bende de aynı dert var....saçlarımı yaktım ve beyazlarım var...maalesef uzatmak zorundasın....benim saçlarım koyu .....kına yapıyorum hem beyazlarım kapanıyor hem deçok çabuk uzatıyor
Canım bir ayda olmaz ki ama, yani sanırım sen biraz acelecisin, sonuçta yıllardır yıpratılmış saçlar söz konusu... ne uygularsan uygula biraz sabırlı olmalısın.. bir de bakımla birlkte saçlarını açık tutma ör, dış etkilere karşı koru saçlarını. hadi kolay gele
Ben doanın maskesini ve şampuanını ayrıca besleyici kremini de kullandım. Pek güzel kokmuyor ayrıca şampuanı yeşil bulamaç gibi ama neyse doğaldır diyerek gözün görmüyor onları. Ancak şampuanın içindeki yağlar sebebiyle olsa gerek inanılmaz çabuk yağlandı saçlarım, maske de ciddi etki etmedi öyle bir kutu duruyor bende. Aynı şehirde olsak direk verirdim sana
Argan yağını tavsiye ederim kuaförüm saç için şuan en iyisi bu yağ dedi. eline bi kaç damla döküp saçının her tarafına yediriyosun her gün bir kez sürülmesi lazım saç ipek gibi oluyo kırıkları onarıyo... bu arada adı yağ ama kuruyunca yağ falan kalmıyo:) sahteleri çok marka olarak Kitoko çok iyi
argan yağını denedinmi? en güzeli o bence yani ben en çok onun faydasını gördüm.. nemli saçlarıma banyodan sonra uçlarına sürüyorum yumuşacık oluyorlar...
bir de sık sık uçlarından aldırırım saçlarımın ve en son ne zaman düzleştirici kullandm hatırlamıyorum.
Sadece ön perçemlerimi düzleştirmek içim kullanıyorum o da arada. Genelde hep kendi dalgalı haliyledir saçlarım..
arada maşa atarım aralarına o kadar. Düzleştirici gerçekten saç düşmanı...
Saçların uzaması için ve gürleşmesi için çam terebentin yağından şampuanıma ekliyorum çam kokuyo zaten ama iyi durulamak lazım yoksa saçın tepesi yağlı gibi oluyo benim saçlarıma çok iyi geliyo dökülmeyi falan azaltıyo ...
bende de aynı dert var....saçlarımı yaktım ve beyazlarım var...maalesef uzatmak zorundasın....benim saçlarım koyu .....kına yapıyorum hem beyazlarım kapanıyor hem deçok çabuk uzatıyor
Benim de beyazlarım var ve saçlarım boyaya kesinlikle gelmiyor. 2 kere saçlarımı boyatmıştım ve resmen kel kaldım. Saçlarını renkten renge boyayan, her türlü işlemden geçen(maşa, fön, sprey vs.) ama hala da saçları gür olanlara hayret ediyorum ve çok imreniyorum Özellikle spikelere bakıyorum saçları ne kadar çok ve kırıksız oysaki hergün o saçlar yapılıyor.
Neyse :) ben de kına yakıyorum artık kına, siyah çay, biraz rastık, ceviz yaprağı ve yumurta sarısı karııştırıp öyle yapıyorum boyamı. Hme beyazlarım kapanıyor hem saçlarım yıpranmıyo :))
Doanın saç kremi ve keratin maskesini ben çok beğendim. O berbat kırık saç uçlarını bile biraz adam etti..
Konu sahibi arkadaşım kesinlikle marketlerdeki kozmetik şampuanları bırak. Sülfatsız ve dimetikonsuz şampuanlar kullan. Tek tek incele şampuanları. Mesela Otacının zeytinyağlı defne şampuanı var sülfatsız ve dimetikon yok kokusu güzel deil ama saçlar yumuşacık yapıyor, saç derisi böyle nefes alıyor, ferahlatıyor.
bu benimde basıma gelmişti bn önce 2 parmak 2 parmak kırık aldırdım ayda bir saçlarım cabuk uzuyo cnkü bu süreçde zeytinyagı hindistan cevisi yağı ve bakım ürünleri kllandım yani 3 liraya tek kllnmlık satılan maskeler var onlardan al 2-3 tne cok fdalı oluyo krklar gitti ve sacımın boyunuda kısaltmamaış oldm omzlarımdaydı hep
zaten sonra yağlardan olusan parlaklık var ve ceviz ağacının yapraklarından 3-4 tne kopar banyo suyunu kaynat ocakta kovaya yaprakları atıp içine kaynar suyu dök soğumaya bvırak banyonu yaptıkdan sonra cıkmadan bu suyu kafana ağır ağır dök masaj yap cok faydası oluyo inanaki ben kapandım ama bu bakımları bıraktığımda sacım belimdeydi ve kapanmadan 3 ay önce saclarım istediğim gibiydi simdi sacımı boyattığım halde ki rengini açdım hiç kırık yok bakıma devam ara arasen acıksan arkadasım bence maşa uggula doğal dalgaalr cok trend zaten maşanın en güzel yanı uçları dümdüz yapmana gerek yok yani en dibinden sarma maşyı ortadan sar en ucunu ısıya değdirme harika oluyo :)
benimkiler de üniversitedeyken sıcaktan mahvolmuştu uzamasını bekledim. uzadıkça kestim. yeniden eski canlılığına kavuştu.
İlla ki maşa veya düzelştirici yapacağız nasıl koruyacağız bu saçları?Saç ütü veya düzeltirmiş,maşa gibi işlemlerde sürekli yapıldığı takdirde saçın şekli kimyasal değişikliğe uğrar.kimyasal değişim geri dönüştürülmez.saçın yapısında kırılmalar ve saç telinde çatlaklar oluşur.ancak geçici çözümler bulursunuz.saç kremleri,şampiyonlar,serumlar,yanmış saçı yumuşatır,parlaklık nem katar.ancak yaptığınız gün için geçerlidir.ertesi güne saçınız yumuşaklığını tekrar kaybeder.çünkü saçınız fiziksel değil kimyasal değişikliğe uğramıştır.benim saçım yandığında harcadığım paranın ,yaptığım işlemlerin,keratin bakımların haddi hesabı yoktu..yinede deniyor insan bi umutla..
Yapacağınız şey saçınıza düzleştirme falan yapmayın.bakım yağlarıyla canlı tutmaya çalışın ,zaten kökten sağlıklı saçlarınız gelecektir bu bakımlarla..uzadıkça kestirin..yanan yıpranan saç tamamen asla düzelmez..para tuzaklarına aldanmayın.kökten sağlıklı saçlarınıZın çabuk uzaması adına bakımlar kullanın :)
Badem yağıkullanabilirsin zeytinyağıyla karıstırarak banyo yapmadan önce sür yarım saat bekle ve yıka :) bide soğan suyuyla en son durulamanı tavsiye ederim farkı görebilirsin bikaç yıkamada :) yıkadıktan sonra saçını hemen kurutma biraz kendi halinde kalsın. saç onarıcı bakım kremlerinden kullanabilirsin bende L-oreal Paris in saç onarıcı spreyi var durulanmayan ıslak saçına sıkıyosun en pratiği o :) bunların dışında düzleştirici ve maşalardan artk uzak dur canım
mrb hanımlar saçlarımla ilgili ciddi sorunlarım var o yüzden sizlerden yardım isiyorum
birincisi;ben eskiden harika saçlarım vardı eskiden dediğim 4 yıl öncesi,hergün saçlarımı düzleştirirdim normalde saçlarım dalgalı hep hep düz kullandım ve saçlarım çok yıprandı ütü bile kullandım yani düşünün mahvoldu saçlarım şimdi artık düzleştirmiyorum uzun zamandır ama sonuç olarak saçlarım ççok cansız mat bi tuhaf oldular yani ahenkle dans etmiyolar mesela:).saçları ısıdan yıpranan ve buna kalıcı bi çözüm bulan var mı?doğal tarifleri düzenli yapmadım aklıma geldikçe yaptım ama henüz kalıcı bi sonuç alamadım,tavsiye edebileceğiniz saçları iyileştiren tedavi eden ürünler var mı acaba?
ikinicisi de;saçlarımda beyazlar var genetik değil sanırım neden bilmiyorum ama özellikle iç tarafta fazla ve çok üzülüyorum bunun bi tedavisi var mı acaba boyamak çözüm değil çünkü
Lorena evet ceviz yaprağı renk veriyor, siyah veya koyu kestane rengi :)
Tresanın saç tiplerine göre çeşitleri çıktı mı bilmiyorum. Ben bir kere kullanmıştım saçlarım keçe gibi oldu. Tresan sanırım daha çok yağlı saçlar için. Saçın yağını nemini almıştı benim keçe oldu bildiğin keçe. Tarayamadım birbirinden ayıramadım bile.
Otacının dediğim şampuanı kuru saçlar için benim saçlar da kuruuu, ince teellliiii, tülük tülük birşey, kıvırcık cansız birşey yani :) Ama otacıyı beğendim, yumuşak yapıyor kremlenmiş gibi. Otacının her saç tipi için çeşitleri var.
Şampuan olarak ben Doa diyeceğim ama doanın kuru ve boyalı saçlar için olanını aldım acaba saçıma uygun olanını almadım mı diyorum. Ne bileyim azıcık bu da keçemsi bir etki yaptı ve saçlar zaten kıvırcık benim şimdi iyice bonus kafa oluyordum banyodan sonra saçlar kuruduktan sonra :) Ama doanın keratin maskesi ve saç kremi güzel. Kokusunu ben şeye benzettim hani kurşun kalemi açarsın da bir kokar işte kremlerin kokusu aynı öyle :))
Tabi yıllarda yıpranmış saçlarını hemen 1 ayda çıkaracak onaracak diye bekleme. En 4-5 ay belki daha fazla zaman lazım bence...
Saç ütü veya düzeltirmiş,maşa gibi işlemlerde sürekli yapıldığı takdirde saçın şekli kimyasal değişikliğe uğrar.kimyasal değişim geri dönüştürülmez.saçın yapısında kırılmalar ve saç telinde çatlaklar oluşur.ancak geçici çözümler bulursunuz.saç kremleri,şampiyonlar,serumlar,yanmış saçı yumuşatır,parlaklık nem katar.ancak yaptığınız gün için geçerlidir.ertesi güne saçınız yumuşaklığını tekrar kaybeder.çünkü saçınız fiziksel değil kimyasal değişikliğe uğramıştır.benim saçım yandığında harcadığım paranın ,yaptığım işlemlerin,keratin bakımların haddi hesabı yoktu..yinede deniyor insan bi umutla..
Yapacağınız şey saçınıza düzleştirme falan yapmayın.bakım yağlarıyla canlı tutmaya çalışın ,zaten kökten sağlıklı saçlarınız gelecektir bu bakımlarla..uzadıkça kestirin..yanan yıpranan saç tamamen asla düzelmez..para tuzaklarına aldanmayın.kökten sağlıklı saçlarınıZın çabuk uzaması adına bakımlar kullanın :)
canım benimde saçlarım boya ve düzleştirciden mahvolmus durumdaydı anlatamam yani ne ahale geldiklerini uçlarrında ynıklr vardı çook fazla kırık vardı ve saçımın uzamasıda durmustu 2 aydır saçıma hiç bi şeklde saç makinası fön vs kullanmadm 2 ay önce saçımı uçlarndan kestrdm hc ni saç bakım yagını ve sampuanını kullanmaya basldm suan gerckten saçlrmda gözle görülr bi oranda düzlme var ve hc uzamyn saçım 1 ayda 3cm uzadı kesinilkle tavsiye ederm :)
ben keratin işlemi yaptırdım saçlarıma bir diğer adıyla brezilya fönü.ortalama 3 senedir 6 ayda bir yaptırıyorum.çokda memnunum.saçlarım çok uzun olduğu için işlem başına 450 tl ödüyorum
Badem yağıkullanabilirsin zeytinyağıyla karıstırarak banyo yapmadan önce sür yarım saat bekle ve yıka :) bide soğan suyuyla en son durulamanı tavsiye ederim farkı görebilirsin bikaç yıkamada :) yıkadıktan sonra saçını hemen kurutma biraz kendi halinde kalsın. saç onarıcı bakım kremlerinden kullanabilirsin bende L-oreal Paris in saç onarıcı spreyi var durulanmayan ıslak saçına sıkıyosun en pratiği o :) bunların dışında düzleştirici ve maşalardan artk uzak dur canım
benim saçlarım boyadan yıpranmıştı şuan loreal elseve arı sütü şampuanı ve saç maskesini kullanıyorum çok iyi geldi nisan ayından bu yana boyatmıyorum beyazlar hem genetik hemde şeker hastalıgının habercisidir canım benimde 21 beyazlamaya başladı ve şuan insülin direncim var yani şekere ramak kaldı diyelim şampuanın içine bemiks ampülde kırıp kullanıyorum
ozaman kullanamam ben saçlarım açık renk
otacıyı denemeye karar verdim doa nın maskesini de sipariş edicem bakalım artık
aynı benim saçlarımı anlatmışsın valla:)bu defa bırakmadan dvm edicem bakım yapmaya
evt düzelmiyo zaten yıpranmış saç
ama asıl sorun şu yeni gelen saçlar da cansız
ben artık hiçbşy kullanmıyorum ısıdan uzak tutuyorum bide sabredebilsem de bırakmasam bakım yapmayı güzel olcak
brezilya fönü zararlı diye duymuştum
peki soğan suyu koku yapmıyo mu?
ailede benim yaşımdayken saçı beyazlayan yokmuş acaba şeker hastalığı mı((
mrb hanımlar saçlarımla ilgili ciddi sorunlarım var o yüzden sizlerden yardım isiyorum
birincisi;ben eskiden harika saçlarım vardı eskiden dediğim 4 yıl öncesi,hergün saçlarımı düzleştirirdim normalde saçlarım dalgalı hep hep düz kullandım ve saçlarım çok yıprandı ütü bile kullandım yani düşünün mahvoldu saçlarım şimdi artık düzleştirmiyorum uzun zamandır ama sonuç olarak saçlarım ççok cansız mat bi tuhaf oldular yani ahenkle dans etmiyolar mesela:).saçları ısıdan yıpranan ve buna kalıcı bi çözüm bulan var mı?doğal tarifleri düzenli yapmadım aklıma geldikçe yaptım ama henüz kalıcı bi sonuç alamadım,tavsiye edebileceğiniz saçları iyileştiren tedavi eden ürünler var mı acaba?
ikinicisi de;saçlarımda beyazlar var genetik değil sanırım neden bilmiyorum ama özellikle iç tarafta fazla ve çok üzülüyorum bunun bi tedavisi var mı acaba boyamak çözüm değil çünkü
Ben de aynı şeyleri yaşıyorum canım , karanfil suyu kullandım iyi geliyor düzenli kullanırsan faydasını görürsün. Benim çok dökülüyordu azalmıştı saçlarım , eskiden gür ve çok canlıydı. Sonra karanfil suyunu kullandım baya canlandı ve geçen kuaförüm "dipten saçların çıkıyor bu yüzden biraz düzensiz saçların" dedi, kullanmaya devam edeceğim yeni çıkan kısa saçlarım da uzayınca hedefime ulaşmış olacağımşimdi yeni çıkan saçlarım kısa olduğu için kabarıyor hemen ve kötü görünüyor ama uzayana kadar cefa çekip sonra sefamı sürerim
karanfil suyu hakkında bilgi verebilir misin ? nasıl yapıyorsun,nasıl kullanıyorsun?
Aktardan aldığım karanfil kurusunu orta boy kavanoza atıyorum , sıcak (kaynar değil) suyla doldurup gün ışığından uzak ortamda 24 saat bekletiyorum ve hazııırrsaçlarımı yıkamak için sadece bunu da kullanabiliriz fakat ben banyo sonrası kullanıyorum, bi kavanozu iki-üç yıkamada kullanıyorum.. zaten düzenli olarak haftada 3 kere falan kullanmalısınız.. saçları bununla yıkadıktan sonra eski bir tişörtümle sarıyorum çünkü boyası çıkıyor :26: harika kokuyor saçlar ve canlanıyor kızlar deneyin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?