- Konu Sahibi Evlat Kokusu
-
Çok mutsuzum böyle durumdan kendimce saçma sapan bir tedbir farkındayımBence eger bir cocuk dunyaya gelecekse bunun kararini %80 anne vermeli. Cunku cocugun butun yuku annede. Bir de maddiyat cok önemli. Siz bence dogru düşünüyorsunuz. Kardesi olsun diye sartlar musait olmadigi halde bebek mi yapilir?
Benim iki cocugumun arasi tam 2 yas. Ikincisi tamamen surpriz oldu. Maddi durum sorun olmayacagi icin sevindik tabi ama ben cok yiprandim. Ne kadar yardim eden olsa da bir gecede 50 kere uyanip sonra butun gun ikisine yetmeye calismak, biri kucagindayken oburunun de ustune atlamasi, yedir, yika, uyut...
Buldugunuz fikir su an mantikli ama uzun vadede esinizi ikna etmeye calismalisiniz. Sonucta olmadigi zaman doktora falan gitmek isteyecektir.
Ben hazır değilim 2. Çocuğa hatta tek çocuk yeterli amacım. Güzel bir eğitim, sosyal hayatı, istediği bişey olsun istiyorumYalan söylemek en saçma çözüm olur böyle bir durumda.
Bence illaki yapacalsanız 2. cocugu, yani tek cocuk kalma ihtimaliniz yoksa ,hemen yapın derim.
Hem hamilelik ve yenidogan surecinde ne de olsa isi birakcaksiniz ,madem öyle 3 yasindaki cocugunuza da birlikte bakarsiniz. sonra ikisi de birazcik buyuyunce ise donersiniz. Esiniz de cok istedigine gore maddi sorumlulugu da alacak belli ki.
simdi ertelerseniz simdiki cocuk kucuk yaslarini sizsiz gecirecek. 3 yasinda anneyle takilmakla 6 7 yasinda anneyle takilmak farklidir( 2.yi ertelem en az 3 4 yil gibi dusunursek)
Valla diger bir uyenin de dedigi gibi bebegin sorumlulugunun buyuk cogu annede. Hamile kalacak olan sensin, doguracak olan sensin, emzirecek olan sensin. Eger hazir degilsen, istemiyorsan koca hatri icin cocuk yapilmaz.Ben hazır değilim 2. Çocuğa hatta tek çocuk yeterli amacım. Güzel bir eğitim, sosyal hayatı, istediği bişey olsun istiyorum
Dimi ama.Valla diger bir uyenin de dedigi gibi bebegin sorumlulugunun buyuk cogu annede. Hamile kalacak olan sensin, doguracak olan sensin, emzirecek olan sensin. Eger hazir degilsen, istemiyorsan koca hatri icin cocuk yapilmaz.
Bakacak maddi gücüm oldugu şuan baska cocuk düsünmüyorm zaten ortalık karışık virüs nedeniyle gebelikte vefat edenler bebekleri ölenler var...birde maddi durumda yokmus sizde böyle cehalet olmaz kiHerkese merhaba.
Benim derdim şöyle.
3 yaşında dünya tatlısı bir çocuğum var ama çok fazla borcumuz var diye 2. Çocuk hiç düşünmedim. Şöyle ki bazen evde zeytin almayıp yerine fatura ödeyelim derken eşim kredi çekip araba alalım borç illaki ödenir derdi.
Salgın öncesi çalışıyordum k.v bakıyordu çocuğa ama eve her yaklaşmaya acaba bugün ne şikayet olacak tedirginliği olurdu, tamam Allah razı olsun bakıyor ediyor ama 3 yaşında çocuğun her akşam bir şikayeti mutlaka oluyor. Çocuk saçının önünden biraz kesmiş o makas neden alacağı yerde ki dedim herzaman oradadır diyor aldım ben yüksek bir yere koydum. Çok ağlıyor, koşuyor, elimi tutmuyor bana vuruyor gibi şeyler çok sever oda doğru. İşten çıkıp kendim baksam ev kredi borcumuz, elden borcumuz var eşimin çalışması yetmiyor. 1 aydır 2. Çocuk mevzusu dönüyor şu an zamanı değil durumu görüyorsun annen zaten bakamaz ben çalışıyorum diyorum, çocuk tekmi kalsın yaşı 33 eşimin 40da mı baba olayım hergün çocuk konusu
Gerçekten kızlar istemiyorum çünkü şu an şartları görüyorum neye güvenelim bende sprail var onu çıkarttır diyor hayır desem de hep diyor şimdi şöyle bir sorum var çıkarmayıp çıkardım desem de dilinden kurtulmak için saçma fikirmi?? Nerden bilecek sonuçta çıkartmadığımı zaten kendisi zor bir kişi hep onun dediği doğru. Onun fikirleri olumlu, onun kararı olması gereken benimde fikrimi sorar ama kendi fikrine beni mutlaka bi şekilde ikna eder nasıl yapıyor bilmiyorumama bi şekilde ikna oluyorum. Bu yüzden spraili çıkarttım diyeceğim böyle bişey düşündüm yada başka fikri olan var mı?
extra iş bulmak kolay mıymışÇalışırım ekstra işe giderim diyor. Çalışıyor onda sıkıntı yok ama hep bişeyler alalım çabası var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?