• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saçma mı davranıyoruz.Çok üzgünüm.

Hemen konuya gireyim.Bazı sebeplerden dolayı evimizi satıyoruz yaklaşık 2 milyona.Bazo giderleri çıkarınca elimizde 1 milyon 600 bin kalıyor.
Bu evi satıp küçük iki daire almak istiyorduk.Bu iki daireyi kiraya verip biz başka bir eve kiraya çıkacaktık.Ama işler istediğimiz gibi gitmedi bu evler çok kötü.O yüzden 5 10 yıl sonra kentsel dönüşüme girecek bir yeri 1 milyon 200 bin kadara alıp diğer parayla arsa almaya karar verdik.Bu ev anca 4 bine kiraya verilir.Bizim kiraya çıkacağımız ev ise 8 bin civarı.Gerçekten hiç mantıklı bir iş yapmıyoruz gibi geliyor:KK43:
Not:Oturduğumuz sitenin sorunları bitmiyor problemli bir yer ve İstanbul değil.

Siz ne düşünüyorsunuz siz olsanız ne yapardınız.Aşırı gerginim.Rahata erelim derken ekstra kira çıktı başımıza
Arsa almak ve kentsel dönüşüme girecek yerden ev almak daha mantıklı.İlk başlarda sikinti çekip sonra rahat edersiniz.

daha fazla bile getirebilirdi.Üniversite yanı.
Alla Alla ilginçmiş
800 bine 1+1 daire alacaksınız ve 4-5 bine kiraya vereksiniz öyle mi?

üniversite mahallesinde oturuyorum, evet 1+1 5bine kiraya verilebilir, buralar da öyle oldu ama
o evin de fiyatı 1.5 milyon -belki daha fazla
ev 700-800 bin iken kirası 2-3 bindi

neredeymiş bu 800 bine alınıp 5 bine kiraya verilecek ev, çok merak ettim.

Hemen konuya gireyim.Bazı sebeplerden dolayı evimizi satıyoruz yaklaşık 2 milyona.Bazo giderleri çıkarınca elimizde 1 milyon 600 bin kalıyor.
Bu evi satıp küçük iki daire almak istiyorduk.Bu iki daireyi kiraya verip biz başka bir eve kiraya çıkacaktık.Ama işler istediğimiz gibi gitmedi bu evler çok kötü.O yüzden 5 10 yıl sonra kentsel dönüşüme girecek bir yeri 1 milyon 200 bin kadara alıp diğer parayla arsa almaya karar verdik.Bu ev anca 4 bine kiraya verilir.Bizim kiraya çıkacağımız ev ise 8 bin civarı.Gerçekten hiç mantıklı bir iş yapmıyoruz gibi geliyor:KK43:

Siz ne düşünüyorsunuz siz olsanız ne yapardınız.Aşırı gerginim.Rahata erelim derken ekstra kira çıktı başımıza

Alınmayın gücenmeyin ama ev meselesinde karı-koca neden mantıklı davranamıyorsunuz? Daha önceki ev konunuza da yorum yapmıştım, tamam oturduğunuz evin sorunları olabilir, görümce ve kayınvalideyle aynı sitede oturmaktan memnun da olmayabilirsiniz ama bulduğunuz her yöntem sizi zarar ettirecek türden oluyor.

1,200’e alacağınız evi en fazla 4000 liraya kiraya verebiliyormuşsunuz, sizin kiranız ise 8000 lira olacakmış, 1 yıl sonra ev sahibiniz kiraya zam yapsa onu da şimdiki gibi %25’ten yapsa ki daha fazlasını yapar, kiranız en az 10 bin lira olacak, siz kiracınıza %25 zam yapsanız 5 bin lira, aldığınız kira kendi kiranızı karşılamadığı gibi cebinizden hep fazlası gidecek.

Borcunuz var diye mi böyle kararlar alıyorsunuz bilemiyorum ama Kasım ayında açtığınız ev konunuzda da oturduğunuz evi 2 milyona satabiliyordunuz şimdi de 2 milyona bu demek oluyor ki bulunduğunuz bölgede emlaklar öyle ahım şahım değerlenmiyor ama kiralar artıyor, ben olsam evi satmam borcu kapatmanın başka çaresini bulurum.

tamam anadoluda küçük yerde alsın
ama orada 4-5 bin liraya küçük kötü öğrenci evini nasıl kiraya verecek?

ki verememiş /veremeyeceğini fark etmiş gibi duruyor zaten

Konu sahibi yanlış planlama yapmış o ayrı ama mesela eskisehirde 700 bine ev alıp 3 bine kiraya veriliyor öğrenciye

Konu sahibi yanlış planlama yapmış o ayrı ama mesela eskisehirde 700 bine ev alıp 3 bine kiraya veriliyor öğrenciye
700 bine 3 bin için bir şey demiyorum zaten
hatta yazdım burada da evler 700-800 iken kiralar 2-3 tü (tabi değişkenler var, bazen kiraya faturalar dahil oluyor buralarda evleri usulsüz böldükleri için vs çok olay var)

ama 800'e alıp 4-5'e vermeyi planlamak saçma, o hesabı neye göre ypmışlar, nerede var öyle bir hesap ben onu sordum.

4-5 kira almak için eve 1.5 hadi şimdi emsal kiralar arttı ev fiyatı o kadar atmadı diyelim en kötü 1.2, 1.3 vermek lazım.

çok kötü bir öğrenci evine hangi öğrenci 4-5 bin kira verir?
biraz eli yüzü düzgün ev olur bekar memura verirsin ancak o fiyata...

Konuya dair yorumum yok ama kentsel dönüşüme inanma. Hesapta biz teeee on sene önce kentsel dönüşüme giriyorduk. Hatta ben üniversiteydim, annem odama gömme dolap yaptırmak istedi , 'kentsel dönüşüme giriyoruz,bugün yarın yıkılır' dedi,yapmadı😂 yıl 2012 ..zaman geçti, 2019da bu sefer kesin kentsel dönüşüme giriyorduk, hatta bazı komşu apartmanlar yıkıldı.
Ne oldu? Seçimden sonra belediye değişti. öyle oldu böyle oldu falan, üç yıldır daha tık yok 🙈🙈
Yani kentsel dönüşüm olayına güvenme Önümüz seçim hele şimdi, hiç guvenme

Villayı ilana koymayı düşünüyorum ben de. Başka bir yatırım için. Satılmaz mı diyorsunuz ? Villa derken lüks havuzlu filan bir şey düşünmeyin bağ evi tarzı kaba inşaatı bitmiş. 4.5 milyon düşünüyorum. Piyasa neden kötü kriz kaynaklı mı seçim mi bekleniyor ?
Fiyatlar sürekli yukarı yönlü. Biz ev almaya çalışırken tam kredi aşamasında satıcılar hep fiyat güncellemesi geldi diyerek işi bozdular. O yüzden piyasada sabit bir fiyat olmadığını düşünüyorum.

Konuya dair yorumum yok ama kentsel dönüşüme inanma. Hesapta biz teeee on sene önce kentsel dönüşüme giriyorduk. Hatta ben üniversiteydim, annem odama gömme dolap yaptırmak istedi , 'kentsel dönüşüme giriyoruz,bugün yarın yıkılır' dedi,yapmadı😂 yıl 2012 ..zaman geçti, 2019da bu sefer kesin kentsel dönüşüme giriyorduk, hatta bazı komşu apartmanlar yıkıldı.
Ne oldu? Seçimden sonra belediye değişti. öyle oldu böyle oldu falan, üç yıldır daha tık yok 🙈🙈
Yani kentsel dönüşüm olayına güvenme Önümüz seçim hele şimdi, hiç guvenme
kesin gelir diyorlar 30 yıllık bina çünkü.sizinki kaç yıllıktı ?

Oturduğunuz evi neden satıyorsunuz ki borçlarınız mı var? Zorunda değilseniz satmayın derim, çünkü kiraya çıkacaksınız ve yeni evden aldığınız kira bunu karşılamayacak. Arsa ve ev prim yapar ama şu an oturduğunuz ev de prim yapar sonuçta. Ama borçtan ötürü vs satmak zorunda iseniz o zaman yapacak bir şey yok tabi ki.

Alla Alla ilginçmiş
800 bine 1+1 daire alacaksınız ve 4-5 bine kiraya vereksiniz öyle mi?

üniversite mahallesinde oturuyorum, evet 1+1 5bine kiraya verilebilir, buralar da öyle oldu ama
o evin de fiyatı 1.5 milyon -belki daha fazla
ev 700-800 bin iken kirası 2-3 bindi

neredeymiş bu 800 bine alınıp 5 bine kiraya verilecek ev, çok merak ettim.
Bursa Görükle gibi duruyor, ama orda da öğrenci evleri dahi 1-1,5 milyon civarı.

Bu zamanda gayrimenkul fiyatları ve kiralar bu kadar artmışken 400 bin borç için ev satmak hiç mantıklı değil. Hadi üstüne para koyup daha iyisini alırsınız anlarım da. Daha kötüsü için ev satmak olmaz.

Kiraya vereceğiniz evlerden düzenli kira alabileceğinize emin misiniz? Kendiniz kiraya çıkacakmışsınız, bir kaç ay bile kira alamasanız veya ev boş kalsa kiraya veremeseniz zorlanmayacak mısınız?

Kiracınız kiranızı ödemese Mahkemeye bile gitseniz alacağınızı almanız garanti değil, artı tahliye ettirmek en iyi ihtimalle 1-2 sene. Ben olsam asla girmem böyle bir işe.

Elinizdeki daireyi satmayın demeye geldim.
Şu an ki piyasada elinizde ne varsa kar elden çıkarınca bırakın aynısını almayı yakınına bile yaklasamiyorsunuz.

Ayrıca, üniversite yani ve öğrenciye kiraların diye düşünüyorsunuz ama artık online oluyor her şey. Belki de öğrenciler bulunduğunuz şehre gelmeyecekler veya yalnızca sınav için gelecekler.

daha fazla bile getirebilirdi.Üniversite yanı.
2 kere eşyalı kiralık verdik evi öğrencilere, 2. kiracıdan sonra eşyaları çöpe attık komple. Ev sıfırdı bu arada, eşyalar da öyle.

Parkeler şişmişti birinde de. Son kiracı da okullar online olduğu için çıktı geçen gün. Öğrenciye ev kiralama durumunu sabit gelir gibi düşünmeyin. Pandemi döneminde boş kaldı mesela üniversite yanındaki çoğu evler

Yüksek kira istiyorsanız dükkan yeri almak daha mantıklı değil mi?Arkadaşim iş yeri açacak.Fiyatları da 25-145 bin tl arasında bir aylık dükkan kiraları.Büyük bir şehirde de yaşamıyorum.

Konu sahibi siz inatla bu planınızı uygulayacak gibi duruyorsunuz. Ama zarar edeceksiniz buna emin olun. Evinizi satmayın kiraya verin, başka yere aynı düzeyde ya da daha az kirası olan bir yere çıkın.
Arsa hemen kar ettirmez. Uzun vadeli yatırımdır. Kentsel dönüşüm öyle kolay değil. Bina sakinlerinin anlaşması lazım. Müteahhitler eskiden %50 pay ile yaparlarken şimdi % 70 istiyorlarmış. Bu durumda 3+1 ev alıp dönüşüm sonrası 2+1 ev sahibi olanlar var. Ya da müteahhit üstüne para da istiyor yapmak için. Emlakçıların gazına gelmeyin

Back
X