Saç Rengi ve Saç Boyama Saç boyası ve renk tutturma konusunda merak ettikleriniz

benim saçlarımın uç kısımlarında koyu sarı üstünde sık röfleler var yanı bakıldıgında tek renk gibi görünüyor .7 aydır boyatmadıgım için dipleri cok uzadı artık boyatmak istiyorum.kuaförlerde cok pahalı.kendim evde yapmak istiyorum uc rengınden yani platin sarısı görünümünden istiyorum.sacımın dip renkleri dogal hali yani simsiyah rengi gibi.turuncu olsun istemiyorum.röfle attırmadan kendim platin yapabilirmiyim gerekirse bir tüp boya bir tüp acıcıyla karıstırarakta yapabilirim.hangi marka önerirsiniz hangi numarayı almalıyım yapılamıycak gibiyse mecbur kuaföre yatırım yapıcam.

bu arada sacıma gecmıs yıllarda kolestonun renk acıcısını uygulamıstım bildigin turuncu olmustu sonra kuaföre gıtmek zorunda kalmıstım.ve konu sahibi senin saç renginden benim sacımın uclarıda tamamını böyle istiyorum işte :)

Tekrar bir sorum olacak size koleston açıcı hakkında pek iyi şeyler duymadım saçı çok yıpratıyormuş diye okudum forumda sizin fikriniz nedir bu konuda palette mi yoksa koleston mu kullanmalıyım ?

Merhabalar;

Bence boya markalarının herkeste sonucu farklı oluyor. Mesela Palette kaliteli bir markadır ama benim saçıma ne zaman kullanırsam kullanayım hiç iyi gelmemişti. Fakat ne zaman Koleston kullansam hatta dökülmem durdu diyecek kadar iyi geldi. Ama kolestonun saça iyi gelmeyeni yok mudur tabiki vardır. Bu yüzden ben boyarken GENELLİKLE profeyonel saç boyalarını öneriyorum.

flaşlı ve flaşsız canım teşekkürler bu arada

İki tane resim yüklemişsiniz biri nerdeyse sarı biri de nerdeyse siyah. Ben mi yanlış gördüm ? Flaşlı da bu kadar fark olmasına şaşırdım. Lütfen GÜN IŞIĞINDA fFLAŞSIZ olarak çeker misiniz ? Çünkü böyle eminim ki renk oynaması olmuştur.

Koleston renk açıcı alıp ya da fark etmez herhangi bir markanın açıcısını alıp saçı açıyorsunuz ve turuncu oluyor. Bunu herkesten duyuyorum ama bir türlü bunu anlayamıyorum. Çünkü ben de uyguladım. Mutlaka uygularken ve oranları karıştırırken bir yerde hata yapıyorsunuzdur.

Platin rengini evde alıp açmadan yapamazsınız. Kendi saçın üzerine ne kadar açık renk almış olursanız olun yani boya olarak sarı olmaz. Mutlaka açılması gerekir. Evet açarak yapabilirsiniz. Ama bilinçli bir şekilde yapılması gerekir.

Eğer vaktiniz varsa yani ben bu saça yarın değil 2 ay sonra da sahip olabilirim diyorsanız o zaman size Garnier 110 tavsiye ederim. Bunun içindeki kutu ölçüleri Bir tüp boya 40 ml, Oksidanı ise 60 ml dır. Siz saçınıza uygularken oksidanı 60 ml DEĞİL 40 ml koymalısınız. Bu sadece bir kutu içindir. Yani oran 1'e 1 olmalıdır.

Bu boya açıcı olmadığından saçı açana kadar 20 günde bir uygulamanız gerekir.

Sarı için kuaför öneririm tabiki ama ben evde elde ettim. Bilinçli bir şekilde yapacaksanız kuaföre gitmenize gerek yoktur.

Son düzenleme:

evet ıkısınıde akşam evde çekmıştım canım uçlarım baya sarı zaten bugünde yıkıycam ıyıce platınlerım çıkıcak ortaya diplerim evde kahve gibi duruyor flaşla baya karemel duruyor ben bıle şaşrdım valla cekıyım dur dışarda :)

Bekliyorum yalnız uçlarında platin varsa iki tane ayrıca boya almanız gerekebilir ya da farklı volume lerle ton ayarlaması yapılabilir. Platin saçta olunca evde uğraşması diğer renklere göre biraz daha zordur.

bu istedigim renk
bunlarda saçlarım bır kere yıkadım henüz kırlı yanı şuanda akşama yıkıycam yaglanmasını beklıyorum bakım için .dahada açılıcakya yıkananca

benım diplerim evde sütlü kahve gibi tatlı kahve duruyo rengı ılginç ışıkta ne kadarda fark ettı :)

Saçın gerçek rengi SADECE gün ışığında belli olur.

Size LOREAL MAJİREL 8.3 + %9(30VOLUME) boyasını tavsiye ediyorum. İlk etapta saçta ton farkları olduğu için renk oturmayabilir ama 2. boyamada oturur.
Uygulama şekliniz ise İLK ÖNCE platin sarılarının olduğu yerlere sürün 5 dk bekleyip SADECE dip boyası yaparmış gibi diplerine sürün. 15 dk bekledikten sonra kalan yerlere uygulayın. Ve uygulama bitince 20 dk sonra hemen yıkayın. KESİNLİKLE 20 dk yi geçirmeyin.

Önerdiğim boya market boyası değildir. Bu boyanın bir tüpü 60 mldır. Oksidanınız da 60 ml olmalıdır. Benim önerim 2 tüp boya almanız çünkü çok ton farkı var. 2 tüp boya için(60*2=120 ml) oksidan da 120 ml olmalıdır.

Unutmayın oksidanınız KESİNLİKLE %9(30 volume) luk olmalıdır. Katalokta 8.3 koyu gözükür. Bu yüzden oksidanı %9 luk önerdim. Alttaki renkte açık olduğundan 10-15 yıkamaya akar. 15 yıkama sonrasında eğer koyuluğundan şikayetçi iseniz Loreal majirel 9.3 ile devam ediniz. Açıklığı iyi ise 8.3 ile devam edebilirsiniz. Her ne boyayı tercih ederseniz edin HER ZAMAN %9luk oksidan kullanmalısınız.

Başka sorunuz varsa sorabilirsiniz.

Son düzenleme:
çok teşekkür ederım canım sağol pekı o boyayı bulamassam ona eş deger ne alabılırım garnıır koleston vıta var ben birde arılarım fazla kapanmasın istiyorum o istedıgım renkte sarı baya yogun zaten ozamn önce dipleremı uygulamalıyım ?

evet baktım caım 8.3 9.3 ede ıkısıde çok güzelmiş tekarar sapoş bende koyu sarı doremı .....yoksa altın karemelemı boyasam sarı karıştırıpta dıye çok düşündüm

Lütfen bu boyayı bulmaya çalışın çünkü bu boyaya eş değer market boyası yok. İnternette ya da kuaför malzemeleri satan yerlerde bulabilirsiniz.

Hayır, benim dediğim şekilde boyayın yoksa ton farkı oluşur. %9 luk oksidan kullanın dememin sebebi bu zaten sarılarınız fazla kapanmayacaktır.

evet baktım caım 8.3 9.3 ede ıkısıde çok güzelmiş tekarar sapoş bende koyu sarı doremı .....yoksa altın karemelemı boyasam sarı karıştırıpta dıye çok düşündüm

Boya karıştırma işini herkes diyor fakat böyle bir yöntem YOK. sadece ana renkler destekleyici renklerle ya da ara renkler mixlerle karıştırılır.
Dediğim renk en doğru renktir.

tamam tatlım bulmaya çalışıcam çok sağol ALLAH RAZI OLSUN SENDEN

mrblar kac gündür sacımı boyucam bir türlü boyuyamıyorum yardımcı olursanız cok seviinrim yıllardır saclarımı kendim boyarım kendi sac rengime beyazlarımdan dolayı bu sefer lorealin wella 535 nefis sıcak çikolata aldım bunu direk sacıma uygularsam beyazlarımıda kapatırmı yoksa ilk beyazlarımı kahverangiyle kapatmammı gerek boyanın renginde hafif kızıllık var acaba direk boyasam beyazlarım kapanırmı yoksa alttaki sacımın renginden acıkmı olur ne yapcamı bilemedim lütfen yardım

Aldığınız renk aslında budur;

En son ne zaman ve hangi marka ve numara ile saçınızı boyadığınızı söylerseniz yardımcı olabilirim. Çünkü bu renk yani 5.35 koyu olmasına rağmen en sonki renginize göre tutabilir de tutmayabilir de.

cvp verdigniz için cok teşekkürler uzun zaman oldu sa 5-6 aydır boyamıyorum sacımı ama yanlış hatırlamıyorsam kolestonun koyu kahvesini kullandım 3.0 aldığım boya köpük boya daha önce hiç kullanmadım ve kızıl gibi duruyor rengi onun için celşikide kaldım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…