tamam da konu sahibi de zaten yaşantısı beni alakadar eder ben karar veririm nasıl yaşayacağına demiyor. öyle yaşantısı olan bi kadının eşinin etrafında olmasını istemiyor. sıkıntısı bu. yani ''kadın açık giyiniyor giyinmesin, kadın böyle yaşıyor yaşamasın, kadın normal erkek arkadaşlarına bile böyle davranıyor davranmasın'' demiyor, ''kadın açık giyiniyor böyle yaşıyor ve ben bu yüzden eşimin onunla görüşmesini istemedim'' diyor sadece. sizin için güvensizlik olabilir, siz kıskanç bi insan olmayabilirsiniz, ama herkesten sizinle aynı düşünmesini, aynı huylara sahip olmasını bekleyemezsiniz. kıskanç olmak eleştirilecek bi şey değil. kıskanç olmamakta eleştirilecek bi şey değil. herkesin kendi normali.
ama konu sahibi burda kıskançlığını eleştirin, ya da kızdan rahatsız olmasını eleştirin diye konu açmamış, o konuda kimsenin fikrini merak etmemiş, sadece ''eşim kıza direkt benim istemediğimi, o yüzden görüşmeyi sonlandırdığını söylemiş, söylemesi doğru mu'' diye soruyor.
Eşinin neden görüşmesini istemedigine dair bir soru sormuş ya da bunun yanlışlıgına ilişkin birşey yazmış mıyım?
Bu durum konu sahibiyle eşi arasındaki anlaşmaya dayalı bir meseledir benim için.
Fakat dediginiz gibi etrafında olmasını istemiyorsa daha önce de yazdıgım gibi evet, bu kıskançlıktan ileri gelir, o kadını bilincli ya da bilincdısı olarak ilişkisi için tehdit olarak algıladıgını gösterir.
Güven ilişkisinin tam oldugu bir ilişkide ise karşısındaki kişiye ve özellikle kendine güvenen insan bu bahsettiginiz durumu yogun bir şekilde yaşamaz. Karşısındaki insanın ayrı bir birey oldugunu bilir ve kendi güvensizligi dogrultusunda da kısıtlamalar koymayı kendine hak olarak görmez.
Siz hissedilecegini iddia ediyorsanız ya da tecrubelerinize dayandırıyorsanız bu da sizin karakterinizle ilgili bir değişkendir.
İsteyen istedigi gibi giyinebilir. Kimsenin başkalarının giyimine ya da yaşam biçimine dayanarak hoppa, geniş yaşamak vb nitelemeler yapmaya hakkı olmadıgını söylüyorum.
Forumda küfür sayılabilecek kelimeler kullanılmadıgı için mi size normal geliyor bu yaklaşım?
Bu tanımlamaların ne sınırı ne de sonu var. Kimisi gögüs dekoltesine göre, kimisi de yüzünün görünmesine dayanarak bunları söylüyor ya da karşı cins ile kurdugu iletişime göre kadınların ahlakına dair yargıda bulunuyor.
Oysa bunların her biri tercihtir ve hepsi kişilik hakları dogrultusunda saygıyı hakeder. Bu seçimler o kişiyi ne daha ahlaklı ne de daha ahlaksız yapar.
Fakat bir insan hakkında sırf kendimizle aynı değil diye bu şekilde etiketlemeler yapıyorsak bu, şiddetin bir biçimidir ve dayatma içerir.
Şu savunmanızla herhangi birinin -sizin tabirinizle "açık" ya da kapalı- giyiminden ötürü şiddete maruz kalmasını desteklemiş olursunuz. Başkaları için umursamasanız dahi her an başınıza gelebilecegini düşünerek dikkat etmenizi öneririm.
Ayrıca konu sahibinin sonradan açıkladıgı problemini anlamıyor değilim. Ancak isterse yine böyle bir girizgah yapıp sonra da alakasız bir biçimde kaynanasından dert yanmaya başlasın, aynı noktayı yine eleştirirdim elbette.