Aşılama sadece asilamasi tutanlar yazsin lutfen

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

tamam canim. ben ilk ayim igneyle..hap kullaniyodum ama sadece 1 tane yumurta olusuyor diye azimsadi doktor o yuzden igneye basladi birden 75 verdi bana..carsamba gunu gittigimde 2-3 yumurta olgunlasacak gibiydi..dun gittim hem kontrol hemde catlatma ignesi vurulcaktim guyya..ama o olgunlasacak olan 2 yumurta kaybolmus..catlamis olsa icinde bir sivi olurmus yumurtanin onu rahimde gorebilirmis. Ama dun oyle bi sivida goremedi. Kuculmus olabilir mi diye dusunuyoruz doktorla birlikte..ama olusan bi yumurta kuculebilir mi ya, aklim almiyor. Toplamda yakin buyukluklerde 5 yumurta gordu dun..buyuyeceklermi ilerleyen gunlerde tabii bilinmez..ya da kac tanesi buyur bilmiyorum canim. Eger 5 yumurta ayni zamanda buyurse muhtemelen asilama iptal olacak diye dusunuyorum. Bugun tekrar gidicem bakalim..

5i aynı anda büyümez 75 mg ile canım ya. Günde 3 kere yüksek doz vuruyorlar iğneyi tüp bebek yaptıracaklar da ancak 8- 10 yumurta elde ediyorlar. Benim 3 tane vardı; biri tam gelişmemişti. 9 mm'de kaldı. Diğer ikisi çatladı. 1 yumurta bile yeter aslında. Yeter ki iyi gelişsin ve çatlasın.

Canim ben asilama yaptircam tekrar. Bu 3. Olacak kismetse tabii. Vardir bundada hayir diyorum ne yapayim. Bu yuzden her gun hastaneye gidiyorum simdilik. Dedim ya c. tesi gunu asilama olacakti dun catlatma ignesi olsaydim..ama yumurtalar kaybolunca o ihtimal yatti gibi gozukuyor. Zaten 5 tanesi buyumesin 2-3 tane olsun yeter. Kaldiki 2-3 yumurtaylada cogul gebelik olma ihtimali yuksek diyorlar. Nasib kismet isi canim. Umarim dedigin gibi olur ve 5 tanesi buyumez ve sadece bir kac taneyle bu ay Rabbim saglicakla yuzumuzu guldurur. Herseyin hayirlisi tabii.

Buarada kanda bazi hormonlara bakiliyormus. Sende oldu mu bu canim? Tam olarak nelere bakiliyor?

iki güne bir e2 diye bir hormon vardı ona bakıyorlardı. Ve de iki güne bir yumurtalara. Benim de üçüncü aşılamam bu. İlk ikisini klomenle oldum ve doktor hiç ilgilenmedi. Bu seferki daha tedaviye başlamadan d vitamini ve inofolic combi kullandırdı.

Bende klomenle asilama oldum o zaman ne bi hormona bakma ne baska birsey..yani 2-3 gunde bir yumurta takibi zamani gelince catlatma ignesi 2 gun sonra asilama..bu ay cok farkli diger seferkilerden. Hem igne kullandigim icin hemde anlattigim gibi durumum biraz karisik oldu bu ay.

herhalde bu yuzden cok heyecanliyim bu ay. Nesine bakiliyor e2 hormonunun? Yani ne cikmasi lazim ya da cikmamasi lazim?

Kusura bakma biraz fazla soru sordum ama cok acemiyim bu igne ve arastirmalar konusunda :S

e2 hormonu ne işe yarıyor bilmiyorum ama sürekli ona bakıyor, iğneye aynen devam edip etmeyeceğimi telefonla bildiriyordu doktor. İğneli aşılama bence çok umut verici canım inşallah senin de yüzün güler. Klomen pek işe yaramıyor Zaten benim bir yumurtam oluyor her ay.

Bakalim canim, umut verici tabii..ne hayallerle basladim bende ignelere..Rabbim insaAllah yuzumuzu guldurur. Henuz kanda birseye bakilmadi bende..bakalim ilerleyen gunlerde bakarlarsa bilmiyorum.

Bakalim canim, umut verici tabii..ne hayallerle basladim bende ignelere..Rabbim insaAllah yuzumuzu guldurur. Henuz kanda birseye bakilmadi bende..bakalim ilerleyen gunlerde bakarlarsa bilmiyorum.
Hiçbir sorunu olmayan çiftlerde iğneli aşılama kesinlikle denenmesi gereken bir yöntemmiş. Ben doktoruma gayet umutsuz bi şekilde bu benim üçüncü aşılamam, direkt tüpe mi geçseydik hocam, zaman kaybı demiştim. O da bu senin ilk aşılaman demişti.

Allah Allah ya..anladigim kadariyla igneli oldugu icin vucut daha cok uyariliyor hormonlarla ve daha cok kontrol altinda tutuyorlar. Isin garibi dedigim gibi daha onceden yutuyordum haplari adetin 3-7 gunler arasi. 10. Gunden itibaren yumurta kontrolu ve sonrasinda 20. Gununde filan asilama oluyordu. Yumurtam cok gec gelisiyordu ve tek yumurta oluordu her zaman.

Bu sefer 10. Gun gittigimde direk sanki 13.-14. Gun asilama olacakmis gibi konustu o kaybolan yumurtalara bakarak. Tabi ertesi gun kaybolacagini nerden bilsin! Madem oyle neden klomen yerine hemen igne vermiyorlarda milleti bu kadar ugrastiriyorlar onca zaman acaba? Gerci igneler cok pahali ve nihayetinde vucuda haplardan daha cok zarar veriyor diye biliyorum..

arkadaşlar merhaba, bugun aşılamamın 22. günü. kanda test yaptırmadım umutsuzluğa düşmemek için. adetimden üç gün geçti, bugün idrar testi yaptırdım. net bi şekilde iki çizgi çıktı. lütfen yardımcı olun hamile miyimdir?

Eger çıktiysa hamilesin dir. Bnm daha adet tarihim gelmeden kanama olmuştu sonra dürüst bu tutmadiginin belirtisi mesela.ama.masaallah snn 22. Gun .kan ver hemen düzenli artış var mı diye baktır.

Eger çıktiysa hamilesin dir. Bnm daha adet tarihim gelmeden kanama olmuştu sonra dürüst bu tutmadiginin belirtisi mesela.ama.masaallah snn 22. Gun .kan ver hemen düzenli artış var mı diye baktır.

çok geçmiş olsun tamam canım yarın ilk işim kan vermek. ama adetimden üç gün geçti. hemen çıkar mı idrar tahlilinde?

Tabi çıkar .çünkü aşılama yani biliyorsun az çok döllenme nin ne zaman olduğunu doktor bize 14 gün sonra kan tahlili yapa bilriisn demişti yerlesme den genelde bi hafta sonra çıkıyor .emin olmak için sabah bi daha idrar tahlili yaparsn ve yine çizgiyi görürsen kan yap bnce ihmal etme. Ki doktor bilgi vermedi mi şu tarihte bak diye?

Merhaba. Iki çizgi çiktiysa hamilesiniz. Yarin kan testi yaptirin mutlaka.

Tebrikler bence hamilesiniz adetinizde gectigine göre kan testi yaptırın. Bizede belirtilerinizi yaziverin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…