Sadece primle çalışmak

Beyaz Hatun

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2016
617
1.192
113
32
Hanımlar merhaba, karşıma bi iş fırsatı çıktı eğitim danışmanlığı gibi fakat yer iyi güzel orada sıkıntı yok içindekiler gayet temiz görünüyor. Ben başvurmadım beni bir aile dostumuz önermiş bu iş sahibine. Normalde ağır şrtları olan mağzacılık sektöründeydim fakat maaş + prim alıyordum. Bu adam bana maaş vermem fakat primin olacak diyor. Sizce tercih etmelimiyim ? Yani satış yapabilecekmiyim onu bile bilmiyorum bari ilk ay maaş verin sonra prim sistemine geçelim diyorum yok diyor kabul etmiyor. Ama gelen aramalara cevap veren içerdeki kişiler maaş + prim alıyorlar ben giden aramaları yapıcam yani satış yapmaya çalışcam takdir edersinizki daha zor olacak ve sadece prim sizce ne derece doğru ? Kabul etmeli miyim çok aradayım

Kabul etmeyin, bir sürü arama yaptıracaklar size. Tersleneceksiniz yeri gelecek. Yine de prim için telefona yapışık yaşayacaksınız günde 500 kişi aramanız gerekecek kafa mı dayanır. Aramazsan veya az ararsan paran kesilecek. Baygınlık geçirirsin

Dediğiniz gibi milyonluk ürün elbette değil. Eğitim paketleri olacak bunlar en düşüğü 400 ise en yükseği 4 bin şeklinde. Baremler koydular 5bine kadar %5 , 10 bine kadar %10 15bine kadar %15 prim denildi ama kafam karıştı en azından teşvik için maaş olmalıydı. Bide bu insan hala benim çalıştığımı sanıyor. Yani aile dostumuz öyle söyle demişti. Hani buna rağmen insan derki tamam orayı bırakıp buraya geleceksin madem o zaman ilk ay sana maaş ödeyelim prim olmasın dese ona da tamam. Sonuçta benimde bilmediğim sektör satış

Satış yetenek işi.
Kimi çok iyi pazarlıyor,bir satacakken üç satıyor.
Kimi de itici oluyor.
Yani bu biraz size bağlı.
Çok ısrardan ben kaçarım mesela.
Bende kaçarım. Hatta çoğu telefonu açmam bile. İlk görüşmede bana bize gelen aramalara dönüş yapamıyoruz yoğunluktan onları arayacaksınız dediler, dün gittiğimde ise datalar da buluyoruz onları da arayacaksınız dediler ki hiç sevmemm. Benide olur olmadık yerden aradıklarında sinir olurdum ve kırılgan bi insanım da

Evet bide adam bana diyor ki eğer ki paraya yol parasına vs ihtiyacın olursa avans verirm ama priminden keserim. Ya prim olmasa maaşlı başlasam inanın ilk etapta denemek için bile olsa kabul ederim. Ama maaş da yok prim alcağım meçhul boşa kürek çekmek gibi geliyor dalgamı geçiyor anlamadım ki

Yerinizde olsam kabul etmezdim. Psikolojik olarak çok yıpranırsınız.
Haklısınız. Zaten içim rahat etmiyor hani kabul etme düşüncem olunca içimde bi sıkıntı oluyor. Adamın ısrarını görseniz ama kesinlikle satış var prim alıcaksın emin ol diyor ama işte bişeler eksik geliyor

Sen bilirsin de ben olsam sabit maaşlı bir iş tercih ederim.

sigorta yapacak mı? yapacaksa maaşı bankadan yatırması lazım. bu durumda yatırıp elden geri mi alacak yoksa direkt sigortasız mı çalıştıracak?

bence mantıklı değil.

kabul etmeyin.
başınız çok ağrır çok ağır stres de cabası hiç gerek yok
Haklısınız. Ya ben satış sektörünü istemedikçe karşıma bu alan çıkıyor çıldırıyorum. Sırf tanıdık vasıtasıyla gittim ayıp olmasın diye denemek düşüncesi kafamda oturmuştu yoksa hiççç istemediğim bi alan. Ki ben kabul edecek olsaydım kurumsal bi otomotiv şirketinde de satış için aranmıştım maaş + prim+yol ve yemek herşeyim vardı kabul etmedim değil ki bu işi kabul etmek ruhumu sıkıyor

Kabul etmeyin. Maaş + prim bile sıkıntılı. Dolgun prim ne kadar cazip gelse de işin iç yüzü farklı. İşveren çalışana maaş ödemesi yapmak zorunda ama prim daha ucu açık bir konu, isterse hiç prim ödemeyebilir bir yaptırımı yok. Ki sadece primden bahsediliyor..

sigorta yapacak mı? yapacaksa maaşı bankadan yatırması lazım. bu durumda yatırıp elden geri mi alacak yoksa direkt sigortasız mı çalıştıracak?

bence mantıklı değil.
İlk 2-3 ay sigorta yapmicakmış ben çıkarsam 1 ay çalışıp çıkışm olduğu zaman bunların sigorta puanları düşüyormuş adamın bana dediği öyle. Bide şunu sezinledim benim gözümü boyamak için habire oradaki çalışanların kazandıklarını söylüyor, çaycı ablamız bile evini aldı şimdi şu arabaya biniyor vs vs göz boyama çabası vardı. Yani sen hayli hayli kazanırsına getiriyor lafı

Aramayı çok yap diye prim diye tutturuyor, maaş verirsem az arar günde 500 kişi aramaz zaten maaşım yatacak diye 3-5 kişi arar diye düşünüyordur. Kabul etme. Net bir şekilde hayır demesini bilin yoksa bu kişi iliğinizi sömürecek, tatil bile vermez belki. Bunlar böyle, tanıyorum böyle birilerini. Pişman olursun çalıştığın güne.

çaycı abla da mı primli çalışıyormuş?
ne saçma şey.
sigorta puanı diye bişey duymadım varsa bile beni de sizi de ilgilendirmez, sigorta hakkınız.
kesinlikle uzak dur.

Bende şart sundum. Madem prmle çalışcam maaş da olmicak o zaman benim eşim öğretmen hafta sonu gelmem öyleyse dedim. Ona da hayır diyor en yoğun cumartesi günüdür diyor o gün mutlaka arama yapılması gerekir çoğu çalışan evde oluyor diyor. Acil günlerde pazar da çağırabilirlermiş. Bir kaç kişiyle bu iş için görüşmüşler fakat bana çok ısınmışlar (yersen) yapabileceğime inanıyorlarmış. (Kimsenin işine gelmedi demiyorda)

çaycı abla da mı primli çalışıyormuş?
ne saçma şey.
sigorta puanı diye bişey duymadım varsa bile beni de sizi de ilgilendirmez, sigorta hakkınız.
kesinlikle uzak dur.
Hiç sorma, kesinlikle saçmalığın daniskası. Aynenn benim iç sesimde uzak dur diyor zaten eşim istersen dene dedi ama o benden dolayı dene diyor deneme boşver dese yarın bigün senin yüzünden diceğimden korkuyor karışmıyor o sebeple

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…