Sadece pazar günü tatil olan iş

showingnoemotions

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2011
2.082
2.014
103
İşsizim (şimdilik aylık 4 bin kazandığım bir işim var, içerik üretiyorum, sigortam vs yok, 4 ay sonrası ne olur bilmiyorum). Bir iş buldum. Sadece pazar günü tatil. Hafta içi 9.30-19, Cumartesi 8.30-18. Maaş 5-7 bin arası demişler. Bana sorarlarsa ne kadar istemeliyim?

İşsizim (şimdilik aylık 4 bin kazandığım bir işim var, içerik üretiyorum, sigortam vs yok, 4 ay sonrası ne olur bilmiyorum). Bir iş buldum. Sadece pazar günü tatil. Hafta içi 9.30-19, Cumartesi 8.30-18. Maaş 5-7 bin arası demişler. Bana sorarlarsa ne kadar istemeliyim?
Çalışma saatleri uzun ama işsizlik her şeyden zor.
Maaş konusunda da onlar zaten bir ücret belirlemişler aslında. Tabanın 5 olması iyi. Sanırım ben 6'nın altında olması yaşam koşullarımı zorlar gibi yuvarlak bir yanıt verirdim.

Ay işsizim önce ki işimden kendi isteiğimle ayrıldım maaşım 3.300 dü ve yemek parası vardı haftasonu yoktu . Birçok kişi için iyi sayılır bir iş ama İstanbul da yaşamak için iyi bir maaş değil üstelik 5 kişilik çalışmam için zorlanıyordum . İş kişiden kişiye değişir senin dediğin maaş bana iyi geldi bir süre denenebilir

Zaten işlerin çoğu sadece pazar dahil, memuriyette var c.tesi- pazar ki oda hepsinde değil. Ne kadar isteyeceğinize biz nasıl karar verelim yanu 😂 işinizi bilmeyiz piyasanizi bilmeyiz 🙄
Cumartesi de tam gün neredeyse. Pazar 12 saat dinlenip tekrar iş başı var. Ki yasal saatleri aştığını bir başka arkadaş demiş.

Cumartesi de tam gün neredeyse. Pazar 12 saat dinlenip tekrar iş başı var. Ki yasal saatleri aştığını bir başka arkadaş demiş.
Yasal saatleri aşıyor evet ama malesef özel sektör genelde böyle ve aşan zaman için mavi yakalara mesai ücreti vardır. siz özellikle pazara vurgu yaptığınız için öyle yazdım.

6 gün ve mesai saatleri benzer ( üstelik pazar yerine salı günü tatildi) bir işte asgari maaşın bir tık üstüne çalışmıştım. Neyini beğenmediniz anlamadım.

Bekarsan tamam da evli ve çocuklu bir kadin için haftada 1 tatil günü olmasi bence sürdürülebilir değil.

Ben de daha önce çalıştım ama cumartesi yarım gündü en azından.
O iş benim yeni girdiğim sektördeki ilk işimdi, cvme yazmak için sabrederek çalıştım. Şimdi gene asgari maaşın bir tık üstünü alıyorum ama saatleri daha az ve rahat buradan da daha iyi bir maaşa geçeceğim inşallah. 5 6 bin tl verirlerse dişimi sıkıp yine yazdığınız çalışma saatlerinde çalışırım.

Sizin durumunzda 4 bin tl kazanıyormuşsunuz, Allah daha çok versin ama sigortasız ve 4 ay sonra ne olacağı belirsizmiş. Bence girin hem sigorta yatar hem de garantisi olur. Alacağınız fazla maaşa taksiye biner, yardımcı tutar kendinizi rahatlatmış olursunuz.

Maaş konusunda şirketler genel olarak ise alacaklari kişiyle uzlaşma içersine girmezler.
Alacaklari pozisyon ve maaş bellidir.
Yapacakları kesinti ve sigorta düzeni belirlenmistir.
Yani sana sormazlar gibime geliyor.

Bence gir, hiç yoktan kişi geçir. Bol bol da para biriktir. Sonra arayış içine girer, daha iyisini bulunca çıkarsin.
En azından kısa süreli çalışacağını bilince 'omur geçiyor' hissin kaybolur

Eğer bekarsanız idare edilir. Evde temizlik yemek vs sorununuz yoksa. Ama evliyseniz çok zor. Ayrıca özel sektörde de küçük işletmelerden bahsetmiyorum cumartesi günü çalıştırırsa mesai vermesi gerekiyor. Yasal değil ama kılıfına ıyduruyorlar. Bazen herşey para değildir. Huzurluysam ve haftasonu çalışmıyorsam idare ederim ben.

Ben asgari ücrete bir sene boyunca hafta sonları kağıt üstünde çalışmıyor olmamıza rağmen hafta sonu etkinliklere gideceğim şekilde çalıştım. 2020 TL için yani. Hafta sonları bazen sadece Ctesi etkinlik vardı, bazen hem Ctesi hem pazar, bazen süreleri çok kısaydı bazen de sabahtan akşama kadar süren cinsten. Üstelik program genelde bir hafta önceden falan belli olduğundan ben özel hayatımda plan yapamazdım. Deneyimim çok azdı deneyim olsun diye yaptım. Şu an o işi yaptığım yerde devam ediyorum görevim değişti artık hafta sonlarım bana ait. Ve her sene maaşa düzenli zam alıyorum. Size gelince, uzun süreli değil ama geçici olarak para kazanmak için yapabilirsiniz bence. Taban 5 bin güzel bir rakam eğer bekar ve borçsuzken. Tabii siz daha iyisini bilirsiniz.

cts yarım gün olsaydı bari🙄 çok yoğun geldi bana çalışma saatleri. Maaş aralığı 5-7 ise siz 8 diyin ki zaten söylediğinizi vermiycekler. Fazla mal göz çıkarmaz😁

Back
X