Saçımı başımı yolucam artık!

Bence de düğün salonu tutsunlar. O sese kafa mı dayanır. Düğün sesinin ulaştığı alanda bir sürü ev var ve o evlerde çeşitli durumlarda insanlar var. Hasta olan var, bebeği olan var, ders çalışan var. Bir sürü insanı rahatsız ediyorlar. Artık yasaklanmalı.

Çitoz al bana yanına da bira....
Ahan da bütün yazım bununla geçti.
Aaaa nasıl unuttum erik dalı gevrek olduğu için basmaya gelmiyormuş. Kusucam artık. Gerçekten.
O erik dalını bir Bulsam, basacam zaten

Bütün yazı yediler. Hala da bitmedi. Sabahtan gelin çıkartma ile başlıyorlar, gecenin ilk saatlerine kadar.

Lokasyon:muğla ilçesi

Toplumla beraber yaşıyoruz maalesef. Sevmesekte göz yummak zorunda kalıyoruz. Dugun olduğu zamanlar bir arkadaşınıza yada yakınınıza gitseniz. En azından sürekli gurulteye maruz kalıp iyice yipranmazsiniz
Tam şu anda mahallemde sokak dugunu var. 19:00 da basladi.

Biz neden millet eglenecek diye baska dostlarimizin akrabamizin yanina gidecekmisiz ? Benim mahallem Benim evim.

Mayis - Kasim arasi. evimin camlari titriyor gurultuden. Herkesin savunmasi ayni. Biz bir kere evleniyoruz. Mahalledeki herkes bir kere evlense yandik.

Sünnet dugunu, kina gecesi, dogumgunu, dugun.
Pirimsesler ponçik gibi eglenecek, kibariye gibi kivirip kendilerini yerlere atiyorlar. Utanmiyorlar esnaf bile kendilerini dikizliyor.

Bugune ait planlarim vardi..Soguk alginligim var. Sessizce evde uyumak istedim. Yok yok. Camlar titriyor gurultuden.

Alt kattaki kadin kalp hastasi. Solunum guclugu de cekiyor.

Yan komsum cildirdi. Gececi gunduzcu vardiyali işçi.

Bebeği olan var.

Dün cenaze cikti mahalleden.

Yahu insaf

Ayiptir gunahtir

Varosluk rezillik dizboyu sokak dugunlerinde

Düğün salonu tutamayacak olan nişan kına dugun yapmasin
bu nasil bir bencilliktir
komsumuz , mahallede son seste muzikle göbek atan geline dedi ki yarin universite sinavi var erken bitirin rica ediyorum.
nasil naif hanimefendi bir kadindir gorseniz komsum diye demiyorum.
o gelinin , komsumuzu bir dövmedigi kaldi uzerine yurudu.
Bu tarz kadinlarla evlenen erkeklere hayret ediyorum.

Rahatsız olabilirsiniz ama hakaret etmenizi gerektirmez

Nezih bir siteden bildiriyorum. Pazar gunu sabahin korunde gelin alma adetiyle ortaligi inletenler var. Milyon dolarlik araba o elit tavirlar piriltili gelinlikler üzerine oldu mu simdi abe kaynana naptin bizee .
Toplumsal ortak alanlarda lutfen biraz nezaket, saygi.

Bunun disinda daha gicik olduğum konular var da onlar da ayri bir baslikta artik.

Benim de gürültüye tahammülüm yok. Ramazan davulcusuna da sinir oluyorum. Gereksiz ve acilen bitmesi gereken bir adet. Bizim burda sokak dügünü hic görmedim ama gelin almaya davulla geliyolar Bu nasil rezilliktir, saygisizliktir yaa.. Hastasi var, yaslisi var. Hele bi keresinde tam bebegimi zar zor uyuttum basladilar dan dan.. inaniyorlar midir bilmem ama bildigin kul hakki bu.

Toplumla beraber yaşıyoruz maalesef. Sevmesekte göz yummak zorunda kalıyoruz. Dugun olduğu zamanlar bir arkadaşınıza yada yakınınıza gitseniz. En azından sürekli gurulteye maruz kalıp iyice yipranmazsiniz
Bir değil iki değil ki idare edelim hele yazın her hafta sonu böyle. Bir de yeni taşındık buraya geçen yaz tekrar taşınmak şu an imkansız. Bunlar yüzünden evde oturamayıp sürekli dışarı mı gidelim medeniyet yoksunları sinirimi bozdular artık.

Çaresizlikten yapıyoruz diye bir savunma var. Bence artık belediyenin yapması gereken toplu nikah,sünnet hizmeti gibi salon hizmeti de vermeye başlamalılar. Sokak düğünleri yasaklansın ve Durumu olmayanlar belediyenin salonlarında yapsınlar ne istiyorlarsa .

Ben de bunun yasaklanması taraftarıyım gercekten boyle bi saçmalık olamaz ama malesef yasak değil..Nezih semtlerde olmuyor demekki bulundugunuz bolge oyle bi yer...
Evet Dikmen'de otururken olmuyordu şu an mamaktayız maalesef.

Nesil bir semt o yahu, sizden başka insanlar kızmıyormu?
İnanın ben de bilmiyorum belki onlar da kızıyor ama çaresiz. Ya da kızmıyor olabilirler burada belli birkaç şehirden göçmüş insanlar çoğunlukta oturuyor alışmış olabilirler..

Bence parasız değiller tamamen beleşçilik ve saygısızlık..

Kesinlikle haklısınız . O medeniyet düzeyine bence daha çok var. Kimsenin kimseye saygı duyduğu yok. Çocuk mu uyuyor, hasta mı var, vardiyalı çalışan birisi mi var hiç önemli değil

düğün salonu tutacak param olmasa sadece nikahla evlenirdim, o sokak sirkine katılmazdım yine de...
çok saçma geliyor bana da.
yani diyecek söz yok.
Hayır bir de hastası olan var bebeği olan var bunlar nasıl düşüncesiz ve saygısız insanlar aklım almıyor.

Valla cuma başlıyorlar pazara kadar kınası düğünü vs fenalık geldi.

Tabi cok mantikli. Mesela söyle yapilsin, bir mahallede dügün yapilacaksa, “sokakta” , bir hafta önceden tüm mahalleliye ilan edilsin. Dügünle alakasi olmayan herkes o gün gidecek yer bulsun kendisine. Ne de olsa o ailenin mekan kiralamasindan daha pratik (!) bir yöntem. Ha bu arada özgürlükler baskalarinin özgürlügünün basladigi yerde biter gibi bir söz vardi, duymus muydunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…