanı şu bı mılyoncular varya onlarda bıle bulabılırsın bazısında satılıyor. oldukça kolay bır marka ayanı.ordanda mavı boyayı kımse almadığı için mutlaka vardır stoklarında. ben çok kolay bulabılıyordum küçük sehır buyuk sehır olsun. ıkı yerde yoksa 3. sunde mutlak abulursun.
alacakların bunlar.
6 numara kullanırsan saçın küllü tonlarında hatta kumral bıle çıkmaz dore kahverengimsi bı ton çıkar.
3 numara doğal boyasız saçın içinde mavı kızıl ve sarı renk vardır. saç açıldıkça ilk once mavılık gider ve mavılık gidince saç kızılımsı kalır git gide açıldıkça da kızılımsılığın içinde sarı renk çıkar. tabaka tabaka duşun mavı kızıl sarı. ve saçı açarken yanı o mavı tabakayı kaldırırken saçın rengi açılmaya başlar ve sen mavı boya uygularsan saç açılsa bıle koydugun mavı renk o kızıllığın daha az görunmesine neden olur. mavı ıle kızıl zıt renklerdir. o yuzden mavı koymanı onerıyorum kumral kullu kumral tonları için.
eğer bu yazdıklarımı alırsan loreal exelence kutusunun içinden çıkan peroksit yuzde 6 lık o peroksiti kullanmıcaksın dök. ve karıştırıcının içine loreal 7.1 tupunun tamamını mavı boyanında 3 te bırını koy. ardından aldıgın o yuzde 9 luk peroksitlerin 2 sını de koy. ama boya fazla olacagı için ve karıştırıcıda calkalamak zor olacağı için en ıyısı bunları bı başka kapta karıştır ardından o karıştırıcının içine dök. çünkü hazırlanan boyanın mumkun oldugu kadar havayla temasını önlemek gerekli. açık kapta duran boya bır sure sonra etkınlığını yıtırır çünkü.
saçını boyadıktan sonra poşete geçir ve 20 dk kadar ısı ver.
ortaya çıkan saç rengi market boyalarıyla elde edilen en kızıllığı az renk olucaktır. sana yuzde yuz kızıl olmaz dıyemıyorum ama mumkun oldugunca istediğine yakın bır renk çıkar.
bunları sanırım bır tanıdıgın için soruyorsun.çünkü senin saçın boyalı dore kumraldı sanıyorum

Mangocum sana bir soru daha,uzman olmak kolay değil katlanıcan artık:))
Palette'in yoğun renk açıcısını kullansam,üstüne boyasam olurmu acep?Sevgiler

oyle yaparsan saçın çok yıpranır. yıpranmıyor dıyolar ama hemen yıprandığı belli olmaz . bende 2 3 sene önce o hatayı yaptım yıpratmaz dıye ve en sonunda kestirmek zorunda kalmıştım saçım saçlıktan çıkmıştı.
gördugum kadarıyla saçım nasıl olsa çok ve kalın telli saglıklı dıyorsun bışey olmaz dıyorsun:) ama hep boyle dıyenlerin bı sure sonra avuç akadar kalıyor saçı bana bışsey olmaz dıye dıye bende dahılım buna:)
dediğim sekilde al bır kutu 12.1 çok açık kullu sarı kolestonun bır yerını boya ve ısı ver. baktın açılmıyor o zaman onu kullanırsın. ama azcık bıle açılma olursa o bıle yeterlıdır.
ve yoğun renk açıcının ustune surulen kulluler çok yapay oluyor saç yemediği için kullu rengini.

Tamam mangocum sözünü dinliycem,bu arada bana mesajda bişi sormuştun ya,o benmişimde haberim yokmuş:) Bir baktım doğru:))))))))

slm arkadaşlar saçlarımı güneşten açılmış kahve tonu gibi istiyorum hangi markada buna benzer bi renk var yoksa kuaförmü böle yapabilir?bide bu arada benm saçlarım ışıltılı kahveydi açıldı ve turuncu oldu.....buda son hangi markanın çukolata kahvesi en güzel? yarın boya alıcamda cvp verirseniz sewinirim saç diplerim fena.... :))

lorealın son urunu amonyaksız bıtkısel ozlu CASTING LOREAL markasında çikolota kahvesı vardı bulabılrsen ondan kullan hem saçı zarar görmez

mn'cim ben çikolata kahve ile boyadım açık renk saçımı,resmen siyah oldu,aman dikkat:)markası palette idi,2 sayfa geride var resmim

Son düzenleme:
küllümango ve ibelta tşkler...küllümangocm kimyasal boyalı saça bu boya tutarmı sence? güneştem açılmış kahverengi gibi bi renk kutu boyalarda yok mu acaba?kolestonun ışıltılı kahvesini yapmıştım ben ama oda saçlarımı turuncu gibi gibi yaptı şimdi tam turuncu oldu aka aka...ve ya tatlı bi kahve rengi önerebilir msiniz?(turuncu tonları olmasın ltfen...) iyi geceler.. :) ibeltacm senn içinde çok üzüldüm aynı olayı 3-4 yıl önce annemde yaşadı. lorealden açık kahvemsi bi renk aldık saçında siyah çıkmıştı.... umarım en yakın zamanda istediğin renge dönersin...

merhabalar..sohbet o kadar güzel ki katılmadan edemedim=) benim doğal saçım kumral..ama iki ay önce avonun sarı gölge yapıcı kreminden kullandım ve saçım şuan açık kumral gibi..saçımın rengini biraz açmak istiyorum ama boyadıktan bir süre sonra turuncu olmasından çok korkuyorum..forumda okuduğuma göre bunun çaresi küllü renkler..küllü renkleri de araştırdım ve sadece kutu üzerindeki resme bakarak loreal'in küllü koyu sarısını beğendim..bu arada yeşil gözlü ve buğday tenliyim..acaba doğru bir karar mı verdim? o rengi o boyayla yakalayabilir miyim? ayrıca saçlarım belimi geçiyor,kalın telli ve hafif dalgalı...kaç kutu boya gider? yardımcı olursanız çok sevinirim=)

küllümango canım yazılarının bi çoğunu okudum saç boyama konusunda süpersin nolursun banada yardım et gerçekten çok zor durumdayım bnm saç rengim kumral gibiydi bn biras daha açık bişey olsun istedim küllü açık kumrala boyattım ama üst tarafları turuncu gibi bişey oldu şimdi herkes siyaha boya kurtul dio ama 2 sene önce siyaha boyattım ve anca kurtuldum ne yapsam bilmiyorum koyu sarı falan yapsam neye benzerim kafam çok karışık yardım edebilirsen çok sevinirim şimdiden teşekkürler canım

cicimmm bendede aynı sorun vardı,küllümango önerilerde bulundu,3 sayfa geride,benim saç rengimde var orada,küllümangonun önerileride,istersen oku yardımcı olur sanırım:)

cicimmm bendede aynı sorun vardı,küllümango önerilerde bulundu,3 sayfa geride,benim saç rengimde var orada,küllümangonun önerileride,istersen oku yardımcı olur sanırım:)

cnm bnm durumum çok vahim üst taraflar resmen turuncu oldu bn küçük bi yerde yaşıyorum ve burdaki kuaförlere güvenemiyorum zaten bni bu hale getiren kuaför etrafımda bu konuda bilgisi olan kimse yok tek umudum küllümango

kızlar bişi sormak istiyorum ya bu lorealin recital preference çok hoş gözüküo ve bu boyanın bi özelliğide turunculaştırmadan açmasıymış harika dimi ama bi sorun var duyduğuma göre bu boya sadece boyasız saçlar içinmiş bu doğrumu bilginiz varsa lütfen yardım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…