Saç Rengi ve Saç Boyama Saç boyası ve renk tutturma konusunda merak ettikleriniz

Sadece market boyası mı alabiliyorsunuz yoksa benim önerdiğim boyayı da alabilir misiniz ? Çünkü önereceğim boyayı sadece kuaför malzemeleri satan yerlerde ya internette bulabilirsiniz.

Sadece market boyası mı alabiliyorsunuz yoksa benim önerdiğim boyayı da alabilir misiniz ? Çünkü önereceğim boyayı sadece kuaför malzemeleri satan yerlerde ya internette bulabilirsiniz.

genelde boyalarımı kozmetçiden alıyorum ve suan 3kutu boyam var siz hangi boyayı önericeksiniz?

Merhaba. Benim saçlarım şu anda igora royal 7-887 ile boyalı. Şu rengi nasıl elde edebilirim acaba? Teşekkür ederim :)

Eki Görüntüle 705123 Eki Görüntüle 705124 Eki Görüntüle 705125

Merhabalar;

7-887 yi kullanırken oksidanınız %9 luk muydu yoksa %6 lık mıydı ?

Bu rengi açmadan bi ton koyusu şu renklerle elde edebilirsiniz:
Koleston perfect 77/46 ya da Koleston perfect 77/43 bu boyaları tercih ederken MUTLAKA koleston perfect 0/43 alıp içine yarım parmak katmalısınız.

Eğer saçımı açabilirim diyorsanız açtıktan sonra 8/46 yı kullanabilirsiniz.

Bu boyaları kullanırken %9(30volume) luk oksidan tercih etmelisiniz.
Bu boyanın bir tüpü 60 ml dır. Oksidanınızı da 60 ml koymalısınız.

Başka bir sorunuz varsa sorabilirsiniz ama tabiki arkadan gün ışığında çekilmiş resminizi yüklerseniz daha net ve açıklayıcı olabilirim.

%9'luk oksidan kullanmıştım. Saçlarımın fotoğrafını aşağıya ekliyorum. Dipleri daha canlı, uçları iyice aktı boyanın. Boyayalı 1 ay kadar oluyor. Koleston perfect 77/46 ile 77/43 arasındaki fark nedir acaba? Saçlarımı açabilirim ama açmayı tercih etmiyorum çünkü zaten yıpranmış durumda. :/

Resimler:

genelde boyalarımı kozmetçiden alıyorum ve suan 3kutu boyam var siz hangi boyayı önericeksiniz?

Kızıl yansımaların üstüne dore yansımalı bir boya genelde önermiyorum. Sizin aldığınız rengin içinde dore yansıması var. Üstelik daha önce 3 numara ile boyadım yazmışsınız. 3 numara ana renktir ve içinde yansıma yoktur(kızıl yansıma kendi saçın üzerine yapıldığı için olmuştur.) Eğer 5.35 ile boyarsanız boya olan yerler değil sadece dipler yani boyasız yerler tutup saçınızda ton farkı olacaktır. Üstlerde dore yansımalı altlarda da kızıl yansımalı renkler kalacaktır.

Size önerebileceğim renk Koleston perfect 4/77 dir. Bu boya market boyası değildir, kuaför malzemeleri satan yerlerden ya da internetten temin edebilirsiniz.

Eğer bu boyayı bulamazsanız Koleston 4/77 kadife kahveyi alabilirsiniz. Ama mümkün olduğunca diğer boyayı alın derim.

Beyazlarınızın kapanması için de oksidan miktarınız boya miktarınızdan 10 ml daha az olmalıdır. Yani diyelim ki boyanız 50 ml ise oksidanı 40 ml koymalısınız.

Başka bir sorunuz varsa sorabilirsiniz.

77/46 daha kzıılımsı 77/43 yumuşak bir kızıldır.

İlk boyanızı 77/43 öneriyorum ayrıca 0/43 alın. oksidanınız da %9 luk olsun. Şimdi bir tüp boya için karıştırmanız gereken miktarları yazıyorum:
Bir tüp 77/43 60 ml dir hepsini koyun.
0/43 de 60 ml dir. Ama sizin koymanız gereken 10 ml dir.
Oksidan miktarınız boya karışımlarından 20 ml fazla olmalı yani;
60 ml (77/43) + 10 ml (0/43) = 70 ml dır. Bu yüzden 70+20(boya karşımından 20 ml fazla olması gerektiğinden) = 90 ml da oksidan koyulmalıdır.

Oranları anlamadıysanız ya da ben anlamadım benim için 2-3 kutu boya için hesap yapar mısınız derseniz yine yazabilirsiniz.

Teşekkür ederim, gayet güzel anladım :) Çok kızıl istemiyorum zaten, daha yumuşak olması benim de tercihim. Yardımınız için çok teşekkürler.

Teşekkür ederim, gayet güzel anladım :) Çok kızıl istemiyorum zaten, daha yumuşak olması benim de tercihim. Yardımınız için çok teşekkürler.

Rica ederim :) 77/43 Tercih etmemin nedeni saçınızdaki kızılın oturmasıdır. 1.5 ay sonra lütfen 8/43 alın ve yine aynı oranlarda aynı oksidanla boyayın.

Bu arada söylemeyi unutmuşum: İlk önce dibinizi değil boya olan yerlere uygulayın 20 dk bekleyin dibine geçin. Dibi bitince MAKSİMUM 20 dk bekleyip hemen yıkayın.

önerileriniz için tskkürler yıllardır kahve kullanıyorum sacımı bi değişiklik olsun diye bu rengi almıştım hatta kuaföre gittim boyatıcaktımm ama baya tuzlu geldi vazgeçtim bakır kahve bi ton istiyordum aslında ama nasıl olucak onuda bilemediğim için bu rengi almıştım elimde ölece kaldı

Farklı bir ton istediğinizi anladım fakat alt renk çok koyu çünkü ton farkını kabul ederseniz tabiki 5.35 ile boyaybilirsiniz ama şu an sizin için en uygunu 4/77 tabi siz bilirsiniz.

çok saol.ben kolestonda boyanın içindekileri karıstırın dıyordu mavi toz cıkmıstı onunla kutuda ne varsa karıstırmıstım hepsini bizzat kutu arkasındaki kullanım talimatına göre yapmıstım turuncu olmustu yıne vaktim var 20 günde bir boyarım sorun değilde boyarken sadece siyahların üstüne sürücem dimi diğer boyalı olan tarafada sürsem koparmı sacım birde 20 günde bir uygularsam aynı rengi garnieri kaçıncıda sacım platin gibi olur.

saçlrımın doğl rengi karamel gibiydi üzerine koleston açık kumral boyadı ama öyle rasgele sürdüm ve az beklettim boyayı ama şimdi hiç emnun değilim eski doğl rengimi istiyoruk kaç ayda çıkar bu boya saçımdn yardımcı olrsan sevnrm

Ayrıca oksidan eklemediniz yani ya da su, öyle mi ? Bende uyguladım fakat öyle bir şey olmamıştı.
Evet sadece siyah taraflara sürünüz. Saçınız kopmaz ama size gereken üst rengi açmak zaten alt tarafı açık. Garnier i kullanırsanız sanırım en az 4 boyamada sarı olabilir. Tabi gerçekte saç renginizi görmediğimden bu sayı daha da artabilir.
Garnier sadece sarı tonlarına ulaştırır. Bu boya açıcı değil Hiçbir zaman bunu uygulayarak saç renginiz platin olmaz. Sarıya ulaştıktan sonra saçı açmanız gerekir. Kısacası Garnier i uygularsanız 1 defa yetebilirken açmak, Garnier siz açmak 2 kez ancak yeter.

evet kutudakiler dısında hiçbirsey eklememiştim dogal rengim simsiyah rengin 2 ton acık hali benim.çok teşekkür ederim bilgiler için.sarıya ulaştıktan sonra koleston renk acıcısınımı sürücem yani o zaman platin mi olucak hemen böyleyse cok iyi :)

Platin olması için röfle yapıyormuşsına alüminyum folyo ile sarmalı ve tek tek her yerine eşit şekilde sürmelisiniz ve en az 40 dk beklemilisiniz tabiki bu arada bakmayı ihmal etmemelisiniz. Bence kuaföre gidin derim neden derseniz sizin en az 5 kutu garnier almanız gerek. (daha fazla da olabilir) 5 kutu 50 tl eder. Bir de açarken bir tane boya yetmez 3 tane gerekli (tabi 3 kutu omuzdan daha kısa saç içindir) çünkü platin istiyorsunuz 3 kutu da 12*3 ten 36 tl eder. yani toplamda EN AZ 90 tl ni gidecektir. Size birer birer aldığınız için az gözükecek ama toplamda en az bu kadar tutar. Tabi tercih sizin

oo gercektende cok para gidicekmiş :)kuaföre sormustum 70 tl dedi ama pazarlık yapmadım 60 a yaptırabilirim olmadı ilk defasını kuaförde yaptırayım sonra 2 ayda bir birer kutuyla kendim bu anlattıgınız şekilde yaparım.teşekkür ederim :)

Yine ben geldimm dediğiniz gibi saçlarımı koleston yoğun açıcıyla açtım sonuç resimdeki gibi oldu bugun kuaför malzemeleri satan bir yerden koleston perfect 8/03 aldım üzerine boyamak için fakat boyamadan önce size danışmak istedim bu rengin üstüne direkt olarak perfect serisinden sarı tonunda bir renk boyasam tutar mı ?

Son düzenleme:
Duyduğuma göre perfect serisindeki boyalar katalogtakiyle aynı rengi veriyormuş doğru mudur acaba ?

Duyduğuma göre perfect serisindeki boyalar katalogtakiyle aynı rengi veriyormuş doğru mudur acaba ?

Renginizi gördüm fakat açıcı ile açmısınız nasıl bu kadar turunculuk olmuş anlayamadım açıkçası. Hayır 8/07 saçınıza tutmaz. Saçınızda yoğun bakırlık mevcut.

Evet aynı renkler oluyor ama genellikle %6 lık oksidanla yapılırken boyalar bazı canlı renkler ve de açık renkler %9 luk oksidanla boyanır. Mesela 8/07 %9 luk oksidanla boyanır.

selam tatlım yine ben geldım :) ben şimdi saçlarımı yıkadım fakat okadar çiğ bir renk aldıkı uçlar platın dipler portakal rengi gibi oldu

ilginç açık karemelı siyah saçıma sürmüştüm ben oysa sankı altında sarı varmış gibi nasıl açıldı o renk okadar anlamadım

sorum şu : bana 8.3 dedinizya hani 8.31e mi boyasam acaba küllülük olsa içinde bu portakallıktan kurtulurmuyum acabaya ?

yada 7.31 mi boyasam küllü kumral dore ayyyy bileemedımkıya 8.3le boyarsam çok sırıtır dıye korkuyoum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…