canım merhaba konunu sonradan farkettim.başka bi konuya yazmıştım sorumu ama şuan unuttum valla başlığınıama seninde yazdığın bi başlıktı banada yardımcı olur musun lütfen
meraba
saçım şuan kızıl turuncu karısımı bi renk bakır kızıl gibi..sarı röfle güzel olurmu acaba..bide ben bu saçı röfle setiyle açıp sonra küllü açık kumrala boyasam olurmu..
Yazdım cevabı ordan bakabilirsiniz. yalnız o fotoğraflarda sizin dediğiniz gibi bakırlık değil kızıllık mevcuttur. Işıktan dolayı bakır durmuş sadece.
http://www.kadinlarkulubu.com/sac-r...risorulariniz-cevaplari-128.html#post29910614
Sadece kahküle mi bu rengi uygulayacaksınız ? Tam olarak anlayamadım dediğinizi diğer yerdeki saçınızdaki renk ne olacak?
çok teşekkür ederim.loreal majirel çok güzel görünüyo gerçekten.bu sizin konunuz burdan devam edeyim dedimfoto yükleyemem malesef ama hani o konuya yüklediğim 2.foto var ya aynı o tonda şuan diyebilirim.tarçın bakırdı aktı bakır şuan.o tona çok benziyo.bu boya peki ne kadardır acaba ? loreal yada diğeri sıcak bi kahve oluyor galiba değil mi öyle çok koyu değil sanki..
Hayır komplesini boyamak istiyorum..Öncesinde sorduğum renkle bu renk arasında kaldım...en az yıpranmayı ve hoş rengi hangisi ile sağlayabilirsem onu yapmak istiyorum
Saçınızı açmadan o tona getiremezsiniz. Saçınızda turunculuk var.
Ulaşmak istediğiniz renk Koleston perfect 9/8(içinde dore ya küllü yok) ya da 9/11(içinde küllü var) ile elde edebilirsiniz. Oksidanı ise %9(30volume) olmalıdır.
Saçınızı açmadan süremyin yoksa sadece dipleriniz tutar.
Aslında orda göründüğü gibi değil bugün arkadaşımla inceledik..ama yine de dorelik var saçmda..Açma işlemini nasıl yapmalıyım peki,kendim yapabilir miyim..cevabınız için teşekkürler..
2. Fotoğraf Koleston perfect 7/43 tür ve oksidanı %9(30volume) dir. Benim aldığım yerde 16 tl.
Hayır ikisinin de içinde bakırlık mevcuttur.
zaten bende bu mantıkta boyadığımı, ama pekte kapanmadığını belirttim,Merhabalar;
Öncelikle geç yazdığım için kusura bakmayın, yazdığınızı yeni fark ettim.
Beyazların kapanması için en güzel yöntem ana renkleri, ara renklere kaçmadan kullanmanızdır.
Sizi çok iyi anlıyorum. Annemin saçında da %70 oranında beyaz var. Saçını sarı kullanmasına rağmen beyazlarını kapatabiliyorum.
Size ilk tavsiyem Loreal Majirel ya da Koleston perfect boyalarınızı kullanmanız. Bunlar market boyası değildir. Kuaför malzemeleri satan yerlerde ya da internet ortamında rahatlıkla bulabilirsiniz.
Sorunuza cevabım ise ana renklerin yoğun olanlarını tercih edip mesela 2 kutu boyaya 1.5 oksidan eklenmelidir.
Ana renklerin yoğun olanlarını şöyle anlayabilirsiniz: 7.00 - 6.00 gibi yani noktanın sağında çift 0 olması gerekiyor.
Diyelim ki siz ara renkler de kullanmak istiyorsunuz(Mesela7.3 gibi)
O zaman; uygulamak istediğiniz saç renginizin içine:
%0-30 arası beyaz saç var ise 1/4 oranında doğal ton
%50 beyaz saç var ise 1/2 oranında doğal ton
%80-100 arası 3/4 oranında doğal ton eklenmelidir. (Doğal ton 3.0, 4.0, 5.0, 6.0, 7.0 dır.)
Bunlar biraz kafa karıştırabilir. Size bir örnekle açıklayayım;
Diyelim ki saçınızın uzunluğu omuzda. Bunun için size (sadece dip boyası için) 2 kutu boya gereklidir. Ve de saçınızdaki beyaz yarı yarıyaysa(yukarda beyaz oranlarını verdim) sizin ana renkten(yani doğal tondan) yarım boya gereklidir.
Evet gelelim saçınızı boyamaya: Siz 7. 3 ile saçınızı boyamak istiyorsunuz diyelim ki. Bunun için size lazım olan malzemeler;
Bir kutu Koleston perfect 7.3 (1 kutu boya 60 ml dır.)
yarım kutu Koleston perfect 7.0 (1 kutu boya 60 ml dır. Size gereken 30 ml dır.)
45 ml %6(20volume)lık oksidan
Bu boyaları aldıktan sonra (7.3, 7.0 ve oksidanı) şimdi boyayı hazırlamada.
Boyayı koyacağınız tasın içine 7.3 ü tamamen sıkın, sonra 7.0 ın YARISI sıkıp 45 ml oksidanı ekleyip İYİCE karıştırın.
Beyazları kapatırken normal boyama gibi değil, yoğun bir şekilde dibinize yedirmeniz gereklidir.
Bu oranlardaki mantık şudur:
Hangi renge boyamak istiyorsanız kutudaki bütün boyayı sıkmanız.
Beyazı kapamak için de ana rengi yukarda verdiğim beyaz oranında sıkmanız.
Oksidanı ise kesinlikle itinayla hesaplamanız gerekir. Yani toplam boya miktarınız 100 ml ise oksidan 50 ml olmalıdır, eğer boya miktarınız 60 ml ise oksidan 30 ml olmalıdır.
Beyaz kapama evde ne kadar koyu boyansa da zordur. Bu oranlara dikkat ederseniz beyazları %100 kaparsınız. Eğer kafanız karışırsa Boya alırken ya da alıp eve geldiginizde ne kadar boya katacağınız bana tekrar sorabilirsiniz.
Kolay gelsin :)
Eğer saçınızda hiç boya yoksa size karamel krepe balyaj öneririm. Hem bu sayede saç uçlarınız olduğundan daha açık duracak hem de daha şık olacaksınız. Karamel krepe balyaj nasıl diyorsanız işte budur;
Eki Görüntüle 684157
loreal majireli düşünüyorum bu boya benim saçımda renk bütünlüğü sağlar mı peki?eklediğim ilk fotodaki tonu çok beğenmiştim acaba ona yakın bi renk olur mu loreal?bide çabuk akıp rengi değişir mi fazlasıyla?çok faydalı bir konu bizlere yardım ettiğinz için teşekkürler tekrardan :)
peki bu renk ve bu tarz balyajı evde kendimiz nasıl yapabiliriz?
zaten bende bu mantıkta boyadığımı, ama pekte kapanmadığını belirttim,
peki kapanmama sebebi ,market boyası olması mı?oysa loreal filan kullanıyorum:44:
uzun cevabın için teşekkür ederim..
bana en son hangi marka ve numara ile boyadığınızı ve de nasıl boyadığınızı anlatırsanız yardımcı olabilirim :)
en son 3 gün önce loreal excellence 7 no ile dip boyandı..
öncelikle 1 tüpün tamamı ile oksidanın yarısı kullanıldı..dipler iyice boyandıktan sonra
kalan oksidan , kapta kalan boyaya ilave edilerek tekrar diplere sürüldü..
ama şimdilik beyazlar iyi gibi(kapanması)..
saçımın % 10 unda beyazlar var diyeyim..
Peki neden kalan oksidanı tekrar ilave edip diplere sürdünüz ?
neden sürdük?
ben boyadığımda kalan oksidanı ilave etmiyorum..
bunu ark.boyadı, hadi boyasın dedim vallaaaaa..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?