Saçma bir şey mi istiyorum?

Canım benim düşüncen gayet güzel ve insancıl. kardeşini büyütmek istemen ona bakmak istemen çok çok güzel ama bunu bir de kardeşin açısından düşün. kendini onun yerine koyarak bu gününü düşün ailen seni aynı şekilde ablana vermiş olsaydı ne hissederdin onu düşünerek hareket et bence. düşünsene annesiz büyüyecek. tabii ki sen de iyi bakarsın ama anne kokusu bambaşka. çek iyi düşünerek karar vermelisiniz bence. sonra ileride çocuk için üzücü olmasın.

Rasûlallah (sav) buyurdu ki:

" Her kim kardeşinin ihtiyacını karşılarsa Allah da onun ihtiyacını karşılar. Kim bir kardeşinin dünya sıkıntısını giderirse Allah da onun ahiret sıkıntısını giderir. Kim de kardeşinin ayıbını örterse Allah da kıyamet gününde onun ayıbını örter."

''...Çünkü gördüğü kardeşini sevmeyen, görmediği Tanrı'yı sevemez. “Tanrı’yı seven kardeşini de sevsin” diyen buyruğu Mesih’ten aldık.'' (Yuhanna’nın 1. Mektubu, 4:19-21)

Yorumunuz çok hoşuma gitti, teşekkür ederim

Evet her iki Hak dinde de aynı husus emredilmiş. Bence düşünceniz çok güzel. Rabbim yolunuzu açık etsin.

Burada okuduğum en ilginç konulardan biri.
İlerisi için sorun olmasın; yani çocuğunuz ve kardeşiniz ikisi kardeş gibi büyüyecekler.Siz kardeşinize bir nevi annelik yapacaksınız. Biri size anne derken, diğeri anne şevkatine ihtiyacı olduğu için kıskanabilir.Abla demek istemeyebilir.
Bana çok doğru gelmedi,biraz büyüdüğünde yanınıza alsanız daha doğru sanki.

Son düzenleme:
çok garip geldi bana. yardıma muhtaç olan, anasız babasız bir bebek değil ki bahsettiğiniz. bebek yapmayı bilecek yaşta olan bakmayı da bilir bence.

yetimhaneden bi garip alın.daha çok makbule geçer

emzirmek kolay mı. çocuğunuzun rızkını başkasına vereceksiniz. üstelik annenizin belki daha çok sütü olacak.nerden biliyorsunuzzzzzzz

Merhaba,
Benim anneme benden 6 ay sonra doğum yapti. Annemin pek çok hastalığı var. Ama allah ol dedim olyuor...
Bizim evlerimize birbirine çok yakın olduğu için ben hergün ordayım ve ikisi zaten birlikte büyüyorlar... birbirlerini 1 gün görmeyince kuduruyorlar :)) bence güzel olur ama yaşı ne olursa olsun o bir anne. Yani onunda kalbi sizlar. Yani uzağa gitmeşen çok güzel olur ama uzak olunca ben onlar için kötü olur. Allah halinize hayırlı karar almayi nasip etsin inşallah. Bu arada ben ölümden döndüm oğlum 1 yaşında iken. İç kanaması gecirdim. Hastanede kaldim. Yavrumu emziremedim. Annem baktı ona, yabrumuda kardeşimide emzirdi. Yani annem oğlumun süt annesi :))

Yani sen ii niyetli düşünüyorsun.maddi manevî ona yetebilicegiğini felan.ama kardesin büyüyünce sana abla mı dicek anne mi.eşine ne dicek baba mi enişte mi.senin ve annen acısından güzel bişey ama ben o cocugun yerinde olmak istemezdim.anne baba özlemi cekicek sen onun annesi degilsin ki bu özlemi gideresin.her ne olursa olsun aile ile yasama hakkı elinden alınmamalı.hayatta hersey maddiyat iyi egitim iyi okul degil.bu cocuk ileri de sevgilisi olucak ablamla kalıyorum beni o büyüttü annemi babamı tanımıyorum mu dicek cok itici bi durum.aile olmayı bilmeyen aile kuramaz ki..

Bence bunu yapma. Hadi annenin işini kolaylaştıracak son ama. Bir bebeği öz anne sevgisinden mahrum bırakacaksın. Ablası olabilirsin ama annesi değilsin. Annenin yeri her zaman farklıdır. Büyük sorumluluk. Evcilige benzemez

Bak ne güzel işte.İlk okuyunca çok üzüldüm.Sakın bu kararınızdan vazgeçmeyin. Tamam abla insanın annesi gibi olabilir ama bir yere kadar.Anne ayrı abla ayrı.İlerde kardeşinize sorun 15 yaşlarına geldiğinde seni doğar doğmaz annemden alacaktım diye.Eminim "iyi ki öyle birşey yapmamışsın abla" diyecek size.

Filmlerde ancak olur dediğimiz türden bir olay. Eğer ki anneniz bakamayacak gibiyse tabiiki de güzel düşülmüş birşey ama geçici birşey gibi değil ömürlük iyice ölçüp tartıp değerlendirmek lazım. Sonuçta sizi annesi olarak bilecek ama ablasısınız. Yani hassas bi durum olduğunu unutmamak lazım.

Gerçekten saçma. Allah korusun başlarına birşey gelse neyse de, şimdiden böyle yapmak olmaz.

Birlikte emzirmeniz de doğru değil. Hem bebeğinizin rızkını paylaşmış olacaksınız , hem de bebek büyüdükçe sütün içeriği değişiyor, Arada 5 ay var, az değil.

Bulunan çözümü okuyunca benim de içim rahatladı. Çünkü bende gözümde canlandıramadım, çocuklardan biri anne diye peşinizde dolaşırken diğeri abla mı diyecek ? Belki kendiniz bile farkında olmadan kendi çocuğunuzu tercih edecektiniz pek çok şeyde, kendinize ve duygularınıza Nasıl bu kadar güvendiniz anlamadım ?
Ben tek çocuk annesi olarak tonlarca duygu karmaşası yaşıyorum..
Neyse zaten konu çözüme kavuşmuş ama bu ihtimalin düşünülmüş olması bile içimi acıttı. 5-6 yaşlarına gelmiş bir çocuğa ben senin ablanım annen seni bana verdi demek ? Amann Allah muhafaza etmiş o küçük yavruyu
Rabbm kimseyi annesinden ayırmasın ..

En doğrusu olmuş.
Diğer türlü garabet olacaktı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…