Tabiki. Saçınızı sanırım Koleston yoğun açıcı ile açıyorsunuz. Saçınızı gördüğüm kadarıyla omuz hizasından daha uzun. Ve maalesef saçınızı boyarmış gibi açamazsınız Yani bundan kastım EN AZ 4-5 KOLESTON YOĞUN AÇICI almalısınız. Saçlarınıza bunu uygularken öncelikle saçın orta kısımlarından başlayın ve uçlara doğru ilerleyin. Dip kısmına yıkamadan son 10 dk önce sürün ve elinizle iyice yedirin. Açıcı için süre veremeyeceğim çünkü 30 dk de bekleyebilirsiniz 40 dk de. Dip boyamaya geçmeden önce saçınızın uç ve orta kısımlarının iyice açıldığından emin olduktan sonra dibe geçebilirsiniz.
Şaçınızı açıp İYİCE kuruttuktan sonra KOLESTON 9/3 ile pigmentasyon yapmalısınız. (Bu işlemi mutlaka yapmalısınız yoksa saç yeşillenir.) Şöyle ki;
Saçınız uzun olduğundan iki tane KOLESTON 9/3 alın. Bunu karıştırma kabına koyun ve üstüne 2 ÇAY BARDAĞI SU ekleyin. İyice karıştırın ve yine açma işlemindeki gibi öncelikle orta ve uç kısımlarına sürün. 10 dk geçtikten sonra diplerine de sürün ve 5 dk daha bekleyin. Toplam da 15-20 dk bekledikten sonra bir TARAK yardımı ile saçlarındaki boyayı uçlara çekin ve fazla boyayı peçeteye silip atın. KESİNLİKLE YIKAMAYIN.
ŞİMDİ SAÇ BOYAMADA:
Bunun için size gereken 2 ya da 3 kutu KOLESTON 12/0. Bu boyanın bir tüpü 50 ml dir. Siz diyelim ki 3 kutu 12/0 aldınız. Toplamda 150 ml boyanız var demektir.
Oksidan miktarınız da boya miktarı ile aynı olmalıdır. Yani 150 ml boyaya 150 ml oksidan eklenmelidir. Ve oksidan çeşidiniz %9(30volume) luk olmalıdır.
Anlamadığınız bir şey varsa sorabilirsiniz.
çok sağol valla çok açıklayıcı bir şekilde yazıyorsun sitede herkese yardımcı olmaya çalışıyorsun
ben zaten saçımı kestirmek istiyorum
bide şimdi saçımı daha geçen ay açtım acaba bu sefer açmadan direk pigmentasyon işleminden başlasam olur mu sonuçta nasıl bir renk olur yada?
Pigmentasyon işlemi SADECE beyaz saçlarda, sarıdan koyu saçlara geçmede ve açılmış sarının üzerin sarı ya da küllü bir renk uygulamada yapılır. Ayrıca saçın alt zeminine göre pigmentasyonda uygulanacak boya numarası değişir. Eğer siz 7 tonlarında istiyorum deseydiniz ben o zaman 9/3 yerine size 8/3 ile pigmentasyon yapın derdim. Pigmentasyon saçı boyamaz. Niye pigmentasyon istediniz anlamadım ? Ayrıca saçı açmadan göstediğiniz renge ulaşamazsınız.
canım anladım ben geçen ay açma işlemi yaptığım için daha fazla yıpranma olmasın diye direk diğer işleme geçebilimiyim diye sordum
benim şuanki saçımda iyibir işçilik yok değil mi? bir de ne kadar para verdim. Çok üzgünüm çok.Anladım. Tabiki bekleyin derim bende en az 20 gün kadar. Oraya giderseniz iyi iş çıkarırlar ben 6 ay içine 2 defa açtırmıştım saçımı.
benim şuanki saçımda iyibir işçilik yok değil mi? bir de ne kadar para verdim. Çok üzgünüm çok.
Fotoğrafınızı flaşlı çektiğiniz için tam anlamıyla anlayamadım. Gün ışığında flaşsız çekerseniz anlabilirim.[/QUOTEEki Görüntüle 724376 Eki Görüntüle 724377
İşçilik yok diyemem, mesela ben röflede zıtlığı severim. Alt zemin koyu röfle platin. Ama röfle genelde sarıya yakın alt zeminlerde yapılır. Ama bu tercih meselesidir. Yalnız şunu söylemeliyim sarınızın olduğu yerler açılırken değil de röfle atılırken tekrar paketlenmeli. Çünkü gösterdiğiniz resme oranla sarılarınız koyu ve çiğ. Siz kuaföre gidip de ne dediniz de böyle yapmış ?
yani ben röfle dedim sadece. Zemin rengim baya koyu olunca dedim nasıl olacak bu böyle. Gösterdiğim fotolarda böyle değildi. Ama sanırım kafasına göre takıldı kuaför. Sarı olan kısımlar paketlenirse yok olmaz mıbaya kötü çünkü durumu.
merhaba canım loreal paris blondissimes preference 01 Eki Görüntüle 724436 nasıl bir boya
üstte de yazmıştım saç rengim var nasıl bir sonuç alırım sence kozmetikçide gördüm olabilir giib geldi ama bunu uygulasam nasıl olur acaba yardımcı olursan sevinirim çok soru soruyorum galiba ama:26::26:
yani ben röfle dedim sadece. Zemin rengim baya koyu olunca dedim nasıl olacak bu böyle. Gösterdiğim fotolarda böyle değildi. Ama sanırım kafasına göre takıldı kuaför. Sarı olan kısımlar paketlenirse yok olmaz mıbaya kötü çünkü durumu.
sarı olan kısımların tekrar paketlenmesi gerekiyor çünkü resimdeki sarı daha açık ton. Tabi belki boya işlemi bitim sadece cila yöntemiyle de sarı kısımları açabilir bu kuaförün tercihi. Röfleden önceki saç renginiz neydi ? Evde boyadıysanız markası ve numarası neydi ?
Tavsiye etmem, çünkü en son 11.1 ile 8.1 i karıştırıp boyamışsınız. Yüklediğiniz resimdeki boya da küllü bir renktir ve ayrıca açıcı da olmadığından saçı yeşillendirebilir ya grileştirebilir. Ama tabiki rengini kırar. Kırdığı zaman da sarı değil dediğim gibi yeşilimsi ya grimsi bir renk çıkar ortaya.
ama boyanın açma özelliği var dediler napsam acaba ya koleston 12 mi alsam acaba
Her sarının zaten açma özelliği daha doğrusu ton kırma özelliği vardır. Koleston 12 alıp dediğim işlemleri yapmazsanız saçınız yavaşça açılır, doğru ama saç turunculaşır. Bu sefer de turunculuğu nasıl alırım diye sorarsınız. Yapılcak işlemi anlattım, artık gerisi size kalmış, İster koleston 12 alın ister loreal 01, ister de dediğim işlemi........
sarı olan kısımların tekrar paketlenmesi gerekiyor çünkü resimdeki sarı daha açık ton. Tabi belki boya işlemi bitim sadece cila yöntemiyle de sarı kısımları açabilir bu kuaförün tercihi. Röfleden önceki saç renginiz neydi ? Evde boyadıysanız markası ve numarası neydi ?
Röfleden önce kendi saçım vardı canım benim, 5, 6 cm uç kısımlarda önceki boyalar kalmıştı sadece. Sonra fotoğrafta da gördüğünüz zemin renginin üzerlerine paketler atıldı.
Marketteki boyların pigmetleri yani saça renk veren elementler her zaman profesyonel saç boylarına oranla daha düşüktür. Bu yüzden size tavsiyem sadece şu iki markadan birini tercih etmeniz: KOLESTON PERFECT ve LOREAL MAJİREL
Beyazların kapanmamasının bir diğer nedeni boya destekleyici kullanmamanız. Yani hangi numara alıyorsanız, için onun ana renginde beyaz oranına göre koymalısınız.
Soğuk nüansları (.1 , .2 , .7)ana renkler ile
Sıcak nüansaları (.3 , .4 , .5 , .6) doreli ana renk ile karıştırmak gerek.
Bu konulara pek girmek istemiyorum çünkü epey bir detay, sizin de kafanız karışabilir.
Kısacası elde etmek istediğiniz rengi yükleyin buraya öyle anlatayım size.
NOT: Market boyasının resmini yüklemeyin çünkü hiçbir zaman gerçeği yansıtmıyorlar.
Röfleden önce kendi saçım vardı canım benim, 5, 6 cm uç kısımlarda önceki boyalar kalmıştı sadece. Sonra fotoğrafta da gördüğünüz zemin renginin üzerlerine paketler atıldı.
Doğal saçın üzerine kim bu kadar koyu boyayıp sarı atar anlamadım. Söylediğinize göre iyi bir kuaföre gittim dediniz belki de gerçekten iyi değildi. Kendi saçınızın üstüne hiç boyamadan sarı paketler atabilirdi. Kaç yaşındasınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?