- Konu Sahibi Temiznevresimkokusu
-
+11Giydigin ayakkabiya ve fizigine laf edilmis.Onu gectim mesai var ucreti yok.Sigorta yok ve parani vermediler.Ve sen hala arkadasini dusunuyorsun pesss.
Bence yapmalısın. 480 ayakkabı almak için söyledikleri maaşa çalışmıyor olmak lazım. Şikâyet ederim kesinlikle.Herkese merhaba. Sırf bu derdimi yazabilmek için üye oldum. Biraz uzun bir derdim var kısaltılacak gibi değil.
Ben yeni mezun Metalürji ve Malzeme Mühendisiyim.
Arkadaşımın çalıştığı şirket üretim mühendisi aradığı için iş görüşmesine çağırdılar ve gittim. Yeni mezunum ve tek beklentim bir şeyler öğrenmekti.Çok pahalı ekipmanlar ve çok temiz bir şirket.. Dedim ki buradan öğreneceğim çok şey var. Şirketin sahipleri kardeş ve büyük olan asıl patron. Diğeri ise genel müdür yardımcısı. Genel müdür yardımcısı ile konuştuğumda '' Burada herkes mesaiye kalıyor ve mesai ücreti veriyoruz. Sana da 1750+mesai verelim '' dedi. Bende yol masrafım olmadığı için ve arkadaşım da aynı şekilde mesai ile 2500 aldığı için kabul ettim.Çünkü sektör hiç bilmediğim bir sektördü ve kendimi geliştirebileceğim bir şirketti.
Neyse..
Başladığım ilk gün bu genel müdür yardımcısı atölyede yanına çağırarak ''Beni görüp neden gelmiyorsun ? Ayakkabıların ne öyle ya çocuk ayakkabısı gibi? (lacivert düz spor ayakkabı) Şu atölyedeki saat neden çalışmıyor ? '' gibi sözler sarfetti. Yemekhanede herkesin içinde ustabaşına ayakkabısını değiştirsin.Bi ayakkabı alalım dedi.
Bir müşterinin yanında X hanımda fizik yok.Bizim burda kendimize dikkat etmemiz gerekiyor.Özenli olmamız gerekiyor dedi.
2. Hafta aynı kişinin yanında ''Anladık X hanımın 2 ayakkabısı var. X hanım sana ayakkabı alalım''dedi. Kusura bakmayın ben bunu kabul edemem dedim.O zaman sen bana alacaksın bak ayağımdakinin lacivertini istiyorum 480 tl alacaksın'' dedi.
Ve ben 2. hafta başladığında mesai almayacağımı çünkü sadece kalite kontrolcülerin mesai aldığını öğrendim. Ve 2. Hafta hala SSK yapılmadığı için sorduğumda daha değil dendi. Bende şalter attı.
Bütün bu olayların üzerine 2. hafta çarşamba günü istifa ettim. İK'ya müdüre ve patrona anlattım. Günde 12 saat 1750 TL'ye it gibi çalışacak başka salak bulamayacakları için hepsi gitme çözelim diye ısrar etti.
Ve Muhasabeci beni çalıştığım günün ücretini vermek için çağıracağını söyledi. Fakat dün arkadaşıma sorduğumda musasebeci '' Ben yanlış söylemişim. 15 gün dolmadan kendi çıktığı için ücret veremiyoruz '' dediler.
Haram ettim hakkımı. Helal etmiyorum. Sizce ben ne yapayım. Sigoortasız çalıştırdıkları için şikayet et öyle çık dedi çevrem ama arkadaşıma zarar vermemek için böyle birşey yapmadım.
Peki bunu nasıl ispat edebilirim ?+1
Diger edepsizlikleri geciyorum, zaten sigortasiz eleman calistirmak basli basina buyuk bir suc
Benim artık patlama noktam 7'de yemekçi ablalar çıkıyor. Saat olmuş 8 benden rica etti 3 çay getirir misin diye. Lobide arkadaşları ile oturuyordu. Götürdüm.Daha sonra bana dedi ki ''Buraya ara sıra bakın.'' Ben orda iş yetiştirmek için uğraş veriyorum mesaiye kalıyorum.Gel ara sıra bak diyor. Şalterler attı benim orada. Yazıcı ortak alanda.Saat 9.Yazıcıdan çıktı alacakken lobiden seslendi ''X Hanım bize 3 soda getir '' Hiç bakmadım,duymazdan geldim ve odama girdim. Ertesi günde istifa ettim zaten.Ben olsam direk şikayet ederim. Bildiğin psikolojik şiddet görmüşsün ve anladığım kadarıyla oradaki diğer kadınlar da görüyor.
Peki bunu nasıl ispat edebilirim ?
Bir de biz deneme sürecine tabi tuttuk diyerek sıyrılabilirler mi ?
Haklısın diyor ama geçiştirmek için diyor gibi. Yani başta tamamen haklısın çık çok terbiyesizce gibi konuşuyordu. Dün ücreti vermeyeceklerini öğrendiğimde ssk yapmadıkları için şikayet etsem acaba layııklarını bulurlar mıydı ? dediğimde burda kimse ssksız çalışmıyor ki dedi.Adam tam bir sosyopatmış. Sözleşme koşullarınız bilemediğim için şikayet konusuna girmiyorum. Bu duruma arkadaşın ne diyor?Onun konuyla ilgili bir fikri vardır eminim.
Geçmiş gün için hak talep edilebilir mi ?Deneme suresinde de sigorta yapmak zorundalar
Siyrilamazlar yani yaptiklari bastan asagi yasadisi
Siz gidin sikayetinizi yapin, SGK mufettisleri tepelerine biner
Geçmiş gün için hak talep edilebilir mi ?
Ve ben istifa mektubumda şirketin şart ve durumlarına uygunluk gösteremeyeceğim kanaatiyle ayrılıyorum dedim.
Kesinlikle şikayet edin
Sahibi babamın kuzeninin samimi bir arkadaşı çıktı bu arada. Bu tanıdıklar yüzünden zaten bi sorun çıkarmadan çıkayım dedim. Ama yok yani insanlıktan anlamıyorlar.Edebilirsin tabi ki sonucta calismissin
Sikayetini hemen yarin yap
Şirket büyük değil,bu yere de yeni geçmişler. Normalde personel parmak izi ile giriyor. Ama bana SSK başlayınca parmak izi ile giriş yapacaksın dediler.Büyük bi sirket dediniz diye okudum sanki kamera illaki vardir,giris cikislarda bile olsa yeter
Ayrica diger calisanlarinda ifadesi aliniyor
Siz sikayet edin gerisini yetkililer halleder
Biz yeni bi eleman almistik aksam vardiyasinda calisacakti
Isi oğrenmek icin de bi kac gün önceden geleyim maaş istemiyorum bunun icin dedi ama eşim kabul etmedi madem ögle evraklarini hazirla gel önce sigorta girisini yapalim diye
Ki bizim oyle buyk bi şirketimiz falan yok yanimizda iki eleman calisiyor
Isyerinde kamera zorunlu mesela bu sirkette neden yok
Burası savunma sanayi üzerineydi .TAİ ASELSAN FNSS ROKETSAN sadece bu firmalarla iş yapıyorlardı. Ve denetimci geliyordu sık sık malzeme kontrolü için. O yüzden dikkat edin deniyordu. O konuda evet. Ama bende düzgün giyinip gidiyordum zaten. Kot üzeri gömlek giyiyordum,makyajımı yapıyordum.Sevgili konu sahibesi, sana genel tavsiyem boyle kardes, akraba veya aile tarafindan yonetilen yerlerden uzak durman pek profesyonel olmuyorlar.
Ikinci olarak senin ne giydigine laf etmek kimsenin haddi degil sen oraya manken olarak degil muhendis olarak gidiyorsun. Yani musteriyle gorusulen bir pozisyinda zaten degilsin. Benim sirketimde muhendis elemanlar kot tisort takiliyor, ofise ziyaretci gelecegi zaman herkesi 1 gun onceden uyariyoruz yarin ziyaretci var diye, mesaji aliyor herkes ona gore gomlek ceket vb giyiyor.
Yani bir sey diyemiyorum, yasin genc, ilk isinmiz zaten, ben olsaydim sana ne ayakkabimdan temali bir cevap zaten verirdim :)
Illaki orda calistiginiz anlasilir siz hakkinizi yedirmeyin sikayetinixi edinŞirket büyük değil,bu yere de yeni geçmişler. Normalde personel parmak izi ile giriyor. Ama bana SSK başlayınca parmak izi ile giriş yapacaksın dediler.
SSK başladıktan sonra parmak izi ile giriş yapacaksın dediler. Ve iş emirlerinde imzalarım vardı. İspatı zor değil aslında orda çalıştığımı. Bir fimanın bütün teknik resim detaylarını ve iş emirlerini ben hazırlamıştımParmak okutma veya imza atma var mı? Bizim şirkette girişte parmak okutuyorsun mesela
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?