Saç Rengi ve Saç Boyama Saç boyası ve renk tutturma konusunda merak ettikleriniz

teşekkürler canım. garnier 110 kullansak kırılırmı birazda olsa ?

Kırılır ama en az 2 kez kullanılmalı. 110 açıcı değil çünkü ve sanırım uzun zamandır koyu renk kullanıorsunuz. Garnier in kutu ölçüleri bir tüp boya 40 ml oksidan 60 ml dır. Siz ayrıca marketten gidip %9 luk oksidan almalısınız. Bir tüp garnier 110 a (40 ml) 80 ml %9 luk oksidan katılmalıdır. Yani burdaki mantık oksidan miktarı boya miktarının 2 katı olmalıdır.

teşekkürler canım böyle kırdıktan sonra açık kahve tonları öneriirmisin ne alsak kopkouyu çıkıoo .garnier den mesela önerebilir misin

teşekkürler canım böyle kırdıktan sonra açık kahve tonları öneriirmisin ne alsak kopkouyu çıkıoo .garnier den mesela önerebilir misin

Garnier in numara sistemi farklı bir tek Garnier 110 u biliyorum. Sizin için baktım ama orda sadece koyu olan kahveler var.
Size tavsiyem Koleston markasındaki şu numaralar;
Hiçbir yansıma istemiyorsanız; 6/7, 7/77
Dore yansıma istiyorsanız; 6/35
Hafif kızıl yansıma istiyorsanız 6/74,

teşekkürler canım

1. palette 7.0 da kullandık 7.55' de
2. içinden ne kadarlık çıkıyorsa onu kullandık galiba 50ml
3. ilk önce dipler sonra uçlara dogru uyguluyoruz zaten annemin saçı kısa bu yüzden boya yetiyor iyice sürüyorum
ama beyazlar kapanmıyor :26:

Marketteki boyların pigmetleri yani saça renk veren elementler her zaman profesyonel saç boylarına oranla daha düşüktür. Bu yüzden size tavsiyem sadece şu iki markadan birini tercih etmeniz: KOLESTON PERFECT ve LOREAL MAJİREL

Beyazların kapanmamasının bir diğer nedeni boya destekleyici kullanmamanız. Yani hangi numara alıyorsanız, için onun ana renginde beyaz oranına göre koymalısınız.
Soğuk nüansları (.1 , .2 , .7)ana renkler ile
Sıcak nüansaları (.3 , .4 , .5 , .6) doreli ana renk ile karıştırmak gerek.

Bu konulara pek girmek istemiyorum çünkü epey bir detay, sizin de kafanız karışabilir.
Kısacası elde etmek istediğiniz rengi yükleyin buraya öyle anlatayım size.
NOT: Market boyasının resmini yüklemeyin çünkü hiçbir zaman gerçeği yansıtmıyorlar.

Bir de size kendi saçlarımı yolluyorum. Karpuz kabuğundan halliceyim biraz ama İstediğim saç olabilir mi o hale getirebilir miyim acaba?

canım merhaba bu hafta saçımı kestirip kendim boyayacağım fakat hala renk için karar veremedim hangi boyayı almalıyım diye yardımcı olursan sevinirim

şimdi benim saçım bu halde
koleston saçımı açıp koleston 8.1 ve 11.1 karıştırıp sürmüştüm şimdi ise hem dibim geldi hemde rengi daha açmak istiyorum
ama böle çok açık platin gibi olmadın

Eklentiler

• $11.webp
    18,7 KB · Görüntüleme: 211
Son düzenleme:

Saçınızı yüklediğini resimdeki gibi açık istiyorsanız LOREAL MAJİBLOND 901S + %9(30volume) luk oksidan ile açmanız gerekmektedir. Marketlerdeki saç açıcılar ulaşmak istediğiniz renk için yeterli değildir. Açıcıyı kullanırken boya miktarı ile oksidan miktarından 20 ml eksik olmalıdır. Örneğin bir tüp boya 50 ml ise oksidan miktarı 70 ml olmalıdır.

Saçınız istenilen açıklığa ulaştığında İLK BOYAMADA KÜLLÜ BİR RENK tercih ETMEYİN. Yukardaki boyayı uygulayıp sonrasında numara olarak noktanın sağında mutlaka 3 olmalı ve 9 numaradan yukarda bir renk tercih edilmeli. Örneğin; 9.3 10.3 11.3 gibi. Bu söylediğim PALETTE ve SYOSS boya markaları için geçerli değil, çünkü onların numara sistemi farklı.

İlk boyayı boyadıktan sonra açıklık koyuluğuna göre bir boya tercih edebilirsiniz.

Son düzenleme:

canım bilgiler için teşekkür ederim yaşadığım yer itibari ile bu lorealin majiblond boyaları yok buralarda normal koleston gibi bir boya ile yapamaz mıyım acaba?

Anladığım kadarıyla katlarınız uzun. Saçınız bir diğer yazışınızdaki yüklediğiniz resme göre elverişli. Harun kuaföre giderseniz yapar. Yok ben evde yapacağım diyorsanız emin olun daha fazla miktara patlar.

Bunun için ilk önce saçınızın bir miktar açılması gerekli. Sonrasında sarılar ayrıştırılıp dore bakır yansımalı alt zemin hazırlanıp ince aralıklı röfleler atılmalı. Gerçi siz giderseniz onlar yapar. Eğer gidecekseniz bana bir söyleyin ona göre bir şey diyeceğim size belki indirim de yaparlar.

Son düzenleme:
canım bilgiler için teşekkür ederim yaşadığım yer itibari ile bu lorealin majiblond boyaları yok buralarda normal koleston gibi bir boya ile yapamaz mıyım acaba?

İnternetten sipariş edemezsiniz ?? Yaparsınız ama saçınızı iki kez açmak zorunda kalırsınız. Üstüne de pigmentasyon yapılarak saç boyanmalı. Tabi maliyeti de en az 100 tl tutar, anlatayım mı ??

Son düzenleme:

Size ne kadar çok minnettarım ben yaa. Peki saçımı açarlarken sarıları açmayacaklar değil mi. Sarı kısımlar zaten yıpranık çünkü. Röfleli kısımları çıkarıp mı yaparlar sizce?

Özel mesaj yolluyorum şimdi size.

Özel mesaj yolluyorum şimdi size.

Siteye çk yazmadığımdan özel msj hakkım yok. Mesajını aldım ben de buradan cevap yazayım dedim. Biraz bekleteyim saçımı, azıcık uzadığında uçlarındaki yanıkları kestirdiğim zaman boyatayım ben Harun kuaförde. Gerçekten korkar oldum artık. İstediğim saça inşallah ulaşırım. Çok sağolasın. Gerçekten çok ilgilendin. Umarım olur yaaaa.

zahmet olmassa anlatabilirmisiniz

Tabiki. Saçınızı sanırım Koleston yoğun açıcı ile açıyorsunuz. Saçınızı gördüğüm kadarıyla omuz hizasından daha uzun. Ve maalesef saçınızı boyarmış gibi açamazsınız Yani bundan kastım EN AZ 4-5 KOLESTON YOĞUN AÇICI almalısınız. Saçlarınıza bunu uygularken öncelikle saçın orta kısımlarından başlayın ve uçlara doğru ilerleyin. Dip kısmına yıkamadan son 10 dk önce sürün ve elinizle iyice yedirin. Açıcı için süre veremeyeceğim çünkü 30 dk de bekleyebilirsiniz 40 dk de. Dip boyamaya geçmeden önce saçınızın uç ve orta kısımlarının iyice açıldığından emin olduktan sonra dibe geçebilirsiniz.

Şaçınızı açıp İYİCE kuruttuktan sonra KOLESTON 9/3 ile pigmentasyon yapmalısınız. (Bu işlemi mutlaka yapmalısınız yoksa saç yeşillenir.) Şöyle ki;
Saçınız uzun olduğundan iki tane KOLESTON 9/3 alın. Bunu karıştırma kabına koyun ve üstüne 2 ÇAY BARDAĞI SU ekleyin. İyice karıştırın ve yine açma işlemindeki gibi öncelikle orta ve uç kısımlarına sürün. 10 dk geçtikten sonra diplerine de sürün ve 5 dk daha bekleyin. Toplam da 15-20 dk bekledikten sonra bir TARAK yardımı ile saçlarındaki boyayı uçlara çekin ve fazla boyayı peçeteye silip atın. KESİNLİKLE YIKAMAYIN.

ŞİMDİ SAÇ BOYAMADA:
Bunun için size gereken 2 ya da 3 kutu KOLESTON 12/0. Bu boyanın bir tüpü 50 ml dir. Siz diyelim ki 3 kutu 12/0 aldınız. Toplamda 150 ml boyanız var demektir.
Oksidan miktarınız da boya miktarı ile aynı olmalıdır. Yani 150 ml boyaya 150 ml oksidan eklenmelidir. Ve oksidan çeşidiniz %9(30volume) luk olmalıdır.

Anlamadığınız bir şey varsa sorabilirsiniz.

Son düzenleme:

Anladım. Tabiki bekleyin derim bende en az 20 gün kadar. Oraya giderseniz iyi iş çıkarırlar ben 6 ay içine 2 defa açtırmıştım saçımı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…