Saç Rengi ve Saç Boyama Saç boyası ve renk tutturma konusunda merak ettikleriniz

Thalia490 size dün saçımın rengini ton ton boyayarak açmakla ilgili soru sormuştum.Sizde saçlarımı 20 günde bir garnier 110 ile boyamamı söylemiştiniz. Birşey daha soracaktım sizce bu 20 günde bir yapacağım boyama işlemlerimi saçımı daha çok yıpratır yoksa böyle 2-3 ay uğraşmak yerine kuaförde açıcı kullandırarak boyatmak mı ?

İkisi de aynı şeydir. Açıcı saçı yıpratır evet ama doğru şekilde yapıldığında yıpranması azalır. Garnier 110 açıcı değil boyadır. Ama şöyle düşününün sürekli saç boyamak saçı açma gibi yıpratabilir.

Ama kuaföre gitmek istiyorsanız NERDEYSE hiç yıpratmayan Loreal boya silici ile saçlarınızdan boyayı çıkartırabilirsiniz. Bunun yıpratması (doğru şekilde yapıldığında) açmaya oranla yoktur.

Tavsiyelerinizi dikkate alacagım çok sağolun.

Son düzenleme:
canım o fotoğraflar benim saçlarım ben bi fotoğraf yolladım ya sana sarı sen de avrupalı insanalr açmadan elde ediyor bunu dedin koleston küllü renkler önerdin ben şimdi soruyorum işte oriyalle açmam gerekmez mi saçlarımı diye sana

çok teşekkür ederim cevabınız için
bende sadece saçımın üst kısmını boyamak için gidip koyu kestane aldım
altın karamel ve 2 kutu %9 luk karıştırıp boyadığımda uçların rengi daha açık olur değil mi?üst kısmın koyulaşması içinde diplerin gelmesini bekliycem artık..
bi sorum daha olacak size şimdi demişsinizki hangi renge boyarsanız boyayın turunculuklar çıkar ortaya peki bu turunculukları yok etmek mümkün mü?yani saçım yine karamel olsun ama turunculuk olmasın istiyorum ne yapayım sizce

Mrb benimde bi sorum olcaktı şu an saçım siyah koleston 3/0 koyu kahve ile boyuyorum fakat renginden sıkıldım içinde kızıllık olmayan bi kahve ile boyamak istiyorum saç rengimi açmadan bunu yapmam mümkünmü acaba :26:
Buda saçım

merhaba. saçlarımı kendim oksidan ve papatya suyuyla acmaya calıştım ve başardım gibi.. ama cok yıprandı , kötü bir görünümü var fotolarım ;

evet uçlarım cok yıprandı uçlarından biraz kestirip palette 8.77 tarçın bakır a boyamak istiyorum yani bu renk.

sizce tutar mı bu renk gibi olur mu ? ayrıca beyaz tenliyim yakışacagını düşünüyorum...

merhaba ben ilk kez 1 buçuk ay önce saçımı boyattım. olmasını istediğim renk loreal 74 mango nun üstündeki renkti. fakat saçlarım çok ince telli olduğundan kuaför açmak istemedi, açmadan da olmaz dedi. velhasıl daha koyu bir renk oldu ve zaten hemen de aktı saçlarımın eski rengine döndü resmen.. orjinalde açık kumralım ama ara ara peroksit sürerek 1-2 ton açıyordum hep.

saçlarımın boyanmadan önceki hali

bu da kuaförden çıktıktan sonraki hali

şimdi sorum şu, dün bu sefer loreal 74 mango aldım kendim boyadım. ama bu sefer de daha boyanın üstündeki renkten daha kızıl bir renk elde ettim. bu boyayla örneğin açık sarı bir boyayı karıştırsam öyle denesem biraz daha açık ve bu istediğim renge yakın bir renk elde edebilir miyim? zaten tek tüp boya yetmiyor saçlarıma.. velhasıl istediğim daha açık bir bakır daha sarımsı, saçlarımı açmadan bu şekilde bir şeyler yapabilir miyim sizce?

Evet saçlarınız endi renginde bile olsa saçınızı açmadan küllü renge ulaşamazsınız. Kendi saçın üzerine küllü vurmak saçı kızıllaştırır. Açtıktan sonra da saça direkt küllü vurmak ise ya yeşillendirir ya da grileştirir. Bu işlemi evde yapacaksanız saçınızı açtıktan sonra İLK dore rengi vurup sonra küllü vurmanız gerekir.

Altın karamelin içinde yoğun turunculuk vardır. Az miktarda olsa küllü ile boyamak işi halleder derdim ama ne yazık ki turunculuğu almak için saçınızı açmanız gerekir. Bu işlemi daha önce evde yapmadıysanız doğru bir biçimde yapılmazsa turunculuk YİNE KALACAKTIR. Açıcılar yoğun kıvamda ve oksidanı az şekilde koyulmalıdır. Ve saçlarınız uzunsa marketteki boyalardan EN AZ 5 kutu almanız gerekir çünkü oksidan miktarı az olacağından tüm saça eşit uygulanmalıdır.

Evet %9 luk zaten özellikle bu gibi canlı renklerde ya da saçı açma işleminde kullanılan oksidandır. Sizin aldığınız altın karamelin içinde %6 lık oksidan olduğundan saçlarınız koyu tutmuştur.

Size tavsiyem saçlarınızı arka kısımdan çekerek buraya yüklemeniz o zaman daha sağlıklı bir bilgi verebilirim. Ama sakın koyu kestaneyi saçınıza sürmeyin.

Ne yazık ki saçınızı açmadan yapamazsınız çünkü 8.0 demek neredeyse siyah demektir.

Size önerebilceğim tek renk Koleston perfect 4/77 dir bunun içinde kızıllık yoktur ama saçınız 3.0 ile boyandığından söylediğim gibi saçınızı az miktarda bile olsa açmanız gerekir.

Evet tutar, saçlarınız açık renk yani 8.77 nin tutacağı bir renk.
Fakat bu boyayı kullanacaksanız içindeki oksidanla değil ayrıca %9(30volume) luk oksidan alıp içine katmanızdır. Çünkü gösterdiğiniz renk canlı bir renktir eğer içindeki oksidanla boyarsanız rengi, istediğiniz renkten daha koyu tutacaktır.
Bir de ilk boyamanız daha önce saçınızı açtığınız için ilk etapta oturmayabilir rengi hemen açılabilir 1-2 boyama sonrasında renk oturur.

Merhabalar;

Ne yazık ki açmadan yapamazsınız ve aslında sizin ulaşmak istediğini renk 74 mango değildir. Saçlarınızı açıcı olmayan ama 1-2 ton açan Garnier 110 öneririm. Bu boyayı sanırım 1-2 kez yapsanız yeter. Bunu uygulamaya karar verirseniz daha etkili ve hızlı sonuç almak için;
Bir kutu Garnier 110 un kutu içeriği bir tüp boya 40 ml içindeki oksidanı ise 60 ml dir. Siz ayrıca marketten gidip %9 luk oksidan almalısınız. Bunun nedeni oksidanın boyadan 2 katı olması gerektiğidir. Yani;
Bir tüp 40 ml boyaya(Garnier 110), 80 ml %9luk oksidan katılmalıdır. yani burdaki oran 1'e 2 dir. Artık kaç kutu gerekiyorsa hesabınızı ona göre yaparsınız.

Gelelim istediğiniz ASIL renge.. 74 mangonun içinde dorelik yoktur içinde yoğun bakır vardır. Bakırı yumuşatmak yani hafif sarı yansımalı olmasını istiyorsanız size önerim Koleston perfect 8/34 tür. Saçlarınızı açtıktan sonra bu boyayı %9luk oksidanla uygulamanız gerekir. Önerdiğim boya 60 ml dir. Bu boyayı uygulayacaksanız oksidanla boya eşit miktarda katılmalıdır. Yani bir tüp boyaya(60 ml), 60 ml %9luk oksidan olmalıdır. Yani mantığı açma işleminde farkı, burdaki oran 1'e 1 olmalıdır.

Mango ile sarıyı karıştırmayın böyle bir boyama şekli yoktur. Sadece ana renkler destekliyici boyalarla, ya da canlı renkler onun yansımasıyla karıştırılabilir. Bu konuya detaylı girmek istemiyorum kafanızı karıştırmak istemem. Ama bu söylediklerimi uygularsanız saçlarınız istediğiniz renk olur.,

Başka sorunuz varsa sorabilirsiniz.

Benim saçlarım şuanda açık kestane rengine boyalı ben eklentide eklediğim saç rengini elde etmek istiyorum rengin ne renk oldugunu anlayamadım fakat hoşuma gitti nasıl elde edebilirim acaba yardımcı olursanız sevinirim.

Merhabalar;

Bu rengi Koleston perfect 8/71, 8/7, 7/38 renkleri ile elde edebilirsiniz. Açıklığına ya da koyuluğuna göre siz karar verin. Yalnız bunlardan birini seçseniz bile %9(30volume)luk oksidan ile uygulamalısınız.

Yalnız saç renginizin açık kestane olduğunu söylüyorsunuz. Bu rengi açmadan elde edemezsiniz.

Teşekkür ederim cevabınız için peki bir kaç defa uygulama ile ulaşabilirmiyim, veya nasıl ulaşabilirim saçıma önce nasıl bir boya kullanmalıyım açıcı ile açmaktan bahsetmiyorsunuz değil mi ? Önce tonunu açıp bir kaç boyama ile daha sonra sizin önerdiğiniz boyaları kullanırsam ulaşabilir miyim ?Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleme:
arkadaşlar merhaba. yaklaşık 7 ay önce saçlarımı kumrala boyatıp boylarına sarı balyaj attırmak istemiştim. fakat zemin koyu olduğu için pek istediğim rengi tutturamadı kuaför. iki hafta sonra yeniden boyattım. bu sefer saçlarımı kalitesiz bir açıcı ile açtıkları için saçlarım çok yıprandı. hatta yer yer kopmalar oldu.. tabi benim de bu arada hatam sürekli saç düzleştirmek oldu... her neyse.. bu arada ben saçlarımın açık renk haline alışamadığımdan kolestonun açık kestane diye bir rengi idi sanırım ona boyadım. en son da altın açık kahve diye bir renge boyadım iki ay önce. şimdi esas soruma gelirsem. saçlarımı yeniden boyamak istiyorum. bir arkadaşımın saç rengi çok hoşuma gitti. sordum 6.3, 7.3, 6.77 numaralı boyaların karışımı imiş. farklı şehirlerde olmasak gidip o kuaförde boyatacağım ama ankarada artık kuaförlere güvenmiyorum... sizce nasıl olur? bir fikri olan var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…