Ben açıkçası bu gerekçeye de inanmıyorum. Her şeye para buluyorlar salona mı bulamıyorlar? Tabi beleşe alan var zaten milletin kafasının ırzına geçelim nolacak diyorlar.Çaresizlikten yapıyoruz diye bir savunma var. Bence artık belediyenin yapması gereken toplu nikah,sünnet hizmeti gibi salon hizmeti de vermeye başlamalılar. Sokak düğünleri yasaklansın ve Durumu olmayanlar belediyenin salonlarında yapsınlar ne istiyorlarsa .
Ah turkiyem ah, daha çok işin var.İnanın ben de bilmiyorum belki onlar da kızıyor ama çaresiz. Ya da kızmıyor olabilirler burada belli birkaç şehirden göçmüş insanlar çoğunlukta oturuyor alışmış olabilirler..
Ben bunu gecen benzer bir konuda yazdim da dugun onlarin da hakki dediler. Hatta va hatta insanlarin bunu sadece parasizliktan degil zevkten yaptigini soyleyenler olduO kadar haklısınız ki şuan bizim mahallede sokak düğünü var ve anlam veremiyorum daha salon kiralamaya parası olmayan adamlar evlenip yuva kurmaya çalışıyor bir de çocuk falan da yaparlar Allah bilir sonra da geçinemiyoruz diye ağlarlar.
Tek çözümü taşınmak gibi geldiArkadaşlar merhaba. Benim derdim sokak düğünü denen rezillik. İnanın artık deliricem. Ankarada yaşıyorum, yazın canımıza okudular zaten tam bitti dedik bu hafta sonu hava iyi olunca yine yaptılar. İnanın deliricem cuma sabahtan başlıyor pazar gece yarısı bitiyor vallahi gidip düğünü dağıtmak istiyorum o kadar sinirlerim bozuldu artık. İğrenç müzikler eşliğinde tepinmelerini duymak zorunda mıyız bu insanların? Valilik izin veriyormuş o da ayrı bir rezillik. Ya gidip düğün salonu tutsunlar ne beleşçi insanlar var sinir sistemim çöktü yemin ederim. Allah aşkına bir fikir verin yok mu bu işkencenin bir çözümü?
Siz de sokak düğüncüsüsünüz herhaldeGidip oynasan için soğur belki hem sakinleşirsin canım ya
Yok ben çare olarak sundum. Çünkü engelleyemiyor valilik onayı varSiz de sokak düğüncüsüsünüz herhalde
Tam şu anda mahallemde sokak dugunu var. 19:00 da basladi.
Biz neden millet eglenecek diye baska dostlarimizin akrabamizin yanina gidecekmisiz ? Benim mahallem Benim evim.
Mayis - Kasim arasi. evimin camlari titriyor gurultuden. Herkesin savunmasi ayni. Biz bir kere evleniyoruz. Mahalledeki herkes bir kere evlense yandik.
Sünnet dugunu, kina gecesi, dogumgunu, dugun.
Pirimsesler ponçik gibi eglenecek, kibariye gibi kivirip kendilerini yerlere atiyorlar. Utanmiyorlar esnaf bile kendilerini dikizliyor.
Bugune ait planlarim vardi..Soguk alginligim var. Sessizce evde uyumak istedim. Yok yok. Camlar titriyor gurultuden.
Alt kattaki kadin kalp hastasi. Solunum guclugu de cekiyor.
Yan komsum cildirdi. Gececi gunduzcu vardiyali işçi.
Bebeği olan var.
Dün cenaze cikti mahalleden.
Yahu insaf
Ayiptir gunahtir
Varosluk rezillik dizboyu sokak dugunlerinde
Bir değil iki değil ki idare edelim hele yazın her hafta sonu böyle. Bir de yeni taşındık buraya geçen yaz tekrar taşınmak şu an imkansız. Bunlar yüzünden evde oturamayıp sürekli dışarı mı gidelim medeniyet yoksunları sinirimi bozdular artık.
hanimlar ben Türkiye 'de bile yasamiyorum ama eger gerceginiz buysa sikayet etmek yerine cözüm odakli yasamalisiniz. bu tip dügünlere belediyeler filan izin veriyorsa yapacak birsey yok. bana cemkirmeyin yani. sinir olup oturucaginiza pozitif bir düsünce attim ortaya . ama siz bana bile cemkiriyorsaniz ne diyeyim oturup sacinizi basinizi yolun mademTabi cok mantikli. Mesela söyle yapilsin, bir mahallede dügün yapilacaksa, “sokakta” , bir hafta önceden tüm mahalleliye ilan edilsin. Dügünle alakasi olmayan herkes o gün gidecek yer bulsun kendisine. Ne de olsa o ailenin mekan kiralamasindan daha pratik (!) bir yöntem. Ha bu arada özgürlükler baskalarinin özgürlügünün basladigi yerde biter gibi bir söz vardi, duymus muydunuz?
Bodrumda da düğün sezonu şu an .Çökertme calip ,deve tutup gezerler.Sokakta yaparlar dügünlerini.Gelenek olmus ,para ile alakası yok .geneli cok zengin . Ben de sicak bakmiyorum.Bitmesi icin bayagi evrilmesi gerekiyor bazi seylerin.O erik dalını bir Bulsam, basacam zaten
Bütün yazı yediler. Hala da bitmedi. Sabahtan gelin çıkartma ile başlıyorlar, gecenin ilk saatlerine kadar.
Lokasyon:muğla ilçesi
Bizim iki bina ötemizde siz düşünün artık gürültüyüBende Ankaradayım, bu sokak düğünlerinden bıktım. Şimdi camı actim bi hava aliyim diye, aşağı sokaktan oyun havası sesi geliyor. Polisi arayacak kadar rahatsiz etmiyor cami kapatınca kesiliyor ses uzaktan geldiği için ama cok ayıp ya. Sokak düğünlerinin yasaklanması için birşey yapamazmiyiz acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?