Sadece ben mi böyleyim?

derin_elvinnn

Gülümse bitsin karanlık...
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2016
660
959
103
Merhaba arkadaşlar. 38 yaşında iki çocukla yalnız bir anne olarak o kadar boş ve amaçsız hissediyorum ki kendimi. Herşey bir kısırdöngü herşey aynı. Hayattan bir beklentim yok sadece çocuklarımın iyi bir geleceği olsun yeter bana diyorum.
Zaten mutsuz bir çocukluk geçirdim, ardından yanlış evlilikler. Aşka sevgiye evliliğe tövbe ettim. Büyük konuşmak olmasın. Artık hayattan zevk almıyorum herşey çok basit, yüzeysel geliyor bana. Mesela işyerinde insanlar gülüyor, eğleniyor benim içim kaskatı. Bazen özeniyorum evli barklı olanlara. Sonra onlar da boş geliyor. Aşka inancım bitti. Bazen iğrendiğim bile oluyor.
Şükredecek çok şeyim var evet şükürler olsun ama artık sadece yaşamak için yaşıyorum. Hayattan bir zevk almıyorum. Değişir miyim düzelir miyim hiç bilmiyorum.

Rutinden sıyrılın mesela hafta sonu bir parka gidin, tatile gidin ne bilim bir hobi edinin.
Herşeyimiz çok iyi olsa bile insan sürekli aynı kısır döngüden bunalabiliyor.

şu an yapamayıp da evli olunca yapacağınız şey ne?
Sorun birşey yapıp yapmamak değil aslında. Evli olmak da istemiyorum artık zaten. Yediğim kazıklar sanırım depresifleştirdi iyice beni. Ki kendimi bildim bileli mutsuzum. Üstüne yanlış evliliklerde eklenince amaçsız, boş yaşayan bir bene dönüştüm.

Hayatinizda nelerin kotu oldugunu cok iyi biliyorsunuz.. bir haftaligina bunlari rafa kaldirin ve hayatinizin iyi taraflarini dusunun ve yazin hergun.

Bence biraz da mevsimsel biraz da yaş ile ilgili

Sizinle aynı yaştayım

Bende çocuk bir tane ve evliyim

Ama bu sıralar bir tatminsizlik bir mutsuzluk hakim

Sanki hiçbir şey olmamış ömrüm boşa geçmiş gibi geliyor

Bir daha hayata gelsem neyi yapardım sorusuna da bir cevabım yok

Sanki böyle bir arada kalmışlık var

Ben bu yaş dönümlerine inanırım

Bence vücudumuz beynimiz bu aşamada bize bazı mesajlar veriyor da biz alabiliyor muyuz bilmiyorum

Vücut yaşlanıyorum çok geç kalma hayata diyor gibi geliyor bana

Aşka küsmeyin
Çocuklarınızla güzel anılar biriktirin
Evlilik düşünmüyorsanız bile insanlara kapatmayın kendinizi
Aşk insanı tazeler
Kurslara katılabilirsiniz
Bir kurs bile yeter arkadaş edinirsiniz neyden hoşlanıyorsanız onunla ilgilenir
Mesela beni boyama yapmak çok rahatlatır ben olsam resim ya da yağlı boya kursuna falan giderdim tuvale resim yapmaya çalışmak aşırı iyi hissettirir beni
Hayata küsmeyin
Pozitif olun
Gülesiniz gelmese bile gülümseyin geçin donuk olmayın
Beyninizde yenin karamsarlığı atın üzerinizden

Erkek milletinin cogu ayni demeye geldim.. kac evlilik yaptin? Bana ne geliyo biliyo musun? Sanki cikarsiz evlilikler iliskiler eskiden vardi simdi herkes ne alirim ne veririm derdine dusmus gibi.. bu duygularinin evli olmamanla alakasi yok

icinizdeki sevgiyi iki hiyar yuzunden niye öldürüyorsunuz? mutlulugu baska insanlara ve onlarin size olan davranis sekillerine baglamayin.

Ara ara olur ama sürekli olursa bu durum destek almalısınız. Ben de evlenmeden önce depresiftim. Bosanırken de zorlandım ama eskisi gibi depresif değilim. Hayatı yeni fark ettim. Kendimi mutlu edecek şeyleri fark ettim. Yüzme, spor ya da kurslara katılıyorum. Şuna da dikkat ediyorum. Bedenimi ve kafamı çok boş birakmıyorum. Hep bir meşgale oluyor. Evde isem temizlik, tatlı yapıyorum. Dönemsel gerçebilir ama kendi içinize dönüp yüzleşmeye çalışın bazı şeylerle.

Sorun birşey yapıp yapmamak değil aslında. Evli olmak da istemiyorum artık zaten. Yediğim kazıklar sanırım depresifleştirdi iyice beni. Ki kendimi bildim bileli mutsuzum. Üstüne yanlış evliliklerde eklenince amaçsız, boş yaşayan bir bene dönüştüm.

yani nasıl bi amacınız olabilir ki zaten? dünyayı biz kurtarmayacağınız. iş güç, para kazanmak, sonra o parayı harcamak, bu süreç içinde de mutlu olmaya çalışmak... amaç bu işte.

boş yaşıyorum demişsiniz de sokaktaki insanlar da boş yaşıyor. arada tiyatro sinema, otobüsle işe gelirken kitap okumak, hafta sonu ye iç gez. bu yani. çok değişik hayatları yok kimsenin.

Back
X