Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saç gözeneklerini açmak için ne yapmalı?

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

poliswomen

Guru
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2011
160
38
318
Malatya
arkadaşlar çoook uzun süredir saçlarım dökülüyor.geçenlerde eczaneye gittim ve saçıma bi aletle bakıp saç gözeneklerimin kapalı olduğunu bu nedenle hava alamayıp döküldüğünü söyledi ve bi şampuan tavsiye etti ben de aldım.merak ettiğim bu gözenekleri doğal yollarla nasıl açabiliriz?nane ve biberiyeyi duydum kaynatıp suyunu saça sürmek iyi geliyomuş.başka bi önerisi olan var mı acaba?

eczane yeterli olmayabilir bence bi dermatoloji uzmanına göstermelisin canım , bilinçsizce bir şey yapmamanı öneririm :26:

aynı sorun annemde de var cnm onada öle demişler.. vichy dercos mu önerdiler sana da?

Soda ile kafa derisini ovmalısın. Bunu duruladıktan sonra elma sirkesiyle de durulayabilirsin. Bu işlem gözenekleri açar ve saçındaki birikintileri temizler. Bunu ayda bir falan yapıyorum

ben haftada 1 ducray la yıkıyorum

Bakmayın şişesi küçük olduğuna inanılmaz bereketli :)

eczanelerde böyle şeyler yapılıyor ara ara ben de denk geliorum cilt uzmanı saç uzmanı falan gelir amma velakin ne hikmetse herkese aynı markanın urunu verilir.onlar o markanın satışını yapmak için gelmiş kişilerdir kızlar açıkçası ben pek güvenilir bulmuyorum ben ce bir dermatoloji uzmanına görün.çünkü bunlar her gelene saç diperin hava almıyor ondan dökülüyor diyip aynı marka şampuanı almasını tavsşye ediyorlar.

bu öyle tuhaf bir alet ki çıkardığı tek sonuç saç gözeneklerinin tıkanması. bu uygulamaya ben bir aktarda denk geldim, otacının elemanı bir kız yapıyordu. o an otacı dan nefret ettim, yani insanlara ürün satmak için böyle bir yola başvurmaları çok ahlaksızca, bilmeyen kadınlar aaa bak saçımın gözeneği tıkanmış, saçım hava almıyormuş hemen x markanın ürününü alayım diye yanıltılıyor. saç gözeneği açmak nedir ya saçın hava alması nedir, sanırsın insan mübarek oksijensiz kalınca ölüyor. saç ölü bir madde, eğer gözenekler tıkalıysa bile bunu en iyi yapacak şey sls li şampuanlardır, saçta göznek mözenek bırakmazlar, tabi saç derisini de harap edip beraberinde saçı dökerek. eğer gözenekler tıklıysa dua edin zaten, saçınız kendi yağını üretmiş ve kıl köklerini besliyor demektir. saç yağlı olduğu için değil aksine yağsız olduğu için dökülür. bunu bile bilmiyorlar. kanmayın böyle şeylere direkt bir dermatologa gidin, kan tahlili yapsın, muayene etsin o size söyler.

sampuanına bıldıgın aspırını ezıp toz halıne getırıp koyunca sac derısını temızlermıs dıye duydum ama denemedım bı arastır belkı yarar ısıne.ayrıca soda ıle yıkamanında etkılı oldugunu duymustum

Arkadaşlar ben dua ediyorum o sizin tiksindiğiniz elemana saçlarım kel kalmak üzereyken birine denk geldim ve saç diplerindeki tıkanıklığı gördüm zaten kendinizde görüyorsunuz o ürünü öneriyor ama almak zorunda değilsiniz en azından birşeylerin farkına varmanızı sağlıyorlar ben priorin kullandım 2 yıl ve şimdi saçlarım çok gür yine bu sene kaşıntılarım başladı yine aldım priorin neden olduğunu bulmak için doktora gitmem gerektiğini oda söyledi zaten.

Bence bu tarz şeyler bizler için nimet en azından saçının derdini anlamak önemli....

Bu arada bir arkadaş soda demiş bildiğimiz maden suyu olmayan sodamı madensuyumu?

bana da aynısını dediler herkese dıyorlar sanırım cunku anneme de dediler çözüm için de direk şampuan önerdiler dökülme karşıtı gözeneklerinin açılması için sodyum lauril sülfat içinde bulunmayan şampuan kullan yeter git herhangi bir eczaneye ya da kozmetik yerine sor verirler sana ben vichy nin kullanıyorum.

eşimle ben de baktırmıştım bir eczanede.kimyasal şampuanlar gözenekleri tıkıyor.iyi durulanmadığı için nefes almasını engelliyor.bunun çözümü doğal ürünler kullanmak.sıradan şampuanlar herkesde aynı şeyi yapıyor....

bende aynı sorunla karşı karşıyayım kapalı uzamıyor saçlarım kafamı kaşımaktan yoruldum artık

bu gözenek tıkanıklığı kullandığımız market şampuanları...içlerinde bir yığın kimyasal var ve gözenekler tıkanıyor...o kadar reklamları yapıyorlar satmak için ve ne hikmetse her ürün ii..ee önceki ürüne de aynısını demiştiniz o niye piyasada hala bu daha iyiyseD doğal ürünler taraftarıyım..özellikle slikonsuz..3 kuruş fazls olsun ii olsun çok reklam varsav kanmamak lazım..

Ben gitsem bana da derlerdi kesin :) kimyasal şampuan kullanıyoruz çünkü burada başka yazılarda okumuştum kimyasal şampuan saçın gözeneklerini tıkıyor diye. Gerçi ben birkaç aydır organik şampuana geçtim ama saçım falan da çıkmadı öyle bir gürlük falan yok ama mutlaka yarar sağlamıştır diye düşünüyorum

aşkolsun ya kimsenin bi önerisi yok mu????

Azimli Mucidin Formülü Saç
Sorununu Çözdü..!

Mehmet ÇINAR adlı bir
girişimci saç köklerini
kuvvetlendiren saça
inanılmaz hacim kazandıran
dökülüp te ölmemiş (kökten
kırılan saç derisi altında uyuyan) saç hücrelerini
inanılmaz bir reaksiyonla
uyarıp uyandıran tamamen
organik ürünlerle elde edilmiş
formülü bulup geliştirdi.
81 ülkede yapılan araştırma
sonucunda saç dökülme
problemi olan saçların yağlı
saçlar olduğu ortaya çıkmıştır
yapılan kök hücre
çalışmasında 20 veya 24 yılda bir saç dökülme problemi
yaşanmaktadır bu yüzden %
100 yerli formül olan
tamamen organik ürünlerden
elde edilen bir formül
geliştirdik. Yıpranmış enerjisini yitirmiş dipten
kırılıp uçları saç derisinin
altından çıkamayacak kadar
zayıflamış saçlarınız için
gerekli enerji %100 yerli ve
tamamen organik olan ürünümüz pordit’de
mevcuttur. Formülün en önemli bitkisinin
sarımsak olması hayli dikkat
çekerken "Pordit" adı verilen
Bitkisel Şampuan ilgililerden
büyük rağbet görüyor. İşte o
formül ve o şampuan: Pordit Bitkisel Sa Bakm Seti Sa Dklmesine Kepeye Beyazlamaya Kar Etkili zm
Günümüzde özellikle
erkeklerin önemli
sorunlarından biri saç
dökülmesi. Araştırma
sonuçlarına göre saç
dökülmesi 25 yaşına kadar erkeklerin %25′ini 40 yaşına
kadar %40′ını 50 yaşına
kadar % 50′sini etkiliyor. Dökülen saçların yerine
yenisini ektirmek saç
köklerinin tamamen kurumuş
olması durumunda mümkün
olmayabiliyor mümkün olsa
bile bu işlemin çok pahalı ve can yakıcı bir süreç
gerektirdiği bilinen bir
gerçek. Bu noktada Mehmet
Çınar adlı bir girişimci büyük
bir efor sarf ederek saç
dökülmesini önleyen saça bariz bir şekilde hacim
kazandıran ve inanılmaz bir
reaksiyonla saç diplerine
nüfuz edip ölmemiş saç
hücrelerini uyarıp tekrar
uyandıran bir formül geliştirdi ve bunu son derece ekonomik
bir şampuan haline getirdi.

Formülün en önemli bitkisinin
sarımsak olması hayli dikkat
çekerken "Pordit" adı verilen
Bitkisel Şampuan ilgililerden büyük rağbet görüyor. Pordit Bitkisel Şampuan'da
Sarımsak Yağı yanı sıra Çörek
otu yağı Susam yağı Badem
yağı Keten tohumu yağı otu
bulunuyor. Bu şampuan
ayrıca; Kayısı yağı Defne yağı Buğday yağı Zeytin
yağı Fındık yağı Havuç yağı
Nane yağı ve Jojoba Yağı ile
desteklendirilip
güçlendirilmiştir. Bu ürün saç dökülmesini
engellediği gibi döküldüğü
sanılan ama saç derisinin
altında enerjisini yitirmiş
saçların yeniden
kazandırılması için saç köklerinin dibine inanılmaz
bir reaksiyonla nüfuz edip
uyarıp uyandırıyor kılcal
damarlardaki kan dolaşımını
tetikleyerek büyük ölçüde
kellik probleminin çözülmesini sağlıyor. Saç
kökleri olmayan bölgeden
zaten saç çıkmaz. Saç
diplerinde saç derisinde siyah
noktacıklar ve minik
tüycükler varsa o bölgedeki kan dolaşımını düzenleyerek
ve saçın ihtiyacı olan besinleri
vererek sonuç alma
olasılığınız oldukça yüksektir.
Pordit bitkisel şampuan seti
zengin içeriğiyle bu noktada size etkin pratik ve
ekonomik bir yardımcı olarak
hizmet verecektir.

Merhaba bende eczanaede analız yaptırdım ve vichyi önerdiler aldım. Şu an kullanıyorum. sende bir gelişme oldumu vichy iyi geldi mi saçına bide devamlı kullanmak gerekiyor mu cunkı baya para verdım ben 200ml ne 35 tl.

Hiç inanma öyle şeylere:) Hepsi de markalarını satmak için saçın tıkanmış, cildin yağlanmış diyorlar. Yakında az kaldı öleceksin derlerse şaşırmamak lazım, o derece sinir bozucular.

Bence dr.a git saç dökülmen için,inanma onlara. Onlar dr. değil ki???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…