Sadece şekeri bırakmak

Shusui

Guru
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2010
2.772
8.402
358
Mersin
Kızlar merhaba. That sugar filmi izledim ve yaşadığım bütün sağlık sorunlarının resmen şeker yemekten kaynaklandığını öğrendim. Direk şekeri bıraktım. Bugün tam bir hafta oldu. 1 gram şeker tüketmedim. Paketli gıda, soslar, tatlılar sıfır. Şekeri bırakmak isteyenler için biraz deneyimlerimden bahsedeyim.

İlk üç gün kolaydı. O kadar etkilenmedim. Bolca etiket okuyup gerçekten ne yiyebilirim telaşı vardı. 4. gün sabahtan itibaren acayip tatlı isteği ve baş ağrısı vurdu. Gün içinde toplam 2 mandalina yedim. Meyveyle alınan fruktoza okeyim. Yatana kadar arandım. Resmen regli öncesi krizi gibiydi. 5. Ve 6. gün ağzımda şeker tadıyla uyandım. Ara ara aklıma gelsede kızımla dışarlarda takılıp, bolca su içip oyalandım. Ve bugün :D Sabah bir uyandım,nasıl sinirliyim anlatamam. Sanki gece boyu kavga etmişim. Eşime bana yaklaşma bak dedim direk topukladı :) akşam yemeğinden sonra geçti, sakinleştim.

İlk hafta böyle. Bir ay bırakmayacağım en az. Küçük kızım olduğu için yapmak zorundayım tatlı matlı ama dayanacağım ve yarın sabah tartılacağım. Bakalım ekmek pilav kesmeden de kilo vermiş miyim :)

Bugün 2. hafta bitti. Başka hiçbir şeye dikkat etmeyerek, hatta bolca ekmek pilav falan yememe rağmen 3 kilo verdim. Kilodan öte tatlı isteği sıfırlandı. Artık canım gram tatlı istemiyor :) bir ay bırakmayacağım, bakalım ne olacak.

Tebrik ederim, harika bir başlangıç yapmışsın :KK9: Yaklaşık 4 aydır hiç şeker tüketmiyorum,hastalıklarım azaldı, hafifledim..Böyle devam edebiliriz umarım :dua:

Tebrik ederim, harika bir başlangıç yapmışsın :KK9: Yaklaşık 4 aydır hiç şeker tüketmiyorum,hastalıklarım azaldı, hafifledim..Böyle devam edebiliriz umarım :dua:
Çok teşekkür ederim :KK19: eşime diyorum sanki dinçleştim, daha rahat kalkıyorum sabah, daha iyi gibiyim diye psikolojik o diye dalga geçiyor benimle. Gerçekten 16 günde bile enerji artışı oldu bende, sizde de olmuş muydu dinçlik?

Çok teşekkür ederim :KK19: eşime diyorum sanki dinçleştim, daha rahat kalkıyorum sabah, daha iyi gibiyim diye psikolojik o diye dalga geçiyor benimle. Gerçekten 16 günde bile enerji artışı oldu bende, sizde de olmuş muydu dinçlik?
İnanılmaz dinçleştirdi beni, hiç üşenmeden yürüyüşüme çıkıyordum, üşenmeden özel diyet yemekleri yapıyordum ama vücudum da alıştı sanki artık üşenmeye yorulmaya başladım :D Ama artık şeker istemiyor canım, tatlı şeyleri çok az tüketsem hemen kesiliyorum midem bulanıyor.

Kızlar merhaba. That sugar filmi izledim ve yaşadığım bütün sağlık sorunlarının resmen şeker yemekten kaynaklandığını öğrendim. Direk şekeri bıraktım. Bugün tam bir hafta oldu. 1 gram şeker tüketmedim. Paketli gıda, soslar, tatlılar sıfır. Şekeri bırakmak isteyenler için biraz deneyimlerimden bahsedeyim.

İlk üç gün kolaydı. O kadar etkilenmedim. Bolca etiket okuyup gerçekten ne yiyebilirim telaşı vardı. 4. gün sabahtan itibaren acayip tatlı isteği ve baş ağrısı vurdu. Gün içinde toplam 2 mandalina yedim. Meyveyle alınan fruktoza okeyim. Yatana kadar arandım. Resmen regli öncesi krizi gibiydi. 5. Ve 6. gün ağzımda şeker tadıyla uyandım. Ara ara aklıma gelsede kızımla dışarlarda takılıp, bolca su içip oyalandım. Ve bugün :KK70: Sabah bir uyandım,nasıl sinirliyim anlatamam. Sanki gece boyu kavga etmişim. Eşime bana yaklaşma bak dedim direk topukladı :) akşam yemeğinden sonra geçti, sakinleştim.

İlk hafta böyle. Bir ay bırakmayacağım en az. Küçük kızım olduğu için yapmak zorundayım tatlı matlı ama dayanacağım ve yarın sabah tartılacağım. Bakalım ekmek pilav kesmeden de kilo vermiş miyim :)
buradan okuyunca bende izledim belgeseli ve çok etkilendim. 3 gündür bende şekersiz besleniyordum belgesel daha motive olmamı sağladı.takipteyim sizi bakalım kaç kilo vereceğiz.he bu arada 3 günde bende 700 gr vermişim gerçekten işe yarıyor

buradan okuyunca bende izledim belgeseli ve çok etkilendim. 3 gündür bende şekersiz besleniyordum belgesel daha motive olmamı sağladı.takipteyim sizi bakalım kaç kilo vereceğiz.he bu arada 3 günde bende 700 gr vermişim gerçekten işe yarıyor
İnşallah bırakmadan devam edebiliriz. Bugün 18. gün baya baya alıştım ben valla. Yalnız 6. gün ile 10.gün arası fena uyararayım :D

İnşallah bırakmadan devam edebiliriz. Bugün 18. gün baya baya alıştım ben valla. Yalnız 6. gün ile 10.gün arası fena uyararayım :KK70:
sağlıklı olmak için bırakmak istiyorum aslında şekeri ama son zamanlarda aldığım 4 kiloyu vermek bonusu olacak inşallah

sağlıklı olmak için bırakmak istiyorum aslında şekeri ama son zamanlarda aldığım 4 kiloyu vermek bonusu olacak inşallah
Bende aynı durumdan bırakmak istedim. Anneme açlık kan şekeri vereyim, zaten insülin direncim var şeker mi oldum acaba, tiroidim mi bozuk, vitaminim mi düştü falan derken bütün sorun bu olabilir resmen. Bir ay 2 haftada bile rahatladım, bakalım ay sonu nasıl olacak.

Bende aynı durumdan bırakmak istedim. Anneme açlık kan şekeri vereyim, zaten insülin direncim var şeker mi oldum acaba, tiroidim mi bozuk, vitaminim mi düştü falan derken bütün sorun bu olabilir resmen. Bir ay 2 haftada bile rahatladım, bakalım ay sonu nasıl olacak.
hadi hayırlısı hem sağlıklı hem fit olmak istiyorum artık

Merhaba ben de kışın 60 gün kadar ara vermeden şekersiz beslenmiştim. Gerçekten dinçlik ve hafiflik hissi ilk haftadan bile fark ediliyor. Sonra tatil vs. araya girince bozuldu. Paketli gıda tüketimim hiç yok ama ara sıra evde tatlı yapıp birer ikişer lokma yiyorum. Eskisine göre bakarsak inanılmaz bir şekilde azalma söz konusu, eskiden gömülerek yediğim çikolatalı tatlılar falan şuan bir kaşık alsam bile inanılmaz tatlı geliyor. Bu aralar tekrar kesmeye çalışıyorum. Konuya düzenli yazılırsa belki bana da faydası olur motivasyon için:KK23:

Merhaba ben de kışın 60 gün kadar ara vermeden şekersiz beslenmiştim. Gerçekten dinçlik ve hafiflik hissi ilk haftadan bile fark ediliyor. Sonra tatil vs. araya girince bozuldu. Paketli gıda tüketimim hiç yok ama ara sıra evde tatlı yapıp birer ikişer lokma yiyorum. Eskisine göre bakarsak inanılmaz bir şekilde azalma söz konusu, eskiden gömülerek yediğim çikolatalı tatlılar falan şuan bir kaşık alsam bile inanılmaz tatlı geliyor. Bu aralar tekrar kesmeye çalışıyorum. Konuya düzenli yazılırsa belki bana da faydası olur motivasyon için:KK23:
2 ay güzel zaman, demekki iradeniz güçlüymüş. Ayrıca bizim mutfakla tatlı yememekte pek mümkün değil, zira güzel günde tatlı, kutlama da tatlı, ölüde tatlı, her yerde her zaman her aktivite tatlı bahanesi :)
Bende evde tatlı yapıyorum. Hem eşim bayılır hem 19 aylık kızım var ama henüz hiç yemedim. Kendime aman hep aynı şey, çok yedik bugüne kadar, boşver diyorum.

1 2 lokmayla başlıyor hep sonra giderek daha çok yemek istiyorsunuz. tatlı tatlının mayasıdır der karatay hoca.Aman deyim o bir iki lokmayı bile bırakın hadi hep birlikte motive olalım bu başlıkta.2 ay bırakmışsınız zaten daha önce çok iyi bir süre.

1 2 lokmayla başlıyor hep sonra giderek daha çok yemek istiyorsunuz. tatlı tatlının mayasıdır der karatay hoca.Aman deyim o bir iki lokmayı bile bırakın hadi hep birlikte motive olalım bu başlıkta.2 ay bırakmışsınız zaten daha önce çok iyi bir süre.

Çok haklısınız valla. Insanın damağı o bir iki lokmayla bile şekere alışıyor ve onu istiyor. Ben bu aralar o istegimi tahin pekmezle gideriyorum, şimdilik iyi gidiyor bakalımm

cevap gelmediğine göre kötü geçmiş.ben hiç şeker tüketmedim maşallah diyeyim iyi geçti bol yürüyüş yaptım ama yinede hiç gr oynama yoko_O

Bugün 2. hafta bitti. Başka hiçbir şeye dikkat etmeyerek, hatta bolca ekmek pilav falan yememe rağmen 3 kilo verdim. Kilodan öte tatlı isteği sıfırlandı. Artık canım gram tatlı istemiyor :) bir ay bırakmayacağım, bakalım ne olacak.

Bende bugün başladım
Ama akşam unutup salep içtim :D

Back
X