SAĞLIK BAKANI (drfahrettinkoca)’dan İçimizde Koronavirüs taşıyanlar olabilir

• Konu Sahibi Konu Sahibi jnci
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Var ki böyle bir açıklama geldi, hazırlıyorlar bizi
..

Yanına el dezenfektanı koydum tuvalette ellerini yıkadıktan sonra dezenfektan kullanıyor

En iyisini yapmissiniz.tedbirimizi alirsak sorun yasamayiz

ben de aynen ya :) eşim maske falan takıyor.dezenfektan falan almış
ben de tık yok

ben de aynen ya :) eşim maske falan takıyor.dezenfektan falan almış
ben de tık yok

bende öyleyim ve insanlara, medyaya ve politakaya sinir oluyorum. Virusten degilde rasyonel mantikli düsünemeyen insanlarin yapabileceklerinden korkun bence. Almanya´da insanlar artik hastanelerdeki desenfektanlari caliyorlar. Evlerde su, un, makarna, tuvalet kagitlari yigiyorlar. Güvenilir kaynaklardan bilgi almali ve komplo teorilerinden uzak durmali. Bizim isyerin baska bir subesinde hastalanan biri cikti adam profesor milyon insanla kontakta ve adam positifmis ama belirtisi yok denecek kadar azmis ve hastaligi atlati. Risk guruplarin korkmasini anliyabiliyor ama gerisini asla.

Bu arada Spotify hesabı olanlar için, Nöröblog Podcast'inden Esin Davutoğlu Şenol hocayı dinleyebilirler. Kendisi Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde enfeksiyon hastalıkları birimi hocası ve söylediklerinin eksiği yok fazlası var. Spotify hesabı olmayanlar için Youtube linkini de bırakıyorum buraya:

Esin Hoca'nın dediklerinden satır başlarını kısaca yazayım size yine de izleyemeyenler için. Çok panik var çünkü, amme hizmeti sunuyorum size ehehe.

* Hastalığın yayılımında mevsimin etkisi olmayabilir çünkü virüs sıcak iklimlerde kendisine yer buldu. Ama ağız ağıza yaşamayacağımız, açık havada daha çok gezip dolaşacağımız için virüsün yayılımı bir derece de olsa azalacaktır.
* 2-3 saatte bir el yıkamak (el yıkama kurallarına dikkat ederek, suya sabuna dokunup geçmeden) ve alkol bazlı el dezenfektanları kullanmak önemli.
* Eldiven, maske kullanımı çok gerekli değil. Çünkü doğru maske kullanımını bilmiyoruz. Yarardan çok zararı olabilir, maske üzerine bulaşan virüsler tıbbi atık kutusuna atılmadıkça başka insanlar için bulaşıcı olup yayılımı hızlandırabilir.
* Su ve ılık sıvı tüketimi çok önemli. Antikor oluşması için mukozanın, boğazın nemli kalması ve ağız içinin temiz kalması gerekiyor. Dolayısıyla diş fırçalamak da çok önemli. Ağız antiseptikleri ağız içi yararlı bakterileri de öldürebildiği için önerilmiyor.
* Açık havada kalmak, kapalı yerlerde fazla kalmamak, iyi uyumak çok önemli.
* Hastalığı makul ölçüde ciddiye alın, tedbirli davranın ama panik olmayın.
* Türkiye'den vaka bildirimi olmadığı için vaka olan ülkelere seyahat etmek çok riskli.
* Virüs Çin'de çıktığından beri mutasyonu olmadı, sadece ABD'de kendine has bir yayılımı oldu. Bundan korkup yalan yanlış bilgilerle paniklemeyin. Karantina bir işe yaramayacaktır, sadece psikolojik baskı yapar.
* Çocuklar virüsle çok karşılaşmasına rağmen çocuklara fazla bulaşmayan ve ölümcül riski olmayan bir virüs.

Elinize emeğinize sağlık

Kızlar olabilir evet yaşlılar için çok büyük tehlike. Orta yaşlılar ağır bi şekilde geçirir ama geçirir yani bu virus böyle

Son dakika haberlerinde gordum simdi istanbuldan singapura giden ucaktaki yolcularin hepsi karantinaya alinmis ve koronovirisu tespit edilmis acaba burda da var soylemiyorlarmi diyordum ama suan artk eminim var ve biz gene kandiriliyoruz

Son dakika haberlerinde gordum simdi istanbuldan singapura giden ucaktaki yolcularin hepsi karantinaya alinmis ve koronovirisu tespit edilmis acaba burda da var soylemiyorlarmi diyordum ama suan artk eminim var ve biz gene kandiriliyoruz

Link bırakır misiniz göremedim haberi.

Devlet bu kadarda hain olamaz diyolardı birileri
Bunu diyenler icin ozellikle paylastim zten inanmiyordum artk eminim metrobuslere dezenfektan bosuna mi koyuyolar hepsinin bir amaci var iste herkeste kndine dikkat etsin onlem aliyorlardir belki evet ama bilgi sıfır

Virüs olmayacak diyen yoktuki zaten yakın zamanda çıkabileceğini bakan geçtiğimiz günlerde açıkladı. Herkes biliyor irandan sonra çıkacağını zaten. 60 küsür ülkede iki aydır neler oluyor türkiye saklasa öteki ülkeler susmaz haberde de görüldüğü gibi. Ben insanları yok gizleniyor yok bilmem ne diye korkutmaya çok kızıyorum

İranda ölen ve virüslü tespit edilen sayısı hızla artış gösteriyor.Tüm komşu ülkelerde virüslü vakalar var.Şu an Türkiye'de olup olmadığı da bilinemez.Çünkü virüsün kuluçka süresi var.27 gün.Bu süre dolana kadar bilmeden istemeden birçok kişi birden, birbirine yayabiliyor.Bu şekilde sinsi bir virüs tipi ve hızla farkında olmadan yayılıyor malesef..

Virüsün kuluçka süresi zaten 27 gün..Virüs nüfuz ettikten 27 gün sonra ancak birisinin koronavirus vakası olup olmadığı tespit edilebiliyor.Yani karşımıza virüsün bu 27 günlük kuluçka süresinden önce teşhis konulamayan birisi çıksa çoktan temasta bulunmuş olacağız Allah korusun..
Tek ümidimiz bir an önce en doğru tedavi yönteminin bulunması..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…