• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sağlık ocağından gebelik var mı diye aranmak?

Devlet hastanesinde pozitif test sonucum vardı benim. Çok çok küçükken (1 haftalık bir gebelikti, kimyasal gebelik deniyor bu duruma) evde düşürdüm ve normal döngüm vs devam etti. Doktora da hiç gitmedim uzun bir süre, eminim sistemde o sırada hamile olarak görünüyordum ancak hiç kimse aramadı beni. Büyük şehirlerin merkezi ilçelerine kayıtlıydım hep. Belki de o yüzden 🤷🏼‍♀️

Kizlar merhaba.

Şuan gerçekten gülüyorum başıma başlıktaki şey geldi.

Bu sağlık ocağından eşimi de görünce kadın soruyordu gebelik var mı olursa mutlaka bildirsin falan diye.
Buna tamam dedim tuhafıma gitmedi de az önce kadın aradı soruyor bana gebelik var mı diye.
Başına böyle bir şey gelen var mı?
Sağlık ocağı böyle arayıp gebelik var mı diye falan sorabiliyor mu? Çevremde hiç duymadım da böyle bir şey.

Arayıp hamile olursan önce kocana sonra annene sonra bize söyle denilmesi normal mi.
Ay gülmem geldi yine.
Hayatımda daha saçma bir diyaloğun içine girmemiştim.
Pandemi dönemi olduğu için mi böyle acaba?
Eğer böyleyse bilmiyorsam cahilliğime verin çok komik geldi çünkü :D :D.
Yok yani çocuk düşünüyor olsam ve olmasa bunların stresine iyice olmaz zaten.
Acaba mahallede tek evli ve çocuksuz ben miyim yeni bir bebekle şereflenecek de şehrin anahtarını mi verecekler bize?
Ay bu ne ya :D :D
Sağlık ocagindan aradiklarinsan emkn misiniz? Gıcıklık yapmak icin bir başkası sağlık ocağından ariyoruz demis olabilir.

Hamilelik kaydını ve takibini asmler yapıyor o yüzden sormuşlardır. Uzun süre kayıt almayınca onlara da neden diye soruyorlardır belki. Beni de aramışlardı ama benim daha önce düşüğüm vardı ve onlar öncesinde kayıt açmışlardı düşürdüğümü söylememiştim o yüzden aradılar.

Sağlık ocagindan aradiklarinsan emkn misiniz? Gıcıklık yapmak icin bir başkası sağlık ocağından ariyoruz demis olabilir.
Yok öyle bir çevrem yok açıkçası
Burada tanıdığım nadir insan var.
Kendi memleketimde değilim.

Zaten sağlık ocağındaki hemşire eşime de karşılaştıklarında mutlaka bize bildirin diye uyariyordu.
Aynı kişidir yani

Kizlar merhaba.

Şuan gerçekten gülüyorum başıma başlıktaki şey geldi.

Bu sağlık ocağından eşimi de görünce kadın soruyordu gebelik var mı olursa mutlaka bildirsin falan diye.
Buna tamam dedim tuhafıma gitmedi de az önce kadın aradı soruyor bana gebelik var mı diye.
Başına böyle bir şey gelen var mı?
Sağlık ocağı böyle arayıp gebelik var mı diye falan sorabiliyor mu? Çevremde hiç duymadım da böyle bir şey.

Arayıp hamile olursan önce kocana sonra annene sonra bize söyle denilmesi normal mi.
Ay gülmem geldi yine.
Hayatımda daha saçma bir diyaloğun içine girmemiştim.
Pandemi dönemi olduğu için mi böyle acaba?
Eğer böyleyse bilmiyorsam cahilliğime verin çok komik geldi çünkü :KK70: :KK70:.
Yok yani çocuk düşünüyor olsam ve olmasa bunların stresine iyice olmaz zaten.
Acaba mahallede tek evli ve çocuksuz ben miyim yeni bir bebekle şereflenecek de şehrin anahtarını mi verecekler bize?
Ay bu ne ya :KK70: :KK70:
Normal. Ben ilk gittiğimde bana da sordular bi dahaki aradıklarında da sordular çünkü takiple onlar mükellef

Benim gelişimi duran bir gebelik geçirdiğim zamanda gebeliğim sonlandıktan 1 hafta sonra gebelik görünüyor kayıt oluşturmanız gerekiyor dediler. Ben de gebelik sonlandırıldı dedikten sonra aramanız gerekiyor dediler. Belki daha önce kan falan vermişseniz sistemde belli oluyor

Yok öyle bir çevrem yok açıkçası
Burada tanıdığım nadir insan var.
Kendi memleketimde değilim.
Zaten sağlık ocağındaki hemşire eşime de karşılaştıklarında mutlaka bize bildirin diye uyariyordu.
Aynı kişidir yani
Şaka gibi. Eminseniz bir sey diyemeyeceğim emin olmasaydınız gidip aorun derdim. Ben olsan gidince sorarim özellıkle gitmem ama. Onlara ne. Bu nasıl bir üslup merakli komau misali.

Eşimi asm doktoru aradi. O da hoparlöre açtı. Bizde annemle balkonda oturuyoruz telefonu bana verdi. Bende nerden bileyim ne konuşacak doktor hoparlörü kapamadim. Korunuyor musunuz, neyle korunuyorsunuz dedi. Hiç bu kadar utanmamıştım 😭

Benim gelişimi duran bir gebelik geçirdiğim zamanda gebeliğim sonlandıktan 1 hafta sonra gebelik görünüyor kayıt oluşturmanız gerekiyor dediler. Ben de gebelik sonlandırıldı dedikten sonra aramanız gerekiyor dediler. Belki daha önce kan falan vermişseniz sistemde belli oluyor
Kan testini hastanede verdim ama başka testlerdi ve herhangi bir gebelik durumu yoktu.
Gebelik sebepli kan tahlili de hiç yaptırmadım
Ariyorlarmis takip amaçlı bayağı bir üye söyledi.

Bana normal geldı. Bana da sordular bızden sorumlu hemsıre varmıs tek tek arıyor hatta herkesın boyle aranması da lazımmıs takipte olmak ıcın. Ben garıpsemedim. Ama once kocana sonra annene sonra bıze soyle demesı cok komik olmus ahaha😂

Eşimi asm doktoru aradi. O da hoparlöre açtı. Bizde annemle balkonda oturuyoruz telefonu bana verdi. Bende nerden bileyim ne konuşacak doktor hoparlörü kapamadim. Korunuyor musunuz, neyle korunuyorsunuz dedi. Hiç bu kadar utanmamıştım 😭
Hoparlör olayı çok sıkıntı ya.
Ben annemle konuşurken bile sesi biraz kısıyorum çok aksilikler olabiliyor.
Kötü olmuş gerçekten geçmiş olsun ☹️

Şaka gibi. Eminseniz bir sey diyemeyeceğim emin olmasaydınız gidip aorun derdim. Ben olsan gidince sorarim özellıkle gitmem ama. Onlara ne. Bu nasıl bir üslup merakli komau misali.
Evet üslup çok tuhaftı hatta kendimi tutamayıp güldüm o da güldü.
Dediğim gibi başkası olduğunu düşünmüyorum ama çok yadirgayinca burada sorayım dedim iyi ki sormusum arıyorlarmış normalmiş.

Bana normal geldı. Bana da sordular bızden sorumlu hemsıre varmıs tek tek arıyor hatta herkesın boyle aranması da lazımmıs takipte olmak ıcın. Ben garıpsemedim. Ama once kocana sonra annene sonra bıze soyle demesı cok komik olmus ahaha😂
Hamile kalırsam coşkuyla mujde vereceğim birisi daha oldu yaşasın :KK70: :KK70: :KK70:

Bende arandım bir kaç defa hatta şehir değiştirdim önceki şehirde de burda da arandım bildirmeme ihtimaline karşı herhalde bir kerede neyle.korunuuosjnuz diye sormuşlardi küçük şehirlerde değil bu söylediklerim bir kaç merkez ilçeli şehirlerden bahsediyorum ben garip bulmamistim olabilir

Ayy aile sağlığına ilk kez gittiğimizde anneme de sormuşlardı benim yanımda. Ben de o zamanlar liseye yeni başlamıştım falan. İnanılmaz utanmıştım, onu hatırladım.

Back
X