Saç Rengi ve Saç Boyama Saç boyası ve renk tutturma konusunda merak ettikleriniz

Saçlarımı syoss altın karamele boyadım dün akşam anlattığınız gibi sonuç bu şekilde oldu

Buda flaşla çekilmiş halii

Ben bu renge bayıldımmm bu rengi nasıl elde ederim ki :/

Son düzenleyen: Moderatör:

Yüklediğiniz resmi hangi kuaföre giderseniz gidin evde hangi boya ile açarsanız açın elde edemezsiniz. Farkındaysanız çoğu Avrupa kökenli kadınların saçındaki küllü ile Türk kökenli kadınların küllü saçları hiçbir zaman aynı değildir. Çünkü Avrupa kökenli insanların ana renkleri bizimkine nazaran daha açıktır. Bu yüzden onların saçına direkt küllü boyamakla bizim boyamamız aynı değildir.

Gelelim aldıklarınıza, birbirinde farklı 3 tane boya almışsınız. HİÇBİRİ buna yakın bir etki yapmaz. Saçınızı daha önce de görmüştüm yazmıştınız bana. Ama yüklediğiniz resimlerin ilkinde koyu saçın uçlarına doğru hafif kızıllık varken, ikincisinde bakırlık yani turunculuk vardır. BUNLARDAN HANGİSİ ŞU ANKİ SAÇINIZ ??????

Ayrıca açarken MUTLAKA PROFESYONEL BİR AÇICI kullanmak zorundasınız. Hele ki turunculuk varsa. Size önerim elinizdeki tüm boyalardan vazgeçmeniz. Üstelik Garnier 9.13 almışsınız ama üstündeki renk gibi tutmuyor. LÜTFEN ATIK MARKET BOYASININ ÜSTÜNDEKİ RESME ALDANMAYIN. Bu hatayı herkes yapıyor.... 9.13 ün tutacağı renk üstündeki değil bu renktir;

Şimdi almanız gerekenler şunlardır:
LOREAL MAJİBLOND 901 SAÇ BOYASI ve %12(40volume) lık oksidandır.
Bunu uyguladıktan sonra kullanmanız gereken;
KOLESTON PERFECT 12/11 ve %9(30volume) luk oksidandır.

Her iki boyayı da kullanırken HER ZAMAN oksidan miktarınız boya miktarınızdan 10 ml az olmalıdır. Bu şekilde uygulamazsanız turunculuk kalacaktır.
Örneğin; Önerdiğim boyaların bir tüpü 60 ml dir. Sizin bir tüp boya için katmanız gereken oksidan miktarı 50 ml olmalıdır.

Saçlarımı syoss altın karamele boyadım dün akşam anlattığınız gibi sonuç bu şekilde oldu

Buda flaşla çekilmiş halii

Ben bu renge bayıldımmm bu rengi nasıl elde ederim ki :/

Anladığım kadarıyla, anlattığım boyama şekline rağmen uçlar tutmamış. Bu yüzden 2. boyamanızın hemen öncesinde saçınıza pigmentasyon yapmalısınız.
Pigmentasyon saça pigment yüklemesidir ve özelikle beyaz saçları boyarken ve renk tutmayan açılmış saçlara yapılmaktadır. Bunu evde kendiniz rahatlıkla uygulayabilirsiniz AMA pigmentasyonu yaparken SİZ DEĞİL yanınızdaki bir kişi yaparsa saçlarınız zarar görmez. Bunun nedeni pigmentasyon işleminin hızlı ve eşit bir şekilde yapılması gerektiğidir.

Şimdi size pigmentasyon işlemini anlatıyorum.
Bunun için gerekenler;
Bir kutu SYOOSS 8-7 yi alın.(Saç boyaması hariç biz şu an pigmentasyon yapacağız - Bir kutunun yetmeyeceğini düşünüyorsanız 2 kutu alın ama o zaman da bir çey bardağı su değil 2 çay bardağı su konulmalı.). Kutunun içindeki oksidanı değil SADECE boyayı çıkartın ve boyama kabına sıkın. Üstüne BİR ÇAY BARDAĞI ILIK SUyu ilave edin ve koyu bir kıvam elde edene kadar iyice karıştırın. Bu işlemi ÖZELLİKLE ve İLK BAŞTA sadece boya tutmayan yerlere yani sarı gibi gözüken yerlere eşit miktarda dağıtın. BU İŞLEM EN FAZLA 15 DK SÜRMELİDİR. Son 5 dk diplere de sürüp, süre bitiminde ÇABUCAK TARAK YARDIMIYLA saçı tarayın ve BOYAYI SAÇTAN YIKAMADAN ÇEKİP ALIN.

Bu işlem bitince SAÇ YIKANMAMALI. Burdaki önemli nokta budur. Sonrasında HİÇ BEKLEMEDEN arkadaşınız saçınızdaki pigmentasyon işlemini bitirmeye yakın siz uygulayacağınız rengi yani SYOSS 8-7 yi bir kaba içindeki oksidan ile birlikte karıştırın ve dün anlatttığım gibi yine uçlardan başlayarak boyayın. Sonrasında diplere geçin boyayın ve bekleyin. Bu süre toplamda(saç boyarken dahil) 40 dk yı geçmemelidir.

Başka bir şey ya da anlamadığınız bir yer varsa sorabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:

Teşekkürler gayet açık anlatmışsınız hepsini anladım :) zaten uçlarda biraz yıpranma söz konusu bu yüzden tutmuyordur boya herhalde. Birde az önce yüklemiştim fotoğrafı saçımın flaşlı çekimini bu renk açık kumrala benzıyor sanırım bu rengi nasıl elde edebilirimm ?

Açıkçası saçlarımı böyle görünce morelim bozuldu biraz saçlarıma acımasam o kadar açmış olmasaydım gidip koyu bir renge boyayacağım :/ ama bu kadar açılmışken güzel bir renk elde etmek istiyorum kumral açık kumral sarı tonlarında siz bana bu tonlarda boyalar önerir misiniz hemen gidip alacağım nasıl elde edeceğimide anlatırsanız çoook ama çok mutlu olurum zaten çok fazla oldum tekrar kusura bakmayın lütfen

Açık kumral çok farklı bir renktir. 9.0 tonlarında uçlarınızdaki renk. Yıpranma olduğu için pigmentasyon yapılmalı ama yine de tutmuyorsa Uçlarını kestirmelisiniz.

Tabi yine 9.0 tonlarına gelebilmek için saç açılmalı şimdi bile olsa. Ama yapmayın bir daha en az 6 ay açmayın saçınıza yazık.

Yapmayın en az 6 ay kalkışmayın açma işlemine saçınızın açılması gerek saçlarınızı açmadan yani turunculuk gitmeden yapamazsınız ama yine tarif eder misiniz derseniz ederim, EMİN MİSİNİZ ?

Birde şöyle birşey var boyayı 30 dakika bekletmedim :) 10 dakika ancak kalmıştır saçlarımın değişik bir renk aldığını görünce gidip yıkadım

Saç uçlarından boyamaya başlamadınız mı ?
Önce dipleri boyadım en açık oralarıydı %6lık oksidanla daha sonrada uçlara sürdüm boyanın diğer yarısınıda 9 luk oksidanla karıştırıp diğer yerlere sürecektim ki diplerine baktım tuhaf bir renk oluyordu bende yıkadım :/ Sanırım yanlış yaptım yanı saç uçlarımda öyle aşırı derece bir yıpranma söz konusu değil öyle olsaydı boyamak istemezdim çünkü çok kez yakmıştım saçlarımı

Yani 10 dakika bile durmadı boya :/ biraz sabırsızım bekleseydim renk oturabilirdi belki

thalia490
diyabul kullanıcısından alıntı
Eklenti 706765Eklenti 706766
kendi saç rengim bu yukardaki iki renk. istediğim saç rengi taylor swift - Google'da Ara
bu tarz küllü bir sarı boyalarımı aldım garnier 110 sarı ve 913 küllü sarı bi de doğal açıcı aldım kendime şimdi sorunum şu saçımın kulak hizasından itibaren olan tarafını açıcam ve açtıktan sonra da yıkayıp hemen bu renklere boyarsam saçlarım yanar mı ?
resimdeki rengi elde etmem zor ama en azından doğal bir görünüm yakalama istiyorum yardımcı olursan çok sevinirim .
açma işleminden sonra boyarsam yanma yaşar mıyım diye korkuyorum.
Yüklediğiniz resmi hangi kuaföre giderseniz gidin evde hangi boya ile açarsanız açın elde edemezsiniz. Farkındaysanız çoğu Avrupa kökenli kadınların saçındaki küllü ile Türk kökenli kadınların küllü saçları hiçbir zaman aynı değildir. Çünkü Avrupa kökenli insanların ana renkleri bizimkine nazaran daha açıktır. Bu yüzden onların saçına direkt küllü boyamakla bizim boyamamız aynı değildir.

Gelelim aldıklarınıza, birbirinde farklı 3 tane boya almışsınız. HİÇBİRİ buna yakın bir etki yapmaz. Saçınızı daha önce de görmüştüm yazmıştınız bana. Ama yüklediğiniz resimlerin ilkinde koyu saçın uçlarına doğru hafif kızıllık varken, ikincisinde bakırlık yani turunculuk vardır. BUNLARDAN HANGİSİ ŞU ANKİ SAÇINIZ ??????

Ayrıca açarken MUTLAKA PROFESYONEL BİR AÇICI kullanmak zorundasınız. Hele ki turunculuk varsa. Size önerim elinizdeki tüm boyalardan vazgeçmeniz. Üstelik Garnier 9.13 almışsınız ama üstündeki renk gibi tutmuyor. LÜTFEN ATIK MARKET BOYASININ ÜSTÜNDEKİ RESME ALDANMAYIN. Bu hatayı herkes yapıyor.... 9.13 ün tutacağı renk üstündeki değil bu renktir;
Eklenti 706792

Şimdi almanız gerekenler şunlardır:
LOREAL MAJİBLOND 901 SAÇ BOYASI ve %12(40volume) lık oksidandır.
Bunu uyguladıktan sonra kullanmanız gereken;
KOLESTON PERFECT 12/11 ve %9(30volume) luk oksidandır.

Her iki boyayı da kullanırken HER ZAMAN oksidan miktarınız boya miktarınızdan 10 ml az olmalıdır. Bu şekilde uygulamazsanız turunculuk kalacaktır.
Örneğin; Önerdiğim boyaların bir tüpü 60 ml dir. Sizin bir tüp boya için katmanız gereken oksidan miktarı 50 m

kızıl gibi duran flaştan ve resim kalitesinden kaynaklı koyu olan renk şuan sahip olduğum renk.
aslında biraz daha açık kendi rengim. bu arada haklısınız ama ben de öğrenciyim aldım artık verdim paramı tekrar boya alamam.
saçlarımı elimdeki boyaları kullanarak nasıl bir renk oluşturabilirim sizce
ben doğal duran bir sarı istiyorum.
boyama işlemini arkadaşım yapıcak ve dediğim gibi kızıllık olan yerler açıçı ile açılacak ardından duruladıktan sonra boyasam yanma olur mu sizce

açlrımın doğl rengi karamel gibiydi üzerine koleston açık kumral boyadı ama öyle rasgele sürdüm ve az beklettim boyayı ama şimdi hiç emnun değilim eski doğl rengimi istiyoruk kaç ayda çıkar bu boya saçımdn yardımcı olrsan sevnrm CEVAP VERİRRMSN

merhaba:) bende saçlarıma geçen yaz gölge yaptırmıştım.kendı sac rengım orta-koyu arası küllü kumral yapılan gölgeler turuncu renk bıraktı. öncelerı kendım kumralla boyamaya devam ettım ama turunculuk arttı sanki. en son küllü sarı ile diplerini boyamadan uc kısımlarını boyadm ama pek etkı etmedı sanrm:S suan 6-7 cm kendı sacm uzadı uclara doğru acılıyor ama turunculuklardan kurtulmak ve tatlı doğal bı sarı elde etmek ıstıorum yardım edersenız cok sevnrm

suankı sac rrengım resımlerdekı gbı 1 numara flaslı dığerlerı flassız

Eklentiler

• $3.webp
    14,7 KB · Görüntüleme: 96
  • $2.webp
    6,2 KB · Görüntüleme: 81
  • $1.webp
    36,8 KB · Görüntüleme: 118

Temiz saça boya yapılmaz, en az 2 gün geçmesi gerekir. Temiz saçta gözenekler açıktır. Bu da saçların olduğundan 2 kat fazla dökülmesine sebep olur.

Elinizdekilerle bir yöntem öneremem. Çünkü saç açıldıktan sonra DİREKT küllü boyanmaz yoksa saç grileşir. Önce pigmentasyon işlemine ihityaç vardır. Bu da elinizdeki boyalarla mümkün değildir.

Son düzenleme:

Benim anlattığımın tam tersini yapmışsınız %6 lık dipler için değil uçlar içindi. Dipler NE KADAR AÇIK OLURSA OLSUN her zaman tutar. Sorun uçlardı. Ben size uçlar için %6 lık, dipler için de %9 luk oksidanla karıştırın demiştim. Bu yüzden alakasız renkler tutmuş ve ton farkı oluşmuş. Bu ilk boyama çok önemliydi açıldıktan sonra. Artık pigmentasyon yapılsa da saç uçlarınız koyu renkle boyasanız bile uzun bir süre boya tutmayacaktır.

Merhabalar;

Doğal renginize dönmeniz mümkün değil. Boya HİÇBİR ZAMAN çıkmaz saçtan, ancak açılırsa sarı olur ya da saç uzadıkça kestirirsiniz. Saç renginizi görmediğim için bir şey diyemem. Çünkü en son 8.0 ile boyamıssınız bu da doğal renginizden açık olduğunu düşünüyorum. Kısacası koyu bir renk boyamanız gerekiyor(çok koyu değil) Bunu da ancak saçınızı görerek(gün ışığında çekilmiş foto) söyleyebilirim.

suankı sac rrengım resımlerdekı gbı 1 numara flaslı dığerlerı flassız

Merhabalar;

Saçlarınızdaki dorelikten yani turunculuktan kurtulmak için küllü bir açıcı ile saçlarınızı açmanız gerekmektedir. Bu da maalesef marketlerdeki açıcı ile mümkün değildir.

Size önerim: LOREAL MAJİBLOND 901 + %12(40volume) ile karıştırıp SADECE saçta boya olan yerlere sürmeniz. Kendi saçınıza yani dipten gelen yerlere sürmeyin. Ama tam olarak sarı tonlarında istiyorsanız son 5-10 dk KABACA(diplerine getirmeden) kendi saçlarınıza sürün fırça ile değil el ile sürün ve BİRAZ açıldığını gördüğünüz zaman HEMEN yıkayın. Unutmayın bu dip olayını uçların açılması BİTİNCE başlamalısınız.

Bu boya (önerdiğim) 60 ml dır. Oksidan miktarınız da boya miktarınız ile aynı olmalıdır. Ynai boya 60 dır, oksidan da 60 ml olmalıdır.

Bundan sonra üstüne bir boyaya ihtiyacınız olduğunu düşünmüyorum ama uyguladıktan sonra buraya resminizi yüklerseniz(arkadan ve dipten- gün ışığında flaşsız- yüzünüzün gözükmesine gerek yok) bir daha bakarız tabiki.

Bir tüp boya saçınıza yetmez boya kıvamı yoğun olacağından ve saçınıza eşit bir şekilde sürmeniz gerektiğinden bence en az 3 tüp hatta 4 tüp boyaya ihtiyaç olacağını düşünüyorum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…