Saç Rengi ve Saç Boyama Saç boyası ve renk tutturma konusunda merak ettikleriniz

merhaba :)saçlar konusunda deneyimli olduğunuzu yazmışsınız bende bu yüzden size özel msj gönderrmek istedim... ben saçlarımı çikolata kahveye boyatmak istiyorum ve evde boyayacağım lorael excellence 6.35 çikolata kahve boyasına karar verdim sizce doğru bir seçimmii bu markadan memnunmusunuz birde bana boyama teknikleri hakkında tüyolar verirmisiniz kuaförler malum pahalı o yüzden evde boyamak istiyorum ama yanlış bir şey yaparım da sonra tutmaz diye korkuyorumm lütfen yardımcı olursanız çok sevinicem birde benim şuan saçım boyalı değil ilk kez boyayacağım......... ve bu ararlar saçıma zeytinyağı bal ve de yumurta sarısından oluşan karışımı haftada 1 veya 2 kez banyodan çıktıktan sonra uyguluyorum çok iyi geliyo saçımı yıpranmaktan koruyu acaba saçımı boyadıktAN sonrAda bu karışımı uygulayabilirmiyim lütfen cvp verirseniz çok sevinicemm beklicem büyük bi sabırsızlıkla cvbınızııııııııı............. not: saçımın şuanki doğal rengi kestane kahvesi çok teşekkürlerrr şimdiden....

merhaba benim sorunum saçlarımı ne renge boyarsam boyayım kızıl oluyor iki gün önce loreal excellence 6.30 badem kahveye boyadım güya sarı tonu ama kızıl oldu altında açık kestane vardı bul loreal boyalar hepmi böyle bi çok rengini denedim hep kızıl oldu ben haif sarımsı bi renk istiyorum

şimdi ben ne zaman tekrar boyasam saçım yanmaz bu renkten kurtulmak istiyorum güneşte dahada bi kızıllaşıyo
bu sefer koleston alıcam.

ayy çok mutlu oldum şuan mesajını görmeden önce dayanamadım gittim aldım boyayı. bil bakalım hangisi tabiki 7/77 bu kadar olur tam denk gelmiş :)
önerilerini dikkate alıcam çok ama çok teşekkür ederim. ama beyaz sabunla yıkama fikri pek iyi gelmiyo bana. şampuanla bile çok kuru olan tararken kırılan saçlarım beyaz sabunla nasıl olur düşünmek bile istemiyorum
hem 1 sene oldu neredeyse boyayalı akar mı ki hala :26:
canım birşey daha sormak istiyorum sana benim saçlarım çok uzun değil ama gür 1paket tam yetmiyor. yada bana öyle geliyor. her boyamamda 2 kutuyla boyuyorum. diyorumki bu sefer 1 kutuyla boyasam 3 4 gün sonra yine tekrar boyasam 1 kutu. nasıl olur sence. yada yine eskisi gibi aynı anda mı boyamalıyım ?

Son düzenleme:

Casting gloss pek güçlü bir boya değildir . Köpük boyalardan kaçınmalısın . 6 ya boyamak istersen sana tavsiyem şudur önce anlatiyim .

Öncelikle 6 boyayacağın için 6/3 ile pigmentasyon yapılmalı yoksa saçın yıkandıkça alttaki sarı görünecek . Pigmentasyonu anlatayım (cila işte buna denir)
Saçın uzunsa (omuz boylarında ise) 2 tüp 6/3 almalısın (marketlerde kolestonun sadece tüp olarak sattığı boyalar var resimsiz kutu)
Sonra bir kaba bu boyaları boşat üzerine oksidan yerine 2 ÇAY BARDAĞI SU koyuyorsun . Önce saç uçlarına boylarına gelişi güzel (fırcasız taraksız) boya yapar gibi yapıyorsun sonra fırça ile sarı saçlarını dipten uca çekiyorsun . 10 dk renk almaya başlayacak bittikten sonra yıkamak yok selpakla güzel sil onu boyayı iyice sil .sonra yine tüp boya al . Koleston yine diğerlerine göre daha güçlüdür . %6 oksidan alman gerek . Saçın uzunsa 2 tüp 6/3 boya ve 2 tane %6 lık oksidan kullanmak gerek . şimdi iki tüp boyayı kaba boşalt sonra 90 ml oksidan koy buna dikkat . sonra peçeteyle sildiğin saçına güzelce boya yap . Önce saç uçları 10 dk bekle saç boylarına 10 dk bekle sonra en son saç renk almaya başlayınca güzelce diplere boyuyorsun saç rengini alınca biraz bekle eğer tamam olmuştur diyorsan yıkayabilirsin :)

6.30 un kizil tutmasi normaldir cunku 6.3 degil 6.30 buda lorealde 6.333 demek yani cok yogun dore . Dore fazla oldugu zaman koyu renklerde hafif kizillik verir.

Cok boyadiginiz icin kurtulus olmayabiilir siz en guzeli dogal renkler kullanin yansimasiz renkler tercih edin :) yada biir kuafor destegi alin.

Ayol inanmıyorum ciddimisin ? Ahahaha . Bu arada şampuanın kuru mu yapıyor ? Bu çok anormal bir durum buna çok dikkat etmelisin derhal şampuanını değiştir nem terapili şampuanlardan al . Maske ve serum hatta dilersen saç kremi olmadan saç asla başarılı görüntüye ulaşmaz saçlarını ilk beyaz sabunla yıka sonra şampuan ile 2 kez yıka . Zaten akıtmaya gerek yok 1 sene olmuş ama boyan yoğun kızıl biraz zor atılabilir .

saçın gürse 2 paket boya al , 2 kere boyamak saçı yıpratır . Yeni renginde yine biraz kızıllık kalabilir :) ama sorun etme çok hoş olur :)

İlk kez boyatma heyecanı , ah bilmezmiyim o duyguyu. Saçların doğalsa hele market boyasıysa cansu dere gibi hayatta olmaz . İlk kez boyayacaksanız bir kozmetikçiden Gidip LOREAL MAJİREL 6.35 almanız . Ama koyu çıkacağı için 7.35 i tavsiye ederiö . Majirel çok güçlüdür ve herzaman tutma ihtimali daha fazladır :)

çok şampuan değiştirdim ama kuruyor nedense ilk gün iyi olsa bile ertesi gün saçımı toplarken bile kırılıyor saçlarım.
boyarken de o zaman daha çok yıpratmıyım saçımı iki kutu kullanıyım yine. renk tam oturmazsa 2 - 3 hafta sonra tekrar boyarım aynı renge.

birazdan anneme boyatıcam saçlarımı. inşallah güzel olur heyecan yaptım ay

Hadi hayirlisi , unutma boyanin oldugu yerler daha cok az tutar , cunku kizil buyu koyu bir renktir. 55/46 dimi ?

Bu arada once sac uclari , sonra boylar , sonra dibi boyamayi unutma , oksidani ayri mi aldin yoksa kit boya mi canim ?

Son düzenleme:

Kuafore gidemem maddi durumlardan dolayi tavsiye edebileceginiz marka ve renkler varmi yardimci olurmusunuz
Yansimasiz renkleri nasil anlayacagim yani dogal renkleri bi de ne zaman tekrar boyayabilirim

Hadi hayirlisi , unutma boyanin oldugu yerler daha cok az tutar , cunku kizil buyu koyu bir renktir. 55/46 dimi ?

Bu arada once sac uclari , sonra boylar , sonra dibi boyamayi unutma , oksidani ayri mi aldin yoksa kit boya mi canim ?

55/46 canım. ama kutudaki gibi çok kızıl değil benim saçım.
ayrı almadım canım kit

Son düzenleme:
Kuafore gidemem maddi durumlardan dolayi tavsiye edebileceginiz marka ve renkler varmi yardimci olurmusunuz
Yansimasiz renkleri nasil anlayacagim yani dogal renkleri bi de ne zaman tekrar boyayabilirim

Sacinizdaki kizilligi almak biraz zordur , kuaforler basarabilir , bizim evde basarabildigimiz tek sey yansimasiz renklere boyamak yada kizilin zitti kullu boyamak , 7.1 tutmaz da 6.1 boyayi %6 oksidanla tercih etmelisin , yada 6.0 boyamalisin

Kullunun nasil cikacagindan emin olamayacagimiz icin sana 6.0 oneririm.

Son düzenleme:

6.0 loreal mi koleston kullansam hangi renk kullanmaliyim loreali pek sevmedim

55/46 canım. ama kutudaki gibi çok kızıl değil benim saçım.
ayrı almadım canım kit

Ayri olanlar daha guclu oluyor ama neyse , yesillenmemesi , mavilesmemesi risklerine karsi her zaman majireli onerirler. Bende hep kizil saacin ustune 7/77 yi merak ederdim. Neden diye soracaksin , ben 7/77 nin koyuluugunda kizil istiyorum aama bulamiyorum :) yani bende once kizila boyayip ustune 7/77 denemek isterdim acikcasi. :))

6.0 loreal mi koleston kullansam hangi renk kullanmaliyim loreali pek sevmedim

Koleston bende derimde yanma , alerji yapmisti , anlamamistim . Bir kozmetikciye gidip , (baya cok cesit boya satan) yerlerde 15 tl ye majirel var . Kuaforlerin kullandigi tutmasi cok gucludur onu tavsiye ederim normal lorealin renkleridir ama daha gucludur. Oksidan alman gerek onu da %6 secmelisin

Bu arada palette de deneyebilirsin 6 numara , palette isilti verir :)

dün gece boyadım çook kötü oldu hiiç beğenmedim desemde inanma çünkü güzel oldu
renk farkı çok belli olmuyor. üstler koyu bir kahve oldu altlarda kızıl yansımalı gibi oldu. beğendim şimdilik. tabi saçlarım dalgalı olduğundan çokta anlaşılmıyor renk farkı çok varmı yok mu. asıl fark saçı düzleştirince ortaya çıkıyor. bugün yarın bi saçımı düzleştirip bakarım nasıl olmuş. ama şimdilik beğendim. 1 kez daha boyarsam kızıllık tamamen gider sanırım
yardımların için çok ama çok teşekkürler canım

zaten sanırım boyatmaktan vazgeçicem hem market boyası neden tutmasınki hevesimi kırdınızz :

bana da yardım eder misiniz saçlarımı daha önce hiç boyatmadım doğal rengi saçımın. saçım koyu kahve sanırım ten rengimde biraz soluk bugday tenliyim sizce bana ne renk gider.. istediğim renk çikolata kahve gbi ışıltılı renkler ama daha açık renkleri de beğeniyorum tabi olurmu olmaz mı hangi rengi boyasam diye tereddüt ediyorum karamel yakışır diyolar ama karamel nasıl bi renktir ton farkı var hep kafamkarıştı :) yardmcı olursanız sevnirm bu arada 20 yaşındayım saçlarımda uzun belime gelmesine az kaldı :)saçlarımın ftosunu da koyuyorum bana renk numara marka fln verirseniz çok sevinirim.

Canım bence saçların çok güzell :)

Bende boyamayı dusunuyorum ama doğal rengim olankumrala donmek istiyorum basta loreal 6.1le boyamak konusunda emındım sımdı cok kararsızlastım kiminin cok koyu tutuyo kımının guzel tutup sonra hemen akıyo :S Sence ben ne yapmalıyım

Bu benim saclarım ; http://www.yukleresim.com/images/2013/08/01/BP3SVFHCYAAPPDE.jpg

Buda istediğim,6.1le bu renk olurmu sence ; http://www.yukleresim.com/images/2013/08/01/mirandakerrdenmutluevliliginsirri1.jpg[/QUOTE]

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…