SAĞLIK BAKANI (drfahrettinkoca)’dan İçimizde Koronavirüs taşıyanlar olabilir

• Konu Sahibi Konu Sahibi jnci
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
O kadar haklısınız ki .

insAllah dediğiniz gibi olur. Ama malesef ben artık ümidi kestim herşeyden. Gücünün yetmeyeceği şeyi vermez o kanıya da katılmıyorum. Ezildim pestilim çıktı daha gücüm neye yetecek.

insAllah dediğiniz gibi olur. Ama malesef ben artık ümidi kestim herşeyden. Gücünün yetmeyeceği şeyi vermez o kanıya da katılmıyorum. Ezildim pestilim çıktı daha gücüm neye yetecek.
Canım ne oldu neden böyle söylüyorsun

Şöyle düşünün, gece kabus görüyorsunuz, çok kötü bir kabus. Ama uyanınca her şey bitiyor. Dünya da geçici ve rüya alemi. Gerçek dünyaya uyanacak herkes. Ve o gerçek dünyamızı, bu geçici dünyamızda hazırlıyoruz. Mesela faydalı bir iş yapıyorsun ve ahiret dünyandaki evin için bir tuğla koyuluyor. Burada sıkıntılara sabrediyorsun, diğer dünyandaki evinin bahçesine ağaçlar dikiliyor. Allahtan ümit kesmiyor ve bekliyorsun, o evin içi nimetlerle süsleniyor gibi

Coronavirüs derken birbirinizle tartışmanız yüzünden ban'dan gideceksiniz, sakin olun hanımlar.

Ayrıca tüm dünya bu virüsle çalkalanırken bizde hiç olmamasını beklemek garip olurdu fakat panikleyip korkunun bizi ele geçirmesine izin vermemek lazım, bu virüsten herkes ölmedi, iyileşen vakalar var, 10 binlerce Coronavirüs vakasından 2500-3000 kadar virüse bağlı ölüm var ve hızı kesilmeye başladı.

Konuyla ilgili bilgileri olan birçok profesörün katıldığı programlar seyrettim, Corona yabancı olduğumuz bir virüs değil, sadece bu çeşidine yabancıyız, kış mevsiminde bizi ateşler içinde bırakan, öksürüp aksırmamıza neden olan, kemiklerimizi ağrıtan soğuk algınlığına neden olan virüs çeşitlerinden biriymiş, hatırlarsanız baştan direkt Coronavirüs dendi sonra N-Coronavirüs19 olarak isim değiştirdiler çünkü Coronavirüs birçok çeşidi olan virüs ailesinin genel adıymış.

Soğuk algınlığına sebep olan virüslerden bir tanesi tanıdık geldi mi?

Tüm uzmanlar aynı görüşte birleşiyor, hijyen ve bağışıklık sistemini güçlendirme, ölüm vakaları koah, astım gibi akciğer sorunu olanlarda ve belli yaşın üstündeki hastalarda daha fazla görülüyormuş.

Sürekli kalabalık içinde olmak zorunda kalanlar mümkün olduğunca yakın temastan kaçınıp gün içinde sık sık elini yüzünü yıkamalı ve elbette beslenmelerine dikkat etmeli.

Bunu da atlatırız endişe etmeyin, bu virüs sıcak havaları sevmiyor, yaşayamıyor, havalar ısınmaya başlıyor bu bizim bizim için bir nebze avantaj.

Önemli olan kalabalık ortamlara çok girmemek, sık sık ellerimizi yıkamak, herkesle fazla samimi olmamak, hastane ortamına girildiginde dezenfektan kullanmak gibi gibi :)) abartıldığını düşünüyorum ben ya. Zaten yaza etkisini yitirir. O zamana aşısı da ilaci da çıkar. Tedbir alalım dikkat edelim yeterli. Bu arada kabul edilir yada edilmez bizler temiz bir milletiz. O yüzden bu tarz hastalıklar bizde ayyuka çıkmaz diye dusunenlerdenim.

Yani bende ban yemek istemem ama yazmasam da duramayacağım.Koronayı astrolojiye ,astrolojiyi de dine bagladınız pes valla.Bence korona konusinda doktorlarin aciklamalari veya önerilerinden öteye gecmesek daha saglikli düşünmüş ve doğal olarak da daha saglikli davranmış oluruz.

Çok merak ettim bu olayın o yönünü özelden yazabilirmisiniz rica etsem. Amacım tartışmak vs değil yanlış anlamayın çok merak ettim.

Yurt dışından gelenlerde vardır bilemiyorum ama bu kadar ülkeye bulasmis bizde olmamasi bana tuhaf geliyor belkide hastalarda var hastalara da söylenmiyor grip deyip gecistiriyorlar tabi bu bnm düşüncem

Dünya sağlık örgütünün içinde bulunduğu bı durumda bu kadar cahilce davrancak bı devlette millette de yaşamıyoruz bu kadar da yermeyin derim inandırıcı mi sizce bu soyledikleriniz.

Dünya sağlık örgütünün içinde bulunduğu bı durumda bu kadar cahilce davrancak bı devlette millette de yaşamıyoruz bu kadar da yermeyin derim inandırıcı mi sizce bu soyledikleriniz.
Valla Almanyada bile ilk bi kac gun gizleyen bi hastane ifsa oldu ve kapisina kilit vuruldu, bu kadar şeffaf mi saniyosunuz Turkiye de olan biten herseyi

Valla Almanyada bile ilk bi kac gun gizleyen bi hastane ifsa oldu ve kapisina kilit vuruldu, bu kadar şeffaf mi saniyosunuz Turkiye de olan biten herseyi
Arkadas gereken cevabi vermis ayni seyleri yazmayayim bosuna :)

Dünya da ki her şey birbirine bağlı değil mi zaten
Yani ben panik yapmamın sebebinin kendi çapımda yorumladığım haritamla ilgili olduğunu düşündüm bu yani

Siz iran in objektif bilgi verdigini mi dusunuyorsunuz?olumler olduktan sonra aciklamak zorunda kaldilar. Bir de suriye var bilgi milgi hak getire. Bunlarda dunya saglik orgutu lafi gecmiyor herhalde

istanbulda yaşayan biri olarak virüs olmasa deprem öldürecek zaten artık hangisine denk gelirsekbüyük şehirde yaşayan bir insanın kalabalığa girmemesi imkansız gibi birşey.aktif iş,okul hayatı olan biri için toplu taşıma kullanmamak pek mümkün değil.

Deprem zaten panik atak yaptı beni
5 kilo verdim yemeden içmeden kesildim ben çok etkileniyorum böyle şeylerden sanırım ölmeye hazır değilim madden manen

Dsö lay lay lom zaten.pandemi bile ilan etmedi.
Ulkemize daha gelmemis ama komsularimizda gorulmeye baslandi.yaz mevsimi bir gelse rahatliycaz diye dusunuyorum.
ah tedros yaktin milleti.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…