Saç Rengi ve Saç Boyama Saç boyası ve renk tutturma konusunda merak ettikleriniz

Cvp icin tesekkur ederim... Anladigima gore once sacimda acma yapmam gerek.. Nasil? Ne zaman ve hangi boyayi onerirsiniz?
Sonrada istedigim rengi yani karameli alip yapmam gerek sanirim

Saçınızda yeşerme söz konusu olduğu için dore olanı tercih etmelisiniz. Yüklediğiniz fotoğraftaki renk açık kahve küllü akajudur. Ynai bu renge boyarsanız ilk boyamanzıda değil bir kaç yıkamadan sonra saçlarınızın yeşilliğinin gitmediğini göreceksiniz. Söylediğim ilk 2 rengi tavsiye ederim. Bunun dışında bir renk önermiyorum. Ama illa başka istiyorum derseniz siz bilirsiniz.

Ben sadece kendi saçımda Koleston perfect ve Loreal Majirel boya kullanıyorum. Bunlar market boyası değildir. Kuaför malzemeleri satan yerlerde ve internet ortamında bulunur.

Cvp icin tesekkur ederim... Anladigima gore once sacimda acma yapmam gerek.. Nasil? Ne zaman ve hangi boyayi onerirsiniz?
Sonrada istedigim rengi yani karameli alip yapmam gerek sanirim

Açma işlemi çok dikkatli bir şekilde yapılmalıdır. Saçlarınız şu an 6 tonlarında söylediğiniz rengi elde edebilmeniz için 3 ton açmanız gerekmelidir. Açma işlemini daha önce yapmadıysanız evde yapmamanızı tavsiye ederim. Oranı ölçülü bir şekilde koymazsanız saçınızda kızıllaşma olabilir hatta daha kötüsü yanabilir

cnm yardımların için tşkler kafam fena karıştı uçlarım ve diplerim farklı renk olur dıye korkuyorum hangısını alıcam bılıyoyorum artık yarın bakıcam tamamen vazgeçebilirimde oderece kafam karıştı

Son düzenleme:
mrb canım, birşey sorucam
saçlarım koyu kumral ve saçıma garnier ın elmas sarısını (110)boyadım 3 kere falan ve saçım koyu bir sarı hatta turuncuya yakın bir renk anca olmuştu. sonra üzerine garnier ın gümüş sarısını(111) boyadım ve oldukça fazla açıldı. fakat maalesef ilk boyadığımdaki gibi güzel kalmıyor yıkadıkça inanılmaz akıyor en kötüsü de bu. benim istediğim renk aslında açık bal köpüğü ama gümüş sarıya bile boyasam açılmıyor saçım. illa ki kuaförde açıcımı yaptırmam lazım sence? yoksa istediğim açık bal köpüğünü boya ile elde edebilirmiyim?

Merhabalar;

İstediğiniz rengi anladım fakat markette adı geçen bal köpüğü ile profesyonel saç boyalarında adı geçen bal köpüğü rengi bir değildir.

Benim Size tavsiyem ilk önce Koleston perfect 8/0 alıp sadece BİR ÇAY BARDAĞI SU ile karıştırıp pigmentasyon yani ön boyama işlemi yapmanız. Bu işlemi yaparsanız saçınızın daha geç aktığını fark edeceksiniz.(Pigmentasyon işlemi yaparken saçın dibine sürmeyiniz.)

Sizin söylediğiniz bal köpüğü rengi aslında Koleston perfect 8/3, 8/38, 8/11 dir. Matlık yani küllülük tercih ediyorsanız 8/11 i, hafif dore yani altın yansıma tercih ediyorsanız 8/3 ya da 8/38 tavsiye ederim. Hangisini tercih ediyorsanız, bu boyaları boyarken oksidanınız %9(30volume) olmalıdır.

DİPNOT: pigmentasyon işlemi yapmadan boyayı saçınıza sürmeyin.
Koleston perfect market boyası değildir, sadece kuaför malzemeleri satan yerlerde ve internet ortamında bulunur. Siz, önerdiğim diğer renkleri yani 8/3 gibi marketten alırsanız, bal köpüğü yani istediğiniz renk TUTMAZ.

Bu arkadaşın saç rengiyle benim saç rengim aynı yani turuncu yansımalar var.
Bu renk boya aldım.

Eki Görüntüle 658735

Boyarsam nasıl birşey çıkar ortaya?

Sizin bana söylediğiniz renk aslında benim yüklediğim şekilde tutar. FAKAT... Saçınızda turunculuk varsa 5.1 ya da bi ton açık tercih ederseniz 6.1 tavsiye ederim

palette deluxe 6/65 altın parıltılı kakao kullandım 2-3 hafta önce . ilk boyadığımda çok begenmiştim fazla açık olmamıştı hatta 30 dkk falan tuttum fakat aktı ve turunculuklar oluştu ama saçlarımın üstleri turuncu altları ve arka tarafları koyu kahverengi gibii. saçlarımı topladıgımda genelde bu cok belli oluyor .küllü ve açık renkler istiyorum mesela küllü kumral yapsam tutar mı rengi ? ne yapmam lazımm ??

anladım canım, cevabın için çok tşk ediyorum. bugün boya almayı düşünüyordum zaten, tavsiyelerin için çok sğl

Merhabalar;

Boyadığınız renk 6 ile başlıyor Küllü kumralsa 7.1 dir yani 1 ton açığıdır. Maalesef istediginiz rengi saçınızı açmadan tutturamazsınız.

Saçınızı palette 6/65 ile boyadım diyorsunuz. Palette numara sistemini pek bilmiyorum ama bildiğim kdarıyla için altın kahve olan bir renk ve turunculaşmaya sebep olabilir. 6/65 i boyamadan önce saçınız ne renkti ? Bunu bilmiyorum belki de sarıydı belki de doreli olan bir renkti, eğer öyleyse yapılmaması gereken şeyi yapmışsınız.

7.1 i tutturamazsınız açmadan, tek renk istiyorsanız size önerim Loreal majirel 5.1 dir. Bu boya market boyası değildir, kuaför malzemeleri satan yerlerde ya da internette bulabilirsiniz.

söyle söyliyim saçımın doğal rengi koyu kahve rengi palette papatya sarısı 10.4 ile açtım saçımı biraz öyle kullandıktan sonra diplerim gelince garnier sultan bakırı 7.4 e boyadım en son da alix natura açık karamel 8.70 ile boyadım layali arkadaşımız size resmini gndermiş o tonda istiyorum simdide yardımlarınız için teşekkür ederim

Koleston perfect 12/11 ile %12(40 volume) alıp bu boyayla diplerine sürmeden saçınızı boyayın. Boyarken bire bir oran katılmalıdır. Yani bir kutu 12/11'e(bir kutu boya 60 ml dır.) 60 ml oksidan katılmalıdır. Saçınızın uzunluğuna göre boya almanız ve oksidanı ona göre katmanız gerekiyor. (2 kutu alacaksanız; 2 kutu boya 120 ml eder oksidan miktarı da 120 ml olmalıdır.)

Bu boyayı ve oksidanı marketlerde bulamazsınız. Kuaför malzemeleri satan yerlerden ya da internetten temin edebilirsiniz.

Son halini yani bu işlemi yaptıktan sonra saçınızın fotografını çekip tekrar sorunuz, ona göre tekrar bilgi vermem gerekebilir. (bu boyayı vururken saç rengini 20 dk dan sonra sürekli kontrol edin, açıklığını elde etmek istediğiniz renk ile aynı seviye olduğunu anladığınızda saçınızı yıkayın- 50 dk yi geçmeyin)

çok teşekkür ediyorum peki bu dediğiniz tam olarak ne renk oluyor yani boyadığımda nasıl bir ton tutacak son olarak market boyası alsam peki ne renk almam gerekir

merhaba bende bişey sorayım
saçımın zemini koyuydu bakır tonunda boyadım
dipler kendi saçım olduğu için açık kaldı
uçlar koyu oldu biraz dibe göre
şmdi gene boyayacağım ve doğal olarak dip gene geldi iki kısımıda dengelemek için
nasıl bir yöntem kullanmlıyım

Merhabalar;

Saçımı bakıra boyadım diyorsunuz fakat hangi markanın hangi numarası olduğu ve de oksidanın kaç volume olduğunu yazmamışsınız bunu bilmeden size yardımcı olamam Bunları söylerseniz yardımcı olmaya çalışacağım
Örnek: Loreal 7.43 oksidanı %6(20 volume) gibi :)

saçımı hala boyayamadım dun boya aldım

ordakı çalışana sordum hangısı kapatır saçımı dıye yeşillenme olmuş dedi bem loreal falan önerecek dıye beklerken bana garnır önerdi 5 numarasını açık kahve garnier hiç kullanmadım ama ısrarla önerınce bır kutu aldım başka kalamıştı aynı renkten saçım uzun değil ama yınede yetmiycenı düşünüp boyamadım fırçayla surulması lazım kendı kutusu yoktu sizce garnier ıyı mmı renk koyu çıkarmı

saçımı boyadığım terracota yani palette 6-77 yoğun terracota volum %9
şimdi ise yine aynı yoğun terracota aldım birde yanına karıştırmak için koleston 6/4 kızıl bakır volume %9 aldım daha boyamadım ama

Merhabalar; Saçınızı önceden bakıra boyadım yazmışsınız fakat siz bakır değil Koyu kumral kızıla boyamışsınız(6.77) Şimdi ise 6/4 aldım diyorsunuz. Bu da doğrudan bakır değil koyu kumral akaju bakırdır. VE aslında esas sorun 7 numaradan koyu renkleri %9 luk oksidanla boyamanız. volume en fazla 20 yani %6lık oksidan olmalıydı.

Geçekten istediğiniz renk nedir? Anlattığınız kadarıyla saçınızda olmaması gereken hataları yapmışsınız. İstediğiniz rengi bir resimle örneklendirin lütfen.

Ve maalesef saç uçlarınızı açmadan aynı ton tutturmanız biraz zor

Son düzenleme:

Aldığınız renk kutunun üstüneki renk değil bu renk tutacaktır. Bu resmin ışık vuran yerine değil vurmayan yerine bakın.

Ayrıca garnier 5 aldım diyordunuz evet kapatır ancak 4-5 yıkamadan sonra saçınızdaki yeşilliler yine çıkacak oraya. Benim söylediğim renkleri almayıp bu boyayı aldıysanız bir şey söylemek istemiyorum. Lütfen bildiiğiniz gibi yapın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…