Saç Rengi ve Saç Boyama Saç boyası ve renk tutturma konusunda merak ettikleriniz

ne kadar tutar bir de aynı yapamazlar diye korkuyorum paket işi derken aydınlatırmısınız teşekkkrler :)

Aslında kuaföründen kuaförüne değişir yani 300 tl ye de bulabilirsiniz 50 tl ye de. Kuaför ve fiyat araştırması yapın. Pazarlık yapın. Gösterin resmi. Resmi telefona yüklemek yerine bilgisayar çıktısınız alın.

Paket işi derken şunu kastettim: Aslında var olan rengin ya da boyanın üzerine ton açma uygulanırken açma işlemi gören yer alüminyum folyo ile sarılır. Bu işe paketleme denir. Ben o yüzden evde yapmayın dedim. Mesela: Siz saçınızı yer yer açıp sardınız diyelim ki. Açma işlemi boyama gibi olmadığından en önce paketlenen yer açma işlemi bitip rengini alında ilk orası yıkanmalı sonrasında paketlere bakılıp yer yer yıkanmalı. Böyle olmazsa saçınızda sarılardan ton farkı oluşur.

Kızıl aksa da sarıya dönmez en fazla koyu bakıra döner. Açtırmadıysanız evde deneyebilirsiniz açma işlemini. Ama saçınızı görmediğimden açma işlemini kaldırır mı bilmiyorum. Sürekli saçı sarıya boyamak da açma işlemi görür.

Yağ konusunda bir bilgim yok kendime de uygulamadım hiç, bu yüzden bir şey söyleyip sizi yanlış yönlendirmek istemem.

Tamamen saç boyama için mi yoksa krepe için mi ?
Krepe içinse açıkcası ben burdan ne önersem boş. Çünkü kuaför alt tonun rengine yüzünüze yaşınıza ve cilt tonunuza göre ayarlıyor.

Özür dileyerek şunu anlamadım "peki dipleri gelmiş olan bir saç da önce eskı rengine boyayıp sonra mı farklı boyayla boyaybılırız". Bir daha sorabilir misiniz?

örnek verıyorum sacımda koleston kor ateş kızılı var ancak bir karış kadar diplerinin geldiğini düşünelim....

koleston 8/34 e boyamadan önce diplerinin farklı gerı kalanın farklı renk de olmaması için ne yapılması lazım......

Kor ateş kızılının numarası 77/44. Siz saçınızda var olan renkten daha açık bir renge boyarsanız sadece dipleriniz tutar. Yani saçınızda 77/44 varken, 8/34 SADECE diplerde tutar.

Ama diyelim ki 77/44 'ün bir ton koyusuna boyamak ve her yerin aynı olmasını istiyorsanız, ilk önce boyanmış yerler boyanması gerek yani dipten çıkan kendi renginizi hiç boyamadan saçın ortasından başlayıp uçlarına doğru inmelisiniz. Bu işlem bittiğinde 15-20 dk bekleyip saç diplerine geçmelisiniz. Dipler rengini aldıktan 5 dk sonra da BEKLEMEKSİZİN saç yıkanmalıdır.

cvpladığınız için tşk ederim saç rengim bal köpüğü rsöylediğiniz boyayla boyasam resimdeki gibi olur mu peki :)

pallette 8.0 bal köpüğü

Saçlarınız çok koyu tonda değilse (bazen açık renge de boyansa biraz koyu tutabiliyor çünkü) evet tutar. Kendiniz boyayı alarak evde de yapabilrsiniz. Yalnız bu boyayı yaparken şunlara dikkat edin:

1. Bir tüp 7/43 60 ml dır. Bir tüp boya için oksidan miktarı 80 ml olmalıdır. Yani burdaki mantık bir tüp boyaya koyacağınız oksidan miktarı, boya mikrarından 20 ml fazla olmalıdır. Eğer 2 ya da daha fazla tüp boya gerekiyorsa hesabı ona göre yapın.

2. Boyayı karıştırdınız ve artık uygulamada: Boyayı uygularken daha önce 8.0 ile boyanmış yerden başlayın boyama. Kısacası dipten EN AZ 5 cm bırakarak saçın orta kısmından başlayarak uç kısımlarına doğru inin. Yaklaşık 15-20 dk sonra (Saçın rengini almasındaki geçen süre) saç rengini alınca diplere geçiniz ve KESİNLİKLE daha önce boyadığınız yerlere taşırmamaya özen gösteriniz.

3. Dipler ve uçlar bitince ve dip rengini alınca HEMEN kapta kalan boyaya -KIVAMI AKICI OLACAK ŞEKİLDE- az miktarda su koyun. Boyayı kafanıza döküp 1 dk masaj yaparak yedirin. 1 dk sonra saçınızı BEKLEMEKSİZİN yıkamaya gidin ve saçtan beyaz su akana kadar şampuan SÜRMEYİN.

Son düzenleme:
Tamamen saç boyama için mi yoksa krepe için mi ?
Krepe içinse açıkcası ben burdan ne önersem boş. Çünkü kuaför alt tonun rengine yüzünüze yaşınıza ve cilt tonunuza göre ayarlıyor.

Yok ben soyle karar verdim hem boyatip hem krepe balyaj attiracagim bunun icin karamel krepe balyaja yakisan bir sariya yakin doreli kahve oneriebillirmisiniz ?

Yok ben soyle karar verdim hem boyatip hem krepe balyaj attiracagim bunun icin karamel krepe balyaja yakisan bir sariya yakin doreli kahve oneriebillirmisiniz ?

Bence Koleston perfect 8/71 boyatıp üzerine 8.3 ya da 9.3 kısacası 1-2 ton açığı krepe balyaj düşünebilirsiniz. 8/71 in rengi budur ama saçınızda daha iyi belli olur: (resim bulamadım bu linkten bakın rengine lütfen)
KOLESTON PERFECT SAÇ BOYASI - 8.71 KREMALI KAHVE | Işıltılı Renkler ve Kahveler | Wella
Böyle bir şeyden bahsediyorum:
Eki Görüntüle 739071

Son düzenleme:

Ah istedigim buydu , cok tesekkurler gercekten , kuaforlere o kadar soru soruyosun , para somurmek icin her seyi soyluyorlar ya , neyse artik boyatinca cok begenirsem resimleri atarim haydi bakalim .

Bu saç rengi nedir canım ? Biraz kalitesiz ama ne işlem görmüştür bu saç ? 2. resim peruklu hali deniz uğurun çok güzel hoşuma gitti :)
Hele buna bayıldım muhteşem .
Burada da çok güzelmiş .

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…