Saçma bir şey mi istiyorum?

neyse ben hep farklı anlaşılırım zaten. burada da bu böyle olacak gibi...görüşüm annende kalsın. bye

iyi de tartışmayalım mı? fikirlerimizi beyan etmeyelim mi? fikir ayrılıkları güzeldir. tartışırken olay değişir göremedign düşünmediğin birşeyi biri yazar haklısın olursun... yada haksızsınız der konuyu da kapattırırsın kimse yorum yazamaz.
Fikirleri bir çerçeve içinde beyan etmektir en güzeli. Bunu istemesem neden konu açayım?
Bir anneyi böyle gösterişçi ve tuhaf diye itham etmek ne kadar saygı çerçevesi içinde bir yorum? Benim göremediklerimi kimse çemkirmeden de çok güzel gösterenler var.
Tartışmayı yapıyoruz, ama bazıları işi kavgaya götürmek istiyor, ben de buna düşmek istemiyorum.

Cok kotu bir dusunce, detaylica dusununce dehsete kapildim resmen.
O cocuk kime anne diyecek, siz ablanim annen degilim mi diyeceksiniz?
Ya da enistesine baba mi diyecek? Saklayacak misiniz gercekleri?
Korku filmi gibi bence.
Cocuk bakamayacak haldelerse korunsalardi cok buyuk sorumsuzluk bu.
Kusura bakmayin ben aman ne ince dusunce falan diyemiyorum.
O bebegin bütün hayatini alt ust edebilecek seyler bu dusundukleriniz.

O çocuk 10 yaşına geldi diyelim.. Evde iki huysuz (Gerçekten özellikle babam, annem de eskisi gibi sabırlı ve güleryüzlü değil artık :) ihtiyar, hiçbir şeyine düzgün koşturamayan anne baba, arkasını toplayan bir yardımcı.
Bir de ona güleryüz gösteren her şeyine yetişecek ablası, benden bile iyi ilgilenecek abisi ve dengi bir kardeş. Ben de bu açıdan bakmıştım.

Aslında hiç belli olmaz,tekne kazıntısı deriz ya,çok değerli olurlar:)
Gençlikte çocuk büyütürken bir şey anlamamışız,küçükle tadına vardık diyen çok var.

Bence annenle babana "nasıl yapacaksınız" demek yerine cesaret vermeniz daha yerinde olur.
Yurtdışına götürürüm,imkanlar daha iyi olur derseniz tabii ki akıllarını çelmiş olursunuz.

Aslında hiç belli olmaz,tekne kazıntısı deriz ya,çok değerli olurlar:)
Gençlikte çocuk büyütürken bir şey anlamamışız,küçükle tadına vardık diyen çok var.

Bence annenle babana "nasıl yapacaksınız" demek yerine cesaret vermeniz daha yerinde olur.
Yurtdışına götürürüm,imkanlar daha iyi olur derseniz tabii ki akıllarını çelmiş olursunuz.
Ben akıllarını çelmiyorum.. Sadece ikisine de teklifimi yaptım. Onun dışında ağzımı açmadım :)

Siz gençsiniz daha. Çok mu yaşlı ki anne-babanız? Benim de ablamlarla aramda 16-17 yaş var. Annem gençliğine göre daha rahat, daha mutlu bir anne olduğunu söyler hep. Babamla aramdaki yaş farkı annemle olandan daha fazla, onunla çok daha iyidir aramız. Ben ilkokuldayken emekli olmuştu. Başka işi olmadığı için acayip ilgiliydi, her işime koştururdu, birşey istesem anında yapılır alınırdı. Hala ablamlarla babamın ilişkisinden, daha farklı daha yakın bir ilişkimiz var ikimizin. Olgun ebeveynlere sahip olmak zannettiğiniz kadar kötü değil. Sürekli seni şımartan anneannen-dedemle yaşamak gibi. Zaten bence her durumda anne-babasıyla büyümesi, sizi anne-baba bilmesinden daha sağlıklı olur.

O konuyu anneme kızdıktan sonra açtım, kendinizle çelişmeyin. Ben annemden daha o konuyu açtıktan sonra gittim özür diledim, af diledim. Anne kız barıştık biz, gerisine sizin eliniz uzanmaz.
Siz bana iyi abla deseniz ne olur, demeseniz ne olur, hayatımıza ne etkiniz olabilir?
Ben her düşünceye açığım da, saygısızlığa ya da hadsizliğe değilim.
Böyle ithamlar görüş değil, bal gibi hakarettir.
Görüşünü bildiren nasıl da 'sakin' ve düzgün belirtiyor ama?
Ben de gayet sakin ve ''düzgün'' belirttiğime inanıyorum.Elbette elim asla sizin hayatınıza uzanmaz ne münasebet.
Sadece o konuyu okurken çok üzülmüştüm aklıma gelince tekrar üzüldüm.çocuklar söz konusu olunca fazla hassas olabiliyorum bazen ben.Bu forumda polemiğe girmek ve hakaret etmek asla tarzım değildir bugüne kadar da kimseye etmedim etmem de.Neyse ben saygısızlık veya hadsizlik yaptığımı düşünmüyorum.Dilerim doğru kararlar alırsınız.

Bana kalirsa yapma derim cocuk annenin cocugu annesine onun sevkatine emzirmesine ihtiyaci var helen kendi bebegin dogsun bakalim cidden ikisinede ayni ilgiyi gosterebilecekmisin. Koskoca yetiskin insanlar madem yapmislar bir hata ceremesinide cekecekler. Yariyil tatiline gondermiyorlar cocuklarini tamamen sana veriyorlar farkindasin dimi istedigin seyin ne oldugunu. O cocuk buyudugnde kisiligini nasil etkileyecek hic dusundunuz mu bunu ? Cocugun anne babasi hayatta saglam ama cocuk ablasi ve enistesinin evinde yasiyor ve anne baba diyebilecegi kimse yok ortada.
Iyi birsey yaptigini saniyorsun ama ortada bir cocuk soz konusu oyuncak degil kafana gore bebegin anne babasindan alip goturemezsin, annen baban hayatta olmasa anlarimda simdi ne alaka yani. Yana cocuk buyuk olsa en azindan 14-15 yasina gelmis olsa yanina al okut buyut yetistir yine derim ama su yaptigin cocugun tum hayatini etkiler.
Bana kalirsa hata edersin ve annende eger azicik annelik duygusu varsa yada olusursa yeni dogmus bebegini tutupta sana vermez.
Benim bebeğim doğdu bile, okumamışsınız sanırım.

Fikirleri bir çerçeve içinde beyan etmektir en güzeli. Bunu istemesem neden konu açayım?
Bir anneyi böyle gösterişçi ve tuhaf diye itham etmek ne kadar saygı çerçevesi içinde bir yorum? Benim göremediklerimi kimse çemkirmeden de çok güzel gösterenler var.
Tartışmayı yapıyoruz, ama bazıları işi kavgaya götürmek istiyor, ben de buna düşmek istemiyorum.
benim derdim kavga değil. oturduğum yerde oldukça sakin bir halde yazıyorum.
1. kendimden örnek : benim eşim kısmı bir sosyopattır. bu yüzden de gösterişli olmak iyi adam olmak için bazen abartılı hareketler yapar.
2. : bizim cpcıugumuz olmuyor ve evlat mı edinsek dediğimde oturduk düşündük. eşim dedi ki ben yapamam çünkü cok kızgın olduğumda sen bende bile değilsin dersem bu hiç iyi olmaz dedi. ve evlatlık defterini de kapattık.

şimdi bu kendimden örnekleri neden verdiğime geleyim : insanlar hep ilk önce kendilerini düşünürler. 2. olarak da çocuklarını.
kendi cocugun olmayan birine cok kızgın ve yorgun olodugun bir anda eee bi git başımdan diyebilirsin. sonra vicdan yaparsın. o da üzülür.
senin deyiminle gösteriş benim deyimimle iyi abla ve enişteyi gösterme de eşiminden cok gördüğüm için bana hakaret içeren veya kavga edilecek bir durum değil. bana normal. bu bile olsa yapmaya calıştıgınız insanı bir dürtüdür.
konuşulur düzelir.
ben cok güzel tartışırım ve bıkmadan usanmadan bir sonuca gelene kadar tartışabilirim.
ama sizinle tartışmayacağım. çünkü birbirimizi anlayamıyoruz.

Evet sacma bişey istiyosun kardesını emzırmek falan sut annesı olmak ne sacma yaa ne olursa olsun annesının babasının yanında kalsn Allah bı bebegı bırıne veryrsa bunda bı hıkmet vardır sen yurt dısona gtcem dyrsun annen babanda onunla avunur evın nesesi olur o

Ya hayır asla kavga falan öyle bi niyetle yazmadım ben.Sadece o konunuz beni çok üzmüştü ama ne güzel özür dilemiş anne kız aranızı düzeltmişsiniz çok sevindim.Tuhaf dememe alınmışsınız sanırım.Hakaret anlamında yazmamıştım aslında ama kırmışım sanırım sizi o nedenle özür dilerim.Çocuk konusu olunca ben her konuda böyle aşırı hassas oluyorum bazı özel nedenlerden dolayı yoksa bu kadar da karışmam aslında konulara ama neyse bu son olsun benim için :)

Ya hayır asla kavga falan öyle bi niyetle yazmadım ben.Sadece o konunuz beni çok üzmüştü ama ne güzel özür dilemiş anne kız aranızı düzeltmişsiniz çok sevindim.Tuhaf dememe alınmışsınız sanırım.Hakaret anlamında yazmamıştım aslında ama kırmışım sanırım sizi o nedenle özür dilerim.Çocuk konusu olunca ben her konuda böyle aşırı hassas oluyorum bazı özel nedenlerden dolayı yoksa bu kadar da karışmam aslında konulara ama neyse bu son olsun benim için :)
Lohusayım kırıldım.. Rica ederim :)
Oğlum doğmadan önce bu kardeş konusunda biraz sıkıntı çektim kabul edemedim ama sonra erkek kardeşim aklıma geldi, onu da oğlum gibi büyüttüm. Şimdi ben de hem kardeşlerim hem bebeğim konusunda hassaslaştım.
Konumu bir daha okudum, ben de çok abartmışım, sığ tepki vermişim, o sinirle konu açmışım. Annem hep dedi sen beni doğurunca anlayacaksın diye, öyle oldu gerçekten.

Oğlum doğmadan önce bu kardeş konusunda biraz sıkıntı çektim kabul edemedim ama sonra erkek kardeşim aklıma geldi, onu da oğlum gibi büyüttüm. Şimdi ben de hem kardeşlerim hem bebeğim konusunda hassaslaştım.
Konumu bir daha okudum, ben de çok abartmışım, sığ tepki vermişim, o sinirle konu açmışım. Annem hep dedi sen beni doğurunca anlayacaksın diye, öyle oldu gerçekten.
:KK60: Güle güle büyütün evladınızı ben de fevri tepkiler vermişim bazı cümlelerim de.İnşallah kardeşiniz içinde en güzeli en iyisi neyse o olsun.O melekler her şeyin en iyisini hak ediyor.Sevgiler.

yorumlari okudum siz buraya konu açıp fikirleri merak etmişsiniz ama nedense cevaplarıniz bana çok tepkili geldi ben mi yanlis anladım bilmiyorum. iyi ya da kötü herkesin düşüncesi farklıdır bana kalırsa boyle bişeyi aklım almadı niyeyse
bakabilirsiniz , cok iyi imkanlar sunabilirsiniz , enerjiniz yeter ama mesele bu değil .. anne ayrı abla ayrı bana kalırsa bebegin hakkinda en hayırlısı olsun

ablan kardeşin uzak mı? onlar da göz kulak olurlar yardımcı ile beraber.
şimdiden üzüldüm çocuğa, anne babası tarafından istenmediği için -haklı/haksız gerekçeler olsa da-.

Iyi niyetle bunu dusunup teklif etmis olabilirsiniz ancak durumla ilgili annenizin, esinizin, sizin soz hakkiniz oldugu kadar henuz ihtiyaclarini dile getiremeyen o bebegin de soz hakki var. Onun psikolojisini hice sayarak alan razi veren razi mantigiyla yaklasmamalisiniz duruma. Esyadan diil bi bebekten, bi candan bahsedioruz ve o canin en temel hak ve ihtiyaci anneyle buyumektir, ozellikle kritik ilk 6 yasta.
Anne diilsiniz nihayetinde ablasiniz...
Bu tarz bir karari vermeden once en azindan birkac pedagog gorusu almissinizdir sanirim?
Ayrica maddi durumunuz o kadar iiyse sizin de annenizin de, anneniz ve bebek icin tam zamanli, egitimli bir dadi tutup oyun, enerji, bakim vs icin destek saglayabilirsiniz, bebek de anne sevgi, sefkat ve kokudundan mahrum kalmamis olur.
Sizin ayrim yapip yapmadiginiz, ona ne kadar imkanlar sundugunuz diil, o bebegin hissettigidir aslolan.
Umarim once bebek sonra sizin icin en dogru sekilde sonuclanir bu durum.

Benim bebeğim doğdu bile, okumamışsınız sanırım.

okudum kardesiniz dogdugunda 5 aylik olacakmis oyle demissiniz, bana pek akil isi gelmedi oyle hayal ettiginiz gibi ikiz buyutmek gibi olmaz. Yeri gelir siz yorgun olursunuz yeri gelir kocaniz sinirli olur yeri gelir bebek huysuz hasta olur uyumaz uyutmaz surekli aglar belki problemli bir bebeklik gecirir tum bu zorluklara 2 bebekle gogus gerebileceginizden eminmisiniz ? Anne babaniza bu yasta cocukmu yapilir deyip her uykusuz gecenizde icten ice lanet etmeyceginizden eminmisiniz icten ice o bebegi ayirt etmeyeceginizden eminmisiniz ? 2-3 yaslarina geldiklerinde kardesiniz cocugunuzu cocukca itip kaktiginda kendi bebeginizi kayirmayacaginiza eminmisiniz ? En onemlisi cocuk okul cagina geldiginde yada 4-5 yasina geldiginde dogruyu soyleyebileceginiz ve o cocugun orda saglikli sapasaglam hayatta oz anne babasi varken neden sizin buyuttugunuzu anlatabileceginizden eminmisiniz ? Ve o cocugun bunu anlayabikeceginden hicbir psikolojik sorunu yasamadan aaa aslinda annem ablammis babam enistem, annane ve dede dedigim kisiler anne babammis deyip gulup gececeginimi saniyorsunuz.

Ben yazdiklarinizi okuyorum ama bence siz kendi yazdiklarinizi birdaha okuyun size normal gelecekmi birdaha dusunun.
Ortada sirf tedbirsiz davranan bir anne babanin keyfine kurban giden bir cocuk var ve sirf yatiklarinin sorumlulugunu almamak icin sirf azicik rhatlari bozulmamasi icin bencilce anne kucagina ihtiyaci varken ablasinin yanina postalacanak olan bir bebegin hayati soz konusu.

Bence birazda siz okuyun kendi yazdiklarinizi

Back
X