saf mıyım, iyi niyetli miyim yoksa dümdüz salak mıyım

Deneme süresi 15 gün değil mi? Hatta bazı şirketler deneme süresinin bi ay olduğunu söyleyip daha sonra maaş vs vermeden sizinle çalışamayız deyip çıkışını veriyorlar insanların.
Aile şirketlerinde çalışmak hep sıkıntı zaten ya o aileye uyum sağlayıp aileden biri oluyosun ya hep zevzekliklere maruz kalmış oluyosun. Ayakkabı konusu da şu benim bildiğim üretim hattında çalışanlar herhangi bir tehlikeli durum için koruyucu malzemeli ayakkabılar giyerler. Belki siz bir şey yaparsınız diye takılarak anlatmak istemiştir.
 
Adamlar baktı ki tecrübesizsiniz sizi kullanmak istemişler eğer orda daha fazla dursaydınız salak demeyelim de saf olurdunuz.Bence şikayet edin.Kimse kimsenin hakkını yiyemez.Kötüye kötü olacaksın ki haddini bilsin.İlerde ben de üni biterse mezun olacağım hayat çok acımasız.Allah karşımıza hep iyi insanlar çıkarsın.
 
Bence yapmalısın. 480 ayakkabı almak için söyledikleri maaşa çalışmıyor olmak lazım. Şikâyet ederim kesinlikle.
Baştan deseler ki bana 1 2 ay 5 ay deneyeceğiz tamam ama öyle bir şeyde yok. Onlar şikayeti hak etmiş.
 
Adam tam bir sosyopatmış. Sözleşme koşullarınız bilemediğim için şikayet konusuna girmiyorum. Bu duruma arkadaşın ne diyor?Onun konuyla ilgili bir fikri vardır eminim.
 
Ben olsam direk şikayet ederim. Bildiğin psikolojik şiddet görmüşsün ve anladığım kadarıyla oradaki diğer kadınlar da görüyor.
Benim artık patlama noktam 7'de yemekçi ablalar çıkıyor. Saat olmuş 8 benden rica etti 3 çay getirir misin diye. Lobide arkadaşları ile oturuyordu. Götürdüm.Daha sonra bana dedi ki ''Buraya ara sıra bakın.'' Ben orda iş yetiştirmek için uğraş veriyorum mesaiye kalıyorum.Gel ara sıra bak diyor. Şalterler attı benim orada. Yazıcı ortak alanda.Saat 9.Yazıcıdan çıktı alacakken lobiden seslendi ''X Hanım bize 3 soda getir '' Hiç bakmadım,duymazdan geldim ve odama girdim. Ertesi günde istifa ettim zaten.
 
Adam tam bir sosyopatmış. Sözleşme koşullarınız bilemediğim için şikayet konusuna girmiyorum. Bu duruma arkadaşın ne diyor?Onun konuyla ilgili bir fikri vardır eminim.
Haklısın diyor ama geçiştirmek için diyor gibi. Yani başta tamamen haklısın çık çok terbiyesizce gibi konuşuyordu. Dün ücreti vermeyeceklerini öğrendiğimde ssk yapmadıkları için şikayet etsem acaba layııklarını bulurlar mıydı ? dediğimde burda kimse ssksız çalışmıyor ki dedi.
Patronlar onu sevdi ve ona kıdem verecekler yakın zamanda. Bunun için bana daha fazla hak vermez
 
Deneme suresinde de sigorta yapmak zorundalar
Siyrilamazlar yani yaptiklari bastan asagi yasadisi
Siz gidin sikayetinizi yapin, SGK mufettisleri tepelerine biner
Geçmiş gün için hak talep edilebilir mi ?
Ve ben istifa mektubumda şirketin şart ve durumlarına uygunluk gösteremeyeceğim kanaatiyle ayrılıyorum dedim.
 
Kesinlikle şikayet edin

üzerinden 1 ay geçti sizce bi hak elde edebilir miyim ?
Hakkımı haram ettim. Ve bu dünyanın adaletine çok inanıyorum. Kendime çok ama çok güveniyorum. Çok iyi bi mühendis olacağıma da inancım tam. Keser döner,sap döner gün gelir hesap döner demişler. Allah bi gün karşıma getirir o insanları.
 
Şirket büyük değil,bu yere de yeni geçmişler. Normalde personel parmak izi ile giriyor. Ama bana SSK başlayınca parmak izi ile giriş yapacaksın dediler.
 
Burası savunma sanayi üzerineydi .TAİ ASELSAN FNSS ROKETSAN sadece bu firmalarla iş yapıyorlardı. Ve denetimci geliyordu sık sık malzeme kontrolü için. O yüzden dikkat edin deniyordu. O konuda evet. Ama bende düzgün giyinip gidiyordum zaten. Kot üzeri gömlek giyiyordum,makyajımı yapıyordum.
 
Parmak okutma veya imza atma var mı? Bizim şirkette girişte parmak okutuyorsun mesela
SSK başladıktan sonra parmak izi ile giriş yapacaksın dediler. Ve iş emirlerinde imzalarım vardı. İspatı zor değil aslında orda çalıştığımı. Bir fimanın bütün teknik resim detaylarını ve iş emirlerini ben hazırlamıştım
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…