Saç Rengi ve Saç Boyama Saç boyası ve renk tutturma konusunda merak ettikleriniz

Merhabalar;

İlk sorunuza yanıtım: Normalde ben market boyası kullanmıyorum ve de burada MÜMKÜN OLDUĞUNCA tavsiye etmiyorum. Marketteki saç boyaları, üstündeki renk hiçbir zaman tutmuyor çünkü. Benim tavsiye ettiğim boyalar; KOLESTON PERFECT ve LOREAL MAJİREL dir ve bunlar profesyonel saç boyalarıdır. Garnier i SADECE açıcı kullanmak istemiyorum ama saçlarım açılsın istiyorum diyen kişilere Garnier 110 tavsiye ediyorum çünkü bu boya açıcı değil saçı rengine göre 2-3 ton açıyor.
Bu boyaları yani profesyonel saç boyalarını bir diğer kullanma nedenim ise daha kalıcı ve kaliteli olmasından kaynaklanıyor. Çünkü saçımız bizim her şeyimiz demek. Nasıl üstümüze evimize kaliteli şeyler almaya çalışıyorsak saçımıza da öyle davranmamız gerek.

İkinci sorunuza yanıtım: Küllü renkler, daha doğrusu 7 numaradan daha açık küllüler saçta HİÇBİR ZAMAN sabit kalmaz. Daha doğrusu saç boyası aslında sabit kalmaz. Bizim yaptığımız bir diğer yanlış ise (sadece sizin için demiyorum) eğer bir boyayı kullanıyorsak her zaman onun bir koyusu bir açığı olarak, bazen de bir küllü bir dore olarak yani dönüşümlü kullanmamız gerektiğidir. Yani siz Koleston 11.1 kullanıyorum dediniz. Küllüler ilk boyanışta küllü gibi dursa da zamanla diğer boyalara göre akıp değişik bir renk alırlar. Bu yüzden size tavsiyem 11.1 ile değil (çünkü 11 numaranın doresi yok) 9.1 ile devam etmeniz. Yalnız burdaki dikkat edilecek husus; mesela ilk boyamanızda 9.1 kullandıysanız ikinci boyanızda 9.3(doreli) kullanmanızdır. Üçüncü boyamada yine 9.1, ve devamında 9.3, 9.1 diye gitmenizdir. Çünkü evde küllü üstüne küllü boyamak saçı MATLAŞTIRIR.

Ayrıca bir diğer tavsiyem de; boyayı oksidandan daha fazla koymanız. Bu boyanın pigmentlerinin saçta daha kalıcı olmasını sağlar. Bir örnek vermek gerekirse: Marketten gidip bir kutu 9.1 aldınız ve diyelim ki bu kutunun boya ölçüleri şunlar: bir tüp boya 50 ml, oksidan 50 ml. Sizin boyarken karıştırmanız gereken ise 50 ml boyaya 40 ml oksidan katmaktır. Yani boya her zaman oksidandan 10 ml daha fazla olmalıdır.

Başka sorunuz varsa sorabilirsiniz.

Bu arada saçınızı boyarken HER ZAMAN öncelikle SADECE diplerini boyayıp 15-20 dk bekleyin ve sonrasında uçlarına doğru da boyadıktan sonra EN FAZLA 20 dk bekleyip saçınızı yıkayın.

Dorelik olan yerleri küllü ile yani 9.1 ile küllü olan yerleri de 9.3 ile boyamanızı tavsiye ederim(Verdiğim boya numaraları palette ve syoss markaları için geçerli değildir, onların numara sistemi farklı). Size 11.1 tavsiye ederdim fakat ilk etapta yapmanız gereken saçtaki ton farkını eşitlemek ve 11. 1 in dore rengi mevcut değil. Bu yüzden dediğim numraları baz almanızı öneririm.

Burda 2 önemli husus vardır:
1. Saçınızı boyarken lütfen küllü olan yere küllü(9.1), dore olan yerde de dore(9.3) değdirmeyin.
2. Saçınızı boyarken oksidanı boyadan 10 ml az katın. Mesela 50 ml boya varsa, 40 ml oksidan olmalıdır.

Başka bir şey varsa sorabilirsiniz.

Teşekkür ederim.eşitledikten sonra mı saçımı boyayayım tarçın rengine veya alttaki küllü kumrala.

Teşekkür ederim.eşitledikten sonra mı saçımı boyayayım tarçın rengine veya alttaki küllü kumrala.

Ne renk istiyorsunuz küllü kumral mı yoksa tarçın mı ? Cevabı bilmeliyim ki ona göre söyleyeyim çünkü ikisine de farklı zemin hazırlanıyor.

Bakır olan yere küllü uygularsam yukarıda anlattığınız gibi yeşillik katar mı.Ben daha karar veremedim akşam vericem.Tepesi tarçın ya öyle tamamını boyarken hangi renk uygulamalıyım altı küllü o bakımdan .

Zaten bakır olan yere küllü uygulayın dememin nedeni bu, yani yeşillik olmasın diye. Tabi asıl sorun küllü yere küllü vurmayın asıl o zaman yeşillenme ya da grileşme yapabilir. Ben size bu nedenle doreli yere küllü, küllü yere dore bir renk uygulayın dedim.

Bu dediğimi yaptığınızda saçınız nötr bir renk yani ne dore ne küllü bir renk olacak, yani ana renk gibi mesela 8.0.

Yalnız sorduğunuz soruyu anlayamadım. Ben zaten bir dahaki boyamanız için size zemin hatırlattırıyorum yani altınız küllü olmayacak. Bunun üstüne tarçın mı boyayacaksınız, anlamadım ?

meraba..doğal saçım üzerine avon 8.1 boyasam ne renk çıkar acaba

Merhabalar;

Avon marka önermiyorum, nedenim ise; saçları keçe gibi yapması.

Ana renk üzerine küllü ton boyamak, saçı küllü değil kızılımsı(gerçek kızıl değil) yapar. Bu yüzden kuaföre gitmenizi öneririm. İlk boyama evde yapıldığında eğer daha önce hiç boya deneyiminiz yoksa saçta ton farkına neden olur.

peki kuaföre boyattıktan sonra dip boyasınıda evde yapabilirmiyim yine kızıllaşmalar olur mu

canım benim hayalimdeki renkde bu umarım yardımcı olursun...

saçımın dipleri siyah ama öyle simsiyah saçlar gibi deyil....
geri kalan kısınmda kahve rengi gibi uçlarına doğru kızıllık var biraz
ve saçımda ne yazıkki çok fazla beyazda var 28 yaşındayım üstelik
zaten bu beyazlar yüzünden sürekli boyuyorum

sence saçımı yukardaki renge dönüştürebilirmiyim....yukarıdaki renk karamel mi canım.bakırlık kızıllık istemiyorum çünkü.
ne yapmam lazım
şimdiden çok çokk teşşekür ederim

Son düzenleme:

Merhabalar;

Bu renk Koleston perfect 8/41 + %9(30volume) luk oksidanla elde edilir.

LAKİN siz kızıllık bakırlık istemiyorum demişsiniz ama yüklediğiniz resmin içinde bakırlık mevcut. Üstelik bu rengi elde etmeniz için öncelikle saçlarınızın az miktarda açılması, kızıllığın olduğu yerlerin de kızıllığının akıtılması gerek. Bu işlemi yapmadan söylediğim boyayı boyarsanız SADECE dipleriniz tutar.

peki saçımı ne ile açayım öneriniz varmı hiç açmadım saçıma şimdiye dek.....açıcı çok yıpratırmı ki zaten çok sağlıklı bi saçım yok:26:
ne kadar açılması gerektiğini nasıl anlıcam....
sonra dediniz boyayı vurunca saçım böyle olurmu gerçekten
çok mu soru sordum kusura bakmaa

Saçınızı daha önce açmadıysanız evde açmanızı önermem. Çünkü sağlıklı bir saçınız yoksa evde saçınızı yıpratırsınız. Ben açıcı olarak koleston kullanıyorum ama bence en azından açma konusunda kuaföre gidin.

peki 1. sayfnızda bahsettiniz igora yı kullansam açıcı deyil ama sacı 2 3 ton açıyo demiştiniz yanılmıyosam....
yeterli olmaz mı:26:

peki 1. sayfnızda bahsettiniz igora yı kullansam açıcı deyil ama sacı 2 3 ton açıyo demiştiniz yanılmıyosam....
yeterli olmaz mı:26:

Sanırım Garnier 110 dan bahsediyorsunuz. Bu kızıllığı almaz, saçınıza 8/41 vurabilmeniz için saçınız 8-9 tonlarında olması yani sarı koyu sarı olması gerek. Garnier tabiki saçı açar ama en az 9 numara gelebilmeniz için 20 günde bir 3 kere saçınıza dibine sürmeden uygulamanız gerekir.

ay pardon,igora falla atmışşım,kafa karmançorman
karıştırdım galiba kusura bakmayın

yordum seni tatlım,çok teşşekür ederim....ben biraz daha düşüneyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…