• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sadece Nikah Yapmak

holyowl

Guru
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2012
839
1.150
333
Merhaba kk hanımları,
Nişanlıyım, seneye düğünüm olacak allah izin verirse. Yani düğün olacak diyorum ama emin de olamiyorum yapsam mı yapmasam mı diye.
Daha önce evlilik yapmadım. Önceleri düğün için heyecanlarım da vardı fakat şuan bana külfet gibi geliyor düşündükçe geriliyorum.
Nişanım evde oldu söz, nişan bi arada. Kına gecesi de istemiyorum bir düğün olacaktı ama şuan ondan da emin değilim acaba nikah yapıp geçsem mi diyorum. Sonradan içimde kalır mı onu da bilemiyorum.
Konu açmamın sebebi daha önce benim düşündüğüm gibi düğün yapmadan nikah yapan oldu mu? İçinizde kaldı mı? Keşke dediniz mi? Bu konu sizin için evlilik hayatında sonradan problem oldu mu? Yada düğün yapmazsam ne kaybederim o heyecanı yaşamalı mıyım?
Tecrübelerinizden faydalanmak istedim. Teşekkürler

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim kınam olmuştu hemde bol eğlenceli bi kına sonra düğünüm oldu ama keşke düğün yapmasaydık diyorum hep. Nikahı daha sade ve şık buluyorum. Ama sizin kınanız da olmayacakmış. Sonradan pişman olabilirsiniz üstelik eşiniz düğün isteyebilir. Sizin kadar onunda kararları önemli.

Ben söz ve istemeyi evde yaptım. Nişanı aile arasında yemek yiyerek taktık. Düğün yapmayacağım. Sadece nikah ve kokteyl. Bana kalsa bunları da yapmam ama ailem aşırı gelenekçi hepsini istiyor ancak bu kadar indirgeyebildim.

Bu sene evleneceğim Allah izin verirse ve dugunsuz olması için elimden geleni yapacağım.

Bana aşırı gereksiz ve insanlar tarafindan saçma bir şekilde abartilan bir olay gibi geliyor.
Sırf bir gece için bir mekana binlerce lira dokmenin mantığını anlamadım anlayacagimi da sanmıyorum.

Düğüne bu kadar değer verilmesine insanların evli olmasına izin veren şeyin sanki bu aptal dugunlermis gibi nikah kiymalarina rağmen birlikte yasanilmasina izin verilmemesine katlanamiyorum

İnsanların eşyaya taparcasına bir değer ve kıymet vermesini, değersiz nesneler için birbirlerini eleştirmeyi ve uzmeyi kendilerinde hak görmesini, araç olan şeylerin amaclastirilmasini kabullenmekte zorluk çekiyorum.

Bu yüzden ileride dönüp baktığımda pişman olmayacagimi çok iyi biliyorum.

Soyle ki ben masrafinda degilim ama dugun cok cok ugrastirici. organizasyonu, davetlisi, yemegi, stresi derken o kadar stres cekmem istemem.

Ben icin onemli olanlar 1. gelinlik 2.gelinlikle fotograf 3. arkadaslarimla eglence

Soyle yapmak istiyorum ben: Venedik, Porto veya Cesme gibi sokaklari guzel bir yerde acikhava fotograf cekimi yaptircam gelinlikle :KK30: :KK200: Eglence bence olmali, ama stressiz. Nikahtan sonra akraba ve arkadaslarimi guzel, sIK bir fasil restoranina davet ederim mesela. Ya da oldugum sehire yakin bir otele haftasonu icin arkadaslarimi davet edip orda eglenirim. Onemli olan sevdiklerimle eglenmek ve guzel bir ani yaratmak.

Bence o duygu yaşanmalı çok abartıya kaçmadan bütçeyi sarsmadan bir düğün yapılmalı her genç kadının en özel ve güzel günü çoğu ailede düğün yapılmasından yana.

Ben de butceyi zorlamayacaksa olabilir diyorum. Dugun artik eglence amacini coktan asti. Binlerce lira yatiriyor insanlar ama gosteris icin, sevdikleriyle bir arada olmak icin degil. Guzel eglence olacaksa paraya kiyilir ama borcla harcla krediyle, butceyi zorlayarak olmamali bence.

Merhaba kk hanımları,
Nişanlıyım, seneye düğünüm olacak allah izin verirse. Yani düğün olacak diyorum ama emin de olamiyorum yapsam mı yapmasam mı diye.
Daha önce evlilik yapmadım. Önceleri düğün için heyecanlarım da vardı fakat şuan bana külfet gibi geliyor düşündükçe geriliyorum.
Nişanım evde oldu söz, nişan bi arada. Kına gecesi de istemiyorum bir düğün olacaktı ama şuan ondan da emin değilim acaba nikah yapıp geçsem mi diyorum. Sonradan içimde kalır mı onu da bilemiyorum.
Konu açmamın sebebi daha önce benim düşündüğüm gibi düğün yapmadan nikah yapan oldu mu? İçinizde kaldı mı? Keşke dediniz mi? Bu konu sizin için evlilik hayatında sonradan problem oldu mu? Yada düğün yapmazsam ne kaybederim o heyecanı yaşamalı mıyım?
Tecrübelerinizden faydalanmak istedim. Teşekkürler
2 senelik evliyim. Keşke kına + nikah olsaydı sadece diyorum. Nikah yapıp arkasından arkadaşlarınızla yemek eğlence falan olabilir. Küçük düğün gibi bir durum içinizde de kalmamış olur hem.

Düğün var düğün var, biz de bir otelin terasındaki restoranda 70 kişilik bir yemek organizasyonu yaptık. Fonda hafif bir müzik,( gerçi müzisyenler en son Ankara’nın bağları çalıyordu yoğun istek üzerine gitar ve saksafonla😊) sadece yakın akrabalar ve arkadaşlar, nikah memuru otele geldi, gelinliğimi giydim fotoğraflar çekildi. Hiçbir şeyiyle biz uğraşmadık, yorulmadık da herkes de memnun ayrıldı. Sadece nikah olursa ilerde içinde kalabilir, daha butik daha samimi kişilerle böyle eğlence organize edebilirsiniz

Ben de butceyi zorlamayacaksa olabilir diyorum. Dugun artik eglence amacini coktan asti. Binlerce lira yatiriyor insanlar ama gosteris icin, sevdikleriyle bir arada olmak icin degil. Guzel eglence olacaksa paraya kiyilir ama borcla harcla krediyle, butceyi zorlayarak olmamali bence.
Para açısından sıkıntı yok aslında ben kendim geriliyorum hazırlığı, ırtı zırtı:) onun yerine mis gibi balayı yaparım diyorum ama yıllar geçtikçe içimde ukte kalır mı emin de olamadım

Merhaba canım. Bu Ağustos'ta Allah nasip kısmet ederse nikahim olacak. Gram içimde düğün isteği yok zaten. Bir nişan yaptık, küçük çaplı onda bile sinir stres. Ya inan gerek yok. Kına ve sade bir nikah yeter. Bak benim bu sene kinam da olamayacak muhtemelen, sadece nikah inan ki umrumda degil sağlık olsun. Sadece sevdicegimle mutlu mesut yaşamak istiyorum. Ne bileyim gerek yok bence düğün falan boş tantana bence.

Soyle ki ben masrafinda degilim ama dugun cok cok ugrastirici. organizasyonu, davetlisi, yemegi, stresi derken o kadar stres cekmem istemem.

Ben icin onemli olanlar 1. gelinlik 2.gelinlikle fotograf 3. arkadaslarimla eglence

Soyle yapmak istiyorum ben: Venedik, Porto veya Cesme gibi sokaklari guzel bir yerde acikhava fotograf cekimi yaptircam gelinlikle :KK30: :KK200: Eglence bence olmali, ama stressiz. Nikahtan sonra akraba ve arkadaslarimi guzel, sIK bir fasil restoranina davet ederim mesela. Ya da oldugum sehire yakin bir otele haftasonu icin arkadaslarimi davet edip orda eglenirim. Onemli olan sevdiklerimle eglenmek ve guzel bir ani yaratmak.
Hayalim 💞 düğün çok saçma gereksiz geliyor. Dünya parayı insanlar iki göbek atsın halay çeksin diye ve çoğu sevmediğim kişileri eglendirmeye çalışmak için kullanmak içime oturur. Gelinlik bile olmazsa olmaz değil benim için. Şık sade bir beyaz elbise de yeterli. Hatıra olarak çok sevdiğim tarzda bir gelin çiçeği. Bu kadar. Düğünde harcanacak parayla ev alınır, eşya alınır borcsuz, yurtdıșı tatili yapılır.

Back
X