Saç Derdi

Uzun saç benim için de bir cinsiyet ayrımı göstergesi değildir.
Ama yaşanan durum gerçekten sinir bozucu. Tabi sen cevabını veriyorsan çok da dert etmeye gerek yok. Susmazlar çünkü. İnsanlar konuşacak laf söyleyecek birşey hep bulurlar. Biri biter biri başlar. Çok fazla boş insan var.

Tarihin Dehşet Dolu Deneylerinden: Ölümle Sonuçlanan Cinsiyet Değiştirme Vakası

Bu haberi okursaniz, kıyafetle, oyuncakla, saç uzatmayla hatta hormon vermeyle dahi cinsiyetin değiştirilemedigini anlayacaksiniz.

Homofobikler de lütfen okusun. Çocukken istismara uğramıştır, annesi yeterince erkek cocuk gibi davranmamıştır, toka takmamıştır gibi soylemlerin de ne kadar geçersiz oldugunu okuyun. Nasil doğduysa oyle büyüyor insan. Sonradan verilmiş hormonla bile istenen cinsiyete bürünemiyor, beden kabul etmiyor.

Son düzenleme:
Tüh planım ifşa oldu
Dolandırıcılığını çok önceden sezip bir animeye benzetişimdeki ileri görüşlülüğümü bir kere daha tebrik edesim geldi.
Sanırım bu dünya için fazla mükemmelim böyle bir mükemmelliği kaçırmak istiyorsan senin bileceğin iş bişey diyemicem...

Seni listenin üst sıralarına çıkardı bu mükemmelliğin

Bunu bir de "netfiiiliiikşşte gay lezbiyen göstertiyörler. Gençlerimizi buna yönlendiriyörler" diye apış arasını sokak ortasında düzelten kahve emmilerine okutmak lazım. Hoş kafa neyse algılama da o, sokma akılla yürümez de umut dünyası.

Benim kızlara da erkek derlerdi .büyüdüler erkek gibiler dedikleri oldu.
Saç begenmezler kıyafet begenmezler onların adı begenmezler ekibi
+1
Beni de babam erkek gibi büyüttü, mesela kuzenlerimle bir mağazaya giderdik onlara etek tarzı kıyafetler gösterirken beni pantolon kısmına yönlendirirdi. Hiç kız gibi büyümedim bundandır ki etek elbise giymeyi çok sevmem. :)

Orta okulda maç yapardım

benim babam da erkek gibi ol derdi. arabayı sert kullanmayı öğretti. silah kullanmayı öğretti. hep zorlandım ve istemedim. aslında feminen bir karakterim var çünkü. ama sayesinde ergenlik çağların sporcu braleti, erkek tişörtleri ve bol pantolonlarla geçti. saçım kıvır kıvırmış ama ben bunu 16-17 yaşından sonra öğrendim. bakım denen şeyi bilmiyormuşum çünkü. kendisine göre beni güçlü ve kendini korumayı bilen biri yapmaya çalışıyordu. Aslında ailelerin bu kimliğe çok karışmaması gerekiyor. sonradan çocuklar üzülebiliyorlar bu konulara. konu sahibi için benim tavsiyem saçını kestirip kestirmeme kararını çocuğa bırakması. 3.5 yaşında da olsa saçını arkada toplayıp böyle olsun mu ister misin gibi sorabilir diye düşündüm. çocuk ileride maskülen bir karaktere sahip olursa kısa isteyecektir diye düşünüyorum. Bu arada feminist bir bireyim. Düşüncelerim yanlış yorumlanmaz umarım. sevgiler <3

Oğluma soruyorum mesela saçlarını bağlayalım mı ya da açık mı kalsın kendi tercihine bırakıyorum. Kestirme konusunda da soruyorum çünkü oğlum kendini hiç kısa saçlı görmedi. berbere gittiğinde sadece enselerimi al diyor berbere. Şimdi bu çocuğun saçını tutup kendim ve çevre istiyor diye kesersem çocuğa daha büyük kötülük yapmış olurum diye düşünüyorum

Kendimden 2 örnek vereyim, babamın işi daha çok erkeklerin yaptığı işlerdendi, haliyle yanında çalışanlarda erkekti ve işyeriyle evimiz dipdibe.
Ben öyle etekle tokalarla cici bici büyümek isteyen biri olmadım, babamın işyerine gidip zımpara yapmayı, elime kremler sürmek yerine mazota batırılmış üstübü sürmeyi severdim, yanında köpeği elinde babasına yaptırdığı mınçıkayla gezen bir kızdım, erkek yeğenimse çevredeki diğer erkek çocukları gibi ağzı küfürlü vuran kıran bir çocuk değildi, uzun bukleli saçlarıyla her daim kibar sessiz bir çocuktu.
Ben erkek olmadım o da kadın olmadı, ikimizde karşı cinsimizle evlenip çoluk çocuğa karıştık.

Cinsiyet değişikliği oyuncakla, uzun saçla vs olmuyor, uzun saç insanı kadın yapıyor olsaydı bir sürü uzun saçlı ünlümüzün gay olması gerekirdi.

Ay benim en yakın arkadaşımın oğlu 7 yaşında saçlarında uzun. At kuyruğu yapıyoruz öyle tatlı oluyoki. Benimde oğlum var şimdi bebek ama büyüsün bende uzatmasini isterim. Millet boş konuşmayı seviyo boşver sen gayet haklısın

Demek ki çok tatlıymış senin oğlun, kıskanıldığı için çekemiyorlar :))
Ayrıca bende ergenliğe girene kadar erkek çocuğu gibiydim.
Top peşinde koşar, bol tişörtler, bol şortlar giyerdim.

Zamanla kimliğini buluyor insan hiç dert etme

herkesin evladı kendine tatlı ama benimki çekici bir çocuk Çok mütevaziyim.
Biz sadece bize emanet edilen bireyleri en doğru şekilde hayata hazırlamaya çalışıyoruz bence. Kendi isteklerimiz doğrultusunda şekillendirebileceğimiz bir şey değil çocuk. Çevre istiyor kestir, çevre istiyor erkek gibi giydir tavırlarından hiç hoşlanmıyorum. Eşim de etkilenmeye başladı artık.

Ben sevimli buluyorum. Oğlum olursa uzatırım düşüncesi de var. İnsanların dediklerini çokta önemsemeyin. Ne yaparsanız yapın memnun edemezsiniz. Kendi seviyorsa, siz seviyorsanız devam :)

O çevre denen güruh hiç bir zaman susmaz zaten.
Kestir kestirme, şöyle giyindir böyle yedir, böyle uyut vs.
Sen benden daha tecrübelisin o konu da nedendir takıyorsun he de geç.
Sen ve eşin bitti.
Senin oğlan da aklı başına gelene kadar sizi bilecek sonra oda kendini yönetecek.
Dediğin gibi bizler sadece aracıyız.

O araya el alem dene zırvalığı sokma Calcifer

Yani ben kimseye laf söyletmem ve kurallarımı kimseye çiğnetmem ama bana bile acaba dedirttirdiler. Hani çok iyi bildiğin bir şeyi bir anda acaba bildiğim yanlış mı diye sorgularsın ya şu an o moda girdi. Neyse ki acaba diyecek bir durum yokmuş

Benimde sorunum 5.5 yaşindaki oğlunun saçını uzatamıyorum. kalın ve duzensiz dalgalı biraz uzasın kotu gorunuyor cevremdeki herkes cocuk bakımsız gorunuyor saçı başı daginık ne bu boyle diyorlar.

Esimde cocugun sacını uzatacagim diye bakimsız görunüyor diye gotürüp 3 e vurduruyor.

Ben de uzatamamaktan muzdaripim uzatabilsem bi kim ne derse desin valla. benim hoşuma gidiyor kucuk erkek cocuklarda uzun saç.

Arkadaşın çocuğu da öyle. saçları uzun hafif kıvırcık. Kirli gibi duruyor. Kısa da kesse uzun da kalsa değişik duruyor. Bağlatsa düzgün oluyor aslında. En sonunda o da 3 numaraya vurduracağım diyordu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…