Saçlarım:(

bende de aynı dert var....saçlarımı yaktım ve beyazlarım var...maalesef uzatmak zorundasın....benim saçlarım koyu .....kına yapıyorum hem beyazlarım kapanıyor hem deçok çabuk uzatıyor

Benim de beyazlarım var ve saçlarım boyaya kesinlikle gelmiyor. 2 kere saçlarımı boyatmıştım ve resmen kel kaldım. Saçlarını renkten renge boyayan, her türlü işlemden geçen(maşa, fön, sprey vs.) ama hala da saçları gür olanlara hayret ediyorum ve çok imreniyorum Özellikle spikelere bakıyorum saçları ne kadar çok ve kırıksız oysaki hergün o saçlar yapılıyor.

Neyse :) ben de kına yakıyorum artık kına, siyah çay, biraz rastık, ceviz yaprağı ve yumurta sarısı karııştırıp öyle yapıyorum boyamı. Hme beyazlarım kapanıyor hem saçlarım yıpranmıyo :))

Doanın saç kremi ve keratin maskesini ben çok beğendim. O berbat kırık saç uçlarını bile biraz adam etti..

Konu sahibi arkadaşım kesinlikle marketlerdeki kozmetik şampuanları bırak. Sülfatsız ve dimetikonsuz şampuanlar kullan. Tek tek incele şampuanları. Mesela Otacının zeytinyağlı defne şampuanı var sülfatsız ve dimetikon yok kokusu güzel deil ama saçlar yumuşacık yapıyor, saç derisi böyle nefes alıyor, ferahlatıyor.

Son düzenleme:
bu benimde basıma gelmişti bn önce 2 parmak 2 parmak kırık aldırdım ayda bir saçlarım cabuk uzuyo cnkü bu süreçde zeytinyagı hindistan cevisi yağı ve bakım ürünleri kllandım yani 3 liraya tek kllnmlık satılan maskeler var onlardan al 2-3 tne cok fdalı oluyo krklar gitti ve sacımın boyunuda kısaltmamaış oldm omzlarımdaydı hep
zaten sonra yağlardan olusan parlaklık var ve ceviz ağacının yapraklarından 3-4 tne kopar banyo suyunu kaynat ocakta kovaya yaprakları atıp içine kaynar suyu dök soğumaya bvırak banyonu yaptıkdan sonra cıkmadan bu suyu kafana ağır ağır dök masaj yap cok faydası oluyo inanaki ben kapandım ama bu bakımları bıraktığımda sacım belimdeydi ve kapanmadan 3 ay önce saclarım istediğim gibiydi simdi sacımı boyattığım halde ki rengini açdım hiç kırık yok bakıma devam ara ara sen acıksan arkadasım bence maşa uggula doğal dalgaalr cok trend zaten maşanın en güzel yanı uçları dümdüz yapmana gerek yok yani en dibinden sarma maşyı ortadan sar en ucunu ısıya değdirme harika oluyo :)

benimkiler de üniversitedeyken sıcaktan mahvolmuştu uzamasını bekledim. uzadıkça kestim. yeniden eski canlılığına kavuştu.

evt ben bir ayda sonuç alırım diye düşünmüştüm tekrar mı başlasam acaba

doa nın maskesinide forumda duydum kullananların %90 ı çok memnundu o yüzden çok merak ediyorum

ben de işte sahtesiyle gerçeğini nasıl ayırıcam onu bilmiyorum,bakıcam bu markaya tşkler

hiç kullanmadım ama şimdi bunu da deniycem,herşeyi deneye deneye daha kötü olmasınlarda:)

çam terebentide kullandım bi ara şampuana değilde yaptığım maskeye koydum ama saçlarım yine dökülüyo bana hiç bişey etki etmiyomu ben kullanmayı mı bilmiyorum anlamadm

bende de aynı dert var....saçlarımı yaktım ve beyazlarım var...maalesef uzatmak zorundasın....benim saçlarım koyu .....kına yapıyorum hem beyazlarım kapanıyor hem deçok çabuk uzatıyor

benim saçlarım açık renk

tşk ederim
ceviz yaprağı renk veriyo değil mi çünkü saçlarım açık renk,kozmetik şampuanları bırakcam zaten tresanda otacı gibi sülfatsız sanırım başka böyle bildiğin marka var mı

ceviz yaprağı renk veriymuş galiba ama yıkanınca gidiyosa yapabilirim,o kadar korktum ki ısıdan maşa bile kullanmıyorum bide doğal dalgalarım güzel yani maşa istemiyo

benimkiler de üniversitedeyken sıcaktan mahvolmuştu uzamasını bekledim. uzadıkça kestim. yeniden eski canlılığına kavuştu.

ne mutlu sana:)

Lorena evet ceviz yaprağı renk veriyor, siyah veya koyu kestane rengi :)

Tresanın saç tiplerine göre çeşitleri çıktı mı bilmiyorum. Ben bir kere kullanmıştım saçlarım keçe gibi oldu. Tresan sanırım daha çok yağlı saçlar için. Saçın yağını nemini almıştı benim keçe oldu bildiğin keçe. Tarayamadım birbirinden ayıramadım bile.

Otacının dediğim şampuanı kuru saçlar için benim saçlar da kuruuu, ince teellliiii, tülük tülük birşey, kıvırcık cansız birşey yani :) Ama otacıyı beğendim, yumuşak yapıyor kremlenmiş gibi. Otacının her saç tipi için çeşitleri var.

Şampuan olarak ben Doa diyeceğim ama doanın kuru ve boyalı saçlar için olanını aldım acaba saçıma uygun olanını almadım mı diyorum. Ne bileyim azıcık bu da keçemsi bir etki yaptı ve saçlar zaten kıvırcık benim şimdi iyice bonus kafa oluyordum banyodan sonra saçlar kuruduktan sonra :) Ama doanın keratin maskesi ve saç kremi güzel. Kokusunu ben şeye benzettim hani kurşun kalemi açarsın da bir kokar işte kremlerin kokusu aynı öyle :))

Tabi yıllarda yıpranmış saçlarını hemen 1 ayda çıkaracak onaracak diye bekleme. En 4-5 ay belki daha fazla zaman lazım bence...

Saç ütü veya düzeltirmiş,maşa gibi işlemlerde sürekli yapıldığı takdirde saçın şekli kimyasal değişikliğe uğrar.kimyasal değişim geri dönüştürülmez.saçın yapısında kırılmalar ve saç telinde çatlaklar oluşur.ancak geçici çözümler bulursunuz.saç kremleri,şampiyonlar,serumlar,yanmış saçı yumuşatır,parlaklık nem katar.ancak yaptığınız gün için geçerlidir.ertesi güne saçınız yumuşaklığını tekrar kaybeder.çünkü saçınız fiziksel değil kimyasal değişikliğe uğramıştır.benim saçım yandığında harcadığım paranın ,yaptığım işlemlerin,keratin bakımların haddi hesabı yoktu..yinede deniyor insan bi umutla..
Yapacağınız şey saçınıza düzleştirme falan yapmayın.bakım yağlarıyla canlı tutmaya çalışın ,zaten kökten sağlıklı saçlarınız gelecektir bu bakımlarla..uzadıkça kestirin..yanan yıpranan saç tamamen asla düzelmez..para tuzaklarına aldanmayın.kökten sağlıklı saçlarınıZın çabuk uzaması adına bakımlar kullanın :)

canım benimde saçlarım boya ve düzleştirciden mahvolmus durumdaydı anlatamam yani ne ahale geldiklerini uçlarrında ynıklr vardı çook fazla kırık vardı ve saçımın uzamasıda durmustu 2 aydır saçıma hiç bi şeklde saç makinası fön vs kullanmadm 2 ay önce saçımı uçlarndan kestrdm hc ni saç bakım yagını ve sampuanını kullanmaya basldm suan gerckten saçlrmda gözle görülr bi oranda düzlme var ve hc uzamyn saçım 1 ayda 3cm uzadı kesinilkle tavsiye ederm :)

ben keratin işlemi yaptırdım saçlarıma bir diğer adıyla brezilya fönü.ortalama 3 senedir 6 ayda bir yaptırıyorum.çokda memnunum.saçlarım çok uzun olduğu için işlem başına 450 tl ödüyorum

Badem yağıkullanabilirsin zeytinyağıyla karıstırarak banyo yapmadan önce sür yarım saat bekle ve yıka :) bide soğan suyuyla en son durulamanı tavsiye ederim farkı görebilirsin bikaç yıkamada :) yıkadıktan sonra saçını hemen kurutma biraz kendi halinde kalsın. saç onarıcı bakım kremlerinden kullanabilirsin bende L-oreal Paris in saç onarıcı spreyi var durulanmayan ıslak saçına sıkıyosun en pratiği o :) bunların dışında düzleştirici ve maşalardan artk uzak dur canım

İlla ki maşa veya düzelştirici yapacağız nasıl koruyacağız bu saçları?

Onlar da silikon var be canım direkt saç köklerini tıkıyor. Eee tıkanan nefes alamayan saçlar dökülüyor sonra. Ben glissin almıştım saç uçlarına sıktığım halde saçlarım avuç avuç geliyordu elime. Ben spreyimi kendim yapıyorum. Bildiğimiz suyun içine 1 kapak bitkisel gliserin, 1-2 damla badem yapı, 1 ampül bepanten atıyorum. Duştan bayodan sonra nemli saç uçlarıma sıkıyorum. Gliserin tüm suyu saçın içine hapsediyor inan kremlenmiş gibi oluyor. Gliserin yüzündne kuruması baya bi uzuyor yani saç ıslak kalıyor bir müddet ama sonuç mükemmel :)

benim saçlarım boyadan yıpranmıştı şuan loreal elseve arı sütü şampuanı ve saç maskesini kullanıyorum çok iyi geldi nisan ayından bu yana boyatmıyorum beyazlar hem genetik hemde şeker hastalıgının habercisidir canım benimde 21 beyazlamaya başladı ve şuan insülin direncim var yani şekere ramak kaldı diyelim şampuanın içine bemiks ampülde kırıp kullanıyorum

ozaman kullanamam ben saçlarım açık renk
otacıyı denemeye karar verdim doa nın maskesini de sipariş edicem bakalım artık
aynı benim saçlarımı anlatmışsın valla:)bu defa bırakmadan dvm edicem bakım yapmaya

evt düzelmiyo zaten yıpranmış saç
ama asıl sorun şu yeni gelen saçlar da cansız

ben artık hiçbşy kullanmıyorum ısıdan uzak tutuyorum bide sabredebilsem de bırakmasam bakım yapmayı güzel olcak

brezilya fönü zararlı diye duymuştum

peki soğan suyu koku yapmıyo mu?

ailede benim yaşımdayken saçı beyazlayan yokmuş acaba şeker hastalığı mı((

O hataya düşüp ben de her gün düzleştirmiştim. Baya da bakım ürünü kullanmıştım. Sonra kestirdim kısa şimdi tekrar uzadılar. En kolay çözüm bu gibi ama kıyamazsın tabi

bence bir şeker yüklemesi yaptır umarım degilsindir..............

benim de saçlarım bundan 1 yıl önce aynı şekilde yıpranmıştı aslına bakarsan ben saçlarımı düzleştirmezdim denize bile girmemiştim saçlarım etkilenmesin diye sonra rahatsızlık nedeni ile çok ama çok yıprandı anlatamayacağım kadar yani , senin saç yapını bilemem benim saçlarım kuru olduğu için ben hem onaracak hem de nemlendirecek doğal yağlara yöneldim şimdi markasını hatırlamıyorum ama aktardan almıştım biberiye ısırgan badem ceviz vs yağların karışımı şeklinde küçük bir şişede satılıyordu, saçlarıma inanılmaz yaradı gerçekten ayrıca kullandığım şampuan saç kremi gibi saç ürünlerini dikkatli seçerek destekledim ve yine o eski yorumlar ; yolda çevirip soranlar oluyordu saçlarınız çok güzel hangi şampuanı kullanıyorsunuz diye. gerçi şimdi bulunduğum yerdeki suyun aşırı kreçli olması ile yine sağlıksızlaşmaya başlıyor ama yine de yıprandığı zamanlardan çok çok iyi....

Loren; saçlarının kökten beslenmesini istiyorsan eşit oranlarda(artık saçın uzunluğuna göre) zeytinyağı, badem yağı, susam yağı, hint yağı, 1 yumurta sarısı ve bepantol ampulu kır hepsini karıştır temiz saç diplerine sür 1-2 saat beklet. Sonraa burası önemli o yağlı kafaya hiç su tutmadan direkt bebek şampuanıyla yıka, kuru gelirse bebek şampuanını elinde biraz sulandır direkt saçlarına sür yıka ondan sonra durula. Direkt şampuan vurunca o yağlar çabuk arınıyor. Yoksa o yağlı kafaya suyu vurusan akmaz bir türlü. Her hafta bir kere yap bunu. Şunu da belirteyim bu badem, susam, hint yağlarını aktardan alma, ya eczaneden yada doadan al. Doanın ürünlerini gördükten sonra aktarların sahteliğini anlıyorsun...

...ve artık düzleştirme, maşa işlemlerini bırak. Onlar gerçekten saçın kimyasını bozuyor, 140 derece üstü sıcaklık saçın protein yapısını bozuyormuş, ne demek işte yıpranmış, dökülen, türlü kremlere rağmen bir türlü düzelmeyen sağlıklısz saçlar oluyor.

Son düzenleme:

karanfil suyu hakkında bilgi verebilir misin ? nasıl yapıyorsun,nasıl kullanıyorsun?

en güzel çözüm kestirmek o kadar yıpranmış saçı hiçbir sampuan krem ya da yağ onarmaz ki. emin ol kestirince sağlıklı saçların daha çabuk uzayacaktır.

karanfil suyu hakkında bilgi verebilir misin ? nasıl yapıyorsun,nasıl kullanıyorsun?

Aktardan aldığım karanfil kurusunu orta boy kavanoza atıyorum , sıcak (kaynar değil) suyla doldurup gün ışığından uzak ortamda 24 saat bekletiyorum ve hazııırr saçlarımı yıkamak için sadece bunu da kullanabiliriz fakat ben banyo sonrası kullanıyorum, bi kavanozu iki-üç yıkamada kullanıyorum.. zaten düzenli olarak haftada 3 kere falan kullanmalısınız.. saçları bununla yıkadıktan sonra eski bir tişörtümle sarıyorum çünkü boyası çıkıyor :26: harika kokuyor saçlar ve canlanıyor kızlar deneyin

Son düzenleme:

denemeli hemen mis gibi kokar o saç ya...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…