Merhaba,
Saç rengim şu an küllü kumral karamel istiyorum ama ambalaj üzerinde ki renk tonu tutmuyor bazen,
bu konuda tavsiyelerinizi bekliyorum, teşekkürler.
Benim saçlarım şu an açık bakır renginde yaz geldiği için tenim mecburen koyulaşıyor ve kısa süreliğine daha doğal duran bir koyu sarı gibi bir renge geçmek istiyorum fakat açtırmadan da açık bakır saçlarıma dönebilmek istiyorum sonrasında.
saçım bu renk:
http://img5.mynet.com/mgz/hurrem-halit-9_640.jpg
amacım ise böyle bir renk:
http://simpleminds.files.wordpress.com/2008/06/abbey-lee2.jpg
sanırım açtırmam gerekiyor bu kesin de aynen bu şekilde elde edilirmi bilemedim tabi sonradan bu rengin üstüne direk aynı yoğunlukta bakır elde edebilmem mümkün mü?
Merhabalar;
Öncelikle geç yazdığım için kusura bakmayın, yazdığınızı yeni fark ettim.
Beyazların kapanması için en güzel yöntem ana renkleri, ara renklere kaçmadan kullanmanızdır.
Sizi çok iyi anlıyorum. Annemin saçında da %70 oranında beyaz var. Saçını sarı kullanmasına rağmen beyazlarını kapatabiliyorum.
Size ilk tavsiyem Loreal Majirel ya da Koleston perfect boyalarınızı kullanmanız. Bunlar market boyası değildir. Kuaför malzemeleri satan yerlerde ya da internet ortamında rahatlıkla bulabilirsiniz.
Sorunuza cevabım ise ana renklerin yoğun olanlarını tercih edip mesela 2 kutu boyaya 1.5 oksidan eklenmelidir.
Ana renklerin yoğun olanlarını şöyle anlayabilirsiniz: 7.00 - 6.00 gibi yani noktanın sağında çift 0 olması gerekiyor.
Diyelim ki siz ara renkler de kullanmak istiyorsunuz(Mesela7.3 gibi)
O zaman; uygulamak istediğiniz saç renginizin içine:
%0-30 arası beyaz saç var ise 1/4 oranında doğal ton
%50 beyaz saç var ise 1/2 oranında doğal ton
%80-100 arası 3/4 oranında doğal ton eklenmelidir. (Doğal ton 3.0, 4.0, 5.0, 6.0, 7.0 dır.)
Bunlar biraz kafa karıştırabilir. Size bir örnekle açıklayayım;
Diyelim ki saçınızın uzunluğu omuzda. Bunun için size (sadece dip boyası için) 2 kutu boya gereklidir. Ve de saçınızdaki beyaz yarı yarıyaysa(yukarda beyaz oranlarını verdim) sizin ana renkten(yani doğal tondan) yarım boya gereklidir.
Evet gelelim saçınızı boyamaya: Siz 7. 3 ile saçınızı boyamak istiyorsunuz diyelim ki. Bunun için size lazım olan malzemeler;
Bir kutu Koleston perfect 7.3 (1 kutu boya 60 ml dır.)
yarım kutu Koleston perfect 7.0 (1 kutu boya 60 ml dır. Size gereken 30 ml dır.)
45 ml %6(20volume)lık oksidans
Bu boyaları aldıktan sonra (7.3, 7.0 ve oksidanı) şimdi boyayı hazırlamada.
Boyayı koyacağınız tasın içine 7.3 ü tamamen sıkın, sonra 7.0 ın YARISI sıkıp 45 ml oksidanı ekleyip İYİCE karıştırın.
Beyazları kapatırken normal boyama gibi değil, yoğun bir şekilde dibinize yedirmeniz gereklidir.
Bu oranlardaki mantık şudur:
Hangi renge boyamak istiyorsanız kutudaki bütün boyayı sıkmanız.
Beyazı kapamak için de ana rengi yukarda verdiğim beyaz oranında sıkmanız.
Oksidanı ise kesinlikle itinayla hesaplamanız gerekir. Yani toplam boya miktarınız 100 ml ise oksidan 50 ml olmalıdır, eğer boya miktarınız 60 ml ise oksidan 30 ml olmalıdır.
Beyaz kapama evde ne kadar koyu boyansa da zordur. Bu oranlara dikkat ederseniz beyazları %100 kaparsınız. Eğer kafanız karışırsa Boya alırken ya da alıp eve geldiginizde ne kadar boya katacağınız bana tekrar sorabilirsiniz.
Kolay gelsin :)
Senı nasıl.kıskanıyorum bılemezsın.butun bunları nasıl ogrendın.
Eki Görüntüle 731147 slm dün açık kumral dore bakır aldım buğday tenliyim ama koyu değil.açık kahve rengi gözlüyüm saçım havana ile boyamıştım çok kızıl geldi üzerine 7.1 ile boyadım ve 1 aydır boyamadım saçımın rengi aktı.Bakır rengini aldım ama çok turuncu olur diye korkuyorum hangi renkle karıştırmalıyım ki ne turuncu ne kızıl gibi olsun eklediğim resmin biraz koyusu olabilir markası loreal prefence açık kumral dore bakır.Yardım edersen sevinirim yarın alıyım
Merhaba,
Ağustosta sarı saçlarımı kahveye döndürdüm. O zamandan bu zamana kendi saçlarım epey uzadı, kendi saç rengim de kumral. Aradaki ton farkını nasıl kapatabilirim. Açtırmaktan korkuyorum çünkü o zaman diplerimdeki kendi rengim de açılacak, yine saçımda ton farkı oluşacak gibi hissediyorum
merhaba :) bende bi türlü istediği renge kavuşamayanlardanım..aralık ayında saçlarımı açtırdım açık kumral yaptırmak için fakat yeşil oldu ve sarımsı bi renk çıktı..bende o tarihten beri hep "koleston 7 kumral" ile boyuyorum.şimdi saçlarımın rengini açtırmak istiyorum ama korkuyorum ve güvenemiorum :/ benim saç rengim Eki Görüntüle 731298 ama benim istediğim renk Eki Görüntüle 731299 bu .. ne yapmam lazım ?
Merhabalar;
10 yıldır saçla uğraşıyorum. Ailemin çevremdekilerin ve arkadaşlarımın saçını boyamaktayım. Boyama ile ilgili merak ettikleriniz, şu rengi nasıl elde ederim, saçım sarı nasıl koyultabilirim, saçımı boyadım yeşilimsi renk oldu diye arkadaşlar varsa lütfen yazın. Bilinçlenmeden önce çok mağdur oldum. Bu yüzden istediklerinizi cevaplamak isterim. Albümüme resimler ekledim. Ordan da seçip bu ton ne ren diyebilirsiniz
Her soru itinayla cevaplanacaktır:)
DİPNOT : YOĞUNLUK NEDENİYLE BAZEN MESAJLAR GÖZÜMDEN KAÇABİLİYOR. BU DURUMDA YA ÖZEL MESAJLA HATIRLATINIZ YA DA SORUYU BİR DAHA SORUNUZ. BU HATADAN DOLAYI ÖZÜR DİLERİM.
Merhaba öncelikle, şuan saclarım kestane rengi ile siyah arası yani koyu kahve
Ne bir boya nede yapay birsey deydi,fakat bazen dusunuyorum bı hava katsın kınayla papatya suyuyla oksijenli suyla renk mi versem ama bazende diyorum ki esmer kız böyle bir havalı havalı falan cook kararsız kalıyorum(
merhabalar
benim sacım bal rengi.
ama artık röfle yaptırmak istiyorum. röfle renk isimlerini de tam bilmem o yüzde size sorayım naçizane
hani klasik röfle yani sarı arasına kahve tonları yapılıyor ya o renk istiyorum ama sorun şu ki bunu kuaföre nasıl anlatmalı?
benim istediğimle onun yaptıgı aynı olması için nasıl tarif edebilirim?
Eki Görüntüle 731590 bu benim sac rengim. gün ışıgında da böyle yani.
bu da istediğim şekil Eki Görüntüle 731583 :26::26:
Mrhba benim saclarim karameldi. Koleston Kopuk Boya 4.0 Kahve ile saclarimi boyadim. Ama Simsiyah Oldu. Kahverengi hic Alakasi Yok. Moralim Bozuk, bu Siyahligi Yok Edip Acik Kahveye Nasil Gecebilirim?
Benim şöyle bir tavsiyem olacak, sizin saç tonunuz zaten yüklediğiniz resme çok yakın. Tek yapmanız gereken şudur:
Saçınızı BOYATMADAN resmi göstererek SARI PAKETLER(röfle şeklinde) isteyin. Bu paketler küllü bir renk yani mat olsun.(Aslında resimdeki küllü değil ama sonradan atılacak cila için sarının öncesinde küllü olması gerek). Sarılar çıkınca yani yıkanınca diyinki: PAKETLENMEYEN YERDEKİ SAÇLARIMI BAKIRIMSI YAPMAK İÇİN(yüklediğiniz röflenin aralarında bakırlık var) SARILARIMI KAYBETMEYECEK ŞEKİLDE İÇİNDE HAFİF YANSIMASI BAKIR OLAN CİLA ATIN.
Diğer türlü yani ilk önce saç boyanıp sonra röfle atılır ama inanın saçınız çok yıpranır. Yukardaki işlem de tabiki yıpratır ama saç boyanıp da sonra tekrar açılması daha çok yıpratır. Tabi bunun için iyi bir kuaför bulmalısınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?