merhaba
ben sarının değişik türleri var.onlar nasıl elde ediliyor,merak ediyorum.mesela saçı toz açıcıyla yani oryalla açtık,zemin açık,tek renk oldu diyelim.mesela bu zemine platin sarısını nasıl yaparız?
Market boyaları ile değil ancak profesyonel boya ve oksidanlarla saça paketlenerek uygulanması gerekir. Platinin mat ya da dore şekli de vardır, ne istediğinize bağlı. Burda sonuç ne bilmediğim için uzun uzadıya yazıp kafa karıştırmak istemem. Ama istiyorsanız saçınızın ve istediğiniz rengin fotoğrafını yüklersiniz, o zaman ayrıntılı şekilde anlatırım
tekrar merhaba,bir 6 ay kadar kuaförlük kursuna gitmiştim.sonra boyalardan miğrenim tutmaya başlayınca bırakmak zorunda kaldım.ama o sürede bile hocamızın yönlendirmesiyle bile platin rengi yapamadık müşterilere.saçlar hep kızardı.şimdi toz açıcıyla açarken kızaran saçlara sonrasında ıgoranın 0-22 sini katarak kızarıklığını alıyorum.mat platin yapmak istesem nasıl bir yol izlemem gerek?
arkadaşlar bisey sorucam size??
ben igora 8.77 ye boyuyorum saçımı ama rengi biraz daha turuncuya yakın olsun diye mix boyası koyuyorum koleston perfect 0.43 numarası. ama öyle cok istediğim gibi olmadı bunları karıştırınca.. acaba numaralarından mı ben pek anlamıyorum da oyüzden sormak istedim igoranında mix boyası var 0.77 onu alsam daha iyi olur mu ????
merhaba,bilgisayarda hiç iyi değilim.fotograf yüklemeyi hiç bilmiyorum.en son boyamam tricolorun 8.1 .yani küllü bir renk.ben bu renge ışıltı katmak istesem nasıl bir renkle yapmam gerekir.ayrıca yukarıdaki açıklamanızda küllü bir açıcı derken neyi kastettiniz.ben renklerine göre açıcı olduğunu bilmiyordum.Bakın bu çok detay bir konu. Her boyanın üstüne farklı açıcılar ve farklı oksidan uygulayarak açmak gerek. Mesela saç son olarak 6.1(küllü) ile boyandıysa o zaman dore bir açıcı ve volume ü yüksek olmayan bir oksidan kullanılmalıdır. Ama eğer saç en son 9.3 ile boyandıysa Bu sefer küllü bir açıcı ile paketlenip yüksek volume oksidan kullanılmalı. Bir de bunun dışında sarının hangi tonunu istediği de önemlidir.
Şimdi ben size platin yapmayı anlatmaya kalksam, son iki sefer hangi marka ve numara ile saçınızın boyandığını bilmem gerek. Sonrasında saç cila istiyor mu söylemem gerek. Platin yapmadan önce saçın pigmentasyona ihtiyacı var mı bilmem gerek. Bunları bilmeden bir şey söylersem EMİN OLUN ne anlatırsam anlatayım sonuç TERSİ olur.
O yüzden fotoğraf yüklemesi yapmanız gerek.
Saçlarınızın fotoğrafını -yüzünüz gözükmeden, arkadan ve dipten- gün ışığında, flaşsız- buraya yükleyin. O zaman daha net bir şey diyebilirim. Çünkü açtıktan sonra sarının tonları var emin olmam gerek.
canım öncelikle teşekkür ederim cevapladığın için geçen sefer saçımı igora 7.77 ve igora mix 0.77 bulamadığım için koleston mix boyası ile %6 lık oksidan kullandım güzel oldu rengi ama cabuk aktı ve dipleri açılmadı. loreal hiç kullanmadım bilmiyorum nasıl bi renk 7.44. ben daha turncuya yakın bir bakır istiyorum olmadı bidahaki boyamamda onları aliyim çok teşekkür ederim beni bilgilendirdiğiniz içinMerhabalar;
Muhtemel hatalar:
1.Hem igora kullanıp hem kolestonun mix rengi katılmaz. Kullanacaksanız ya kolestonun boyası ve mix i kullanılmalı ya da igora.
2. Büyük ihtimalle oksidan çeşidini %6(20 volume) kullanıyorsunuz.
Size tavsiyem:
Loreal majirel 7.44 almanız, yanına Loreal majirel mix Bakır alın. Oksidan olarak %9(30volume) tercih edin.
Bunları karıştıracağınız oranlar:
Bir tüp 7.44 (60 ml)
yarım tüp loreal majirel mix bakır (30 ml)
oksidan miktarı boya karışımlarından 20 ml daha fazla olmalı. yani 60+30=90 ml bu boya karışım toplamıdır.
boya karışımına (90) 20 ml daha katılması gerektiğinden 90+20=110 ml da oksidan katılmalıdır.
Bu boya bir tüp boya için geçerli, siz daha fazla boya kullanıyorsanız ya hesabını ona göre yapın ya da anlamadığınız bir yer olursa birlikte yapalım.
merhaba ben kahverengi idi, saçımı koleston yoğun açıcı ile açtım sonra koleston 8.1 küllü kumral ve 11.1 küllü sarıyı karıştırarak boyadım, dip boyam geldiğinde saçımın dibini hangi renklere boyarsam uygun olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?