saf mıyım, iyi niyetli miyim yoksa dümdüz salak mıyım

Tamm
Tamm iste her turlu anlarlar ispat ederler yetkililer birgun bile calismis olsaniz sigortaniz yatmali
Sikayrt edin

burada herkes şikayet et dedi. Babamın kuzeni ile sahibi samimi arkadaş. Acaba önce ona mı danışsam ?

Sözleşme imzaladıysanız onun kopyasını isteyin. Bir mail ile tekrar istifanızı yenileyin. İk bölümüne mail ile sözleşme ekinizi de istediğinizi söyleyin.

kesinlikle şikayet et. en azından başka hakkı yenilenler olmaz sayende. uzun süre çalışsan bi vefa olsa samimiyet olsa tereddüt ederdim şikayet konusunda ama baştan sona çirkin sana yapılan. arkadaşınla konuş. patrona da para yüzünden değil personele yaklaşımın hoş olmadığı için bu şikayeti yaptığını anlatırsın. o tavrı sergileyen cezasını çeksin asıl. yol yakınken kurtulmuşsun. geçmiş olsun :)

Haklısınız. Üretim-imalat alanındaki mühendis ve işçiler tam donanımlı kişisel koruyucu ekipmanlarını kullanmalılar. Çelik uçlu bot,baret,eldiven vs. Fakat çalıştığım yerin ortamı çok temiz olduğu için ve tehlike az olduğu için kimse kişisel koruyucu ekipman kullanmıyordu.
Aksine beklentileri topuklu ayakkabı gibi duruma absürt olan şeylerdi.

Şikayet edebilirsiniz tabiki hemen yarın gidin SGK ya şikayet edin mutlaka

burada herkes şikayet et dedi. Babamın kuzeni ile sahibi samimi arkadaş. Acaba önce ona mı danışsam ?
tanidiklara danismayin. sikayet edin. ucretinizi alirsiniz..hem baskasina da yapamaz. sikayet etmek istrmiyorsaniz en azindan paranizi almak icin baski yapin. sizde birakmam parami vs diye zorlarsaniz verirler. yok vermemek icin israt ederlesrse kesin sikayet edin.

Istıfa ederek hata etmişsiniz,
Aynı gün sgk ya şikayet edecektiniz. Siz ordayken baskına gelirlerdi. 1-2 tane de mail yarışmasını kendi mailinize alıp müfettişlerle birlikte işten ayrılacaktınız. Şahit bulmaniza bile gerek kalmadan rapor tutulurdu. Siz hakkınızı alırdınız, onlar da bir daha başkasının kanını ememezdi. İyi bir ceza alırlardı

Bence kesinlikle şikayet etmelisin. Onlar bunu mutlaka yalnızca sana yapmıyorlardır. Sen hakkını alamasan bile genel kontrolden sonra sağlam bi ceza yerlerse akılları başlarına gelir.
Ayrıca asgari ücret verip kılık kıyafet sorgulamak da neyin nesidir. Böyle hadsiz, tiniyetsiz insanlara katlanamıyorum. Kendini ezdirmeden ve yıpratmadan ayrılmakla iyi etmişsin. İnşallah gönlüne göre biyer bulursun.

Hemen çalışma bakanlığına şikayet et

Benim kayınbabam da çalışanlarla münakaşaya girmez. Bir kardeşi var leş bi adam. Çalışanı küçük görür dalga geçer millet ne dese ters ters cevap verir.
Elini attığı işi kuruttu bize dünya kadar zarar verdi. Bu patron kardeşleri hep böyle asalak densiz galiba.
Senin çalıştığın yer çok adaletsizmiş işe girildiği gün sigorta başlatılıyor kaç günde çalıştıysan maaşın ödeniyor.
Bence hakkını aramadan çıkmasaydın keşke.

Hey gidi hey
Kendi gencligimi okudum konunuzda
Sikayet edin tabii ki. Ben etmemistim ama salaklik iste

mühendisin ve bu maaşa calışmak mı? şıkayet et sıgortasız calıştırdıgı için ders olur onlara

15 gün dolmadan çıktı diye maaş veremiyoruz diye birşey mi varmış. sigorta olmadığı için maaş çıkışını yapamıyorlardır belki. uyanıklara bak sen. şikayet edin sonrada gidip noterden ihtar çekin bakın bakalım ne oluyor o zaman. tabiki ispat edersin. burada böyle biri çalışmadı dese ne olacak. şahit olan arkadaşını bırak tek tek iş yerşndekilerin ismini, cismini, hangi katta ne olduğunu söylesen yeter ki ben işin oralara geleceğinide sanmam. ispat etmeni bile sorgulamazlar merak etme hakkını yedirme onlara ki ders olsun başka birinede böyle birşeyi yapmaya kalkmasınlar.

Arkadaşıma mesaj attım.
Kuzum bu saatte rahatsız ettiğim için kusura bakma. Ben bu olayı yediremeyip bi tanıdığıma danıştım. 15 gün dolması gibi bir süreç yokmuş. Sen çok hata yapmışsın dedi. Sigortasız çalıştırma için bile asgari ücretin 32 kati ödeme yapmaları gerekiyormuş. Kesinlikle şikayet et. Notere git ihbar çektir ve çalışma bakanlığına şikayette bulun dedi. Seni tecrübesiz görüp,sigorta girişin olmadığı için maaş kesimi yalamıyorlardır dedi. Çalışma bakanlığı tarafından her türlü ispat edilir çalıştığın. Sana mesai konusunda ssk konusunda usulsüzlük yapılmış ve buna rağmen ücretin ödenmemiş 1 lira veya 1000 tl hiç farketmez hakkını ara ki başka birine yapılmasın bu usulsüzlük dedi. Ve haklı da. Ben Allah'ın adaletine bırakmıştım ama inan yapılanı hazmedemiyorum . Benim emeğim,hevesim vardı. Ben keyfimden bırakmadım orayı. Sen benim hak ettiğim ücreti talep ettiğimi ve bu gerçekleşmez ise yasal yollardan yapılan hakkımı arayacağımı Y Hanıma iletir misin ? Sen karışma istemez isen ki çok hak veririm. Ben kendim arayarak halledeyim. Inan kuruşuna dokunmadan ihtiyacı olan birine vereceğim. Bu saat oldu hala bak uyuyamadım. Sen bunu iletir misin ? Yoksa ben halledeceğim. Is bu hale gelsin istemezdim.

Bunu yazdım. Eğer ki vermeyeceğiz derler ise işte o zaman bende pençelerimi göstereceğim.

Arkadaşıma ücretimi istediğimi aksi taktirde çalışma bakanlığına başvuracağımı söyledim. Yarın insan kaynaklarına ilet istemezsen ben arayım dedim. Beni salak yerine koydular. Inanın 1 tl ise o 1 tl benim hakkım. Onu alacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…