Sağlık Bakanı Koca : Kapımızda bir salgın olduğunu biliyoruz. Belki de bu süreçte bu virüsü taşıyan içimizde insanlar da olabilir. Onun için önümüzdeki birkaç gün içinde üç gün beş gün karşınıza çıkabilir.
Şeklinde açıklama yaptı ve gerçekten irkildim içime dert oldu
Virüs diye bi gerçek var ve hızla yayılıyor maalesefEvet Ecel Takdiri İlahi fakat önce tedbir sonra tevekkül lazım ve bizim daha bu illet Türkiye’ye gelmeden bile tedbir alamadığımız aşikar Sizce şimdi Türkiye’de virüs taşıyıcısı olan kişiler tespit edilse ne gibi şeyler yaşanır Ben Tahayyül bile edemiyorum açıkcası ayrıca biz tokalaşmayı sarılmayı öpüşmeyi seven ve bunu adet haline getirmiş bir milletiz ..Bakanın yaptığı açıklama endişelendirdi beni hayır yani olabilir ne demek oluyor ?
Evet el yikamak cok onemli.bir de yabancilarda ayakkabiyla eve girme olayi var onun da etkisi cok bence.yalniz cocuklar icin durum sikintili.saatlerce okuldalar ve kalabalik icindeler.ellerini ne kadar iyi yikiyabilirler ne kadar hijyen saglayabilirler mechul.oglum hasta oldu mesela.bir kac gundur oksuruguyle ugrastik.simdi iyi masallah ama korktum cocugum icin.mevsimsel grip de cok fazla.
Bugun de metrolar falan temizlenmis.bence de onlemler yerinde olmasi gerektigi gibi.
ben de aynen ya :) eşim maske falan takıyor.dezenfektan falan almışBen hic inanmiyorum ki o virus ciksin çinden gelsin bizi bulsun.gunde isim geregi trilyonlari sayiyorum milletteden dolarlari aliyorum bozuyorum veriyorum.yakinlarimi opuyorum onlar opuyo. Rahat rahat disarda yemegimi yiyorum. Yani aklimin ucuna gelmiyor bu virus beni bulsun. Inslalh bu rahatlikla b.k yoluna gitmem
ben de aynen ya :) eşim maske falan takıyor.dezenfektan falan almış
ben de tık yok
Bu arada Spotify hesabı olanlar için, Nöröblog Podcast'inden Esin Davutoğlu Şenol hocayı dinleyebilirler. Kendisi Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde enfeksiyon hastalıkları birimi hocası ve söylediklerinin eksiği yok fazlası var. Spotify hesabı olmayanlar için Youtube linkini de bırakıyorum buraya:
Esin Hoca'nın dediklerinden satır başlarını kısaca yazayım size yine de izleyemeyenler için. Çok panik var çünkü, amme hizmeti sunuyorum size ehehe.
* Hastalığın yayılımında mevsimin etkisi olmayabilir çünkü virüs sıcak iklimlerde kendisine yer buldu. Ama ağız ağıza yaşamayacağımız, açık havada daha çok gezip dolaşacağımız için virüsün yayılımı bir derece de olsa azalacaktır.
* 2-3 saatte bir el yıkamak (el yıkama kurallarına dikkat ederek, suya sabuna dokunup geçmeden) ve alkol bazlı el dezenfektanları kullanmak önemli.
* Eldiven, maske kullanımı çok gerekli değil. Çünkü doğru maske kullanımını bilmiyoruz. Yarardan çok zararı olabilir, maske üzerine bulaşan virüsler tıbbi atık kutusuna atılmadıkça başka insanlar için bulaşıcı olup yayılımı hızlandırabilir.
* Su ve ılık sıvı tüketimi çok önemli. Antikor oluşması için mukozanın, boğazın nemli kalması ve ağız içinin temiz kalması gerekiyor. Dolayısıyla diş fırçalamak da çok önemli. Ağız antiseptikleri ağız içi yararlı bakterileri de öldürebildiği için önerilmiyor.
* Açık havada kalmak, kapalı yerlerde fazla kalmamak, iyi uyumak çok önemli.
* Hastalığı makul ölçüde ciddiye alın, tedbirli davranın ama panik olmayın.
* Türkiye'den vaka bildirimi olmadığı için vaka olan ülkelere seyahat etmek çok riskli.
* Virüs Çin'de çıktığından beri mutasyonu olmadı, sadece ABD'de kendine has bir yayılımı oldu. Bundan korkup yalan yanlış bilgilerle paniklemeyin. Karantina bir işe yaramayacaktır, sadece psikolojik baskı yapar.
* Çocuklar virüsle çok karşılaşmasına rağmen çocuklara fazla bulaşmayan ve ölümcül riski olmayan bir virüs.
Son dakika haberlerinde gordum simdi istanbuldan singapura giden ucaktaki yolcularin hepsi karantinaya alinmis ve koronovirisu tespit edilmis acaba burda da var soylemiyorlarmi diyordum ama suan artk eminim var ve biz gene kandiriliyoruz
Link bırakır misiniz göremedim haberi.
İstanbul'dan kalkan uçakta Corona virüsü çıktı!
Singapur Sağlık Bakanlığı, İstanbul'dan Singapur'a uçuş yapan THY uçağındaki bir yolcuda Corona virüsünün tespit edildiğini açıkladı.www.sozcu.com.tr
Bunu diyenler icin ozellikle paylastim zten inanmiyordum artk eminim metrobuslere dezenfektan bosuna mi koyuyolar hepsinin bir amaci var iste herkeste kndine dikkat etsin onlem aliyorlardir belki evet ama bilgi sıfırDevlet bu kadarda hain olamaz diyolardı birileri
Cikmak zorunda birakildilar suan da sozcu bu kesinlikle sorgulamadan inanirimAa çok garip çıkar yakında kokusu bakalım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?