saf mıyım, iyi niyetli miyim yoksa dümdüz salak mıyım

Her bir kelimenizde o kadar haklısınız ki. Yarın aynı kazık ona atılabilir. Bence haksızlığa susmak ve hak aramaya engel olmak demek o insanların suçuna ortak olmak demektir.
Bugün benim emeğimi çalan yarın seninde emeğini çalar. O arkadaşım bana alacağın pek birşey yok diyor ki o insan benim gönlü ne kadar bol insan olduğumu çok iyi biliyor. O benim evimde sınav zamanları kaldı ben elini cebine bile attırmadım.
Ona yapılsaydı bu hareket ki kendisi paraya çok kıymet verir son derecede cimridir. Hakkini almadan asla bırakmazdı.
Allah razı olsun bana iş buldu.Onceleri senin canını sıkıyorlar mi dediğimde benlik sorun yok ki diyen kız şimdi bunları söylüyor.
Ben sana kefil oldum yapma diyor. Ben hırsızlık yapmadım,terbiyesizlik yapmadım. Onun bana kefil olmasini etkileyecek tek bir hareket yapmadım.
Ki oda bana orası için kefil olmuştu. Cok iyi insanlar diye. Onlar iyi insan çıkmadı peki nerde senin kefilliğin.
O kişiye yaptığının onlara ortak olduğunu söyleyerek bundan sonra hayatımın hiç bir alanında onu istemedigimi söyleyerek hayatımdan çıkartmak istiyorum.
Bana engel olarak o da bir parça suçlu oluyor

hemen 170'i arayıp şikayet ediyosun. hiç çekinme.
Canım sen bunu yaptığın anda benim ordan çıkmam gerekecek ben sana kefil olduğum için girdin sen oraya ve böyle bişey olması durumunda işin ucu direk bana dokunacak ha alacağın para değilse mesele ben uzatmanı istemem böyle olayların olacağını tahmin edebilseydim hiç söylemezdim sana zaten ben kendimce bi pişmanlık ve sana karşı bi mahcupluk yaşadım sadece 1hafta kaldın orda alacağın para tahmin ediyorum ki hiç bişey olmayacak eğer beni arkadaş kardeş olarak sayiyosan yapma bunu ha dersen ki sende umrumda değilsin ben gidip şikayetimi ederim diyecek bişeyim olmaz ama az çok birbirimizin üzerinde hakkımız var biraz kıymetim varsa senin gözünde uzatma lütfen dediğim gibi bunu yapman demek benim orda bir dakika bile durmamam demek.

Arkadaşım bunu yazmış paramı istediğimi aksi taktirde şikayet edeceğimi soyledigimde

o para senin hakkın. bi haftalık para 400küsür eder. bilmiyorum, arkadaşınla ilişkini sen biliyosun.

o para senin hakkın. bi haftalık para 400küsür eder. bilmiyorum, arkadaşınla ilişkini sen biliyosun.
1 tl veya 10000 tl hiç farketmez ki. O benim alın terim. Hak ettim gönülden diyorum ki hak ettim. 9da çıktım akşamları. Nasıl bana hiç birşey değil diyebilir ki aklım almıyor

Zaten ne kaybediyorsak aman çevremizdekilere zarar gelmesin diye kaybediyoruz...Sonuçta bu sizin davanız ve hakkınızı sonuna kadar aramanız gerek..Bu insanlar şikayet mekanizması gelişmediği için ayakta kalıp istedikleri gibi davranma hakkını kendilerinde buluyorlar..Benzer durum ziraat mühendisi arkadaşımın başına geldi, oradan biliyorum. Başta babama aileme zarar verirler mi diye endişelendi, keza çalıştığı insanlar mafya tipi örgütlenmede...Neyse, sonradan hakkını aradı. O da resmi olarak işten çıkarıldığı halde kendine haber verilmeden 3 ay fazladan çalıştırıldı. Tesadüfen resmi işlemleri için belge düzenlediğinde işten çoktan çıkarıldığını gördü..Yani arkadaşımla yaşadığınız olaylar farklı olabilir ama bu insanların tavrı aynı..Hakkınızı arayın mutlaka...

Arkadaşım hala şikayet edersen benim 5 ayım çöp olacak deyip vicdan yaptırıyor.Ona zarar verebilirler mi gerçekten,işsiz kalırsa diye endişeleniyorum. İşe ve paraya ihtiyacı var.

Çalışan olmadığım için sizi etkilemek istemem, sadece bu kadar vicdan yapmayın demek için girdim konuya ama arkadaşınız şuan fazla bencil düşünüyor. Sizin uğradığınız haksızlıkla onun hiçbir alakası olamaz o da ayrı bir çalışan sizde. Politik davranması gerek bence. Siz şikayetinizi yapın, arkadaşınızla daha fazla bu konuya girmeyin. Siz kendi hakkınızı arıyorsunuz sonuçta, evet herkesin paraya ihtiyacı var ama bu sorun susarak çözülmez diye düşünüyorum. Çalışan ablalar sizi bayağı bilgilendirmişler zaten bence onları dinleyin ve hakkınızı savunun.

SGK'ya sigortasız çalıştırdığı için şikayet edin.
BİMERE yada CİMERe telefon edin mail atın, bakalım ayakkabısını ne yapıyorlar ona

Siz 170'i arayıp şikayetinizi yapın. Müfettiş gönderiliyor firmaya ve tek tek çalışanlarla özel görüşüyorlar. Ssk yapılmadığını, mobbinge uğradığınız (detaylı şekilde anlatın yaşadıklarınızı) için çıktığınızı ve çalıştığınız sürenin ücretini vermediklerini bildirin. Şikayetinizi geri de sakın almayın zira sgk kapılarına dayanınca yalvaracaklar.

Ayrıca deneme süreci diyerek işin içinden çıkamazlar. çünkü bir firma deneme sürecinde bile olsa çalışanını mutlaka Sgk ya bildirmek zorunda.

Şikayet eder misiniz bilmem, bence edilmeli o ayrı konu da bundan sonrası için size bir iki tavsiyem var nacizane. Sigorta girişi bir gün önce yapılır. Siz işe başlamadan onların bildirmesi lazımdı. Geçiştiren yerlerden uzak durun. Ayrıca girişiniz yapılırken ünvan kısmına dikkat edin. Bahaneyle işe giriş bildirgenizi isteyerek görebilirsiniz. Bunun nedeni de tecrübesiz de olsanız mühendislerin asgari ücreti 2018 için brüt 3750 tl. Bundan azı yasal değil. Emekliliğinize katkı sağlayacak bu tarz detayları daha yolun başındayım diyerek göz ardı etmeyin. İşverenler genelde sömürürler. Siz kendi değerinizi bilip dik duruş sergileyin.

O kadar tecrübesizdim ve herşey o kadar hızlı gelişti ki. Haklarım nelerdir ? Ssk süreci nasıl olmalıdır vs anlayamadım. Ama bu bana ders oldu.
Keşke her yeni mühendis o dediğiniz maaşları alabilse ve sigortası ona gore yatsa. Fakat ben şuan rakamdan daha düşük bi ücrete bile iş bulamıyorum.

Arkadaşım benim emeklerim mahvolacak,beni isten atarlar gibi sözler sarfetti. Şikâyet etmeyeceğim şuan düşünmüyorum.
Ama arkadaşıma bilmesi gerekenleri söyleyip onu artık hayatımın hiç bi alanında görmek istemediğmi söyledim.
Resmen önümü kesmeye çalıştı. Ben olsam inanın yapamazdım.
Aynen söyledim elbet bir gün hepinizle tekrar karşılaşacağım diye.
O çok sevdiği işinde bana yapılan kendisine yapilmaz zannederek çıkarları pesinde koştu. Ama çok eminim ki aynısını yaşayacak.
Benim arkadaşıma hatta arkadaşıma da gerek yok herhangi bir personele bu yapılsaydı oradan öğreneceğim şeyi değil bu insanların çalıştırdıkları kişiye yaptığı muameleyi savunamazdım.
Senin onlardan hiç bir farkın yok dedim ve sildim o kişiyi hayatımdan.

deneme süresi der içinden çıkarlar zararlı sen çıkarsın boşver alacağın başka tarafta olsun

deneme süresi der içinden çıkarlar zararlı sen çıkarsın boşver alacağın başka tarafta olsun
Bana onlardan daha çok engeli arkadaşım koydu.
Şikâyet etme isten çıkartırlar beni vs.
Etmeyeceğim ama bugün bana yapan yarın daha fazlasını sana yapar dedim. Senin de onlardan bi farkın yok bundan sonra hayatımın hiç bi alanında seni görmek istemiyorum dedim ve çıkardım hayatımdan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…