- 5 Mart 2018
- 1.394
- 1.355
- 53
- Konu Sahibi Temiznevresimkokusu
-
Asıl patronla sorunum olmadığı için ve arkadaşıma sorun olmasın,üzerine gelmesinler diye şikayetçi olmadım.Şikayet ederim ben ne saçma bir yer.arkadaşınızla ne ilgisi var hakkınızı savunun.
Herkese merhaba. Sırf bu derdimi yazabilmek için üye oldum. Biraz uzun bir derdim var kısaltılacak gibi değil.
Ben yeni mezun Metalürji ve Malzeme Mühendisiyim.
Arkadaşımın çalıştığı şirket üretim mühendisi aradığı için iş görüşmesine çağırdılar ve gittim. Yeni mezunum ve tek beklentim bir şeyler öğrenmekti.Çok pahalı ekipmanlar ve çok temiz bir şirket.. Dedim ki buradan öğreneceğim çok şey var. Şirketin sahipleri kardeş ve büyük olan asıl patron. Diğeri ise genel müdür yardımcısı. Genel müdür yardımcısı ile konuştuğumda '' Burada herkes mesaiye kalıyor ve mesai ücreti veriyoruz. Sana da 1750+mesai verelim '' dedi. Bende yol masrafım olmadığı için ve arkadaşım da aynı şekilde mesai ile 2500 aldığı için kabul ettim.Çünkü sektör hiç bilmediğim bir sektördü ve kendimi geliştirebileceğim bir şirketti.
Neyse..
Başladığım ilk gün bu genel müdür yardımcısı atölyede yanına çağırarak ''Beni görüp neden gelmiyorsun ? Ayakkabıların ne öyle ya çocuk ayakkabısı gibi? (lacivert düz spor ayakkabı) Şu atölyedeki saat neden çalışmıyor ? '' gibi sözler sarfetti. Yemekhanede herkesin içinde ustabaşına ayakkabısını değiştirsin.Bi ayakkabı alalım dedi.
Bir müşterinin yanında X hanımda fizik yok.Bizim burda kendimize dikkat etmemiz gerekiyor.Özenli olmamız gerekiyor dedi.
2. Hafta aynı kişinin yanında ''Anladık X hanımın 2 ayakkabısı var. X hanım sana ayakkabı alalım''dedi. Kusura bakmayın ben bunu kabul edemem dedim.O zaman sen bana alacaksın bak ayağımdakinin lacivertini istiyorum 480 tl alacaksın'' dedi.
Ve ben 2. hafta başladığında mesai almayacağımı çünkü sadece kalite kontrolcülerin mesai aldığını öğrendim. Ve 2. Hafta hala SSK yapılmadığı için sorduğumda daha değil dendi. Bende şalter attı.
Bütün bu olayların üzerine 2. hafta çarşamba günü istifa ettim. İK'ya müdüre ve patrona anlattım. Günde 12 saat 1750 TL'ye it gibi çalışacak başka salak bulamayacakları için hepsi gitme çözelim diye ısrar etti.
Ve Muhasabeci beni çalıştığım günün ücretini vermek için çağıracağını söyledi. Fakat dün arkadaşıma sorduğumda musasebeci '' Ben yanlış söylemişim. 15 gün dolmadan kendi çıktığı için ücret veremiyoruz '' dediler.
Haram ettim hakkımı. Helal etmiyorum. Sizce ben ne yapayım. Sigoortasız çalıştırdıkları için şikayet et öyle çık dedi çevrem ama arkadaşıma zarar vermemek için böyle birşey yapmadım.
Açık açık söyledim patrona. Siz benim bilgimi tecrübemi satın alabilirsiniz,karakterimi alamazsınız.Bana ayakkabı almakta kimsenin haddi değil'' diye söyledim.Canım zararın neresinden dönülse kardır. Para kazanacağım diye psikolojinden ya da karakterinden olmana değmez. Sen ucuz kurtulmuşsun bu açıdan bak. İnşallah gönlüne göre bir yer bulursun :)
Asıl patron ile elektriğimiz çok tutmuştu. Üniversite hocası gibi anlatıyordu bana prosesleri. Ve ben artık dayanamayacağım hale geldi diye birden çıktım. Bekleyemedim. Yani bu adamın son gün yaptığı şeyi hazmedemedim. Ondan önceki süreçte bi kaç gün önce öğrenmiştim mesai ve ssk olmadığını.Ona istinaden dedim arkadaşım zarar görmesin diye.Giydigin ayakkabiya ve fizigine laf edilmis.Onu gectim mesai var ucreti yok.Sigorta yok ve parani vermediler.Ve sen hala arkadasini dusunuyorsun pesss.
İş yerinde kamera yok. İspat edebilir miyim çalıştığımıSigortasizz calistirildiginiz icin sikayet edin
Calistiginiz kadar günün sogortasi yatiriliyor bildigim kadariyla
Ve isverene cezası büyük
Sigortasizz calistirildiginiz icin sikayet edin
Calistiginiz kadar günün sogortasi yatiriliyor bildigim kadariyla
Ve isverene cezası büyük
Açık açık söyledim patrona. Siz benim bilgimi tecrübemi satın alabilirsiniz,karakterimi alamazsınız.Bana ayakkabı almakta kimsenin haddi değil'' diye söyledim.
İş yerinde kamera yok. İspat edebilir miyim çalıştığımı
Zamanında senin gibi düşündüm ve şikayet etmedim şimdiki aklım olsa ederdim.Asıl patronla sorunum olmadığı için ve arkadaşıma sorun olmasın,üzerine gelmesinler diye şikayetçi olmadım.
İnanın 3-5 kuruşunda değilim. Ama o benim alın terimdi.
Asıl patron ile elektriğimiz çok tutmuştu. Üniversite hocası gibi anlatıyordu bana prosesleri. Ve ben artık dayanamayacağım hale geldi diye birden çıktım. Bekleyemedim. Yani bu adamın son gün yaptığı şeyi hazmedemedim. Ondan önceki süreçte bi kaç gün önce öğrenmiştim mesai ve ssk olmadığını.Ona istinaden dedim arkadaşım zarar görmesin diye.
Büyük bi sirket dediniz diye okudum sanki kamera illaki vardir,giris cikislarda bile olsa yeterİş yerinde kamera yok. İspat edebilir miyim çalıştığımı
Biz yeni bi eleman almistik aksam vardiyasinda calisacakti+1
Diger edepsizlikleri geciyorum, zaten sigortasiz eleman calistirmak basli basina buyuk bir suc
Asıl patronla sorunum olmadığı için ve arkadaşıma sorun olmasın,üzerine gelmesinler diye şikayetçi olmadım.
İnanın 3-5 kuruşunda değilim. Ama o benim alın terimdi.
Ben olsam direk şikayet ederim. Bildiğin psikolojik şiddet görmüşsün ve anladığım kadarıyla oradaki diğer kadınlar da görüyor.Herkese merhaba. Sırf bu derdimi yazabilmek için üye oldum. Biraz uzun bir derdim var kısaltılacak gibi değil.
Ben yeni mezun Metalürji ve Malzeme Mühendisiyim.
Arkadaşımın çalıştığı şirket üretim mühendisi aradığı için iş görüşmesine çağırdılar ve gittim. Yeni mezunum ve tek beklentim bir şeyler öğrenmekti.Çok pahalı ekipmanlar ve çok temiz bir şirket.. Dedim ki buradan öğreneceğim çok şey var. Şirketin sahipleri kardeş ve büyük olan asıl patron. Diğeri ise genel müdür yardımcısı. Genel müdür yardımcısı ile konuştuğumda '' Burada herkes mesaiye kalıyor ve mesai ücreti veriyoruz. Sana da 1750+mesai verelim '' dedi. Bende yol masrafım olmadığı için ve arkadaşım da aynı şekilde mesai ile 2500 aldığı için kabul ettim.Çünkü sektör hiç bilmediğim bir sektördü ve kendimi geliştirebileceğim bir şirketti.
Neyse..
Başladığım ilk gün bu genel müdür yardımcısı atölyede yanına çağırarak ''Beni görüp neden gelmiyorsun ? Ayakkabıların ne öyle ya çocuk ayakkabısı gibi? (lacivert düz spor ayakkabı) Şu atölyedeki saat neden çalışmıyor ? '' gibi sözler sarfetti. Yemekhanede herkesin içinde ustabaşına ayakkabısını değiştirsin.Bi ayakkabı alalım dedi.
Bir müşterinin yanında X hanımda fizik yok.Bizim burda kendimize dikkat etmemiz gerekiyor.Özenli olmamız gerekiyor dedi.
2. Hafta aynı kişinin yanında ''Anladık X hanımın 2 ayakkabısı var. X hanım sana ayakkabı alalım''dedi. Kusura bakmayın ben bunu kabul edemem dedim.O zaman sen bana alacaksın bak ayağımdakinin lacivertini istiyorum 480 tl alacaksın'' dedi.
Ve ben 2. hafta başladığında mesai almayacağımı çünkü sadece kalite kontrolcülerin mesai aldığını öğrendim. Ve 2. Hafta hala SSK yapılmadığı için sorduğumda daha değil dendi. Bende şalter attı.
Bütün bu olayların üzerine 2. hafta çarşamba günü istifa ettim. İK'ya müdüre ve patrona anlattım. Günde 12 saat 1750 TL'ye it gibi çalışacak başka salak bulamayacakları için hepsi gitme çözelim diye ısrar etti.
Ve Muhasabeci beni çalıştığım günün ücretini vermek için çağıracağını söyledi. Fakat dün arkadaşıma sorduğumda musasebeci '' Ben yanlış söylemişim. 15 gün dolmadan kendi çıktığı için ücret veremiyoruz '' dediler.
Haram ettim hakkımı. Helal etmiyorum. Sizce ben ne yapayım. Sigoortasız çalıştırdıkları için şikayet et öyle çık dedi çevrem ama arkadaşıma zarar vermemek için böyle birşey yapmadım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?