- Konu Sahibi MaryShelley
-
Hayırlı olsun evliliğiniz.Evlenmeden birkaç gün önce aile hekimliğinden aradılar beni. Birkaç ay oluyor yani.
"Bilgi güncellemesi yapıyoruz" deyip bekar olup olmadığımı sordular. Ama sağlık raporu aldığım için evleneceğimi biliyorlardı büyük ihtimalle.
Ben evleneceğimi söyleyip hazır aramışlarken aile hekimliği durumunu sordum. İstersem aile hekimimi değiştirmeyebileceğimi, gebelik durumu olursa da yardımcı olacaklarını söylediler. Bu kadardı konuşma.
Ama yıllar önce babamı aramışlardı bekar olup olmadığımı sormak için
Sizi de kayıtlı olduğunuz asm'den aramış olabilirler mi?
Numaranız yoktu belki ama annenizi arayıp bilgiyi ona vermeleri yine de saçma. Çok lazımsa numaranızı isteyip kaydetselerdi.
Amaç ne peki hiç anlamadım.aaaa çok ilginç 'kızınız evleniyor ' nasıl bir patavatsızlıktır . Ne olursa olsun işgüzarlıktır bu .
Calcifer geçen gün sana haksızlık ettim hatırlarsın belki kusura bakma. Yazdıktan bir kaç dk sonra pişman oldum ama iş işten geçmişti.Sana diyeyim sen anla hahahaha
Hayırlı olsun evliliğiniz.
Sizdeki durum aile hekimliğindeki hemşire işgüzarlığı olabilir, birkaç ay önce ben de yaşadım işgüzarlığı.
Kendi merakını gidermek için aramıştı hanımefendi. Tersleyecek takatim yoktu, hastanede yatıyordum.
Bir de konudan bağımsız, yorumlarınızı çok beğeniyorum, mantıklı buluyorum, "çok iyi noktadan yakaladı" dediğim de oldu hatta. Giriş yapmadan göz gezdirdiğim zamanlarda denk geliyorum hep. 40 yılda bir giriş yapmışken görünce hemen yazmak istedim.
Gerçekten öyle neye sebep olabileceklerinin farkında değiller dediğiniz gibi belki çok tutucu bir aileniz vae gizli evlilik yapıyorsunuz belki benim annem kalp hastası o haberi duyunca kriz geçirecekler bunlar ince ama çok önemli detaylarbenim ailem manyak olabilir, gizli evlilik yapıyor olabilirdim. bayağı darp nedeni bu saçma arama olabilirdi. aynı şekilde anneniz üzülüp sağlık sorunu yaşayabilirdi. biraz tuhaflar.
Yaa ben o anneyi yerimannem gizli evlilikler yapan insanlar var ondan uyuzluk olsun diye yapıyorlar kesin dedi. bilemiyorum.
Çok büyük olay. Abartmayın bu kadar bence.merhaba,
son bir kaç ay içinde evlenen hanımlarımıza özellikle soruyorum. Çünkü şu an hem kızgın hem şaşkınım. Annemi sağlık bakanlığından arayarak kızınız evleniyor, kan testi vermiş, herhangi bir sağlık sorunu olursa ücretsiz yardım alabilir falan denilmiş. Annem benim neredeyse 30 yaşında olduğumu, neden beni değil onu aramadıklarını, bunun normal olmadığını söylemiş. Ancak kadın sağlık bakanlığı bana bu numarayı verdi demiş. Numaram e-devlette ve e-nabız sisteminde kayıtlı. Daha geçen günlerde de hastaneye kendim gittim. 29 yaşındayım annemi aramaları tuhaf. mahremiyet nerede?
Bn böyle bişey yaşamadım yeni mi çıktı acaba ne bni ne annemi aramadılar.evet kadın kendini tanıtmış. ben sağlık bakanlığından x kişisi, kızınız evlenmek adına talasemi testi ve kan testi vermiş diye söze girilmiş.
Aile hekimliğinde veya başka bir devlet hastanesinde hasta kaydı sırasında, hastaya ulaşılamadığı takdirde aranılacak ikinci kişi veya hasta yakını diye kayıt ediliyor. Öyle bir durum yaşanmışsa belki ondan dolayı olabilir.Valla annem covid olduğunda da aynı soyadından eniştemi aramışlardı. Yok nerden biliyorsunuz damadı olduğunu. Garip bi sistemleri var ilkel
Calcifer geçen gün sana haksızlık ettim hatırlarsın belki kusura bakma. Yazdıktan bir kaç dk sonra pişman oldum ama iş işten geçmişti.
Vallahi ben de anlam veremedimAmaç ne peki hiç anlamadım.
Yok yok direkt aynı aile hekiminde aynı soyad olduğu için aramışlar söylemişlerAile hekimliğinde veya başka bir devlet hastanesinde hasta kaydı sırasında, hastaya ulaşılamadığı takdirde aranılacak ikinci kişi veya hasta yakını diye kayıt ediliyor. Öyle bir durum yaşanmışsa belki ondan dolayı olabilir.
Beni hiç arayan soran olmadı evlenirken, ailemi de öyle. Saçmalık. Zaten bir sürü test veriyoruz evlenirken, ekstra aramak neden.merhaba,
son bir kaç ay içinde evlenen hanımlarımıza özellikle soruyorum. Çünkü şu an hem kızgın hem şaşkınım. Annemi sağlık bakanlığından arayarak kızınız evleniyor, kan testi vermiş, herhangi bir sağlık sorunu olursa ücretsiz yardım alabilir falan denilmiş. Annem benim neredeyse 30 yaşında olduğumu, neden beni değil onu aramadıklarını, bunun normal olmadığını söylemiş. Ancak kadın sağlık bakanlığı bana bu numarayı verdi demiş. Numaram e-devlette ve e-nabız sisteminde kayıtlı. Daha geçen günlerde de hastaneye kendim gittim. 29 yaşındayım annemi aramaları tuhaf. mahremiyet nerede?
Evet sağlık bakanlığı benim, kardeşimin, komşumuzun kızının , vb bir sürü kadının değil de sizin gizli evlilik yaptığınızdan şüphelenmiş olabilir hareketlerinize dikkat edinannem gizli evlilikler yapan insanlar var ondan uyuzluk olsun diye yapıyorlar kesin dedi. bilemiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?