Saç Rengi ve Saç Boyama Saç boyası ve renk tutturma konusunda merak ettikleriniz

Merhabalar;

İlk önce teşekkür ederim.

Saçlarınızın bu rengi tutması için saçınızdaki kızıllığı almanız gerekir. 8.34 ün içinde kızıllık mevcuttur. Kızıllığı AÇMADAN alabilmeniz için Koleston perfect 8/7 öneririm bunu kullanırken %6(20volume) lık oksidan kullanın. İlk başta şimdiki renge göre bir ton koyu gelecektir. Fakat ilk önce yani sizin istediğiniz rengi elde etmeden önce uygun zemin hazırlanmalıdır.

İstediğiniz saçın için dorelik vardır. Sizin daha önce boyanızda ise hem kızıl yansıma hem de dore yansıma mevcuttur. Saçınızdaki kızıllığı almadan yani 8/7 i vurmadan, dore vurmayın. 8/7 yi vurduktan sonra yine bakalım :)

Ne yazık ki açıcı ile açmaktan bahsediyorum. Ton kırarak, saçı açmadan bu renge ulaşamazsınız. Açıcı ile açınca saçınızdaki renk en az 9 numara olmalıdır ki bu renkler tutsun. Daha sonra da ilk etapta doreli renk tercih edildiğinden size önerdiğim 7/38 i %9(30 volume) luk oksidan ile kullanmalısınız.

hayatım teşekkürler boyann markasını yazmadıgım için kızıl sanmışsın ama dgıl açık karamele boyadım ben colormaxın

böle nasıl desem sütlü kahve gibi duruyor açık baya karmen çikoltanın tam kendıs rengı gibi duruyor kahven ın üstündekı köpükten azcık daha koyusu

canım merhaba. öncelikle diğer konu başlığında cevap vermişsin teşekkür ederim. ben bir değişiklik yapmak istiyorum. karışımları uygulama demişsin ama kuaföre gitmek istemiyorum artık... ankaradayım ve kaç tane kuaföre gittiysem hiç birinden de memnun kalmadım... ondan işte böyle kendim yapayım modundayım :) saçlarım şu an dağılmış durumda aslında ama ton farklılıkları var.. bunları gidermek istiyorum biraz da. saçımın son halinin fotoğrafını ekliyorum. gerçi şimdi buna nazaran yıkandığı için daha da açıldı. bana ne tavsiye edersin ?

Eklentiler

• $29787_4559052621851_560127930_n.webp
    24,5 KB · Görüntüleme: 71
tabi istediğim rengi söylememişim bu arada :) 7 ay önce kuaförde boyattığımda küllü kumral uçlarda da sarı balyaj istemiştim. saçlarım küllü kumral olmadı. sıcak sarı bir renk oldu. ama ben alışamadım bu renge. benimseyemedim. artık o kadar açık tonlar istemiyorum ki zaten olmuyor da :) istediğim tonlar yumuşak tonlar. sütlü çikolata rengi diyeceğim ama öyle tonda bi boya henüz göremedim maalesef bir de kızıllık istemiyorum saçımda. şu an güneşe çıktığımda saçım kızıl kızıl parlıyor tamam canlı görünüyor saçlarım ama koyu tonda.. ben daha açık tonlarda yumuşak bir renk istiyorum. sağ taraftaki renk gibi.Eki Görüntüle 704029 belki çok şey istiyorum bilmiyorum ama bir de doğal durmasını istiyorum. yani bn boyayım diye bağırmasın da mümkünatı var mıdır bunu elde etmemin acaba?

Siz karamel diyorsunuz ama 8.34 ün içindeki 4 rakamı az yansımalı kızıllığı ifade eder ve ben boyanın adına değil numarasına bakarım. Gerçek karamel rengi de Koleston perfect 8/07 tür aslında ben marketteki boyaları kullanmam ya da önermem çünkü aslında hepsi satılsın diye üstüne yazılan yanlış adlandırmadır. 8.34 ise aslında açık kumral altın bakırdır.

Siz içinde kızıllık yok diyosunuz diyelim ki öyle. O zaman buraya saçınızın arka tarafını(yüzünüzün gözükmesine gerek yok) resmini çekip buraya yükleyin bakalım.

Merhabalar;

Resimde görüyorum fakat siz en son ne zaman ve hangi marka ve numara ile boyadığınızı yazarsanız daha net birbilgi verebilirim.

Merhabalar;

Resimde görüyorum fakat siz en son ne zaman ve hangi marka ve numara ile boyadığınızı yazarsanız daha net birbilgi verebilirim.

ben en son yaklaşık üç ay önce kolleston açık altın kahve 5.3 numaralı renge boyadım. market boyası idi. görevli kız bunda dorelik var kızıllık yok dedi bunu verdi bana. şu an saçlarım diplerden 2- 3 cm kendi rengi çıkmış durumda.

Yüklediğiniz resimin sol tarafı, sağ tarafın renk oynamasıyla oluşmuştur ve sağdaki renk tam istediğiniz gibi kızıllık olmayan GERÇEK çikolata kahve rengidir. Bu rengi Koleston Perfect 7/77 ile %6(20volume)lık oksidan ile elde edebilirsiniz. Işık yansıması olduğu için sağdaki resimde, biraz açık durmuş tam tepesine bakarsanız yani ışığın yansımadığı renge, boyadığınızda da o renk tutacaktır.

Yüklediğiniz sizin resminizde uçlarına doğru kızıl yansımalar gördüm, doğru. Önerdiğim ve istediğiniz rengin içinde kızılı kapatılık özelliği olduğu içinde saçlarınızdaki kızıllar ortaya çıkmayacaktır.

Başka bir sorunuz varsa sorabilirsiniz.

İstediğiniz rengi yüklediğiniz resimde size demin cevap yazdım. Cevap yazdığımda Koleston perfect 7/77 demiştim FAKAT siz en son 5.3 ile boyadım diyorsanız saçınız 2 ay önce bile boyanmış olsa da SAÇINIZI AÇMADAN 7/77 yi vuramazsınız. Boyasanız bile sadece dipleriniz tutar.

Saçlarımı açmak istemiyorum diyorsanız, Garnier 110 ile saçlarınızın tonunu kırabilirsiniz. Garnierin kutu ölçüleri bir tüp boya 40 ml, oksidanı ise 60 ml dır. Siz ayrıca marketten tekli satılan Koleston ya da Vital marka %9 luk oksidan alıp Bir tüp Garnier 110 a (40 ml), 80 ml %9luk oksidan katmalısınız. Burdaki mantık; oksidan miktarı boya miktarının 2 katı olmalıdır. Bu sadece bir kutu Garnier 110 için geçerlidir. Birden fazla Garnier 110 gerekliyse hesabını siz yaparsınız.

Yeteri kadar ton kırıldığında(bence en az 2 kez Garnier 110 kullanılmalı çünkü bu boya açıcı değildir) Üstüne Koleston perfect 7/77 ile boyayabilirsiniz.

Koleston perfect 7/77 market boyası değildir, kuaför malzemeleri satan yerlerden ya da internetten temin edebilirsiniz.

Son düzenleme:

ne kadar ilgilisiniz ve sabırla cevap veriyorsunuz gerçekten teşekkür ederim. bahsettiğiniz 7/77 ile bu rengi elde edebilir miyim? yani benim istediğim şu saçımdaki koyuluğu kırmak. en azından 2-3 ton açabilmek. olur mu acaba bu boy ile? bir de 30 volumluk oksidan saçı daha çok açar diyorlar. ben bilmediğim için soruyorum afffınıza sığınarak. ben yine de 20 lik mi kullanmalıyım?

Şu anki sorduğunuz soruları soracağınızı bildiğimden, başka soruda sorduğunuz soruda hepsine birer birer cevap verdim. Anlamadığınız bir şey olursa tekrar sorabilirsiniz.

Şu anki sorduğunuz soruları soracağınızı bildiğimden, başka soruda sorduğunuz soruda hepsine birer birer cevap verdim. Anlamadığınız bir şey olursa tekrar sorabilirsiniz.

çok yoruyorum sizi kusura bakmayın ama son olarak garnier 110 ile boyama işlemi yaptıktan sonra hemen 7/77 ile boyayabilir miyim? yoksa beklemem gerekir mi hiç? bir de garnier markette satılanlardan mıdır? son olarak bu işlemleri uyguladıktan sonra saçımda yanma kopma olur mu? çünkü hala 7 ay önceki açma işleminden kaynaklı saçımda kopmalar mevcut

Garnier 110 market boayasıdır. Hemen yapamazsınız dediğim gibi en az 2 kere uygulamalısınız. Bu boya açıcı olmasa da sonuçta boyadır yani 2 kez uygularken 20 gün arayla uygulayın Garnier 110 ile. Eğer hala açıklığından emin değilseniz 3. kez vurunuz. Oksidanın miktarını artırdığım için bence 2 kez yeterli. 2 kez yaptığınızda emin değilseniz buraya 2 kez boyadıktan sonra resminiz yükleyip birlikte bakabiliriz.

Sonrasında yani 2 ya da 3 kez uygulandıktan sonra 15 gün sonra 7/77 yi vurabilirsiniz.

Hayır kopma olmaz 20 gün arayla uygularsanız tabiki. Ben de saçımı Garnier ile açtım merak etmeyin.

Başka bir şey varsa ne zaman isterseniz sorabilirsiniz.

Bu arada söylemeyi unuttum, Garnier 110 u uygularken KESİNLİKLE dipten çıkan kendi renginize Garnier i vurmayın SADECE boya olan yerlere uygulayın.

Son düzenleme:
merhaba thalia...
öncelikle çok güzel bir konu teşekkür ediyorum çok kişiye yardım olacak =)

benim sorum da şu: ben saaçlarıma kına yakıyorum ve içine kına taşı koyuyorum. saçlarımda beyazlamalar meydana geldi daha yeni farkettim. acaba kınadan dolayı mı oluyor bu konuda bir bilginiz var mı acaba. daha öncede sormuştum ama görmediniz heralde ya da yoğunluktan dolayı da atlamış olabilirsiniz. şimdilik sorum bu kadar teşekkür ederim...

sabrınıza hayran kaldım :) işin kötü tarafı çalışıyorum ve her gün dışardayım 110 ile boyayıp bekleme süresi bana pek uymuyor sanki turuncumsu bir renk olursa öyle değil dışarı balkona bile çıkamam sanırım siz anlattıkça cesaret bulmuştum açıkçası ama şimdi yine bir şey yapamayacağım galiba

Evet daha önce bu soruyu hatırlıyorum ve cevap yazdığımı düşünüyorum ama tabiki unutmuş da olabilirim. Kına hakkında pek bir bilgim yok fakat kınanın beyazlamayla ilgili olduğunu düşünmüyorum. Tabi gerçek kınadan mı yoksa hint kınasından mı bahsediyorsunuz bilmiyorum ama Hint kınasıysa eğer tabiki onun içinde de kimyasallar vardır.

Tabiki yaşınız kaçtır bilmiyorum 30 dan daha küçükseniz buna stres ya da genetik yapı da etkili olabilir. Yani ailenizle ilgili de olabilir.

Başka sorunuz varsa sorabilirsiniz.

Saçınız 5.3 ile boyanmış bu koyu bir renktir. Bu boya AÇICI DEĞİLDİR. turunculuk minimum olur. Çünkü sizin açmanız miktar sarıya kadar değil rengin kırılması gerek ki 7/77 tutsun.
Ben saçımı açarken Garnier ile bu renk iki kez uygulandıktan sonra oldu tabi ben turunculuk sevdiğimden içinde bakır yoğunlaştırıcı katmıştım. Sizin bu kadar bile açmanıza gerek yok Buyrun bakın;

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…