Sadece primle çalışmak

Ay sonunda en azından asgari ücretten SGK yapıp size asgari Ücret ödemesi gerekiyor.
Onu nasıl halledecek
İlk 2-3 ay sigorta yapmicam diyor zaten nolır nolmaz belki olmaz çıkarsın veya satış yapamazsın biz çıkartırız o sebepten sigorta da yok diyor. Neresinden tutsam elimde kalıyor o derece tuhaf bi iş

Aynen öyle. Bende ilk görğşmeye giderken dedimki kendi kendime hiç olmazsa sabit maaşım olur asgari ücret bile olsam kenara bi kaç ay para atarım birikimimize ekleriz diye düşünerek gittim neyle karşılaştım :) hayır diyorum madem maaş yok o zaman ben hafta sonu gelmem. Ona da yok diyorlar eee burda benim kazancım ne olacak koca bir hiç. Dediğiniz gibi sabit maaşım olsun ne iş yaptığım önemli bile olmaz ama maaş bile yok.

Baska bir enayi bulmalarini soyleyin.cok sinir oldum işsiz insanlari su vicdansizliga mecbur birakmalarina.sizin isiniz varmis kabul etmeyeceksiniz ama elbet biri cikip tamam diyecek caresizlikten.
İşim yok benim de ben ayrıldım 5 ay oldu ama adama öyle dedik ona rağmen maaş teklif etmedi olaya bak :)

Sakin yapma. Yasal bile degil. Modern kölelikten baska birsey degil. Calisiyorsan, maas almalisin nokta. Prim adi üstüne, maasin üstüne primdir. Ve öyle milletin özel hayatini sana malzeme etmesi (ona ne ki cayci ablanin ev almasi) hiç, hiç hos degil. Sakin bu ise girme, tanidik vasitasi ile olmasi hiç önemli degil. Cok mutsuz olursun orda.

İlk 2-3 ay sigorta yapmicam diyor zaten nolır nolmaz belki olmaz çıkarsın veya satış yapamazsın biz çıkartırız o sebepten sigorta da yok diyor. Neresinden tutsam elimde kalıyor o derece tuhaf bi iş
Hiç girme
Asgari ücrete kasiyerlik yapsan daha karlısın. Bundan da eline kalacak olan ancak o kadar olur zaten.

Aynen öyle bende çok irite oldum zaten bana çaycı ablanın evinden arabasından bahsediyor gözüme bişeleri sokmaya çalışıyor. Haklısınız modern kölelikten başka bişe değil bunlar için okumadım ki ben ..

Egitimsiz insanda bu muamelyi hak etmiyor. Kölelik bu. Bunun egitmlisi,egitmsizi olamaz.
Baska bir üyenin dedigi gibi, çok uyanik. 2-3 ay sigorta ödemeyecek, sonrada siz isten bikip çikarsaniz. Tekrar baska eleman gelecek öyle 2-3 ay oda sigortasiz çalisacak.

Aslinda böylelerini sikayet etmelisin. En azindan bu üstteki yazdigim kisir döngüsü durar.

Tabiki kabul etmeyin öyle ismi olur yeri gelecek 300_400 kisiyi ariyacaksiniz belki aradiginizin kaci ürün alacak ozellikle de telefondan bircogu bakmiyacak belkide millet magazadan bile ürün alirken 40 kere dusunup aliyor degil mi.

Bence aşırı saçma bir teklif... Adam sonuçta seni orada çalıştırıyor ama maaş işine gelmiyor. Emin ol primlerden maaştan daha çok kazanabilecek olsan adam sana maaş bağlardı

Şimdi eminim çeşitli hesaplarla senin aslında prim ile maaştan daha çok kazanacağını falan söylemişlerdir. Bana saçma geldi. Hem sigorta ne olacak?

Git bacım kendine maaşlı bir iş bul. Sonra stres yaparsın sonuçta satış yapmadın mı prim de alamayacaksın ?

Şu aramalı işi bi ben yapamam bazen operatörlerden arıyorlar en son yüzlerine kapamak zorunda bırakıyorlar o kadar ısrar olur mu ya belki durumum yok ama niye şoyle iyi ama niye böyle guzel diye diye en son kapatiyorum

Kabul etmeyin sadece siz bırakana kadar biri arama yapsın derdindeler. 5 kuruş kazanamadan ayı kapatabilirsiniz. Ne demek maaş yok, haftasonu geleceksin. Modern kölelik değil mi bu?

Matematik öğretmeniyim atanmadan önce yine tanıdık aracılığıyla etüt merkezinden ders teklifi gelmişti 2 vesait gidiş neredeyse 1 saat yol uzaklıkta. Yapılan teklif yemek ve yol ücreti başka birşey yok karın tokluğu anlayacağınız. Gerçekten çok sinir bozucuydu böyle iş verenler oluyor boşverin ve hakkınızı alacağınız işler çıkar inşallah karşınıza

Asla kabul etme.
Düzgün bir iş yeri/ iş sahibi olsa zaten asgari ücret artı prim verirdi.
Hadi diyelim ki ilk 1 ay primle maaş 7 bin TL oldu 2ci ve 3cu ayda aynı performansi gosteremezsen o ilk 7bin TL'yi 3e bölüp 3 aylık maaş yapmış olucaksin bu da yine 2 bin TL'ye denk gelicek üstüne stress acaba bu ay aç kalicakmiyim diye.
Ayrıca telemarketing pazarlamanın içindeki en zor en leş bölüm kazandığın parayı zaten psikologa ya da doktorlara harcarsin stressden ya midene vurur ya egzaman falan cikar.

Oy kabul etmeyin o ne. 1 ay boyunca konuşup belki sadece 500 tl alacaksınız. Olur mu öyle. Minimum rakam olmalı.

Emin çok ağır bi iş ve bin pişman olursunuz

En az asgari ücret arti sigorta. Prim usulü adam çalıştırma diye bir şey yok iş kanunumuzda. O bedavaya koşturtacak adam arıyor.

Çok teşekkür ederim hepinize kızlar. Bi aklım dene en azından deneyimlemiş olursun derken diğer yanım saçmalama böyle iş mi olur motivasyonun bile olmaz ay sonunda alacağın belli bir maaş olmayınca dedi. Ve sizinde dediklerinizi dikkate alarak kesinlikle kabul etmediğimi söyledim. Bide bana adam diyorki ok sorun değil. Töbe yarabbii sanki özür diledik ay gıcık oldum iyiki reddettim :)))

Bir dönem emlakçılar böyle maaşsız çalıştırıyordu elemanlarını,onlar bile zorlandı. Arkadaşım çalıştı,yeri geldi sattı kazandı ki ev ,dükkan vb şeylerdi sattığı primi yine iyiydi tabi satış yapabilirse ama yeri geldi hiç satamadı ve elindeki de uçtu gitti.
Sizin tutarlar çok düşük zaten,birde kota koymuşlar asla kabul etmeyin,çok amiyane bir tabir olacak kusura bakmayın ama cidden binmeye alçak eşşek arıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…