- 25 Ocak 2013
- 141
- 27
- 33
Hangi markaKızlar birşy sormak istiyorum yardımci olurnusunz saçlarim 10.5 pakette boyuyorum o boyayi bulamadım 10.4 aldim renk farki cok olurmi
süper açıklayıcı olmuş teşekkürler bilgi için..Merhabalar;
Öncelikle geç yazdığım için kusura bakmayın, yazdığınızı yeni fark ettim.
Beyazların kapanması için en güzel yöntem ana renkleri, ara renklere kaçmadan kullanmanızdır.
Sizi çok iyi anlıyorum. Annemin saçında da %70 oranında beyaz var. Saçını sarı kullanmasına rağmen beyazlarını kapatabiliyorum.
Size ilk tavsiyem Loreal Majirel ya da Koleston perfect boyalarınızı kullanmanız. Bunlar market boyası değildir. Kuaför malzemeleri satan yerlerde ya da internet ortamında rahatlıkla bulabilirsiniz.
Sorunuza cevabım ise ana renklerin yoğun olanlarını tercih edip mesela 2 kutu boyaya 1.5 oksidan eklenmelidir.
Ana renklerin yoğun olanlarını şöyle anlayabilirsiniz: 7.00 - 6.00 gibi yani noktanın sağında çift 0 olması gerekiyor.
Diyelim ki siz ara renkler de kullanmak istiyorsunuz(Mesela7.3 gibi)
O zaman; uygulamak istediğiniz saç renginizin içine:
%0-30 arası beyaz saç var ise 1/4 oranında doğal ton
%50 beyaz saç var ise 1/2 oranında doğal ton
%80-100 arası 3/4 oranında doğal ton eklenmelidir. (Doğal ton 3.0, 4.0, 5.0, 6.0, 7.0 dır.)
Bunlar biraz kafa karıştırabilir. Size bir örnekle açıklayayım;
Diyelim ki saçınızın uzunluğu omuzda. Bunun için size (sadece dip boyası için) 2 kutu boya gereklidir. Ve de saçınızdaki beyaz yarı yarıyaysa(yukarda beyaz oranlarını verdim) sizin ana renkten(yani doğal tondan) yarım boya gereklidir.
Evet gelelim saçınızı boyamaya: Siz 7. 3 ile saçınızı boyamak istiyorsunuz diyelim ki. Bunun için size lazım olan malzemeler;
Bir kutu Koleston perfect 7.3 (1 kutu boya 60 ml dır.)
yarım kutu Koleston perfect 7.0 (1 kutu boya 60 ml dır. Size gereken 30 ml dır.)
45 ml %6(20volume)lık oksidan
Bu boyaları aldıktan sonra (7.3, 7.0 ve oksidanı) şimdi boyayı hazırlamada.
Boyayı koyacağınız tasın içine 7.3 ü tamamen sıkın, sonra 7.0 ın YARISI sıkıp 45 ml oksidanı ekleyip İYİCE karıştırın.
Beyazları kapatırken normal boyama gibi değil, yoğun bir şekilde dibinize yedirmeniz gereklidir.
Bu oranlardaki mantık şudur:
Hangi renge boyamak istiyorsanız kutudaki bütün boyayı sıkmanız.
Beyazı kapamak için de ana rengi yukarda verdiğim beyaz oranında sıkmanız.
Oksidanı ise kesinlikle itinayla hesaplamanız gerekir. Yani toplam boya miktarınız 100 ml ise oksidan 50 ml olmalıdır, eğer boya miktarınız 60 ml ise oksidan 30 ml olmalıdır.
Beyaz kapama evde ne kadar koyu boyansa da zordur. Bu oranlara dikkat ederseniz beyazları %100 kaparsınız. Eğer kafanız karışırsa Boya alırken ya da alıp eve geldiginizde ne kadar boya katacağınız bana tekrar sorabilirsiniz.
Kolay gelsin :)
bence sıcak cıkolatayı dene kızıl ıddıalı bır renk soluk tenın varsa daha hastalıklı gosterırMerhabalar, sormak istediğim sorular biraz fazla kusura bakmayın etrafımda bu konuda bilgili kimse yok kuaföre de güvenemiyorum sizi bulmuşken sorayım istedim.
Öncelikle ben saçlarımı hiç boyamadım çok önceden kına sürmüştüm bir kaç kere ama o da gitti zaten üstünden baya bir zaman geçti. Benim doğal saç rengim 3.0 gibi birşey. Koyu olduğu için boyama yapmaktan korkuyorum renk tutmaz açılmaz diye. Ben 2 renk arasında kaldım loreal nefis sıcak çikolata ve derin kızıl kestane. Benim ten rengim makyajsız soluk sarımsı bi renk daha canlı durması için sizce hangisini tercih edeyim. Ve bana bunu nasıl elde edeceğimi anlatır mısınız. Şimdiden çok çok teşekkürlerimi sunuyorum merakla mesajını bekliyorum :)
bence paletteyi veya garnieri öneririm onların kumral tonları çok güzel.Merhaba benimde size bi sorum olucak. Yardımcı olursanız sevinirim. Kendi saç rengim koyu kestane. Uzun bir süre sarı röfleliydi saçlarım sonra bakıra döndüm. İlk boyamı kuaförüm yapmıştı ve 8.44 kullandığını söyledi. Sonra şehir değişikliği nedeniyle farklı bir kuaföre gitmek zorunda kaldım. Altta röfleler olunca çabuk aktığı için dip boyası değilde komple boya yaptırmak istedim rengi tam otursun diye. Ama boyanın rengini söylememe rağmen çok koyu hemen hemen kızıl kahve tonlarında bir renk yaptı. Ve kendiside çok sacmasapan bi renk yaptığını farkedince saçımı tamamen açıp tekrar boyadı. Açtıktan sonra kullandığı boyanın markasını hatırlamıyorum ama numarası 7.40 dı. Ve saçlarım turuncu oldu resmen. Daha fazla yıpranmaması adına kuaförde tekrar bi işlem yaptırmak istemedim. 1 ay kadar mecburen bekledim saçım biraz dinlensin diye. Sonra tabi cesaret edip başka kuaföre gidemedim kendim boyamak istedim. Renna colorun 8.44 ve 9.44 rengiyle 1 er ay arayla 2 defa boyadım saçımı. İlk başlarda beğenmiştim ama şimdi sıkıldım bu renkten. Açık kumral tonlarına dönmek istiyorum. En son boyamı 2 ay önce yaptım. Hangi boyayı ve renkleri kullanmalıyım sizce?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?