Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saçlarımızı yıpratmadan nasıl tarayabiliriz

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

Rosanera

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2014
1.883
1.387
Sevgili arkadaşlar,
Saçın yıpranmasına şampuanlar kremler şekillendiriciler sebep oldugu kadar kullandıgımız taraklar ve tarama şekli de etken.
siz saçlarınızı banyodan sonra nasıl tarıyorsunuz?
Kaç çeşit tarak kullanıyorsunuz açma tarağınız fırçanız kullandıgınız doğal ürünler nelerdir
Resimle ve ya sözle anlatır mısınız herkes bilgilensin

Son düzenleme:
evgili arkadaşlar,
Saçın yıpranmasına şampuanlar kremler şekillendiriciler sebep oldugu kadar kullandıgımız taraklar ve tarama şekli de etken.
siz saçlarınızı banyodan sonra nasıl tarıyorsunuz?
Kaç çeşit tarak kullanıyorsunuz açma tarağınız fırçanız kullandıgınız doğal ürünler nelerdir
Resimle ve ya sözle anlatır mısınız herkes bilgilensin
Ben ilk önce uçlardan taramaya başlıyorum. Hafiften elimle destekliyorum saçı. Uçlardan diplere doğru tarıyorum yani. Saçım kuruykende mutlaka sıvı saç kremi sıkıp tarıyorum. Yine aynı şekilde uçlardan başlıyorum. Geniş ağızlı bi tarak kullanıyorum ben. Hiç dökülmüyor saçlarım.

ben de uçlardan başlıyorum bir de panthene aqua lightla spreyliyorum
kalın dişli tarakla tarıyorum saçlarım da kalın telli gür ve hafif dalgalı o yüzden

Ben ilk önce uçlardan taramaya başlıyorum. Hafiften elimle destekliyorum saçı. Uçlardan diplere doğru tarıyorum yani. Saçım kuruykende mutlaka sıvı saç kremi sıkıp tarıyorum. Yine aynı şekilde uçlardan başlıyorum. Geniş ağızlı bi tarak kullanıyorum ben. Hiç dökülmüyor saçlarım.
ben de uçlardan başlıyorum bir de panthene aqua lightla spreyliyorum
kalın dişli tarakla tarıyorum saçlarım da kalın telli gür ve hafif dalgalı o yüzden

Kızlar cevaplar için teşekkürler en iyisi zaten kalın dişli ile açmakmış önce..sonra normal taraklarla üstünden gitmeliymiş.
Sanırım benim de kalın dişli tarakla kısım kısım ayırarak taramam gerekecek.
Kabusum olan yves rocher şampuandan sonra çok dökülmeye başladı çünkü saçlarım
Yeniden yağlı kafayla gezmeli günlere başladım:)

Kızlar cevaplar için teşekkürler en iyisi zaten kalın dişli ile açmakmış önce..sonra normal taraklarla üstünden gitmeliymiş.
Sanırım benim de kalın dişli tarakla kısım kısım ayırarak taramam gerekecek.
Kabusum olan yves rocher şampuandan sonra çok dökülmeye başladı çünkü saçlarım
Yeniden yağlı kafayla gezmeli günlere başladım:)
canım saç dökülmesi e vitamini eksikliği ya da testesterondan oluyormuş
istersen şampuanının içine bir eczaneden alıp da e vitamini ampulü kır bir tanecik bile iyi gelir:)

canım saç dökülmesi e vitamini eksikliği ya da testesterondan oluyormuş
istersen şampuanının içine bir eczaneden alıp da e vitamini ampulü kır bir tanecik bile iyi gelir:)

aa evet bir de öyle bir şey vardı di mi Sağol canım en iyisi öyle yapayım :)
Umarım azalır çünkü hiç dökülmezdi hep o sampuandan sonra başladı
Rahat boyayamıyorum bile şuan

İki gündür saç dökülmem yok, kendı hatammış zaten kahrolası şampuan yıprattı çözdüm artık olayı daha da dıkkat edıyorum

Aman dikkat edin.
Benimde tiroidden dolayı saçlarımda sıkıntı yaşıyorum

ıslakken tarıyorum ben ama benimkiler de çok dökülüyor..
Mevsimsel olabilir, şampuandan olabilir, stresten olabilir. Benim de oluk oluk dökülüyordu resmen, eşim üzülüyordu. Sonra profesyonel bir saç seti aldım şampuan, krem, durulanmayan bakım. Geçti çok şükür. İsim vermiycem reklam gibi olmasın. Yerli marka değil, paraben yok, hayvanlar üzerinde de test edilmeyen bir markaymış. Sadecee 3 kere kullandım daha ama ilk yıkamadan beri çok memnunum.
Ha bir de hangi markayı kullanırsanız kullanın set olarak kullanmaya çalışın.

Mevsimsel olabilir, şampuandan olabilir, stresten olabilir. Benim de oluk oluk dökülüyordu resmen, eşim üzülüyordu. Sonra profesyonel bir saç seti aldım şampuan, krem, durulanmayan bakım. Geçti çok şükür. İsim vermiycem reklam gibi olmasın. Yerli marka değil, paraben yok, hayvanlar üzerinde de test edilmeyen bir markaymış. Sadecee 3 kere kullandım daha ama ilk yıkamadan beri çok memnunum.
Ha bir de hangi markayı kullanırsanız kullanın set olarak kullanmaya çalışın.
Marka verme konusunda sıkıntı yok diye biliyorum çünkü şampuan bölümünde fln markalar tartışılıyor zaten
Ben elidor kullanıyorum normal saçlar için olanı. Krem kullanmıyorum. Peki bu yeni kullandıgınız set yağlanmayı falan da azalttı mı?

Benim saçlarımda yağlanma yok, bu konuda bir şey söyleyemem. Ama bir çok türü var. Keratin serisi var, hacim serisi var. CHI diye bir marka. 2 sitede buldum, bir tanesi vanilyaclub, diğeri de kozmoya. Fiyatı ucuz değil maalesef. 946 mllik olanlardan aldım ben de ki daha uygun olsun. Uzun süre gider diye düşünüyorum. Daha önce schwarzkopf acil kurtarma setini kullandım ve hiç memnun kalmadım. Bu CHI markasını da çok araştırıp öyle aldım yine hüsran olmasun diye. youtubeda videoları da var.

Bu arada benim saçlarım çok kötü halde, açıcı ve boya nedeniyle yanma ötesi halde. Sizin tek probleminiz dökülme ise bu kadar pahalı ürün kullanmanıza gerek olmaz bence. Çam terebentin koyuyorlarmış şampuana ve iyi geldiğini söylüyorlar. İstersneiz önce onu deneyin, hem ekonomik hem de pişman olursanız çözümü basit.

Markayı bi kenara yazdım her yerde bulur muuyum acaba? Dışarı cıktığımda bi bakıcam şu an alamam şampuanım bitmeden ama.

X