Saç Rengi ve Saç Boyama Saç boyası ve renk tutturma konusunda merak ettikleriniz

Rica ederim, açıcı olmayan ama açan bir boya var Garnier 110 dibine sürmeden bir kez bununla 2 ton kadar açabilirsiniz. Tabi resim de yüklerseniz saçınızın (arka plandan, yüzünüzün gözükmesine gerek yok) daha net bir bilgi verebilirim :)

garnier 110 kaç tona kadar açar? turunculuk falan yapmaz değil mi? saçlarımda zaten bakır yansımalar var ne yapsam gitmiyor saçlarım resimdeki gibi flashsız çekim, birde exicolor markasının 10 lu tonları var bir kere denemiştim o da yıpratmadan bir iki ton açımıştı saçımı siz ne önerirsiniz pişman olmak istemiyorum yaptıktan sonra :44:

Exicolor hiç kullanmadım bilmiyorum. Turunculuk yapmasını istemiyorsanız dediğim ölçüleri dikkate edin;
Garnier in kutu ölçüleri bir tüp boya 40 ml, oksidanı ise 60 dır. Sizin bir tüp boyaya koymanız gereken oksidan miktarı 40 ml olmalıdır. Yani kutududakinden 20 ml daha az olmalı. Tabi sizin saçınıza oksidanı azaltığımız için 3 kutu Garnier 110 gerekli.
Yani 3 kutu garnier de 40*3=120 ml boya vardır.
Aynı zamanda 60*3=180 ml da oksidan olacaktır. Ama sizin boyanız 120 ml olduğundan, koymanız gereken oksidan miktarı 120-130 ml ı geçmemelidir.

Bu ne işe yarar diyorsanız ton açmada, oksidanın az koyulması turunculuğu minimuma indirir. Tabi sonrasında yine resim yükleyip bakalım :)

Son düzenleme:
Cok teşekkur ederim yardımlarıız için inşallah cesaretimi toplarsam birkaç gune boyamayı dusunuyorum boyadığım zaman resim de paylaşırım muhakkak

Cok teşekkur ederim yardımlarıız için inşallah cesaretimi toplarsam birkaç gune boyamayı dusunuyorum boyadığım zaman resim de paylaşırım muhakkak

Rica ederim, inşallah olur tabiki ilk boyamada hemen turunculuk gitmeyebilir. Çünkü baya dorelik var eğer tahminimden az olursa istediğiniz boyayı vurabilirsiniz tabi bunu yaptıktan sonra bakalım :)

thalia: sanırım siz kuaförsünüz. hazır forumda kuaför bulmuşken ben de yararlanayım bilgilerinizden. ben saçıma son 2 yıldır kına yakıyorum ve içine kına taşı koyuyorum siyah tutması için. saçlarım zaten ince telli kına daha da inceltirmi, herkes besler diyo gerçekten besler mi, saçı beyazlatır mı. bu 3 soruma cevap verirseniz çok memnun olurum. ve saçlarımı uzatmak istiyorum dün forumda bi kuaför arkadaşın sinemaki kürünü okudum ve akşam hemen denedim. saç uzatmak kesin dediğiniz bir formül var mı. sanırım çok fazla sordum ama kusura bakmayın :) teşekkürler şimdiden....

Merhabalar;

1. Ben kuaför değilim ama çok bilgilendim okuyarak ve uygulayarak.
2. Gerçek kına yani elimize yaktığımız kına saçı besler onun dışında hint kınaları saçı beslemez Ama tabiki boyaya oranla zararı minimumdur.
3. Saç beyazlaması genetiktir aslında. Tabiki biz dışardan bir takım kimyasallarla ve yediklerimiz içtiklerimizle saç beyazlaması süresini azaltırız. Bu yüzden Hint kınasının içinde ne olduğunu bilmediğim için bu konuda yanlış bilgilendirmek istemem.
4. Saçı ne uzatır inanın bilmiyorum ama bu konuda tek bildiğim pirinci çok yemek ve saçı 2 günde bir yıkamak saçı çabuk uzatıyor. Sadece bunu biliyorum.

Başka bir şey varsa sorabilirsiniz.

Son düzenleme:
Bu konuyu görmeden konu açmışım konu açmak yerine buraya yazabilirmiştim burayada yazayım madem
Benim şuanda kestane 4.0 ile boyadım şöyle Eki Görüntüle 700977 bundan önceki boyamalarımı sıralaycak olursam karışmasın dye kumral dore > kestane > sıcak çikolata > çok açık kumral > fındık kabugu > çikolata kahve > sarı şeklinde yani bundan 1 sene önce saçımda sarı vardı ben üzerine bu boyaları yaptım sonuç olarak şuanda kestane rengi saçlarım kuaföre gitmeden ve saçlarıma açıcı kullanmadan karamel elde etmek istiyorum ton ton açarak nasıl elde edebilirim sizce yardımcı olursanız çok teşekkür ederim hatta minnettar kalırım

Garnier 110 ile açabilirsiniz. Garnierin kutu ölçüleri Bir tüp boya 40 ml oksidanı ise 60 ml dır. Siz ayrıca marketten %9(30volume)luk oksidan alın. (koleton ya da vital markada tekli olarak satılıyor.)

Bir tüp boyaya(40 ml), 80 ml oksidan koyun. Yani kutudaki oksidana 20 ml daha eklemeniz gerekli. Mantığı oksidan miktarı, boya miktarından 2 katı olmalıdır.

Belli açıklığa ulaştığında (7-8 tonlarına) turunculaşmaması için oksidan miktarı azaltılmalıdır. 1'e 1 oran yani, 40 ml boyaya 40 ml oksidan olmalı.

Yalnız bu boya açıcı olmadığından, saçı her seferinde 2 ton açtığından sizin karameli elde etmeniz yaklaşık 3 ayı bulur. Çünkü bu boyayı 20 günde bir yapmalısınız. Ve yaparken dibine sürmeyin. 7-8 tonlarına ulaştığınızda dibine sürmeye başlayınız. Yoksa dip turuncu uçlar da farklı renge bürünür.

Karamel olarak market boyasını tercih etmenizi istemem. Çünkü gerçek karamel rengi markette satılan karamel rengi değildir. Gerçek karamel rengi KOLESTON PERFECT 8/07 dir. Bunu uygularsanız %9(30volume)luk oksidan kullanın.

Çok teşekkür ederim. Her boyamayı garnier 110 ile mi yapacağım peki

umarım eklemişimdir canım saç rengim bu küllü renk yapıcaktım ben taylor swiftin kahküllü fotoğrafını yolladım ya sana oriyalle açmam gerkiyor sanırım kınalı yerleri sence de öyle mi ?

Eklentiler

• $P1050403 - Kopya.webp
    5,7 KB · Görüntüleme: 88
  • $DSCN5640 - Kopya.webp
    14 KB · Görüntüleme: 86
umarım eklemişimdir canım saç rengim bu küllü renk yapıcaktım ben taylor swiftin kahküllü fotoğrafını yolladım ya sana oriyalle açmam gerkiyor sanırım kınalı yerleri sence de öyle mi ?

Sanırım resim tam çıkmamış ya da ben mi öyle görüyorum anlamadım, burda kahkülü fotoğraf yok. Bu yüzden anlayamadım ????

tavsiyelerin için teşekkürler.
market boyalarından daha mı iyi bu boyalar her nekadar isim aynı aynı olsada farklılığı var demekki.
yıpranma ve boyanın akması konusunda yine aynı sorunları yaşamayacağım sanırım.
:13:

Saçlarımı yıpratmadan kızıldan nasıl kurtulabilirim? Çok şey denedim saçlarım yandı kestirdim falan hiç hatırlamak bile istemiyorum cidden bir çözüm bulursanız çok sevinecegim.

Günaydınlar;

Market boyasından tabiki daha iyi ve daha kalıcı, isimleri aynı ama bunlar profesyonel saç boyaları.
Yıpranma ve akma yaşanmama söz konusu değil. Yani ne kadar kaliteli de olsa kimyasal içerikli olduğundan yıpratır. Ama bu yıpratma ve akma market boyasına oranla en azdır.

Saçlarımı yıpratmadan kızıldan nasıl kurtulabilirim? Çok şey denedim saçlarım yandı kestirdim falan hiç hatırlamak bile istemiyorum cidden bir çözüm bulursanız çok sevinecegim.

Günaydınlar;

1. Kızılın hangi tonunu kullanıyorsunuz ? Marka ve numarası ile birlikte yazın.
2. Kızılı kaç ay-senedir kullanıyorsunuz?
3. Kızılı TAMAMEN yok edip sarı tonları mı düşüyorsunuz yoksa 7 numaradan daha koyu renkler mi ? Mümkünse resim yükleyip bakalım ?

Günaydıın :) Kuaförde boyattığım için tam olarak marka ve numara bilmiyorum ama resim de ki gibi şuan. ( gözüküyordur umarım becerebilmişimdir) 10 aydır kullanıyorum ve 4 aydır hiç boyamadım diplerden bayagı çıktı. Kızılı tamamen yok edip sarı olsun istiyorum lakin platin falan düşünmüyorum küllü sarı veya küllü açık kumral daha çok hoşuma gidiyor.

Son düzenleme:

O zaman sanırım kızılın koyu tonlarını kullanıyorsunuz ve ne yazık ki açmadan kumrala ya küllüye dönemezsiniz.
Ben sizin yerinizde olsam kızıllığı alan koyu(çok koyu değil) renkler boyatıp aralarına küllü sarı şeklinde gölgeler attırırdım. Bu sayede saçınız minimum yıpranmış olur.
Evde kızılı açması baya bir zordur. Kuaföre gidecekseniz de zaten onlar işlerini bilirler.
Başka bir sorunuz varsa sorabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…