• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sadece kısacık bir soru (herkes 2 dk sıını ayırırsa çok sevinirim)

madem gitmediniz diye araya soğukluk girecek
siz de geliyorum deyin..."Biraz zor olacak ama olsun,bi tanecik dayısı var,gitmemek olmaz" deyip herkesi şaşırtın.
Son gün de biraz rahatsız hissettiğinizi,doğum başlar diye korkup gelemediğinizi söylersiniz."çok üzgünüm,hediyesini bile almıştık" falan der taktik yaparsınız:ssz::ssz:
kimse size hiiçbiişi diyemez,sonuçta 9 aylık gebesiniz!
Aslında bu tarz oyunlara hiç gerek yok ama madem "doğuma masraf yapılmadan düğünümü aradan çıkartayım" zihniyetinde bi insan olduğunu düşünüyorsunuz bence bu tarz bi oyun iyi olabilir.Adamına göre muamele yap demişler...

ya belki öyle düşünmüyor belkide düşünüyor bilemiyorum ben kızdığım ve tanıdığım için fikrimi yazdım ...
ama adamına göre muamelede haklısın kimseye hakettiğinden fazlasını vermiyceksin

işte bende bu şekilde oyun yapmayı beceremiyorum tavrım nettir ya belli ederim yada kendimi çekerim ,
ama en ufak bi memnuniyetsizlik belirtisi göstermedim daha doğrusu eşimden fırsat kalmadı

sadece kayınvalidem mahcup bi şekilde bana açıklama yapınca ablan doğumdan sonra daha zor olur dedi vs vs deyince ,ben asıl böyle zor olur ama neyse olan olmuş ,büyümüştü baya çocuk doğru dedim ...

Son düzenleme:
Beni yanlış anlama benimde 2 yaşında oğlum var ve bende 37. haftaya kadar çalıştım, belki benim gebeliğim rahattı bu yüzden bana anlamsız gelmiş olabilir. Sen kendini ağır hissediyorsan onu bilemem herkesin bünyesi farklı tepki veriyor hamileliğe.

Ama gerçekten trip yapmaksa amacın bence yeri değil onu demek istedim.

gebeliğinizde kritik bir durum yokmuş..

yakın yer ise gidip bir 10 dk görünüp takısını takıp evinize dönebilirsiniz.. kimse sizi orda zorla tutmaz kem gözler altında..

biraz daha farklı düşünebilirsiniz bence.:31:

Beni yanlış anlama benimde 2 yaşında oğlum var ve bende 37. haftaya kadar çalıştım, belki benim gebeliğim rahattı bu yüzden bana anlamsız gelmiş olabilir. Sen kendini ağır hissediyorsan onu bilemem herkesin bünyesi farklı tepki veriyor hamileliğe.

Ama gerçekten trip yapmaksa amacın bence yeri değil onu demek istedim.

onlara karşı trip surat yapmıyorum zaten canım ya inan, aman benim yüzümden huzursuzluk çıkmasın hakkımda kötü düşünmesinler diye hep mesafe koyuyorum , zaten eşim ailesine karşı dolu ben biraz üstüne düşsem düğünede gitmez evlerine de ,annesi çağırdığında bile ben zorluyorum gidelim diye ,diğer türlü ne anlamı var ki düşman gibimi olsun ailesi sonuçta atsan atamazsın satsan satamazsın

buraya döküyorum sadece içimi ,düşüncelerimi yazıyorum

Doktor bir yere kıpırdama derken muhtemel şehirlerarasını kasdetmiştir. Yoksa risksiz bir hamilelikte sürekli oturmak, yatmak emboli riskini arttırır ki bu anne hayatı için tehlikelidir.

Açıkcası bende uzak bir ilde diye düşünenlerdenim.

Canınız gitmek istememiş gitmeyin. Kem gözler demişsinizde, bence olmayan bir risk için gelemem hamileyim muhabbeti yapıp kendinize birşeyler yakıştırmayın (hep korkarım böyle şeylerden, döner dolaşır o yalan insanın başına gelir)

Açıkca canım istemiyor dersiniz, eşiniz gider.

şuan 8 inci ayım bitti ,doktor eylül sonundan itibaren biryere kıpırdamayın dedi ,beklenen doğum tarihim 15 ekim

ve bunlar çok öncedden belli olmasına rağmen ,görümcem bu zamana kadar beklettiği çocuğuna sünnet yaptırıyo ( 6 yada 7 ye gidicek galiba) önceden kaynanam olmaz öyle şubatta yapsınlar demişti ama duyduk ki EYLÜL SONU düğün varmış ...

ben de bozuldum açıkçası normal bi zaman olsa bana göre ayarlamak zorunda değil ama sonuçta halim ortada ,kaynanam bana bişey diyemedi ama eşime ilayda oynamaz gelir oturur demiş...

ki kalabalığa gidip oturamam hemde en riskli günlerim ,açıkçası ben gitmek istemiyorum ama nasıl olucak bilmiyorum ,eşime sen gidersin dayısın sonuçta dedim,ben dul adammıyım düşünselermiş ,bizi bilmiyolar mı dedi... bende öyle düşünüyorum bukadar beklenmiş doğumum beklenemez miydi bukadar mı yok sayılıyoruz ...

SİZ OLSANIZ GİDER MİYDİNİZ ?

Ben yorum yapmadan şuan içinde olduğum durumu yazıcam.
Mecburi hizmeti olan bir mesleğim var ve atamada eş durumunu kullanabilmek için 1 ay önce nikah yaptık atama olduktan sonra (hem o arada benim uzmanlık sınavım da vardı) hem de sınavım bittikten sonra düğünü yaparız diye düşündük. (yani nişanlandığımızdan beri böyle düşünüyorduk.)
Bu arada eşimin abisinin hanımı hamile kaldı. Bizim düğün tarihimizle doğumu arasında 10 gün var yada yok. Hem de oldukça uzak şehirlerde yaşıyoruz. Açıkçası bize söylenen net bir şey olmamakla beraber kayınvalideme birşeyler söylenmiştir diye düşünüyorum.
E şimdi onlar gelemeyecek diye ben atandığım yerde eşimden ayrı yaşayıp düğün mü bekleyeyim?
Elbette herkes ister tüm sevdikleri yanında olsun ama birinci öncelik kendi hayatının düzenini sağlamaktır bence.

Çocuk 12 yaşında diyorsun ekim kasımı yani doğumunu bekleseler okullar açılacak, çocuk sen rahatça düğüne git diye okulundan mı kalsın yani???

Bence de git derim ..
1 saat durup gelirsiniz. Zaten durumunuz belli kimse size laf edemez sonuçta. İçinizi ferah tutun kötü niyetli olsa bile onun sorunu. Siz görevinizi yapın, içiniz rahat etsin.
Etraftakilerin de patavatsız düşüncelerine aldırış etmeyin kulaklarınızı tıkayın.

Sizin evladınız tabiki bebeğinizi düşünürsünüz ama görümcenizinde sünnet olacak olan çocuğu sonuçta . Gitmezseniz o da alınır. Belki sahiden düşüncesizlik etti, art niyetli düşündü sizi hesaba katmadı diyelim bırakın herkez kendinden sorumlu ..
Herkezin kendi vicdanı.

Siz kendinize yakışanı yapın derim.

Canım önce karnındaki.. çünkü o şuan savunmazsızz tek guvencesi sensinnn once sen kendini iyi hissedeceksin ki bebişinde huzurlu olsun dediğin gibi tehlikeli gunler ve zaten hamileligin bi agırlıgı var. Bence eşine bu durumu anlat gelmiceni söyle bebişimiz icin saglımız iciin de. O da babası olarak anlayış gösterecektir İnşallah ve aileside:34::34:

Gidin gitmeyin konusu apayrı bir konu sağlık sonuçta bu ama karşı taraf çocuğun okulunu düşünerek bebeğin doğumundan sonra bir tarih seçememiştir diye düşünüyorum ben öncelikle. O yüzden bence altında başka anlamlar arayarak, size karşı yapıldığını düşünerek kendinizi yıpratmayın hiç.

siz olmadanda dugunu yapabılırler sonucta.kendinizi ve bebegınızı rıske atmayın söyleyecegınız seyde cok basit doktor izin vermedi.bebegim herseyden önemli deyip gitmeyın bence.

aynı şehirdeyseniz gidersiniz ne olucak ki,
bir iki saat oturup kalkarsınız...
ama doktorun yataktan kalkmanı yasakladıysa ona bişey diyemem...

Siz hamilesiniz değilmi hasta değil riskli bir hamilelik de değil anladığım kadarıyla e niye gitmeyiceksiniz anlamadım tabii görümcenizle aranızda düğüne gitmecek kadar büyük sorunlar yoksa sonuçta yakın akraba bazı arkadaslar yazmış bebeğinizi riske atmayın diye hayır anlamadım riskli bir hamilelik mi benim doğuma kadar çalışan arkadaşlarım var hamilelikte son günler zordur ama sizde gidip orda iş yapmıyacaksınız heralde bence gidin sonra sizi haksız duruma düşürürler gelmedi diye sağlığınızın müsaade ettiği kadar oturur kalkarsınız bebeğinide sağlıkla kucağına alırsın inşanlah

doktor kipirdama demis ve onlar bile bile dugun yapiyor.ASLA GITMEZDIM.gitmedimde..zaten bisey yerine koyulmuyodum esek gibi gelecek denildi gitmedim.inan bana hic koymadi ama onlara oyle koymuski simdi dis kapinin dis mandali deil ic kapinin geliniyim :)
kizi demedim bak ama gelin olmakta guzel :))))))

Biz düğün yaptığımızda eltim yeni doğum yapmıştı gelemedi ayy kadına bunca zaman sormadım hiç acaba nasıl alındı,keşke onu arayıp sorsaydım ona göre yapardık düğünü gerekirse ertelerdik bir sene ne olacaktı ki.Yeni doğum yapmış lohusa aman Allahım çok zor :) Hahahaha kusura bakmayın ya normalde bu tarz şeyler yazmam.Ama gerçekten konuyu açıp yorumları okudukça daha da komiğime gidiyor pardon :)

şuan 8 inci ayım bitti ,doktor eylül sonundan itibaren biryere kıpırdamayın dedi ,beklenen doğum tarihim 15 ekim

ve bunlar çok öncedden belli olmasına rağmen ,görümcem bu zamana kadar beklettiği çocuğuna sünnet yaptırıyo ( 6 yada 7 ye gidicek galiba) önceden kaynanam olmaz öyle şubatta yapsınlar demişti ama duyduk ki EYLÜL SONU düğün varmış ...

ben de bozuldum açıkçası normal bi zaman olsa bana göre ayarlamak zorunda değil ama sonuçta halim ortada ,kaynanam bana bişey diyemedi ama eşime ilayda oynamaz gelir oturur demiş...

ki kalabalığa gidip oturamam hemde en riskli günlerim ,açıkçası ben gitmek istemiyorum ama nasıl olucak bilmiyorum ,eşime sen gidersin dayısın sonuçta dedim,ben dul adammıyım düşünselermiş ,bizi bilmiyolar mı dedi... bende öyle düşünüyorum bukadar beklenmiş doğumum beklenemez miydi bukadar mı yok sayılıyoruz ...

SİZ OLSANIZ GİDER MİYDİNİZ ?

Ben doğurana kadar gezdim hem de her yere yürüyerek gittim , en uzak mesafeye bile yürüdüm doğumum rahat olsun diye..

Siz sadece salona gidiceksiniz ,, ne varki bunda arabaya binip de salona gitmek orda da oturmak Çok mu Rİskliymiş yani...???

Bence siz gitmemek için hamileliğinizi bahane ediyorsunuz gibi geldi...

Belki görümcenizi sevmiyorsanız o yüzden böyle düşünüyorsunuzdur....Çünkü riskli bi hamilelik olmadığı sürece hiç kimse son ayında kendini eve kapatmıyor...
Doktorlar bile bol bol yürüyüş öneriyor biliyorsunuz...

Gidin gitmeyin konusu apayrı bir konu sağlık sonuçta bu ama karşı taraf çocuğun okulunu düşünerek bebeğin doğumundan sonra bir tarih seçememiştir diye düşünüyorum ben öncelikle. O yüzden bence altında başka anlamlar arayarak, size karşı yapıldığını düşünerek kendinizi yıpratmayın hiç.

çocuğunuokadar düşünen insan bu yaşa kadar bekler mi canım Allahaşkına, bide niye son dakkaya kadar söylenmiyor önceden farklı konuşulup ,şimdi olsa bi derece hadi ekimin yarısında olsun ,zaten bunların aile özelliklerinden biride yumurtayı hep kapıya sıkıtırmak

Ben doğurana kadar gezdim hem de her yere yürüyerek gittim , en uzak mesafeye bile yürüdüm doğumum rahat olsun diye..

Siz sadece salona gidiceksiniz ,, ne varki bunda arabaya binip de salona gitmek orda da oturmak Çok mu Rİskliymiş yani...???

Bence siz gitmemek için hamileliğinizi bahane ediyorsunuz gibi geldi...

Belki görümcenizi sevmiyorsanız o yüzden böyle düşünüyorsunuzdur....Çünkü riskli bi hamilelik olmadığı sürece hiç kimse son ayında kendini eve kapatmıyor...
Doktorlar bile bol bol yürüyüş öneriyor biliyorsunuz...

canım sen yürrsün başkası koşar öbürü takla atar herkesin hamileliği farklı , bende ödem olduğu için doktorum yürümemi önermedi ,oturmam bile yasak ayaklarım aşşağda ,saat 7 buçukta kalktım şu an bile ayaklarım bu saat içinde şişti , öyle salonda falanda olmıycak düğün yazdım zaten önceki cevaplarımda ,ki kaldı ki şu an böyleysem bi ay sonra nolurum siz düşünün ,

Son düzenleme:
Biz düğün yaptığımızda eltim yeni doğum yapmıştı gelemedi ayy kadına bunca zaman sormadım hiç acaba nasıl alındı,keşke onu arayıp sorsaydım ona göre yapardık düğünü gerekirse ertelerdik bir sene ne olacaktı ki.Yeni doğum yapmış lohusa aman Allahım çok zor :) Hahahaha kusura bakmayın ya normalde bu tarz şeyler yazmam.Ama gerçekten konuyu açıp yorumları okudukça daha da komiğime gidiyor pardon :)

çok güzel yapmışsınız afferim ...!

Bence çok ayrıntılı düşünüyorsun..Hem giderdim hem de çatır çatır oynardım..Zaten 8. aydasın doğsa bile riski yok..Bence sen esas karşı tarafa bahane bulmaya çalıştığın için bu tavrı alıyorsun..haydi dürüst olalım..aynı şeyi senin ailenden biri yapmış olsa sorun bile etmezdin..ama eşinin ailesi ne yaparsa hep bir art niyet arar biz kadın kısmı..Bence git..Eşini de zor durumda bırakma..evlilikte senin ailen benim ailem olmaz..sonuçta adamı alırken ailesiyle aldın..ve karnındaki çocuk onların soyundan..belki kızacaksın ama insan önce kendine dürüst olmalı...

Ben özellikle sünneti sizin hamileliğinize denk getirdiğini sanmıyorum. Öyle uygun olmuş öyle olmuş demek ki neden üzerinize alınıyorsunuz haberimiz olmadı diyorsunuz arayıp sizin için uygun mu diye soramazlar ki. Hem bir riskim yok diyorsunuz hem ödem var şu bu var diyorsunuz ödem her gebede olur son aylarda ama hani birkaç saatlik mesafe olur neyse yarım saat yol arabayla gideceksiniz ve gittiğiniz yer salonda olsa bahçede olsa oturacaksınız kaynananızda gelsin kalkmaz oynamaz demiş kimse sizden hizmet ya da göbek atma beklemez ki orada maksat görünmek. Eşinizin sizsiz gitmesi daha mı iyi illa gitmek zorunda yani eşi olmadan gidecek hoş olmaz bence. Bana kalırsa siz zaten tavırlısınız ona karşı o yüzden gitmek istemiyorsunuz peki sizin tarafınızdan birinin sünneti olsaydı ya da nişanı düğünü yine mi gitmezdiniz bence giderdiniz sonuçta uzak biri değil akraba yani. Daha bir aydan da fazla zamanınız var şehir dışı olsa dr izin vermez elbette ama yarım saat nedir ki.

Back
X