merhabaa bana da cevap verir misin ??
ben saçlarımı 2 yıl önce kına yaptım o kınayı oksidanla açtım hürrem rengi gibi oldu daha sonra ağustos 2012 yazında yine açtım dore sarı gibi oldu en son kendi rengime döneyim diye dipler hariç(zaten baya dibim gelmişti) 5 numara pallette ile boyadım renkten memnumdum (eylül ayında boyadım) ancak bi kaç aydır saçımın rengini açmak istiyorum küllü tonlarında bir sarı düşünüyorum yaklaşık 20 cm kendi saç rengim saçlarımın uzunluğu da kaburga kemiklerimin altında kendi başıma nasıl boyamalıyım? (arkadşım yardım edicek ) yanıtlarsan çok sevinirim
Merhabalar;
İlk sorunuza yanıtım: Normalde ben market boyası kullanmıyorum ve de burada MÜMKÜN OLDUĞUNCA tavsiye etmiyorum. Marketteki saç boyaları, üstündeki renk hiçbir zaman tutmuyor çünkü. Benim tavsiye ettiğim boyalar; KOLESTON PERFECT ve LOREAL MAJİREL dir ve bunlar profesyonel saç boyalarıdır. Garnier i SADECE açıcı kullanmak istemiyorum ama saçlarım açılsın istiyorum diyen kişilere Garnier 110 tavsiye ediyorum çünkü bu boya açıcı değil saçı rengine göre 2-3 ton açıyor.
Bu boyaları yani profesyonel saç boyalarını bir diğer kullanma nedenim ise daha kalıcı ve kaliteli olmasından kaynaklanıyor. Çünkü saçımız bizim her şeyimiz demek. Nasıl üstümüze evimize kaliteli şeyler almaya çalışıyorsak saçımıza da öyle davranmamız gerek.
İkinci sorunuza yanıtım: Küllü renkler, daha doğrusu 7 numaradan daha açık küllüler saçta HİÇBİR ZAMAN sabit kalmaz. Daha doğrusu saç boyası aslında sabit kalmaz. Bizim yaptığımız bir diğer yanlış ise (sadece sizin için demiyorum) eğer bir boyayı kullanıyorsak her zaman onun bir koyusu bir açığı olarak, bazen de bir küllü bir dore olarak yani dönüşümlü kullanmamız gerektiğidir. Yani siz Koleston 11.1 kullanıyorum dediniz. Küllüler ilk boyanışta küllü gibi dursa da zamanla diğer boyalara göre akıp değişik bir renk alırlar. Bu yüzden size tavsiyem 11.1 ile değil (çünkü 11 numaranın doresi yok) 9.1 ile devam etmeniz. Yalnız burdaki dikkat edilecek husus; mesela ilk boyamanızda 9.1 kullandıysanız ikinci boyanızda 9.3(doreli) kullanmanızdır. Üçüncü boyamada yine 9.1, ve devamında 9.3, 9.1 diye gitmenizdir. Çünkü evde küllü üstüne küllü boyamak saçı MATLAŞTIRIR.
Ayrıca bir diğer tavsiyem de; boyayı oksidandan daha fazla koymanız. Bu boyanın pigmentlerinin saçta daha kalıcı olmasını sağlar. Bir örnek vermek gerekirse: Marketten gidip bir kutu 9.1 aldınız ve diyelim ki bu kutunun boya ölçüleri şunlar: bir tüp boya 50 ml, oksidan 50 ml. Sizin boyarken karıştırmanız gereken ise 50 ml boyaya 40 ml oksidan katmaktır. Yani boya her zaman oksidandan 10 ml daha fazla olmalıdır.
Başka sorunuz varsa sorabilirsiniz.
Bu arada saçınızı boyarken HER ZAMAN öncelikle SADECE diplerini boyayıp 15-20 dk bekleyin ve sonrasında uçlarına doğru da boyadıktan sonra EN FAZLA 20 dk bekleyip saçınızı yıkayın.
saçlarım yıpranmış değil çünkü eylül ayından beri işlem görmedi. saçımın fotoğrfını da koyarım yakın zamanda istediğim renk ise tıpkı böyle bir şey çok baktım 4 aydır ilgiliyim haftaya boyamayı düşünüyorum
renk bu http://cdn02.cdn.socialitelife.com/wp-content/uploads/2013/02/10/taylor-swift-grammys-2013-600x450.jpg için Google Görsel Sonuçları
cevabın için teşekkürler canım
11.1 küllü sarı istememin sebebi saçımı boyadığımda turunculuk vermiyor bu yüzden kullanıyorum. bana boya markası ve istediğim rengin no sunu yazabilirsen çok mutlu edersin canım.
genelde dip boyası yaparım saçım çok yıpranmasın diye ama o zamanda saçımın alt bölgesindeki renkler akıyor.market boyasından zarar görüyorsak bana tavsiye edeceğin bir boya olsun canım.
canım bana gecende garnier 110 önermiştin kullandım onu baya açtı saçımı bu boyayı üst üste kullanırsam çok mu açılır ne olur canm
Tabiki ne kadar kullanırsanız boya şeklinde açıcı olduğundan hep açar ama tabiki normal bir açıcının yerini tutmaz yani ne kadar kullanırsanız kullanın beyaza yakın bir sarıyı Garnier le elde edemezsiniz.
ya banada yardım edin lütfen saçımı bakıra boyadım ama zemin turuncu oldu saçımı değiştirmek istiyorum koyu kumral vursam ortaya ne renk çıkar bilmiyorum yardım edin lütfen
zaten beyaza yakın sarı sevmiuorum bal rengi koyu sarı vb seviyorum canım
Bakıra boyadım turuncu oldu yazmışsınız ama zaten bakırın içinde turunculuk vardır.
Ayrıca bakıra boyanmış bir saçı en az 20 günden önce başka bir boya ile saçınızı boyamanızı tavsiye etmem. Çünkü bakır rengi 20 günde akar. Eğer siz akmasını engelleyip üstüne boya(yani siziin dediğiniz koyu kumral) vurursanız hem çok kötü bir renk alır hem de kapansın diye boyadığınız saçın 1 ay sonra renkten eser kalmadığını yine turuncu olduğunu göreceksiniz. Böyle yaparsanız yani 2. boyayı zaman geçmeden boyarsanız turunculuk akmaz ve başka bir boyadan sonra hep turuncu kalır.
Size tavsiyem ise şimdilik turunculuğun fazlalığını almanız. Yani siz bakıra boyadım yazmışsınız aslında bir sürü bakır var tam bilemiyorum ama sanırım ya 8 ya da 7 ile başlayan bir bakıra boyamışsınız. Bakırınız hangi numara ile başlıyorsa o numaranın küllü rengini alın. Mesela bakırınız 8.46(bu numrayayı uydurdum) sizin 8.1 almanı gerekiyor. Yalnız dediğim gibi bunu bile en azından 4-5 yıkama sonrasında yapın. Bir de küllü ile turunculuğunu alırken %6(20volume) oksidan kullanın. Ve EN SON diplerini boyayın(yıkamanıza son 10 dk kala) ,
Başka bir şey varsa sorabilirsiniz.
zemin rengi turuncu oldu ama uçlarına doğru istediğim ton var saçlarımı boyayalı 15 gün oldu bugn bakırın hangi numarası ile boyandığını bilmiyorum kuaför boyadı ama konuşurken açık bakır demişti.o zaman şimdilik hiç birşey yapmayayım dediğiniz gibi turunculuk aksın peki turunculuk aktıktan sonra hangi renge boyamalıyım siz ne önerirsiniz
Saçınızı arkadan çekip(yüzünüzün gözükmesine gerek yok) buraya yükler misiniz ? Küllü olması gerekiyor ama görmeden numara vermek istemem kötü olabilir çünkü.
tabiki çekmeye çalışayım :)
Bekliyorum o zaman :)
ya bu resmleri eklenti ekleden eklemiyor muyuz hata veriyor bende :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?