Saç Rengi ve Saç Boyama Saç boyası ve renk tutturma konusunda merak ettikleriniz

merhabaa bana da cevap verir misin ??
ben saçlarımı 2 yıl önce kına yaptım o kınayı oksidanla açtım hürrem rengi gibi oldu daha sonra ağustos 2012 yazında yine açtım dore sarı gibi oldu en son kendi rengime döneyim diye dipler hariç(zaten baya dibim gelmişti) 5 numara pallette ile boyadım renkten memnumdum (eylül ayında boyadım) ancak bi kaç aydır saçımın rengini açmak istiyorum küllü tonlarında bir sarı düşünüyorum yaklaşık 20 cm kendi saç rengim saçlarımın uzunluğu da kaburga kemiklerimin altında kendi başıma nasıl boyamalıyım? (arkadşım yardım edicek ) yanıtlarsan çok sevinirim

Merhabalar;

Saçınıza bir çok işlem yapmışsınız ve eminim ki çok yıpranmıştır. Bu yüzden saçınızı görmeden şunu yapın dersem saçınızın sağlığı ile oynamış olurum. Saçınızın fotoğrafını çekip(sadece arka ve dip- yüzünüz gözükmeden) buraya yüklerseniz daha net bir bilgi verebilirim.

Üstelik küllü tonları demişsiniz ama açıktan koyuya bir çok küllü vardır bunlardan hangi ton istiyorsunuz ? Mesela 6.1 için saç açmaya gerek yokken 11.1 için vardır.

cevabın için teşekkürler canım
11.1 küllü sarı istememin sebebi saçımı boyadığımda turunculuk vermiyor bu yüzden kullanıyorum. bana boya markası ve istediğim rengin no sunu yazabilirsen çok mutlu edersin canım.
genelde dip boyası yaparım saçım çok yıpranmasın diye ama o zamanda saçımın alt bölgesindeki renkler akıyor.market boyasından zarar görüyorsak bana tavsiye edeceğin bir boya olsun canım.

Bu saçı elde etmeniz zordur. Çünkü avrupa kökenli insanların ana rengi nerdeyse bal rengi şeklindedir, bu yüzden de boya yaparken açılmaya gerek duyulmuyor. Ama tabiki buna benzer bir renk söyleyebilirim daha doğrusu bu rengi biliyorum fakat tam anlamıyla evde bunu yapamazsınız

Bu renk saçınızın açma işlemine göre bunlarla yapılabilir;
Koleston perfect 9/8, 8/11, 8/07
Bu boyaları kullanırken oksidan çeşiti %9(30volume) olmalıdır.

Tabi saçınızı görmeden bu renk tam anlamıyla tutar diyemiyorum.

Küllü bir boya kullanıyorsanız ister açık ister koyu olsun zaten turunculuk vermez.

Marka ise Loreal Majirel ya da Koleston perfect dir.
Koleston perfect için 9/11, 12/11
Loreal majirel için 10.1 i önerebilirim.

Bu boyaları kullanırken %9(30volume)luk oksidan olmalıdır.
Ayrıca dediğim boyaların bir tüpü 60 ml dir. Bu yüzden oksidan bir tüpe 50 ml katılmalıdır.

canım bana gecende garnier 110 önermiştin kullandım onu baya açtı saçımı bu boyayı üst üste kullanırsam çok mu açılır ne olur canm

ya banada yardım edin lütfen saçımı bakıra boyadım ama zemin turuncu oldu saçımı değiştirmek istiyorum koyu kumral vursam ortaya ne renk çıkar bilmiyorum yardım edin lütfen

canım bana gecende garnier 110 önermiştin kullandım onu baya açtı saçımı bu boyayı üst üste kullanırsam çok mu açılır ne olur canm

Tabiki ne kadar kullanırsanız boya şeklinde açıcı olduğundan hep açar ama tabiki normal bir açıcının yerini tutmaz yani ne kadar kullanırsanız kullanın beyaza yakın bir sarıyı Garnier le elde edemezsiniz.

ya banada yardım edin lütfen saçımı bakıra boyadım ama zemin turuncu oldu saçımı değiştirmek istiyorum koyu kumral vursam ortaya ne renk çıkar bilmiyorum yardım edin lütfen

Bakıra boyadım turuncu oldu yazmışsınız ama zaten bakırın içinde turunculuk vardır.

Ayrıca bakıra boyanmış bir saçı en az 20 günden önce başka bir boya ile saçınızı boyamanızı tavsiye etmem. Çünkü bakır rengi 20 günde akar. Eğer siz akmasını engelleyip üstüne boya(yani siziin dediğiniz koyu kumral) vurursanız hem çok kötü bir renk alır hem de kapansın diye boyadığınız saçın 1 ay sonra renkten eser kalmadığını yine turuncu olduğunu göreceksiniz. Böyle yaparsanız yani 2. boyayı zaman geçmeden boyarsanız turunculuk akmaz ve başka bir boyadan sonra hep turuncu kalır.

Size tavsiyem ise şimdilik turunculuğun fazlalığını almanız. Yani siz bakıra boyadım yazmışsınız aslında bir sürü bakır var tam bilemiyorum ama sanırım ya 8 ya da 7 ile başlayan bir bakıra boyamışsınız. Bakırınız hangi numara ile başlıyorsa o numaranın küllü rengini alın. Mesela bakırınız 8.46(bu numrayayı uydurdum) sizin 8.1 almanı gerekiyor. Yalnız dediğim gibi bunu bile en azından 4-5 yıkama sonrasında yapın. Bir de küllü ile turunculuğunu alırken %6(20volume) oksidan kullanın. Ve EN SON diplerini boyayın(yıkamanıza son 10 dk kala) ,

Başka bir şey varsa sorabilirsiniz.

zaten beyaza yakın sarı sevmiuorum bal rengi koyu sarı vb seviyorum canım

Yok ben olabilecekleri söyledim sadece. Garnieri kullandınız ve sonradan rengi değiştirmeye kalktınız diyelim ki. Mesela saçınız sarıydı açık küllü kumral yapmak istediniz. Sarıdan küllüye geçerken daha doğrusu sarıdan başka bir renge geçerken İLK BOYANIZ DORELİ olmak zorunda yoksa saçınız yeşillenebilir ya da grileşebilir. Bu yüzden noktanın sağında 3 olmalı yani 8.3, 9.3 gibi (numara sistemi palette ya da syoss markası için geçerli değil)

Bu da aklınızda bulunsun lütfen.

zemin rengi turuncu oldu ama uçlarına doğru istediğim ton var saçlarımı boyayalı 15 gün oldu bugn bakırın hangi numarası ile boyandığını bilmiyorum kuaför boyadı ama konuşurken açık bakır demişti.o zaman şimdilik hiç birşey yapmayayım dediğiniz gibi turunculuk aksın peki turunculuk aktıktan sonra hangi renge boyamalıyım siz ne önerirsiniz

Saçınızı arkadan çekip(yüzünüzün gözükmesine gerek yok) buraya yükler misiniz ? Küllü olması gerekiyor ama görmeden numara vermek istemem kötü olabilir çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…