Saç Rengi ve Saç Boyama Saç boyası ve renk tutturma konusunda merak ettikleriniz

merhaba
ben sarının değişik türleri var.onlar nasıl elde ediliyor,merak ediyorum.mesela saçı toz açıcıyla yani oryalla açtık,zemin açık,tek renk oldu diyelim.mesela bu zemine platin sarısını nasıl yaparız?

Market boyaları ile değil ancak profesyonel boya ve oksidanlarla saça paketlenerek uygulanması gerekir. Platinin mat ya da dore şekli de vardır, ne istediğinize bağlı. Burda sonuç ne bilmediğim için uzun uzadıya yazıp kafa karıştırmak istemem. Ama istiyorsanız saçınızın ve istediğiniz rengin fotoğrafını yüklersiniz, o zaman ayrıntılı şekilde anlatırım

tekrar merhaba,bir 6 ay kadar kuaförlük kursuna gitmiştim.sonra boyalardan miğrenim tutmaya başlayınca bırakmak zorunda kaldım.ama o sürede bile hocamızın yönlendirmesiyle bile platin rengi yapamadık müşterilere.saçlar hep kızardı.şimdi toz açıcıyla açarken kızaran saçlara sonrasında ıgoranın 0-22 sini katarak kızarıklığını alıyorum.mat platin yapmak istesem nasıl bir yol izlemem gerek?

Bakın bu çok detay bir konu. Her boyanın üstüne farklı açıcılar ve farklı oksidan uygulayarak açmak gerek. Mesela saç son olarak 6.1(küllü) ile boyandıysa o zaman dore bir açıcı ve volume ü yüksek olmayan bir oksidan kullanılmalıdır. Ama eğer saç en son 9.3 ile boyandıysa Bu sefer küllü bir açıcı ile paketlenip yüksek volume oksidan kullanılmalı. Bir de bunun dışında sarının hangi tonunu istediği de önemlidir.

Şimdi ben size platin yapmayı anlatmaya kalksam, son iki sefer hangi marka ve numara ile saçınızın boyandığını bilmem gerek. Sonrasında saç cila istiyor mu söylemem gerek. Platin yapmadan önce saçın pigmentasyona ihtiyacı var mı bilmem gerek. Bunları bilmeden bir şey söylersem EMİN OLUN ne anlatırsam anlatayım sonuç TERSİ olur.
O yüzden fotoğraf yüklemesi yapmanız gerek.

arkadaşlar bisey sorucam size??
ben igora 8.77 ye boyuyorum saçımı ama rengi biraz daha turuncuya yakın olsun diye mix boyası koyuyorum koleston perfect 0.43 numarası. ama öyle cok istediğim gibi olmadı bunları karıştırınca.. acaba numaralarından mı ben pek anlamıyorum da oyüzden sormak istedim igoranında mix boyası var 0.77 onu alsam daha iyi olur mu ????

Merhabalar;
Muhtemel hatalar:
1.Hem igora kullanıp hem kolestonun mix rengi katılmaz. Kullanacaksanız ya kolestonun boyası ve mix i kullanılmalı ya da igora.
2. Büyük ihtimalle oksidan çeşidini %6(20 volume) kullanıyorsunuz.

Size tavsiyem:
Loreal majirel 7.44 almanız, yanına Loreal majirel mix Bakır alın. Oksidan olarak %9(30volume) tercih edin.

Bunları karıştıracağınız oranlar:
Bir tüp 7.44 (60 ml)
yarım tüp loreal majirel mix bakır (30 ml)
oksidan miktarı boya karışımlarından 20 ml daha fazla olmalı. yani 60+30=90 ml bu boya karışım toplamıdır.
boya karışımına (90) 20 ml daha katılması gerektiğinden 90+20=110 ml da oksidan katılmalıdır.

Bu boya bir tüp boya için geçerli, siz daha fazla boya kullanıyorsanız ya hesabını ona göre yapın ya da anlamadığınız bir yer olursa birlikte yapalım.

merhaba,bilgisayarda hiç iyi değilim.fotograf yüklemeyi hiç bilmiyorum.en son boyamam tricolorun 8.1 .yani küllü bir renk.ben bu renge ışıltı katmak istesem nasıl bir renkle yapmam gerekir.ayrıca yukarıdaki açıklamanızda küllü bir açıcı derken neyi kastettiniz.ben renklerine göre açıcı olduğunu bilmiyordum.

merhabalar..benim 2 yıl önce koyu kestaneye boyalıydı saçım (tam bir siyah gibi) 5 ay sonrasında aralara kırmızı balyaj attırdım, aktı tabi sarıya döndü.1 yıl sonrasında tek renk sarıya çevirmek istedim kuaför röfle yaptı ve saçın üst kısmı açık alt kısmı koyu tonda oldu ve neredeyse sarının tüm tonları bende mevcut imdaatt.. modundayım.. kuaför 250 lira diyor ama çevremde kendi boyayanlar var benim saçımada uyarmı dersiniz.duruma göre yarın alıcam hemen boyıcam. saçlarım artık tek renk açık sarı olsun istiyorum..bu arada kendi saç rengim ise koyu kumral (belki önemlidir) biraz uzun ve karışık oldu ama :)) yardım ederseniz şimdiden teşekkürler..

Eklentiler

• $uzun-sari-sac-modelleri-2.webp
    14,2 KB · Görüntüleme: 80
merhaba
ben saçlarımı syoss çikolata kahve ve fındık kahve karıştırarak boyuyorum.renkten çok memnunum ama şöyle bir sıkıntım var;beyazlarımın tengi 1 haftada açılıyo.bu normal mi?birde arkadaşım saç kirli-yağlıyken boya yapılması gerektiğini,boyanın daha iyi tuttuğunu söyledi.sizlerde böyle mi boyuyosunuz?

merhaba,
şu anki saç rengim şöyle:

istediğim renkse şu resimdeki diplerin rengi gibi:

saçlarım çok yıpranmış durumda, açıcı kullanmadan bu renge nasıl ulaşabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
canım tekrardan merhaba kararsızlığın gözü kör olsun bu sefer artık sürekli fikir değiştirmektense kendi saçıma dönüp bırakıyorum doğal saç rengim bu şu anki saç rengimse bu geçen sene saç rengimden sıkılığ syoss 3.1 boyamıştım ondan önce yine bu tonların az koyusuydu syoss 3.1 de bu ama doğal saç rengime göre koyu sence ben hangi numaralarla doğal saç rengimi elde edebilirim gördüğün gibi biraz küllülük var ama 3.1 oldukça koyu 4.1 se syossta forumlarda baktım kahvemsi küllü yansıması pek yok kıbrıstayım ve kargo bekleyecek zamanım yok 1-2 gün içince boyamam gerek ben 2 kutu loreal 6.1 e yarım tüp 3 numara veya yarım tüp 4 numara ekleyeyim diyorum sence nasıl olur? yada nasıl yapmalıyım? biraz karışık oldu umarım derdimi anlatabilmişimdir.

merhaba yardım edersiniz çok sevinirim saçlarım hali içler acısı şuanda tek bir renge çevirmek istiyorum ama çok korkuyorum şuandaki hali tam olarak bu 3 renk mevcut benim istediğim renk ise sarı tonlarında olması çünkü eskiden saçlarım sarıydı.Yaklaşık olarak 1.5 senedir sadece 2 kez boyadım sırf düzelsin diye ama artık çok sıkıldım sarı veya sarıya bakan açık kumral küllüde olur hiç önemli değil yeterki başı ucu aynı renk olsun lütfen yardım edin

henüz fotomu koyamıyorum o yüzden resim ekliyim bu dipten 4-5 parmak olan kısmın rengi

canım öncelikle teşekkür ederim cevapladığın için geçen sefer saçımı igora 7.77 ve igora mix 0.77 bulamadığım için koleston mix boyası ile %6 lık oksidan kullandım güzel oldu rengi ama cabuk aktı ve dipleri açılmadı. loreal hiç kullanmadım bilmiyorum nasıl bi renk 7.44. ben daha turncuya yakın bir bakır istiyorum olmadı bidahaki boyamamda onları aliyim çok teşekkür ederim beni bilgilendirdiğiniz için

canım mrb yine yardımına ihtiyacım var:))

ben saçlarımı garnier 110 dedğin gibi boyadım.zemin rngim sıcak çikolataydı ama çok koyu kahve gibi duyodu.

nese boyadım fakat boyarken nasıl etdiysem dipleride boya geçmiş 2 3 cm kendi saçım turuncumsu oldu ama geri kalan kısmı güzel oldu.ben diplerdeki tutunculuğu nasıl yok edebilirim canım yardım et:)bandanasız çıkamıyorum dışarı:))

benım saçlarımın doğal rengi kumralım küllü sarı ggibi bi renk gözlerım yeşil bu rengi istiyorm ne yapabilirm yada başka önerınız varmı

benım saçlarımın doğal rengi kumralım küllü sarı ggibi bi renk gözlerım yeşil bu rengi istiyorm ne yapabilirm yada başka önerınız varmı

canım msjını okudum cvp yazdım ama gönderemedim meğer msj sayım yetersizmiş özel msj atmak için... burdan yazıyorum oyüzden,

ben dip boyamı küllü sarı boyadan başkasıyla yapmıyorum çünkü kızıllık oluyor ozaman, açık küllü sarı tüp boya ve %9 luk oksidan yani 30 volumluk oksidanla karıştırıp saçımı ortadan ikiye aayırıp başlıyorum ayırdığım yerden, arkadaları göremediğim için annemin yada arkadaşımın yardımıyla yapıyorum göremediğim yerleri, ama süre hakkında bilgi veremem ona aydana bakıp karar veriyorum, çünkü süre vücut ısısına ve ortam ısısına göre değişiyor,,
benim caçım 5 dk da açılır seninki 15 yada tam tersi.... oynada bakıp tamm bukadar yeterli dediğinde yıkarsın..

buarada yeni uyandım birazdan kahvem bitince dip boyamı yapıcam:) tam üstüne yazmış oldun msjı:)
ben nevacolor 11:10 kullanıyorum boyada...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…